Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 96

Δημοσίευση από yandr »

Eldunari έγραψε:Έλα, δεν είναι το ίδιο. Φόρους πρέπει να πληρώνεις θες δεν θες γιατί έχεις δημοσίους υπαλλήλους που πρέπει να καλύψεις.
Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό υπάρχει η θητεία, γιατί υπάρχουν κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια που θέλεις να καλύψεις.

Eldunari έγραψε:Αν δεν σου φτάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στον στρατό είναι δικό σου πρόβλημα. Δεν μπορούν να κάνουν οι πολίτες αυτή την δουλειά. Ούτε πολλούς γιατρούς έχεις στα νοσοκομεία, αλλά δεν βάζεις υποχρεωτική ιατρική θητεία, βάζεις;

Ποιου ακριβώς είναι το πρόβλημα; Του Παπαδήμου προσωπικά; Της ελληνικής κυβέρνησης; Του Ομπάμα; Των εξωγήινων; Όλων μας είναι το πρόβλημα.

Τέλος, προφανώς δεν είναι το ίδιο η θητεία και η ιατρική ή άλλη εξειδίκευση. Σε διαβεβαιώνω ότι οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει τον βασικό χειρισμό ενός όπλου και 5 ακόμη πράγματα. Παρόλα αυτά, προφανώς αν υπήρχαν τα χρήματα για επαγγελματικό ή ημι-επαγγελματικό στρατό στην Ελλάδα, προφανώς και αποτελεί απείρως καλύτερη λύση από την υποχρεωτικό στράτευση.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Καθότι δεν είμαστε στην εποχή του 2ου Παγκοσμίου, η αποτροπή πλέον δεν βασίζεται στο πόσους κληρωτούς έχεις (η Τουρκία έχει ακμάζουσα αμυντκή βιομηχανία και οι ΕΔ της είναι απείρως καλύτερα εξοπλισμένες από τις ελληνικές, και η ψαλίδα θα ανοίξει ακόμα περισσότερο). Άρα το όλο ζήτημα καθίσταται άνευ σημασίας.[/Quote]

Άνευ σημασίας η αμυντική αποτροπή μίας χώρας; Έχεις υιοθετήσει την ίδια συμπεριφορά και σε προσωπικό επίπεδο ή απλά θεωρείς την Ελλάδα κάτι πάνω και έξω από εσένα; Διαφορετικά πες μου που μένεις να έρθω για μερικά μετρητά, καθώς προφανώς δεν θα προβάλλεις καμία αντίσταση.

RTech έγραψε:

Ακόμα και αν δεχτούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, και πάλι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσει μια Ελλάδα της υπογεννητικότητας και της φτώχειας να κοντράρει σε μάχιμο πληθυσμό την αναπτυσσόμενη Τουρκία. Και 46 μήνες να πάει η θητεία πάντα ανώφελη και χάσιμο χρόνου θα είναι.

Μήπως μπερδεύεις την Τουρκία με τις Ηνωμένες Πολιτείες; Αλλά και έτσι να ήταν, τι ακριβώς προτείνεις; Να κατεβάσουμε τα παντελόνια και όποις περνάει να μας χώνει και από έναν; Παλικαρίσια πράγματα, όχι αστεία

RTech έγραψε:ΟΚ, κατανοώ ότι βολεύει τους πολιτικάντηδες επειδή μειώνεται τεχνητά η ανεργία, αλλά και τους αξιωματικούς που έχουν δωρεάν υπηρετικό προσωπικό, αλλά ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Η θητεία (για όσους δεν το έχουν καταλάβει) εξυπηρετεί μονάχα τους πολίτες. Οι στρατιωτικοί δεν είναι κάστα ανθρώπων όπως οι Σαμουράι για να φοβηθούν την απαξίωσή τους. Εάν μία χώρα αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται στρατό καταργεί το στράτευμα και είτε με μετακινήσεις προσωπικού, είτε με εθελούσια έξοδο είτε με κάποιον άλλο τρόπο ξεφορτώνεται τους στρατιωτικούς που πλεονάζουν.

RTech έγραψε: Προσωπικά θεωρώ τη διατήρηση στρατού κληρωτών απίστευτα ανώφελη. Βασικά, τα όποια οφέλη της είναι σαφώς λιγότερα από το κόστος της, τόσο σε επίπεδο εθνικής οικονομίας όσο και σε προσωπικό-ατομικό επίπεδο (όλοι έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν από αγγαρείες).

Ας δούμε λοιπόν ένα επίκαιρο παράδειγμα. Ας πούμε ότι κάτω από το Καστελόριζο βρίσκεται το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου σε ολόκληρο τον κόσμο, και ας πάρουμε δύο περιπτώσεις:

Η Ελλάδα διαθέτει πυρηνικά όπλα και τον καλύτερα εκπαιδευμένο στρατό στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η Τουρκία δεν έχει καν στρατό

Η Τουρκία διαθέτει πυρηνικά όπλα και τον καλύτερα εκπαιδευμένο στρατό στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η Ελλάδα δεν έχει καν στρατό

Ερώτηση. Ποιος θα τα πάρει τα πετρέλαια; Εάν νομίζεις ότι θα τα πάρει όποιος τα δικαιούται βάσει τους διεθνούς δικαίου σου εύχομαι καληνύκτα.

RTech έγραψε:θα πήγαινα προς μια λύση τύπου Ελβετίας:3-6 μήνες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (όχι αγγαρείες και βλακείες) και μετά ανά τακτά χρονικά διαστήματα (π. Χ.3-4 χρόνια) επικαιροποίηση - μετεκπαίδευση. Έτσι και μεγάλη "δεξαμενή" στρατιωτών έχεις, και αυτοί έχουν πρταγματικά τη δυνατότητα να κάνουν καποια διαφορά στο πεδίο της μάχης.

Και χιλιοστή φορά, η θητεία δεν μπορεί να έχει ίδια διάρκεια με την στρατιωτική εκπαίδευση.

Για την άμυνα μίας χώρας χρειάζεται προσωπικό υπό τα όπλα και όχι απλά 'εν δυνάμει' στρατιωτικό προσωπικό.

Πριν γίνει οποιαδήποτε επιστράτευση το παιχνίδι θα έχει τελειώσει.

Eldunari

Δημοσίευση από Eldunari »

Αφού λοιπόν συμφωνείς με την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας αν υπάρχουν λεφτά, γιατί λες άλλα; Σε κάθε περίπτωση, γιατί δεν δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να εξαγοράζουν ευθύς εξ'αρχής την θητεία τους, πληρώνοντας τον μισθό ενός ΕΠΟΠ για το αντίστοιχο διάστημα; Να σου πω γιατί; Γιατί το κράτος την έχει καταβρεί να του προσφέρουμε δωρεάν υπηρεσίες. Τέρμα ο τσάμπας όμως φίλε. Τι μου έχει προσφέρει μέχρι τώρα εμένα το κράτος μου για να το υπηρετήσω; Ελευθερία; Την έχω αποδημόντας σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα και δεν μου ζητάει και τσάμπα υπηρεσίες. Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση; Με τα λεφτά που πληρώνει ο μέσος Έλληνας για να σπουδάσει στην Ελλάδα, σπουδάζει και στην Αμερική στα καλύτερα πανεπιστήμια. Δωρεάν περίθαλψη; Τα Ελληνικά δημόσια νοσοκομεία είναι τα μεγαλύτερα διανυκτερεύοντα μπουρδέλλα στην Ευρώπη. Άρα;

Τώρα όπως έχει έρθει, όχι μόνο μέχρι Μάρτη χρεωκοπούμε, και καλα να πάθουμε, όχι μόνο οι στρατιωτικοί εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο και σταματάει το ξύσιμο, αλλά θα καταργηθεί και η υποχρεωτική πολύ σύντομα, και θα το δεις.

Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 3
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

Eldunari έγραψε:
Τι μου έχει προσφέρει μέχρι τώρα εμένα το κράτος μου για να το υπηρετήσω;

Για αρχη, καλό θα ηταν να αντιληφθουμε-επιτελους-ολοι οτι δεν υπηρετούμε το γ@μ#κρατος αλλά το ΕΘΝΟΣ και τους πολίτες του...
Στο κεφάλι δεν φοράς κρατόσημο αλλά εθνόσημο... Το κράτος υπηρετούν-πχ. Οι εφοριακοι. Οι ενοπλες δυναμεις και τα Σ. Α υπηρετουν το Εθνος και τους πολίτες της χωρας... Εικόνα
RTech

Δημοσίευση από RTech »

Μάλλον δεν εκφράστηκα σωστά παραπάνω, οπότε οφείλω μια - δυο εξηγήσεις.

Η έκφραση "άνευ σημασίας" δεν πήγαινε σε αυτό που λες (πώς θα μπορούσε άλλωστε). "Άνευ σημασίας" θεωρώ τη συνολική συμβολή των κληρωτών στη συνολική αποτρεπτική ικανότητα μιας χώρας που έχει απέναντί της την Τουρκία (η οποία εξοπλίζεται διαρκώς με υψηλής ποιότητας υλικό), γιατί δεν θα βγούμε σε μια πεδιάδα από τη μια πλευρά εμείς και από την άλλη οι αντίπαλοι με σπαθιά και τσεκούρια. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου αυθεντία σε οτιδήποτε στρατιωτικό - γεωπολιτικό, αλλά φαντάζομαι ότι κάποιος που διαθέτει την ποιοτική υπεροχή (ακούω π. Χ. Ότι η Τουρκία παίρνει stealth μαχητικά = την κάτσαμε), και όχι μόνο την ποσοτική, δεν θα ιδρώσει από τους κληρωτούς που θα βρει απέναντί του.

Στο σενάριο με τα κοιτάσματα στο Καστελλόριζο την υπεροχή δεν θα είχε αυτός με τους περισσότερους κληρωτούς, αλλά αυτός με τον ισχυρότερο στόλο και την ισχυρότερη αεροπορία.

Προς αποφυγή παρεξήγησης, σαφώς και αν μας την "πέσουν" θα συνεισφέρω κι εγώ στην άμυνα όπως όλοι. Και σαφώς και δεν μου αρέσει η υποχωρητικότητα. Αλλά πως να μην είναι υποχωρητική η Ελλάδα (κάτι που με θλίβει απίστευτα) όταν η ΠΑ δεν έχει ανταλλακτικά για τα αεροπλάνα, ο ΕΣ πυρομαχικά ή βλήματα για τα τανκς και το ΠΝ βασίζεται σε ακριβοπληρωμένα υποβρύχια που, όταν δεν είναι παροπλισμένα στην ξηρά, γέρνουν;

Μπορούμε να κάνουμε τεράστια κουβέντα περί ύπαρξης ή όχι χρημάτων για επαγγελματικό στρατό (όπως φαίνεται "λεφτά υπάρχουν", αλλά για τους δανειστές και για τους πολιτικούς, οι άλλοι ας ψοφήσουν από την πείνα και το κρύο), αλλά μην υποθέτεις ότι επειδή κάποιος έχει αντίθετη άποψη για την αναγκαιότητα της υποχρεωτικής θητείας (τουλάχιστον με την υπάρχουσα μορφή) του αρέσει να βλέπει την πατρίδα του να διασύρεται από τους πάντες, ή ότι δεν θα πολεμήσει για αυτήν.
Giannis84
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Giannis84 »

Eldunari έγραψε:
Αφού λοιπόν συμφωνείς με την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας αν υπάρχουν λεφτά, γιατί λες άλλα; Σε κάθε περίπτωση, γιατί δεν δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να εξαγοράζουν ευθύς εξ'αρχής την θητεία τους, πληρώνοντας τον μισθό ενός ΕΠΟΠ για το αντίστοιχο διάστημα; Να σου πω γιατί;

Αυτο το πραγμα θα ηταν ακυρο και αντισυνταγματικο. Δηλαδη οσοι ειναι φτωχοι και δεν εχουν τα 13,000 ευρω θα πηγαινουν ενα χρονο θελοντας και μη χανοντας χρηματα και χρονο απο την αγορα εργασιας, ενω αυτος που εχει μπαμπα γιατρο θα την γλιτωνει και ολα μελι γαλα. Σαν να λεμε ας εχει ο πατερας μου χρημα και οι υπολοιποι να πανε να @#%. Ευτυχως καποια στοιχειωδη πραγματα ετσι για τους τυπους τηρουνται ακομα και σε αυτη τη χωρα.
Eldunari

Giannis84 έγραψε:
Eldunari έγραψε:
Αφού λοιπόν συμφωνείς με την κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας αν υπάρχουν λεφτά, γιατί λες άλλα; Σε κάθε περίπτωση, γιατί δεν δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να εξαγοράζουν ευθύς εξ'αρχής την θητεία τους, πληρώνοντας τον μισθό ενός ΕΠΟΠ για το αντίστοιχο διάστημα; Να σου πω γιατί;

Αυτο το πραγμα θα ηταν ακυρο και αντισυνταγματικο. Δηλαδη οσοι ειναι φτωχοι και δεν εχουν τα 13,000 ευρω θα πηγαινουν ενα χρονο θελοντας και μη χανοντας χρηματα και χρονο απο την αγορα εργασιας, ενω αυτος που εχει μπαμπα γιατρο θα την γλιτωνει και ολα μελι γαλα. Σαν να λεμε ας εχει ο πατερας μου χρημα και οι υπολοιποι να πανε να @#%. Ευτυχως καποια στοιχειωδη πραγματα ετσι για τους τυπους τηρουνται ακομα και σε αυτη τη χωρα.

Γιατί ρε μεγάλε, θα μας τρελάνεις - είναι συνταγματικά όλα τα άλλα που κάνουν; Το ειδικό τέλος ακινήτων είναι συνταγματικό; Το ΕΤΑΚ είναι συνταγματικό; Ο ΦΑΠ είναι συνταγματικός; Το 6χίλιαρο πρόστιμο του Βενιζέλου για τους ανυπότακτους είναι συνταγματικό; Τα τεκμήρια διαβίωσης στην νέα φορολογία που θα κάνεις δήλωση τώρα σε λίγους μήνες είναι συνταγματικά; Αυτό που πρότεινα σε πείραξε εσένα, που στο κάτω κάτω ανοίγει και θέσεις εργασίας; Είσαι μικρός ακόμη και δεν έχεις καταλάβει τι παίζεται (αν κρίνω από το 84 στο ψευδώνυμο, έχεις ακόμη το 2 μπροστά στην ηλικία σου... ) Σε καμμιά 20αριά χρόνια ίσως το πιάσεις το πως παίζεται το παιχνίδι στην Ελλάδα. Ρώτα και εμάς που ψηφίζουμε από την δεκαετία του '80, και που είδαμε τους αλήτες να μας τα παίρνουν όλα. Να σου θυμίσω επίσης ότι έτσι και αλλιώς όποιος θέλει πάει στρατό, το έχεις συνηδητοποιήσει;
Eldunari

Nicolas_mk2 έγραψε:
Eldunari έγραψε:
Τι μου έχει προσφέρει μέχρι τώρα εμένα το κράτος μου για να το υπηρετήσω;

Για αρχη, καλό θα ηταν να αντιληφθουμε-επιτελους-ολοι οτι δεν υπηρετούμε το γ@μ#κρατος αλλά το ΕΘΝΟΣ και τους πολίτες του...
Στο κεφάλι δεν φοράς κρατόσημο αλλά εθνόσημο... Το κράτος υπηρετούν-πχ. Οι εφοριακοι. Οι ενοπλες δυναμεις και τα Σ. Α υπηρετουν το Εθνος και τους πολίτες της χωρας... Εικόνα

Εδώ φιλαράκι πιάνεσαι αδιάβαστος. Η λέξη 'έθνος', δημιουργήθηκε στη Γαλλία την περίοδο του κοινωνικού αναβρασμού και της Γαλλικής Επανάστασης. Η λέξη κράτος, προ-υπάρχει κατά χιλιάδες χρόνια της λέξης 'έθνος', ήδη από τις πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας. Οι Σπαρτιάτες υπηρετούσαν την πόλη-κράτος τους φιλαράκι. Δεν ήξεραν καν την λέξη έθνος. Το ίδιοι και οι Αθηναίοι και όλοι οι αρχαίοι Έλληνες. Αν εμείς έχουμε καταντήσει τον όρο του κράτους κάτι απαίσιο, τότε εμείς φταίμε για την κατάντια αυτή. Αν εσύ θες να υπηρετείς το έθνος, αυτό είναι δική σου επιλογή, αλλά για εμένα το κράτος είναι αυτό που με προστατεύει. Και για να επανέλθω στο θέμα, τίποτα από αυτα που είπες ή είπα δεν αλλάζει το γεγονός ότι η υποχρεωτική θητεία στην Ελλάδα είναι ανούσια και θα καταργηθεί.
Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 3
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

Δεν διαφωνω σε αυτο αλλά μαλλον δεν καταλαβες τι ήθελα να πω... Τελος παντων, δεν εχει νοημα να παίζουμε με τις λεξεις, προσωπικα δεν θα ηθελα ουτε έναν κληρωτό σε εναν ιδανικό ΕΣ αλλά είμαστε πολλα χρονια ακόμη μακρυα απο αυτό, οπότε δεν νομίζω-στο αμεσο μελλον τουλαχιστον-να αλλαξει κατι πανω στο θεμα...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Eldunari έγραψε:
Γιατί ρε μεγάλε, θα μας τρελάνεις - είναι συνταγματικά όλα τα άλλα που κάνουν; Το ειδικό τέλος ακινήτων είναι συνταγματικό; Το ΕΤΑΚ είναι συνταγματικό; Ο ΦΑΠ είναι συνταγματικός; Το 6χίλιαρο πρόστιμο του Βενιζέλου για τους ανυπότακτους είναι συνταγματικό; Τα τεκμήρια διαβίωσης στην νέα φορολογία που θα κάνεις δήλωση τώρα σε λίγους μήνες είναι συνταγματικά; Αυτό που πρότεινα σε πείραξε εσένα, που στο κάτω κάτω ανοίγει και θέσεις εργασίας;

Καλά τώρα έμπλεξες τα πάντα. Όλα αντισυνταγματικά λοιπόν.

Εσύ τελικά δεν θες να υπηρετήσεις γιατί:
  • Είναι αντισυνταγματικό
  • Δεν πιστεύεις ότι προσφέρει τίποτα
  • Δεν γουστάρεις
Νομίζω είναι προφανής η απάντηση και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παραδεχθείς στον εαυτό σου ότι απλά δεν γουστάρεις.

Επομένως για ποιο λόγο στηλιτεύεις πολιτικές συμπεριφορές όταν και εσύ την πάρτη σου κοιτάζεις μόνο δεν το καταλαβαίνω.

Κλασσικό παράδειγμα Έλληνα που κάνει το στραυρό του οδηγώντας μπροστά από την εκκλησία και ******* Σταυρίζει στο επόμενο φανάρι που του χώθηκαν.

Στο κάτω - κάτω της γραφής, αν θεωρείς ότι με την παρούσα κατάσταση δεν έχουμε ελπίδα εναντίον της Τουρκίας και παράλληλα δεν είσαι υπέρ της υποχωρητικής στάσης (όπως δήλωσες), τότε να ζητάς 25 μήνες θητεία και 15% αμυντικές δαπάνες για να ισοφαρίσουμε.

Eldunari

yandr έγραψε:
Eldunari έγραψε:
Γιατί ρε μεγάλε, θα μας τρελάνεις - είναι συνταγματικά όλα τα άλλα που κάνουν; Το ειδικό τέλος ακινήτων είναι συνταγματικό; Το ΕΤΑΚ είναι συνταγματικό; Ο ΦΑΠ είναι συνταγματικός; Το 6χίλιαρο πρόστιμο του Βενιζέλου για τους ανυπότακτους είναι συνταγματικό; Τα τεκμήρια διαβίωσης στην νέα φορολογία που θα κάνεις δήλωση τώρα σε λίγους μήνες είναι συνταγματικά; Αυτό που πρότεινα σε πείραξε εσένα, που στο κάτω κάτω ανοίγει και θέσεις εργασίας;

Καλά τώρα έμπλεξες τα πάντα. Όλα αντισυνταγματικά λοιπόν.

Εσύ τελικά δεν θες να υπηρετήσεις γιατί:
  • Είναι αντισυνταγματικό
  • Δεν πιστεύεις ότι προσφέρει τίποτα
  • Δεν γουστάρεις
Νομίζω είναι προφανής η απάντηση και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παραδεχθείς στον εαυτό σου ότι απλά δεν γουστάρεις.

Επομένως για ποιο λόγο στηλιτεύεις πολιτικές συμπεριφορές όταν και εσύ την πάρτη σου κοιτάζεις μόνο δεν το καταλαβαίνω.

Κλασσικό παράδειγμα Έλληνα που κάνει το στραυρό του οδηγώντας μπροστά από την εκκλησία και ******* Σταυρίζει στο επόμενο φανάρι που του χώθηκαν.

Στο κάτω - κάτω της γραφής, αν θεωρείς ότι με την παρούσα κατάσταση δεν έχουμε ελπίδα εναντίον της Τουρκίας και παράλληλα δεν είσαι υπέρ της υποχωρητικής στάσης (όπως δήλωσες), τότε να ζητάς 25 μήνες θητεία και 15% αμυντικές δαπάνες για να ισοφαρίσουμε.

Εγώ φίλε yandr έχω υπηρετήσει την αηδία πολλά χρόνια τώρα, πολύ πιθανό πριν από εσένα, με 24+ στο ναυτικό, και το έχω χιλιομετανιώσει που πάτησα το πόδι μου εκεί. Το μόνο καλό είναι ότι γνώρισα τον Πόρο, τεσπά. Δεν τα έμπλεξα όλα, ήμουν πολύ συγκεκριμένος, απλά σου τελείωσαν τα επιχειρήματα, και απέφυγες να απαντήσεις σε όποια ερώτηση περιλάμβανε το ποστ μου. Η λαϊκίστικη περιγραφή του Έλληνα που κάνεις δεν σε τιμά, γιατί ούτε εγώ είμαι έτσι, ούτε η πλειοψηφία των συμπατριωτών σου. Πρέπει επιτέλους να καταλάβεις ότι για να δώσει κάτι ο πολίτης σε αυτό το καταραμένο σημερινό κράτος, πρέπει να μπορεί να παίρνει και κάτι, και σήμερα ξέρεις πολύ καλά τι παίρνει... Τα παραμύθια περί Τουρκίας πέστα σε κάνα παιδάκι, αφού ξέρεις πολύ καλά πως οποιαδήποτε πολεμική σύρραξη με τους απέναντι θα είναι θαύμα αν διαρκέσει πάνω από 3-4 ωρίτσες. Και ξέρεις πολύ καλά επίσης ότι σε αυτό δεν έχει καμμία διαφορά το αν θα συμπεριλάβεις αριθμητικά τους υπόχρεους ή αν θα τους αφήσεις απ'έξω. Άρα, το συμπέρασμα είναι ότι ο πολίτης χάνει το χρόνο του στην υποχρεωτική αηδία όπως είναι σήμερα, και θα ήταν πολύ παραγωγικότερος για τον τόπο αν δούλευε το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.
RTech

Δημοσίευση από RTech »

Καταρχήν δεν είμαι ο ίδιος με τον Eldunari, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω για ζητήματα που προσάπτεις σε εκείνον.

Στο δεύτερο σκέλος (περί αμυντικών δαπανών) συμφωνώ. Όταν ο αντίπαλος εξοπλίζεται σαν αστακός, τότε οφείλεις και εσύ να κάνεις μια στοιχειώδη προσπάθεια να ακολουθήσεις. Και στις "αμυντικές δαπάνες" εντάσσω και το μόνιμο προσωπικό, το οποίο, επειδή είναι μόνιμο, το εκπαιδεύεις σε υψηλό επίπεδο και μετά δεν το χάνεις επειδή απολύεται, αλλά το αξιοποιείς, καθότι είναι η δουλειά τους να είναι στρατιώτες.

Ως προς τη διάρκεια της θητείας, έχω ήδη αναφέρει την άποψή μου, η οποία είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη σε διάρκεια για να εξασφαλιστεί το αξιόμαχο. Το αξιόμαχο δεν είναι ποσοτικό θέμα, είναι πρωτίστως ποιοτικό. Αν εξορθολογιστεί η λειτουργία και η δομή των ΕΔ, η τρέχουσα διάρκεια της θητείας είναι παραπάνω από αρκετή.
Άβαταρ μέλους
bodybuilder625
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από bodybuilder625 »

Συμφωνω με το φίλο yandr... Εξάλλου η Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια είναι γνωστό ότι ήταν (και είναι) πολεμοχαρής χώρα... Αν δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα πχ. Οικονομικά κτλπ... Για μένα όποιος δεν ήθελε να υπηρετήσει στον Ελληνικό στρατό δεν ήταν Έλληνας... Αλλά μιας και τώρα υπάρχουν πολλά προβλήματα ο καθένας μπορεί να σκαρφιστεί χίλιες δυο δικαιολογίες για να γλιτώσει επειδή ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ... Και μη πειτε οχι Εικόνα οπότε πείτε από την αρχή ότι δε γουστάρετε να χάσετε το σπιτικό φαγητό της μαμάς και αφήστε τις ***** για κατάργηση κτλπ... Εάν και μόλις καταργηθεί η θητεία, μετά από κανα μήνα (και πολύ λέω) θα δείτε τα τούρκικα μαχητικά πάνω από την Αθήνα
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
RTech

Δημοσίευση από RTech »

Φίλε μου το γεγονός ότι κάποιοι έχουν αντίθετη άποψη από εσένα δεν τους καθιστά λιγότερο Έλληνες από εσένα. Επίσης, όταν απαντάς σε κάποιον που έχει ποστάρει σε ένα φόρουμ, δεν γνωρίζεις το ποιόν του συνομιλητή σου, οπότε οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί μάλλον δεν χρειάζονται.

Για το μοναδικό ουσιώδες θέμα που προσπάθησες να θέσεις (τουρκικά μαχητικά) έχω απαντήσει σε προηγούμενο ποστ, οπότε δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι.
Eldunari

bodybuilder625 έγραψε:Συμφωνω με το φίλο yandr... Εξάλλου η Ελλάδα από τα αρχαία χρόνια είναι γνωστό ότι ήταν (και είναι) πολεμοχαρής χώρα... Αν δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα πχ. Οικονομικά κτλπ... Για μένα όποιος δεν ήθελε να υπηρετήσει στον Ελληνικό στρατό δεν ήταν Έλληνας... Αλλά μιας και τώρα υπάρχουν πολλά προβλήματα ο καθένας μπορεί να σκαρφιστεί χίλιες δυο δικαιολογίες για να γλιτώσει επειδή ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ... Και μη πειτε οχι Εικόνα οπότε πείτε από την αρχή ότι δε γουστάρετε να χάσετε το σπιτικό φαγητό της μαμάς και αφήστε τις ***** για κατάργηση κτλπ... Εάν και μόλις καταργηθεί η θητεία, μετά από κανα μήνα (και πολύ λέω) θα δείτε τα τούρκικα μαχητικά πάνω από την Αθήνα

Αγαπητέ συμφορουμίτη, έχω την αίσθηση ότι συνδέεις στο σκεπτικό σου και στο μυαλό σου το βαθμό που κάποιος νιώθει/είναι Έλληνας με το αν έχει κάνει την στρατιωτική του θητεία. Είναι απολύτως αναληθές ότι τα δύο αυτά συνδέονται, και θα σου φέρω ορισμένα πολύ απλά παραδείγματα, αλλά και ένα φυσικό ανάλογο για να καταλάβεις το σφάλμα της λογικής σου. Μερικά παραδείγματα είναι τα εξής: Υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες που προσφέρουν στον τόπο τους, εξυμνούν την Ελλάδα και κρατάνε το όνομα και τη φήμη της Ελλάδας ψηλά, και δεν έχουν κάνει ούτε μια μέρα στρατό. Να κάποια παραδείγματα:(α) οι Ολυμπιονίκες μας - συνήθως είναι νέοι και δεν έχουν πάει στρατό, ενώ μετά την κατάκτηση Ολυμπιακού μεταλλίου τοποθετούνται τιμητικά με αντίστοιχο μισθό σε κάποιο σώμα. Πρακτικά επισκέπτονται το σώμα τυπικά μια φορά κάθε τόσο, και ουσιαστικά απλά παραλαμβάνουν τον μισθό τους κάθε μήνα - και καλά κάνουν βασικά γιατί τους αξίζει. Αυτοί δεν είναι Έλληνες;(β) οι τόσοι και τόσοι διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες που ζουν μόνιμα στο εξωτερικό, αγαπάνε την Ελλάδα όσο τίποτα άλλο, αλλά οι συνθήκες και οι ευκαιρίες στην Ελλάδα δεν τους επέτρεψαν να μείνουν στην πατρίδα τους. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν πάει στρατό και παραμένουν ανυπότακτοι γιατί κάνουν λαμπρή καριέρα και εξυμνούν την Ελλάδα με τον τρόπο αυτό, μόνο και μόνο επειδή είναι/και θέλουν να λέγονται/ Έλληνες. Αυτοί δεν είναι Έλληνες;(γ) Οι τόσοι και τόσοι άλλοι απλοί Έλληνες που ζουν μόνιμα πλέον στο εξωτερικό, γιατί κάποτε η "πατρίδα" τους "κλώτσησε" αφού δεν τους έδωσε τις απαραίτητες ευκαιρίες να ζήσουν ανθρώπινα στον τόπο τους. Πολλοί από αυτούς ποτέ δεν γυρνάνε πίσω για να κάνουν τον στρατό, όμως αγαπάνε την Ελλάδα όσο τίποτα άλλο, ακόμη και αν αυτή τους πρόδωσε, και μιλάνε πάντα με καλά λόγια για την πατρίδα. Αυτοί δεν είναι Έλληνες; Λοιπόν, είναι καλό επομένως να αναθεωρήσεις αυτό που είπες όπως καταλαβαίνεις. Ορίστε και ένα φυσικό ανάλογο που ίσως σε κάνει να σκεφτείς διαφορετικά: Αν κάποιος είναι χριστιανός ορθόδοξος και πιστεύει στον Θεό, αλλά δεν πάει συχνά στην Εκκλησσία, ίσως και καθόλου, είναι λιγότερη η πίστη του από κάποιον που πάει καθημερινά στην εκκλησσία;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης