Αναβολές στράτευσης λόγω σπουδών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 147

Δημοσίευση από Greek_Army »

Orfeus85 έγραψε:Καλησπέρα σας και τα συγχαρητηρια μου για τη βοήθεια που προσφέρετε στα μελλοντικά φανταράκια.θα ήθελα να ρωτησω το εξης: Το 2002 περασα σε μια σχολη ΑΕΙ την οποία αναγκάστηκα να εγκαταλείψω

λόγω οικονομικών δυσκολιών. Ξεκίνησα να εργάζομαι και εχοντας βάλει μια (σχετικη) ταξη στη ζωη μου πλεον, πέρυσι

γράφτηκα στη σχολη εμποροπλοιαρχων (ΑΕΝ) στην οποια η φοιτηση ειναι υποχρεωτικη και 4ετης (με απουσιες).

Η αναβολη μου ληγει 12/2012 Και συμφωνα με το στρατολογικο γραφειο παρουσιαζομαι 5/2013.

Όπως ειναι κατανοητο αν εγω παω φανταρος αυτοματως διαγραφομαι απο τη σχολη και τα 2,5 χρονια που εχω κανει πανε στραφι μαζι και τα εξαμηνα ταξιδια.

Τι μπορω να κανω για να παρω αναβολη αλλον εναν 1,5 χρονο προκειμενου να ολοκληρωσω τις σπουδες μου και μετα να παω φανταρος;

Λοιπόν έχουμε και λέμε! Όταν σου έρθει το χαρτί να παρουσιαστείς τον Μάιο του 2013 θα πάρεις αναβολή για κοινωνικούς λόγους η οποία έχει διάρκεια 3 μηνών στην ουσία γλυτώνεις μια εσσό οπότε τον Αύγουστο που θα σου ξανά έρθει το χαρτί θα αναγκαστείς να πάρεις αναβολή για ψυχολογικούς λόγους , οι συγκεκριμένες αναβολές Έχουνε διάρκεια από 6 μήνες μέχρι 2 χρόνια, δεν θα χρειαστείς ούτε να καν παρουσιαστείς μπορεί να πάρεις αναβολή μέσω φρουραρχείου απλά θα πεις στον γιατρό το πρόβλημα που έχεις και θα σου δώσει την αναβολή που χρειάζεσαι

Αν όλα γίνουν όπως στα έχω υπολογίσει ο γιατρός λογικά θα σου δώσει αναβολή για 1 χρόνο, η αναβολή σου θα τελειώσει τον Αύγουστο του 2014, το χαρτί θα σου έρθει τον Νοέμβριο

Όταν τελειώσει η αναβολή αυτή πας στην στρατολογία καταθέτεις το χαρτί από την ΑΕΝ και παρουσιάζεσαι στο ναυτικόΕικόνα

Αν διαβάσεις προσεκτικά τα θέματα που σου έδωσα είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις

Υ. Γ Αυτό με την αναβολή για κοινωνικούς λόγους στο λέω επειδή δεν γνωρίζω πόσο εύκολο είναι να δώσει κάποιος γιατρός πάνω από 12 μήνες αναβολή σε άνθρωπο που δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα

Orfeus85
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Orfeus85 »

Καταρχην ευχαριστω για την απαντηση σας!Ειχα διαβασει για τους κοινωνικους λογους και το προβλημα που προεκυπτε ηταν για τον υπολοιπο χρονο...

Ποσο συχνα δινεται αναβολη για ψυχολογικους λογους;

Επισης στην αναβολη για κοινωνικους λογους πρεπει να παρουσιαστω;

ΥΓ: Πριν ενα χρονο που ειχα ρωτησει σε στρατολογικο γραφειο ο κυριος που με εξυπηρετησε μου ειχε πει οτι δικαιουμουν αναβολη μεχρι το περας των σπουδων, γι αυτο ειχα κανει και γω τα κουμαντα μου, αλλα μαλλον αλλαξαν...

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Εδώ γράφουμε για τις αναβολές λόγω σπουδών, σου έδωσα τα 2 θέματα που ρωτάς, εσύ το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κάτσεις και να τα διαβάσεις και ότι απορίες έχεις να τις γράψεις εκεί

Αναβολή για ΤΕΙ/ΑΕΙ παίρνεις μόνο μια φορά δεν μπορείς να πάρεις δεύτερη

Άβαταρ μέλους
panos2171
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από panos2171 »

Επειδη θελω να ξαναδωσω πανελληνιες το 2013 με την αναβολη μου μπορει να γινει κατι; Αυτη τη στιγμη ειναι μεχρι το 2013 γιατι ειμαι σε ΑΕΙ, απο τη στιγμη ομως που θα τελειωσω κοβεται απ οσο ξερω.
Σε αυτη την περιπτωση τι μπορω να κανω κατι η δεν γινεται να το αποφυγω;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Αναβολή για πανελλήνιες

Υ. Γ όπως έχω ξαναγράψει από πάνω δεύτερη αναβολή για ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν δικαιούσαι!

Άβαταρ μέλους
panos2171
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Ναι το ξερω οτι δεν δικαιουμαι δευτερη για ΑΕΙ, ετσι κι αλλιως θελω να ξαναδωσω για αστυνομια και μονο.
Οποτε οπως βλεπω μπορω να ξαναπαρω δευτερη φορα για πανελληνιες σωστα;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ναι
geo

Δημοσίευση από geo »

Καλησπέρα έχω πάρει αναβολή για να δώσω πανελλήνιες και αναβολη επειδη την δευτερη φορα καταφερα και πέρασα σε ανώτατη σχολή. Η αναβολη για την εισαγωγη μου ειναι μεχρι το 2018 υπαρχουν σοβαροι λογοι ομως και θελω να ξαναδωσω πανελληνιες. Καταλαβαινω οτι ειναι αδυνατον να παρω αναβολη επειδη θα δωσω για τριτη φορα πανελληνιες αλλα αν περασω σε άλλο ΑΕΙ η ΤΕΙ Η αναβολη μου θα ισχυει κανονικα μεχρι το 2018 ή θα πρέπει να την διακόψω;
GIORGOSAL
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από GIORGOSAL »

SOS ΕΠΕΙΓΟΝ
Σπουδάζω σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο και πρέπει να παρουσιαστώ στις 25/11.
Έστειλα στους δικούς μου ένα πιστοποιητικό του πανεπιστημίου στο Ελληνικά και μια φωτοτυπία της ταυτότητάς μου. Εκτός από το σημείωμα κατάταξης, μια αίτηση και τα δυο προηγούμενα χαρτιά, που θα στείλουν οι δικοί μου με courier στο στρατολογικό γραφείο που είναι σε άλλη πόλη, χρειάζεται και κάτι άλλο για την αναβολή; Γιατί για να στείλω οτιδήποτε άλλο, ακόμη και συστημένο χρειάζονται 8 μέρες να έρθει Ελλάδα και φοβάμαι μήπως δεν προλάβω. Εννοείται ότι το στρατολογικό γραφείο δεν απαντάει στο τηλέφωνο και δεν ξέρω αν θέλουν κάτι άλλο επειδή το πανεπιστήμιο είναι ιδιωτικό.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Αν κάνεις διακοπή αναβολής μετά δεν θα δικαιούσαι δεύτερη αναβολή για σπουδές τα έχουμε ξαναγράψει αυτά
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:
α. Αίτηση (διατίθεται στα ΣΥ ή στα ΚΕΠ),
β. Πρόσφατο πιστοποιητικό σπουδών για στρατολογική χρήση από τη Γραμματεία της σχολής σου, που να έχει εκδοθεί κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.
γ. Αποδεικτικό ταυτότητας προσώπου (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο). Σε περίπτωση κατάθεσης δικαιολογητικών από τρίτο πρόσωπο απαιτείται ειδική εξουσιοδότηση.
δ. Προαιρετικά συστήνουμε να έχεις μαζί σου πιστοποιητικό εγγραφής στα μητρώα αρρένων, καθόσον σε ορισμένες περιπτώσεις ο τόπος εγγραφής σου σε μητρώα αρρένων δεν αναγράφεται στο πιστοποιητικό σπουδών ή αναγράφεται εσφαλμένα.
Τα δικαιολογητικά που έχουν διατυπωθεί σε ξένη, διεθνώς γνωστή γλώσσα, γίνονται δεκτά μόνο αν είναι επικυρωμένα για τη γνησιότητά τους και συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση. Σε περίπτωση υποβολής πιστοποιήσεων ή βεβαιώσεων από ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα ή σχολές ή λύκεια του εσωτερικού, αυτές θα πρέπει να είναι θεωρημένες ή επικυρωμένες από την αρμόδια κρατική Αρχή.
GIORGOSAL
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Η γραμματεία της σχολής μου, μου έδωσε ένα πιστοποιητικό στο οποίο αναγράφεται ότι φοιτώ στο τμήμα και δεν λέει τίποτα για στρατολογική χρήση και εννοείται δεν αναγράφει αριθμό μητρώου αρρένων.
Άβαταρ μέλους
panos2171
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

AΥτο που λες ειναι απλη βεβαιωση σπουδων. Ζητα τους για στρατολογικη χρηση.
GIORGOSAL

Ρε φίλε, αυτό το πιστοποιητικό εκδίδουν εκεί. Τι να τους κάνω;
Άβαταρ μέλους
panos2171
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Περιεργο. Στο δικο μου και σε αλλα πανεπιστημια απ οσο ξερω ναι μεν μπορουν να σου δωσουν απλη βεβαιωση αλλα μπορεις να κανεις αιτηση και για στρατολογικη χρηση οπου εχει και καποια αλλα στοιχεια.
Τετοια ειχα παρχει και γω για την αναβολη μου.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης