Orfeus85 έγραψε:Καλησπέρα σας και τα συγχαρητηρια μου για τη βοήθεια που προσφέρετε στα μελλοντικά φανταράκια.θα ήθελα να ρωτησω το εξης: Το 2002 περασα σε μια σχολη ΑΕΙ την οποία αναγκάστηκα να εγκαταλείψω
λόγω οικονομικών δυσκολιών. Ξεκίνησα να εργάζομαι και εχοντας βάλει μια (σχετικη) ταξη στη ζωη μου πλεον, πέρυσι
γράφτηκα στη σχολη εμποροπλοιαρχων (ΑΕΝ) στην οποια η φοιτηση ειναι υποχρεωτικη και 4ετης (με απουσιες).
Η αναβολη μου ληγει 12/2012 Και συμφωνα με το στρατολογικο γραφειο παρουσιαζομαι 5/2013.
Όπως ειναι κατανοητο αν εγω παω φανταρος αυτοματως διαγραφομαι απο τη σχολη και τα 2,5 χρονια που εχω κανει πανε στραφι μαζι και τα εξαμηνα ταξιδια.
Τι μπορω να κανω για να παρω αναβολη αλλον εναν 1,5 χρονο προκειμενου να ολοκληρωσω τις σπουδες μου και μετα να παω φανταρος;
Λοιπόν έχουμε και λέμε! Όταν σου έρθει το χαρτί να παρουσιαστείς τον Μάιο του 2013 θα πάρεις αναβολή για κοινωνικούς λόγους η οποία έχει διάρκεια 3 μηνών στην ουσία γλυτώνεις μια εσσό οπότε τον Αύγουστο που θα σου ξανά έρθει το χαρτί θα αναγκαστείς να πάρεις αναβολή για ψυχολογικούς λόγους , οι συγκεκριμένες αναβολές Έχουνε διάρκεια από 6 μήνες μέχρι 2 χρόνια, δεν θα χρειαστείς ούτε να καν παρουσιαστείς μπορεί να πάρεις αναβολή μέσω φρουραρχείου απλά θα πεις στον γιατρό το πρόβλημα που έχεις και θα σου δώσει την αναβολή που χρειάζεσαι
Αν όλα γίνουν όπως στα έχω υπολογίσει ο γιατρός λογικά θα σου δώσει αναβολή για 1 χρόνο, η αναβολή σου θα τελειώσει τον Αύγουστο του 2014, το χαρτί θα σου έρθει τον Νοέμβριο
Όταν τελειώσει η αναβολή αυτή πας στην στρατολογία καταθέτεις το χαρτί από την ΑΕΝ και παρουσιάζεσαι στο ναυτικό

Αν διαβάσεις προσεκτικά τα θέματα που σου έδωσα είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις
Υ. Γ Αυτό με την αναβολή για κοινωνικούς λόγους στο λέω επειδή δεν γνωρίζω πόσο εύκολο είναι να δώσει κάποιος γιατρός πάνω από 12 μήνες αναβολή σε άνθρωπο που δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα