Αναβολές στράτευσης λόγω σπουδών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
saradis

Δημοσίευση από saradis »

Μάλιστα οπότε καλύτερα να πάω και τώρα. Να στε καλά παιδες.
kandinsky
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kandinsky »

Γεια σε όλους και συγχαρητήρια για το πλήρες forum σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, είμαι 19, πέρσι τελείωσα το λύκειο και από το Σεπτέβρη που μας έρχεται θα αρχίσω σπουδές σε ιδιωτικό κολλέγιο. Δε μου έχει έρθει κάποιο χαρτί κατάταξης. Να φανταστώ ότι θα μου έρθει από Σεπτέβρη πια; Διότι θα είμαι οκ με τα χαρτιά αναβολής μου αν με καλέσουν το σεπτέβρη.

Γεννήθηκα 24-6-1992 και θέλω να πάρω αναβολή για 4 χρόνια που θα διαρκέσει το πρόγραμμα του πτυχίου.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 147

Δημοσίευση από Greek_Army »

kandinsky έγραψε:Γεια σε όλους και συγχαρητήρια για το πλήρες forum σας. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, είμαι 19, πέρσι τελείωσα το λύκειο και από το Σεπτέβρη που μας έρχεται θα αρχίσω σπουδές σε ιδιωτικό κολλέγιο. Δε μου έχει έρθει κάποιο χαρτί κατάταξης. Να φανταστώ ότι θα μου έρθει από Σεπτέβρη πια; Διότι θα είμαι οκ με τα χαρτιά αναβολής μου αν με καλέσουν το σεπτέβρη.

Γεννήθηκα 24-6-1992 και θέλω να πάρω αναβολή για 4 χρόνια που θα διαρκέσει το πρόγραμμα του πτυχίου.

Aδερφέ μην αγχώνεσαι και τον αύγουστο να σε καλέσουνε θα πάρεις μια 3μηνη αναβολή για κοινωνικούς λόγους και από σεπτέμβρη θα περιμένεις να σου έρθειτον νοέμβριο για να πας να καταθέσεις τα χαρτία της αναβολής λόγω σπουδών
Φ.Δ

Δημοσίευση από Φ.Δ »

Εαν κανω διαγραφη φοιτησης απο το ΙΕΚ... Τι γινεται με την αναβολη στρατευσης;(θα μου ερθει καποιο χαρτι; )
θελω να δηλωσω με το 10 %
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Φ. Δ έγραψε:Εαν κανω διαγραφη φοιτησης απο το ΙΕΚ... Τι γινεται με την αναβολη στρατευσης;(θα μου ερθει καποιο χαρτι;)
θελω να δηλωσω με το 10 %

Όχι δεν θα σου έρθει χαρτί, απλά αν δεν περάσεις σε σχολή και πας να κόψεις την αναβολή για να μπεις θα έχεις κάνει κακή χρήση αναβολής
Αναβολη

Δημοσίευση από Αναβολη »

Καλησπερα. Θα ηθελα να μου πειτε σε περιπτωση που δινω πανελληνιες και περναω στη σχολη που θελω, μπορω να παρω αναβολη απο το πανεπιστημιο για να παω στρατο πρωτα και οταν απολυθω να ξεκινισω στη σχολη μου χωρις να ξαναδωσω εισαγωγικες εξετασεις; Ευχαριστω πολυ
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 22
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Αναβολη έγραψε:Καλησπερα. Θα ηθελα να μου πειτε σε περιπτωση που δινω πανελληνιες και περναω στη σχολη που θελω, μπορω να παρω αναβολη απο το πανεπιστημιο για να παω στρατο πρωτα και οταν απολυθω να ξεκινισω στη σχολη μου χωρις να ξαναδωσω εισαγωγικες εξετασεις; Ευχαριστω πολυ

Ναι μπορείς να κάνεις πρώτα τη θητεία σου και μετά να σπουδάσεις, αλλά να ξέρεις ότι πρέπει κάθε εξάμηνο να πηγαίνεις στη Γραμματεία για εγγραφή, διαφορετικά θα σε διαγράψουν.
Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Μια ερώτηση από εμένα... Νομίζω ότι ξέρω την απάντηση απλά θέλω μια επιβεβαίωση. Παίρνω στη στρατολογία αλλά δεν το σηκώνει κανείς.

Είμαι 27 και το Δεκέμβρη Τελειώνει η αναβολή μου που είχα πάρει για τη φοίτησή μου σε ανώτατη σχολή. Τώρα θέλω να κάνω μεταπτυχιακό και διαβάζω ότι δεν μπορώ να πάρω εκ νέου αναβολή για μεταπτυχιακό μετά τα 27. Δηλαδή ακόμα και επιλογή μου να γίνει από το μεταπτυχιακό και ξεκινήσω Σεπτέμβρη Φοίτηση δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα για νέα αναβολή; Επίσης ξέρει πότε πρέπει να πάρω στη στρατολογία η σε ποιο τηλέφωνο για να μου το πει κάποιος επίσημα αν είναι να σπάσω τώρα την αναβολή μου και να μπω όσο το δυνατόν νωρίτερα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Γιάννης έγραψε:Μια ερώτηση από εμένα... Νομίζω ότι ξέρω την απάντηση απλά θέλω μια επιβεβαίωση. Παίρνω στη στρατολογία αλλά δεν το σηκώνει κανείς.

Είμαι 27 και το Δεκέμβρη Τελειώνει η αναβολή μου που είχα πάρει για τη φοίτησή μου σε ανώτατη σχολή. Τώρα θέλω να κάνω μεταπτυχιακό και διαβάζω ότι δεν μπορώ να πάρω εκ νέου αναβολή για μεταπτυχιακό μετά τα 27. Δηλαδή ακόμα και επιλογή μου να γίνει από το μεταπτυχιακό και ξεκινήσω Σεπτέμβρη Φοίτηση δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα για νέα αναβολή; Επίσης ξέρει πότε πρέπει να πάρω στη στρατολογία η σε ποιο τηλέφωνο για να μου το πει κάποιος επίσημα αν είναι να σπάσω τώρα την αναβολή μου και να μπω όσο το δυνατόν νωρίτερα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αναβολή για μεταπτυχιακό
Αδιάφθορος
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Αδιάφθορος »

Καλησπέρα παιδιά. Ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να ρωτήσω κάτι για την αναβολή μου. Έχω πάρει αναβολή για ανώτατη σχολή που ισχύει μέχρι το 2016. Ωστόσο φέτος (το Σεπτέμβριο ή το πολύ τον Ιανουάριο) τελειώνω με τη σχολή. Η αναβολή μου είναι δηλαδή για άλλα τρία χρόνια. Σκέφτομαι να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό, ωστόσο ως γνωστόν από τη στιγμή που θα κάνεις την αίτηση χρειάζεται κάποιος χρόνος αναμονής. Η απορία μου είναι η εξής. Από τη στιγμή που τελειώνεις με τη σχολή σου και έχεις άλλα τρία χρόνια αναβολής πρέπει υποχρεωτικά να τη σπάσεις αν είσαι απλά σε αναμονή για το μεταπτυχιακό; Αν πάλι εξαντλήσεις όλη την αναβολή σου, χωρίς κάποια από αυτά τα χρόνια να έχεις κάνει κάτι άλλο και έχεις τελειώσει με τις σπουδές σου νωρίτερα έχεις κυρώσεις; Για παράδειγμα πρόστιμα; Κι αν ναι, πόσο ψηλά; Ένας γνωστός μου, χωρίς να είναι κι αυτός σίγουρος, μου είπε ότι έχεις το δικαίωμα να περιμένεις ένα χρόνο χωρίς να κάνεις κάτι και μετά υποχρεωτικά διακόπτεις την αναβολή!Τι ισχύει από όλα αυτά; Συγγνώμη για την έκταση της ερώτησης.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Mike »

Δεν εχεις καμμια υποχρεωση να διακοψεις την αναβολη πλεον. Το μονο που χρειαζεται ειναι να την εχεις χρησιμοποιησει για αυτο που την πηρες, πραγμα το οποιο εσυ εκανες.

Επειδη και για το μεταπτυχιακο την ιδια αναβολη θα σου δωσουν, δεν υπαρχει και νοημα να κοψεις την μια και να παρεις αλλη (το οποιο μπορεις να κανεις οταν ξεκινησεις το μεταπτυχιακο)

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από yandr »

Εικόνα
Γιαννης

Δημοσίευση από Γιαννης »

Καλησπερα παιδια ειμαι το 1993 γενιμενος, τον ιανουαριο ειχα περασει περιοδευων Εχω τελειωσει Λυκειο και εκανα εγγραφη σε επας ξερεται ποτε χρειαζεται να παω να παρω αναβολη.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Γιαννης έγραψε:Καλησπερα παιδια ειμαι το 1993 γενιμενος, τον ιανουαριο ειχα περασει περιοδευων Εχω τελειωσει Λυκειο και εκανα εγγραφη σε επας ξερεται ποτε χρειαζεται να παω να παρω αναβολη.

Αν εννοείς αναβολή για σπουδές μπορείς να πάρεις και 5 μέρες πριν την καταταξή σου
Chris1983
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Chris1983 »

Kαλημέρα παιδιά,

H αναβολή μου έληξε 31/12/2010 και έπρεπε να παρουσιαστώ τον περασμένο Μαϊο (Πυροβολικό, Θήβα). Μου έδωσαν αναβολή για τη σειρά του Αυγούστου (μου είπαν να μάθω τις ημερομηνίες κατάταξης και να πάω να καταταγώ στο ίδιο κέντρο).

Το χαρτί της σχολής μου (κάνω μεταπτυχιακό) λέει πως η υποχρεωτική φοίτηση είναι 4 εξάμηνα και λήγει στις 31/8/2011. Επίσης δικαίωμα παρουσίασης διπλωματικής εργασίας, έχουμε μόνο μετά την 1/9.

Το ερώτημα μου είναι το εξής:
1) Δεδομένου οτι θέλω να τελειώσω κανονικά και να μην παρουσιαστώ αφήνοντας πίσω υποχρεώσεις (κατάθεση διπλωματικής), ποιος είναι ο τρόπος (ή τρόποι) να μην παρουσιαστώ τον Αύγουστο αλλά Νοέμβρη;

Επίσης:
2) Επειδή παίζει σημαντικά η πιθανότητα να συνεχίσω σε Διδακτορικό. Θα βοηθούσε εάν κατέθετα επιστολή απο τον επιβλέποντα καθηγητή μου, σφραγισμένη από τη σχολή οτι έχει πρεγκριθεί το θέμα μου και περιμένουμε τις ημερομηνίες κατάθεσης της διπλωματικής ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία έγγραφής στο Διδακτορικό;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες