Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 96

Δημοσίευση από yandr »

Όλα όσα γράφεις είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας και ράδιο-αρβύλα.

Ειδικά τα 400 ευρώ το μήνα του φίλου.

Θητεία να του πεις ότι κάνει. Όχι δωρεάν διακοπές.

Έβγαλα 23 μήνες στρατό (1999 - 2001) με απειροελάχιστα χρήματα από το σπίτι (50.000δρχ κάθε 3-μηνο).

Τώρα τα άλλα περί Ελλάδας και Τουρκίας, δεν έχω παρά να σε παραπέμψω στην λογική. Τίποτα άλλο.

Βάζοντας το κεφάλι στην άμμο τα προβλήματα δεν εξαφανίζονται. Απλά δεν βλέπεις τον βιασμό. Κατά τα άλλα μια χαρά τον αισθάνεσαι.

Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από Kbs2011 »

Γιάννης89 έγραψε:Ρε παιδιά ωραία τα λέμε και τα γράφουμε εδώ αλλά δεν πιστέυετε οτι θα πρεπει να κανουμε κατι για να δείξουμε σ αυτους εκει πανω τη δυσαρέσκεια του κόσμου και γι αυτήν την λανθασμένη υποχρέωση; Αν γίνει ενα γκάλοπ οι μόνοι που θα ψηφίσουν υπέρ θα είναι η ΧΑ και κανα 2 στρατοκαυλοι ακόμα... Είναι απαράδεκτο, αυτήν την εποχή αντί να σκέφτομαι ποιο μεταπτυχιακό θα κάνω και πως θα συνεχίσω τις σπουδές μου και την καριέρα μου και συνεπώς να προσφέρω έμπρακτα στη χώρα μου σαν επιστήμονας και όχι σαν πιονι του κάθε γαλονά, να σκέφτομαι σε ποιο ερείπιο στρατόπεδο θα είμαι αν θα είμαι κοντά στον τόπο μου γιατί τα έξοδα γι αυτην την ανουσιότητα είναι γύρω στα 3000 ευρώ, και να ρε φίλε να δώσω και 3 και 5 χιλιάρικα αλλά για κάτι που θα με ωφελήσει και θα ωφελήσει και εμπρακτως το τονίζω τη χώρα μου όχι για να καθαρίζω, να μαθαίνω να κάνω παρέλασεις λες και ειμαι στην εποχή του παπαδόπουλου και να κάθομαι σαν το βλάκα σ ενα φυλάκιο να περιμένω να περάσει η ώρα... Όλοι οι ευρωπαιοι δηλαδη που το έχουν καταργήσει είναι χαζοί και οπισθοδρομικοί; Μόνο εμείς πάμε μπροστά; Δεν το νομίζω...

Γιάννη, δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι πέρα από αυτό που μπορούμε να κάνουμε σε λίγες μέρες. Είναι ο μόνος τρόπος. Ο στρατός στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει διότι μέχρι σήμερα εξυπηρετεί βουλευτικά/υπουργικά συμφέροντα, κοινώς τα εκατοντάδες ταγμένα βύσματα που έχουν να βολέψουν. Αυτή είναι η ρίζα του προβλήματος, οι προηγούμενες κυβερνήσεις! Ο στρατός μόνο βραχνάς είναι για την οικονομία και το κράτος, με τη μορφή που μέχρι σήμερα έχει. Πρέπει να αλλάξει η μορφή.

Γιάννης89 έγραψε:Καλά, μην τρελαίνεσαι. Θα μάθεις και ένα κάρο πράγματα.

Λύση - αρμολόγηση, σκοποβολή, συντήρηση όπλου, Βαλλιστική, ιεραρχία, πυρ και (συγ) κίνηση.

Δεν θα γίνει Ράμπο, αλλά ένα όπλο θα μπορείς να το κουβαλάς χωρίς να ψάχνεις τον επιλογέα βολής και χωρίς να χρειάζεσαι κατσαβίδι για να βγάλεις γεμιστήρα.

Στα σοβαρά τώρα, πόσες φορές νομίζεις ότι θα ασχοληθεί με αυτά μέσα σε 9 μήνες απ' ότι με το να μαζεύει γόπες και να κλαδεύει χόρτα; Αυτά μαθαίνονται και σε ένα μήνα, ποιός ο λόγος να τρώμε στη μάπα 9 ή 12; Αν χρειάζονται καθαρίστριες τα στρατόπεδα να τα καθαρίζουν οι στρατιωτικοί και οι ΕΠΟΠ που άλλωστε πληρώνονται, αν υπάρχουν χόρτα να τα κόβουν αυτοί. Δυστυχώς αυτά τα ανώφελα αγγαρικά και καταπιεστικά σου μένουν από το στρατό γιατί αυτά κάνεις στο μεγαλύτερο μέρος της θητείας. Α ξέχασα και τις σκοπιές που επί ώρες κοιτάς στο απόλυτο κενό περιμένοντας ένας Θεός ξέρει τι. Ας είμαστε λίγο ρεαλιστές...
Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Kbs2011 »

yandr έγραψε:Όλα όσα γράφεις είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας και ράδιο-αρβύλα.

Έβγαλα 23 μήνες στρατό (1999 - 2001) με απειροελάχιστα χρήματα από το σπίτι (50.000δρχ κάθε 3-μηνο).

Τώρα τα άλλα περί Ελλάδας και Τουρκίας, δεν έχω παρά να σε παραπέμψω στην λογική. Τίποτα άλλο.

Βάζοντας το κεφάλι στην άμμο τα προβλήματα δεν εξαφανίζονται. Απλά δεν βλέπεις τον βιασμό. Κατά τα άλλα μια χαρά τον αισθάνεσαι.

Επιχειρήματα έχουμε για τα εκτός πραγματικότητας; Σε αυτό που αναφέρθηκες, θα πω συγκεκριμένα ότι συμβαίνει στα Μέγαρα σε μια εκ των μονάδων του στρατοπέδου όπου οι φαντάροι τις μέρες που δεν έχουν υπηρεσίες, υποχρεούνται να πάνε σπίτια τους. Το πώς θα πάνε είναι δικό τους θέμα. Αν μπορείς διέψευσέ το. Το ξέρω από μέσα ότι ισχύει φίλε μου και είμαι σίγουρος ότι συμβαίνει σε πολλά στρατόπεδα ακόμη. Φαντάροι υποχρεούνται να πληρώνουν βενζίνες, εισητήρια σε τρένα/κτελ ή ακόμη και ταξί (!) διότι οι μονάδες δεν έχουν κρεβάτια να τους κοιμήσουν. Είναι κι αυτό μια ελληνική πραγματικότητα που οι περισσότεροι γνωρίζουμε και αν δεν έχουμε προφανείς λόγους να την αποκρύπτουμε, τη λέμε.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Kbs2011 έγραψε:Ο στρατός στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει διότι μέχρι σήμερα
Διαφωνώ. Σε πληροφορώ ότι αλλάζει πολύ πιο γρήγορα από ότι νομίζουν οι περισσότεροι. Δεν ισχυρίζομαι ότι βρίσκεται στην πρωτοπορία (!) αλλά συμβαδίζει κανονικότατα με την ελληνική κοινωνία, εκτός και αν κάποιοι νομίζουν ότι ζουν σε Σκανδιναβική χώρα.

Kbs2011 έγραψε: Ο στρατός μόνο βραχνάς είναι για την οικονομία και το κράτος, με τη μορφή που μέχρι σήμερα έχει. Πρέπει να αλλάξει η μορφή.

Εσύ βλέπεις το στρατό σαν βραχνά, εγώ το βλέπω ως επένδυση στην ασφάλεια. Θα συμφωνήσω όμως ότι έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιθώρια βελτίωσης και εξορθολογισμού.

Kbs2011 έγραψε:
Στα σοβαρά τώρα, πόσες φορές νομίζεις ότι θα ασχοληθεί με αυτά μέσα σε 9 μήνες

Το ερώτημα είναι αν θα τα μάθει. Από εκεί και πέρα τα έχουμε ξαναπεί. Χρειάζεται ικανός αριθμός στρατιωτών υπό τα όπλα.

Αλλιώς η εκπαίδευση θα κρατούσε 3-μηνο και γεια σας.

Άβαταρ μέλους
KYNIGOSDK
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από KYNIGOSDK »

yandr έγραψε:Όλα όσα γράφεις είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας και ράδιο-αρβύλα.

Συμφωνω 18 μηνες 50.000 δραχμες καθε 2 μηνες και περασα μια χαρα δεν μου ελειψε τιποταΡε μπας και ειμαστε σειρουλες;253Εικόνα

Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Kbs2011 »

KYNIGOSDK έγραψε:Συμφωνω 18 μηνες 50.000 δραχμες καθε 2 μηνες και περασα μια χαρα δεν μου ελειψε τιποταΡε μπας και ειμαστε σειρουλες;253Εικόνα

Έθεσα συγκεκριμένο περιστατικό και κατάσταση που συμβαίνει τουλάχιστον 2 χρόνια στην εν λόγω μονάδα και δεν παίρνει αμφισβήτισης. Ναι, μερικοί μπορεί να ξοδεύουν ελάχιστα, μερικοί όμως ξοδεύουν πολλά. Τα ποσά με τις δραχμές ασχολίαστα. Τα φαγητά αρκετών μονάδων ΔΕΝ τρώγονται, οι φαντάροι αναγκάζονται καθημερινά να παραγγέλνουν απ' έξω, επίσης μην ξεχνάμε ότι οι καπνιστές στο στρατό καπνίζουν στο τριπλάσιο. Μιλάμε για ένα 10αρικο τη μέρα μόνο για αυτά, δεν έβαλα καν μεταφορικά (υποθέτουμε ότι κοιμούνται μέσα).
Άβαταρ μέλους
KYNIGOSDK

Kbs2011 έγραψε:
KYNIGOSDK έγραψε:Συμφωνω 18 μηνες 50.000 δραχμες καθε 2 μηνες και περασα μια χαρα δεν μου ελειψε τιποταΡε μπας και ειμαστε σειρουλες;253Εικόνα

Έθεσα συγκεκριμένο περιστατικό και κατάσταση που συμβαίνει τουλάχιστον 2 χρόνια στην εν λόγω μονάδα και δεν παίρνει αμφισβήτισης. Ναι, μερικοί μπορεί να ξοδεύουν ελάχιστα, μερικοί όμως ξοδεύουν πολλά. Τα ποσά με τις δραχμές ασχολίαστα. Τα φαγητά αρκετών μονάδων ΔΕΝ τρώγονται, οι φαντάροι αναγκάζονται καθημερινά να παραγγέλνουν απ' έξω, επίσης μην ξεχνάμε ότι οι καπνιστές στο στρατό καπνίζουν στο τριπλάσιο. Μιλάμε για ένα 10αρικο τη μέρα μόνο για αυτά, δεν έβαλα καν μεταφορικά (υποθέτουμε ότι κοιμούνται μέσα).
Mηπως αυτοι που αναφερεσαι νομιζουν οτι πηγαν κρουαζιερα; Και εμεις τρωγαμε απο εξω και καπνιζαμε και τα ποτα μας πιναμε και μην νομιζεις και τοτε τα 50.000 δραχμες ηταν σημερινα 300 ευρω αφου το μεροκαματο ηταν 150.000 το μηνα

Τωρα αν ο καθε ενας μπαινει στον στρατο για να χαλασει μια περιουσια προβλημα του

Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Kbs2011 »

KYNIGOSDK έγραψε:Mηπως αυτοι που αναφερεσαι νομιζουν οτι πηγαν κρουαζιερα;Και εμεις τρωγαμε απο εξω και καπνιζαμε και τα ποτα μας πιναμε και μην νομιζεις και τοτε τα 50.000 δραχμες ηταν σημερινα 300 ευρω αφου το μεροκαματο ηταν 150.000 το μηνα

Τωρα αν ο καθε ενας μπαινει στον στρατο για να χαλασει μια περιουσια προβλημα του

Δεν είναι έτσι φίλε. Τα 50.000 ήταν 300? (βασικά 150? για να είμαστε ακριβείς) αλλά τότε μια τυρόπιτα δεν είχε 2? (700 δραχμές) ούτε η βενζίνη την τιμή που έχει σήμερα, ούτε και τα τσιγάρα. Όλα έχουν ανέβει τουλάχιστον 50%. Είναι εντελώς άτοπο να συγκρίνουμε τα κόστη μιας θητείας του τότε με του σήμερα. Επίσης πλέον και οι ανάγκες είναι διαφορετικές. Παλιά έτρωγαν και ωμό κρέας, μήπως να τρώμε ό, τι να 'ναι επειδή "δεν είναι κρουαζιέρα"; Κρουαζιέρα δεν είναι αλλά ούτε και στρατός, με την καθιερωμένη έννοια του ανα τον κόσμο είναι! Στρατός είναι τους πρώτους 2 μήνες, μετά... Είναι κάτι άλλο που μόνο στρατό και κατασταση προετοιμασίας πολέμου (για να θυμηθούμε την έννοια) δεν θυμίζει. Είναι καταπιεστικό χάσιμο χρόνου και χρημάτων που δεν περισσεύουν από κανέναν μας.
Γιάννης89
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από Γιάννης89 »

Το έχουμε καταλάβει όλοι οτι η θητεία είναι ένα περιττό και ανώφελο έξοδο και από πλευράς κράτους και κυρίως από πλευράς των οικογενειών μας;
Kbs2011
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Kbs2011 »

Γιάννης89 έγραψε:Το έχουμε καταλάβει όλοι οτι η θητεία είναι ένα περιττό και ανώφελο έξοδο και από πλευράς κράτους και κυρίως από πλευράς των οικογενειών μας;

Εδώ μέσα δεν θα δεις πολλούς που το καταλαβαίνουν.Εικόνα
Γιάννης89
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από Γιάννης89 »

Δυστυχώς φίλε μου... Κι αυτο για τα ρουσφέτια είναι η μέγιστη αλήθεια...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

259 ήμουν...

Άβαταρ μέλους
KYNIGOSDK

Kbs2011 έγραψε:
KYNIGOSDK έγραψε:Mηπως αυτοι που αναφερεσαι νομιζουν οτι πηγαν κρουαζιερα;Και εμεις τρωγαμε απο εξω και καπνιζαμε και τα ποτα μας πιναμε και μην νομιζεις και τοτε τα 50.000 δραχμες ηταν σημερινα 300 ευρω αφου το μεροκαματο ηταν 150.000 το μηνα

Δεν είναι έτσι φίλε. Τα 50.000 ήταν 300? (βασικά 150? για να είμαστε ακριβείς) αλλά τότε μια τυρόπιτα δεν είχε 2? (700 δραχμές) ούτε η βενζίνη την τιμή που έχει σήμερα, ούτε και τα τσιγάρα. Όλα έχουν ανέβει τουλάχιστον 50%. Είναι εντελώς άτοπο να συγκρίνουμε τα κόστη μιας θητείας του τότε με του σήμερα. Επίσης πλέον και οι ανάγκες είναι διαφορετικές. Παλιά έτρωγαν και ωμό κρέας, μήπως να τρώμε ό, τι να 'ναι επειδή "δεν είναι κρουαζιέρα"; Κρουαζιέρα δεν είναι αλλά ούτε και στρατός, με την καθιερωμένη έννοια του ανα τον κόσμο είναι! Στρατός είναι τους πρώτους 2 μήνες, μετά... Είναι κάτι άλλο που μόνο στρατό και κατασταση προετοιμασίας πολέμου (για να θυμηθούμε την έννοια) δεν θυμίζει. Είναι καταπιεστικό χάσιμο χρόνου και χρημάτων που δεν περισσεύουν από κανέναν μας.
Kοιτα οι εποχες και τα χρηματα ηταν παντοτε τα ιδια και τοτε και τωρα απλα τωρα εχουμε και την κριση στο κεφαλι μας οποτε σιγουρα ειναι ποιο δυσκολαΤωρα οποιος εχει τα φραγκα την περναει στον στρατο κοτσανι οποιος δεν εχει συμβιβαζεται στα λιγα

Οσο για την θητεια γενικα δεν φταει ο στρατος φιλε μου φταιει η νοοτροπια του Ελληναρα που εβαζε το βυσμα του να παρει τηλεφωνο τον καραβανα ο οποιος τα τελευταια χρονια εκτος απο ελαχιστες περιπτωσεις αξιωματικων λειτουργουσε ως δημοσιος υπαλληλος για να παρει αδεια να μην παει στην παραμεθοριο να μην φυλαξει την νυχτα σκοπια να μην συμμετεχει στην ασκηση ο καθε φανταροςΕικόνα

Ετσι λοιπον και οι αξιωματικοι τα εχουν γραψει ολα στα αρχ. Δια τους και δεν τους καιγεται καρφι γιαυτο και δεν υπαρχει εκπαιδευση και στρατιωτικη θητεια πλεον στην ΕΛΛΑΔΑΕικόναΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ λιγοι απο αυτους αποτελουν εξαιρεση και αυτους τους λενε στρατοκαυλουςΕικόνα

Άβαταρ μέλους
KYNIGOSDK

yandr έγραψε:

259 ήμουν...

Ποντικι κατσε προσοχηΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Ναι αλλά ήμουν δόκιμος, οπότε πέσε και παίρνε...
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης