Κατάργηση θητείας (2007-2016)
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 24
Γιατι στρατιωτικος εισαι και ενοχληθηκες; Ή μηπως δεν υπάρχουν τέτοιοι εκει μεσα;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 12
Το τι είμαι δεν νομίζω να σε αφορά, μπορεί να υπάρχει ένα ποσοστό, αλλά δεν νομίζω ότι είσαι ικανός εσύ για να κρίνεις όλους τους στρατιωτικούς
στο φόρουμ έχουμε πάρα πολλά παιδιά που έχουνε μπει στο στρατό από μη παραγωγική σχολή, συμμετέχεις σε ένα φόρουμ και οφείλεις να σέβεσαι τους υπόλοιπους, αν διαφωνείς με κάτι θα το κάνεις με κόσμιο τρόπο
στο φόρουμ έχουμε πάρα πολλά παιδιά που έχουνε μπει στο στρατό από μη παραγωγική σχολή, συμμετέχεις σε ένα φόρουμ και οφείλεις να σέβεσαι τους υπόλοιπους, αν διαφωνείς με κάτι θα το κάνεις με κόσμιο τρόπο
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
- Posts in topic: 24
Εν πασει περιπτωσει ας πάρω πίσω την έκφραση και να σε ρωτήσω κάτι αλλο... Αν σου έρθει το σημειωμα καταταξης και γραφεια ΥΕ αενω δε θελεις να πας, δηλαδη να κανεις 5 μηνες παραπανω, πως γίνεται να μην πας; Δεν πιστευω να σε υποχρεωνουν κι εκει να πας με το ζορι ε;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 12
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ κανέναν στρατιωτικό (ή άλλη επαγγελαμτική κατηγορία), η καραμέλα με τους καραβανάδες πρέπει να σταματήσει.
ΑΕΙ έχουν τελειώσει οι αξιωματικοί και πολλοί κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές.
Επίσης είναι υποκριτικό σε μία χώρα με τόσο χαμηλό επίπεδο πραγματικής μόρφωσης να εγκαλείται συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα για τον αποκλειστικό λόγο ότι της έχει δοθεί το δικαίωμα να ασκεί εξουσία για το χρόνο της θητείας μας.
Καραβανάδες οι στρατιωτικοί, αμόρφωτοι μπάτσοι οι αστυνομικοί, κλέφτες οι πολιτικοί, ρουφιάνοι οι δημοσιογράφοι, απατεώνες οι δικηγόροι, κοκ. Που θα τελειώσει η λίστα; Θα μείνει κανένας στο απυρόβλητο; Να πείτε τους ταξιτζίδες κιτρινιάρικα σκουλίκια να συμφωνήσω, αλλά για τους άλλους όχι
ΑΕΙ έχουν τελειώσει οι αξιωματικοί και πολλοί κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές.
Επίσης είναι υποκριτικό σε μία χώρα με τόσο χαμηλό επίπεδο πραγματικής μόρφωσης να εγκαλείται συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα για τον αποκλειστικό λόγο ότι της έχει δοθεί το δικαίωμα να ασκεί εξουσία για το χρόνο της θητείας μας.
Καραβανάδες οι στρατιωτικοί, αμόρφωτοι μπάτσοι οι αστυνομικοί, κλέφτες οι πολιτικοί, ρουφιάνοι οι δημοσιογράφοι, απατεώνες οι δικηγόροι, κοκ. Που θα τελειώσει η λίστα; Θα μείνει κανένας στο απυρόβλητο; Να πείτε τους ταξιτζίδες κιτρινιάρικα σκουλίκια να συμφωνήσω, αλλά για τους άλλους όχι

- KYNIGOSDK
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 20
Nassos έγραψε:Το έχουμε πει 100.000 φορές, ότι ΝΑΙ πρέπει να αλλάξει η εκπαίδευση και η νοοτροπία.
Αλλά όταν έχεις μαμάδες να κλαίγονται μη και κτυπήσει το δαχτυλάκι των παιδιών τους, αξιωματικούς/υπαξιωματικούς με ευθυνοφοβία και πολιτικούς/στρατιωτικούς να αναφέρονται με πάσα σιγουριά "σιγά μην γίνει πόλεμος", ε, μην περιμένεις και πολλά.

Εχω παει στρατο αυτο που θα πω μεσα μαγκες εξω κοτες θελετε παραδειγματα?
Για όσους αναφέρουν ότι δεν είναι τίποτα το να χάσεις 9 μήνες από τη ζωή σου θα σας γράψω σύντομα τη προσωπική μου ιστορία.
Μένω τα τελευταία 4 χρόνια στο εξωτερικό και πρόσφατα έμαθα ότι θα γίνω πατέρας (δε το προγραμματίσαμε, το αντίθετο προσέχαμε... ). Η γυναίκα μου είναι ξένη (βασικά εγώ είμαι ο ξένος εδώ).
Το να πληρώσω το πρόστιμο (6.000) δεν είναι τίποτα μπροστά στα χρήματα που θα χάσω αν σταματήσω τη δουλειά μου + το δάνειο για το σπίτι, τα έξοδα του παιδιού και τα χρήματα που θα χρειαστεί να μου στέλνουν για τις εξόδους. Παρ' όλα αυτά συνεχίζω να έχω προβλήματα με το προξενείο για το διαβατήριο μου και δε ξέρω τι άλλο μπορεί να προκύψει αργότερα μιας και κάθε κυβέρνηση περνάει και καινούριους νόμους. Και ρωτάω όλους όσους υποστηρίζουν ότι 9 μήνες στρατός δεν είναι τίποτα, τι θα έκαναν αν είχαν οικογένεια να υποστηρίξουν οικονομικά; Θα ήλπιζαν σε κατάργησή της ή όχι; Το βρίσκουν λογικό, πατέρας ενός τέκνου να κάνει 8 μήνες και δύο τέκνων 6μηνο; Ποιος θα πληρώσει γι αυτά τα παιδιά...
Μένω τα τελευταία 4 χρόνια στο εξωτερικό και πρόσφατα έμαθα ότι θα γίνω πατέρας (δε το προγραμματίσαμε, το αντίθετο προσέχαμε... ). Η γυναίκα μου είναι ξένη (βασικά εγώ είμαι ο ξένος εδώ).
Το να πληρώσω το πρόστιμο (6.000) δεν είναι τίποτα μπροστά στα χρήματα που θα χάσω αν σταματήσω τη δουλειά μου + το δάνειο για το σπίτι, τα έξοδα του παιδιού και τα χρήματα που θα χρειαστεί να μου στέλνουν για τις εξόδους. Παρ' όλα αυτά συνεχίζω να έχω προβλήματα με το προξενείο για το διαβατήριο μου και δε ξέρω τι άλλο μπορεί να προκύψει αργότερα μιας και κάθε κυβέρνηση περνάει και καινούριους νόμους. Και ρωτάω όλους όσους υποστηρίζουν ότι 9 μήνες στρατός δεν είναι τίποτα, τι θα έκαναν αν είχαν οικογένεια να υποστηρίξουν οικονομικά; Θα ήλπιζαν σε κατάργησή της ή όχι; Το βρίσκουν λογικό, πατέρας ενός τέκνου να κάνει 8 μήνες και δύο τέκνων 6μηνο; Ποιος θα πληρώσει γι αυτά τα παιδιά...
Έχεις δίκιο. Πρέπει να υπάρξει μέριμνα και ενδιαφέρον για όλες τις περιπτώσεις και όχι στυγνός κρατισμός και στρατοκρατισμός
@bill
Ξεκινάς από λάθος αφετηρία. Δεν προσαρμόζουμε τους νόμους της κοινωνίας πάνω στη ζωή σου, αλλά το αντίθετο.
Θεσπίζουμε νόμους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και οι πολίτες οφείλουν να τους γνωρίζουν και να προνοούν.
Επειδή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα απρονοησίας στη χώρα, εγώ και άλλοι υποστηρίζουμε την υποχρεωτική κατάταξη στα 18.
Ξεκινάς από λάθος αφετηρία. Δεν προσαρμόζουμε τους νόμους της κοινωνίας πάνω στη ζωή σου, αλλά το αντίθετο.
Θεσπίζουμε νόμους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και οι πολίτες οφείλουν να τους γνωρίζουν και να προνοούν.
Επειδή υπάρχει μεγάλο πρόβλημα απρονοησίας στη χώρα, εγώ και άλλοι υποστηρίζουμε την υποχρεωτική κατάταξη στα 18.
- KYNIGOSDK
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 20
Θα σου απαντησω σε αυτο που ρωτας σε κατι που το εζησα με τα ματια μουbill έγραψε:Για όσους αναφέρουν ότι δεν είναι τίποτα το να χάσεις 9 μήνες από τη ζωή σου θα σας γράψω σύντομα τη προσωπική μου ιστορία.
Οταν πηρα μεταθεση στον εβρο μετα απο 6 μηνες ηρθε η επομενη σειρα η απαλλαγη που λεμε
Στην σειρα αυτη υπηρετουσε και ενα παλικαρι που ηταν τσιγγανος
Ο ανθρωπος αυτος ηταν απο λαρισα και ειχε 4 παιδια και απο χρηματα δεν ειχε ουτε για καφε
Υπηρετησε την θητεια του στην μοναδα 6 μηνες και αλλους 2 στο κεντρο γιατι τοτε η στρατιωτικη θητεια ηταν 18 μηνες
Ενα πραγμα θα σου πω
Μπορει να ηταν τσιγγανος
Μπορει να μην ειχε για τυροπιτα ουτε για εισητηρια να παρει αδεια εμεις τον συντηρουσαμε εμεις ολοι τσονταραμε να περασει το μηνα του
Αλλα σε αυτο που τον παραδεχτηκα και του βγαζω το καπελο ηταν οτι δεν το εβαλε κατω παροτι ειχε οικογενεια και 4 παιδια ουτε κοιταξε να την κοπανισει ουτε να κανει τον φυγοστρατο
Υπηρετησε κανονικα την θητεια του και θυμαμαι οταν εφυγε τελευταια μερα με το απολυτηριο δακρυσε που μας αποχωριζοταν παροτι περασε τοσσες πολλες δυσκολιες

1Ον έκανα λογαριασμό και είμαι ο bill που γράφει πιο πάνω.
2ον @yandr
Φυσικά και δε περιμένω ο νόμος να αλλάξει για μένα προσωπικά, αλλά το ποστ μου είναι περισσότερο τροφή για σκέψη, για τα μέλη που γράφουν ότι για να μη μπαίνεις 9 μήνες είσαι μαμόθρεφτο και φοβάσαι να φύγεις μακρυά από το σπίτι σου, κλπ. Διαβάζω αρκετό καιρό το φόρουμ κι έχω δει πολλούς χαρακτηρισμούς σαν κι αυτούς που με θίγουν εν μέρη, μιας και είμαι ένας από αυτούς που όπως φαίνεται δε θα υπηρετήσουν. Όπως φυσικά θίγονται και οι υποστηρικτές της σταρτιωτικής θητείας που ακούν διάφορα κατά καιρούς.
Μακάρι να είχα μπει στα 18 και μακάρι για τους νεότερους να το κάνουν έτσι. Δίνεις πανελλήνιες περνάς στο πανεπιστήμιο, γράφεσαι και πηγαίνεις την επόμενη χρονιά. Χάνεις ελάχιστα προσωρινά και κερδίζεις πολλά στο μέλλον.
@kynigosdk
Ποιος πλήρωνε όμως γι αυτά τα 4 παιδιά; Γιατί μη μου πεις ότι δεν είχαν έξοδα. Το μεγαλύτερο θα πρέπει να ήταν τουλάχιστον 4-5. Πραγματικά σε τι κατάσταση ζούσαν; Προσωπικά και η περίπτωση που έχεις 2 παιδιά και πρέπει να υπηρετήσεις 6 μήνες μου φαίνεται υπερβολική. Όπως επίσης και η εξίσωση του μεγαλύτερου αδερφού εκ των τριών, με το πατέρα ενός παιδιού (8 μήνες θητεία). Πιστεύω ότι είναι διαφορετικές οι υποχρεώσεις και φυσικά δε βλέπω το λόγο, εκτός κάποιων ειδικών περιπτώσεων, ο πρώτος να υπηρετήσει μειωμένη θητεία.
2ον @yandr
Φυσικά και δε περιμένω ο νόμος να αλλάξει για μένα προσωπικά, αλλά το ποστ μου είναι περισσότερο τροφή για σκέψη, για τα μέλη που γράφουν ότι για να μη μπαίνεις 9 μήνες είσαι μαμόθρεφτο και φοβάσαι να φύγεις μακρυά από το σπίτι σου, κλπ. Διαβάζω αρκετό καιρό το φόρουμ κι έχω δει πολλούς χαρακτηρισμούς σαν κι αυτούς που με θίγουν εν μέρη, μιας και είμαι ένας από αυτούς που όπως φαίνεται δε θα υπηρετήσουν. Όπως φυσικά θίγονται και οι υποστηρικτές της σταρτιωτικής θητείας που ακούν διάφορα κατά καιρούς.
Μακάρι να είχα μπει στα 18 και μακάρι για τους νεότερους να το κάνουν έτσι. Δίνεις πανελλήνιες περνάς στο πανεπιστήμιο, γράφεσαι και πηγαίνεις την επόμενη χρονιά. Χάνεις ελάχιστα προσωρινά και κερδίζεις πολλά στο μέλλον.
@kynigosdk
Ποιος πλήρωνε όμως γι αυτά τα 4 παιδιά; Γιατί μη μου πεις ότι δεν είχαν έξοδα. Το μεγαλύτερο θα πρέπει να ήταν τουλάχιστον 4-5. Πραγματικά σε τι κατάσταση ζούσαν; Προσωπικά και η περίπτωση που έχεις 2 παιδιά και πρέπει να υπηρετήσεις 6 μήνες μου φαίνεται υπερβολική. Όπως επίσης και η εξίσωση του μεγαλύτερου αδερφού εκ των τριών, με το πατέρα ενός παιδιού (8 μήνες θητεία). Πιστεύω ότι είναι διαφορετικές οι υποχρεώσεις και φυσικά δε βλέπω το λόγο, εκτός κάποιων ειδικών περιπτώσεων, ο πρώτος να υπηρετήσει μειωμένη θητεία.
bill_vas φτιαξε ενα νομο ρε παιδι μ εσυ να τα κανεις ολα οπως σου αρεσουν. Να μην πηγαινει 6 μηνες αυτος με 2 παιδια να μην πηγαινει κανενας που εχει παραπανω απο 3 για να μην πεινασουν, να ειναι ενταξει μετα τις πανελληνιες και να λυνουμε το προβλημα κα8ενος κλπ κλπ! Λες και δεν γινοντουσαν αυτα! Τωρα μας πειραξαν ολα! Παλια ολοι ειχαν λεφτα και τωρα ξαφνικα ολοι δεν εχουν! Ορισμενοι εχουν κανει 28 μηνες στρατο και ειχαν κουτσουβελα και τωρα οι 6 μηνες ειναι πολυ!
ΕΛΛΑΣ
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 10
- Επάγγελμα: Στρατιωτικός
Αμα ειναι αμόρφωτοι οι στρατιωτικοί σ αυτη τη χώρα τότε δεν ξέρω πως πρέπει να χαρακτηρισθούν οι υπόλοιποι Έλληνες.Όταν πολλοί έχουν τελειώσει και 2ο ΑΕΙ και γνωρίζουν τουλάχιστον 2 ξένες γλώσσες. Μερικοί ξέρουν και πάνω από 4. Με δικά τους λεφτά, διαβάζοντας σε ένα φυλάκιο στον Έβρο.
Μην λέμε ότι θέλουμε λοιπόν. Ή μάλλον μην βλέπουμε ότι θέλουμε να δούμε.
Μην λέμε ότι θέλουμε λοιπόν. Ή μάλλον μην βλέπουμε ότι θέλουμε να δούμε.
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες