Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Νουμερο χ

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Νουμερο χ »

@S, Εγω συμφωνω μαζι σου αλλα δεν υπαρχουν χρηματα. Δεν μπορεις να καταργησεις την θητεια αν δεν υπαρξει πρωτα αναπληρωση με επαγγελματιες. Υπαρχει ηδη ελλειπης επανδρωση.

Ανδρεα με τις 15-30 μερες που λες, μπορει να αποκτησεις καλυτερη εκπευδευση αλλα ο στρατος θα χασει σε επανδρωση. Ωσπου να σε επιστρατευσει την ωρα της κρισης, το χασαμε το κορμι πατριωτη. Θα φτασουν στον παρθενωνα και μετα θα σου ερθει η κληση της επιστρατευσης! Τους μηνες λοιπον που ο φανταρος καθεται ή κανει αγγαρειες μην τους υπολογιζεις ως αχριστους. Υπαρχει εκει σε ετοιμοτητα για οταν γινει η "στραβη"ή καλυτερα για να μην γινει!

Καταργηση της ελευθεριας ειναι να μην πας φανταρος και οχι να πας. Αν καποιος δεν παει καταπαταει το συνταγμα και τους κανονες μιας κοινωνιας που οφειλει να προστατευει τον εαυτο της. Οποιος δεν παει καταπαταει την ελευθερια των υπολοιπων και την θετει σε κυνδηνο. Δεν γινεται λοιπον οι αλλοι να σε προσταευουν και εσυ να μην θες να προστατευσεις οταν ερθει η ωρα σου. Δυστυχως δεν υπαρχουν χρηματα για περισσοτερους επαγγελματιες

Noymero (in english)

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Noymero (in english) »

Ανδρέας έγραψε: (Συνέχεια προηγούμενου μηνύματος) Ο φίλος "S" νομίζω αποστομώνει τους υπέρμαχους της θητείας, και λέει τα πράγματα όπως έχουν: "Επαγγελματικος στρατος με καλη εκπαιδευση κ καλο εξοπλισμο ετσι γινονται οι πολεμοι σημερα. " Και αν δεν έχετε λεφτά για περισσότερους ΕΠΟΠ, πάρτε ένα όπλο λιγότερο. Αποφασίστε, πώς γίνονται οι πόλεμοι, με στρατό ή μηχανές; Αν είναι με στρατό, πάρτε λιγότερες μηχανές και τέλος. Αν είναι με μηχανές, διώξτε τους φαντάρους και πάρτε ΕΠΟΠ να χειρίζονται τις μηχανές. Και αν είναι κάπου στη μέση, πράξτε τα ανάλογα αλλά μην τραβολογάτε τον απλό Έλληνα νέο, που άλλη όρεξη δεν είχε, θα κάθεται να κάνει την Φιλιππινέζα στα χακί. Κοιτάξτε πρώτα τα ΑΠΕΙΡΑ τρωτά σημεία της στρατιωτικής θητείας, και μετά υπερασπιστείτε την! Αφού είναι ένα σύστημα που μπάζει από παντού ρε, τι ψάχνετε;

Χρειαζονται και τα 2. Και οι "μηχανες" αλλα και οι ανθρωποι για τις υπερετησουν.

Κοιτα, σχεδον κανεις δεν γουσταρει οταν παει φανταρος. Ουτε εγω γουσταρα.Θα ηθελα να ειμασταν γειτονες με το Bελγιο και την Eλβετια και οχι με ενα Απειλητικο / διεκδικητικο κρατος οπως η Τουρκια. Ετσι ουτε μεγαλο στρατο θα χριαζομασταν, ουτε μεγαλες εξοπλιστικες δαπανες, ουτε θητεια.

Τα παραπονα σου για την θητεια καλυτερα να τα κανεις στο τουρκικο ΥΠΕΞ λοιπον, αν και ειμαι σιγουρος οτι δεν εχεις ιδεα για το τι γινεται καθημερινα στο Αιγαιο, τι ειναι οι ΑΟΖ, το casus beli κτλ και το μονο που σε ενδιαφερει ειναι πως θα γλιτωσεις κανα μηνα φανταρος και οχι η ασφαλεια και η ελευθερια των πολιτων.

Νουμερο 911

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Νουμερο 911 »

Ανδρέας έγραψε:Ο φίλος Νούμερο119 μιλά για αύξηση της θητείας. Καλά, εγώ λέω να κάνουμε βήματα εμπρός, και εσύ θες να φτάσουμε στην εποχή του '40... )
Εγω λεω να «προεδρευσουμε» οπως ολοι και να εχουμε πληρως επαγγελματικο και καλα εξοπλισμενο στρατο. Οταν λοιπον βρεθουν τα χρηματα, το συζηταμε και για καταργηση της «οπισθοδρομικης» θητειας. Μεχρι τοτε, και υπο τις απυλες της Τουρκιας, η αυξηση της θητειας ειναι μονοδρομος.

Ανδρέας

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Ανδρέας »

Φίλε "Νούμερο χ", νομίζω πως όταν έρθει η ώρα της κρίσης, αν ποτέ έρθει, η κλήση δε θα γίνει με επιστολή! Θα βγουν τα ΜΜΕ, θα βγάλουν την ανακοίνωση, και θα πρέπει να παρουσιαστούμε εντός 24ώρου! Οπότε, κάποιες ώρες αντέχουν οι ΕΠΟΠ σε αμυντική τακτική, ανάπηροι δεν είναι. Να σου θυμήσω πως ο στρατός καταργεί τις ατομικές ελευθερίες, άρα κατάργηση της ελευθερίας υπάρχει όταν ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ φαντάρος. Διατήρηση της ελευθερίας είναι να πράττεις τα όσα επέλεξες να κάνεις.

Το να υπηρετήσεις ως φαντάρος όμως, δεν το κάνεις από επιλογή· είναι αποτέλεσμα εκβιαστικής νομοθεσίας (η οποία σου λέει, εμμέσως πλην σαφώς, "αν τολμάς μην πηγαίνεις και θα δεις! "). Σκοπός είναι να αλλάξει η συγκεκριμένη διάταξη του Συντάγματος, ώστε ούτε να χρειάζονται φαντάροι, ούτε να κατονομάζονται κάποιοι (που δεν πήγαν, κάνοντας πράξη τις επιθυμίες τους) "λιποτάκτες". Και επαναλαμβάνω, τα φαντάρια δεν παρέχουν προστασία. Απλώς είναι 4 μάτια στα σύνορα, που κάλλιστα μπορούν να αντικατασταθούν (οι σκοπιές δλδ) με κάμερες, σε συνεργασία με 1-2 περίπολα ΕΠΟΠ. Περισσότερους επαγγελματίες δε χρειαζόμαστε, αλλαγή των αναλογιών του στρατιωτικού δυναμικού χρειαζόμαστε (δλδ ΟΛΟΙ σύνορα, να κλείσουν οι μονάδες της ενδοχώρας, μισός στρατός και παραπάνω στον Έβρο, οι άλλοι στα λοιπά σύνορα και Νησιά).

Noymero (in english) γνωρίζω πολύ καλά και τι γίνεται στο Αιγαίο, αλλά και τι σημαίνουν οι όροι που μου παραθέτεις. Όπως επίσης γνωρίζω πολύ καλά τι κάνουν και τα δικά μας... "καλόπαιδα"! Οπότε δε νομίζω ότι έχεις κάτι καινούριο να μου προσφέρεις από πλευράς γνώσεων. Α, και φαντάρος πήγα, οπότε δεν ισχύει το τελευταίο που γράφεις.
Ανδρέας

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Ανδρέας »

Νούμερο 911, γέλασα όταν είδα την τελευταία σου πρόταση, και γι' αυτό πρέπει να σε ενημερώσω για κάποια πραγματάκια, γιατί μάλλον δεν παρακολουθείς και πολύ τις ειδήσεις. Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι όπου δεν μπορούν οι μεγάλες δυνάμεις να ρίξουν βόμβες, επιλέγουν στρατηγικές οικονομικής υποδούλωσης. Τους παίρνει να ρίξουν βόμβες στην Ελλάδα; Όχι. Είμαστε Ευρώπη και δεν τους συμφέρει. Άρα τι θα κάνουν; Επικαλούνται τα χρέη μας (τα οποία παρεμπιπτόντως είναι πολύ λιγότερα σε σχέση π. Χ. Με το χρέος των ΗΠΑ), ώστε να έρθουμε στη δύσκολη θέση, και τελικά ως να παραχωρήσουμε όλη τη δημόσια ιδιοκτησία μας, τη διοίκηση αυτής, όπως επίσης και τον ΦΥΣΙΚΟ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟ! Ό, τι δλδ θα κέρδιζαν με τον πόλεμο πριν κάτι αιώνες! Τι μπορεί να κάνει για αυτά ο... Καλός στρατός που επικαλείσαι; Μια τρύπα στο νερό; Α, μάλιστα. Οπότε για ποια θητεία μιλάτε, τη στιγμή που ο πόλεμος γίνεται με spreads και μνημόνια; Να γιατί αμέσως-αμέσως βγαίνει άχρηστο όλο το στρατιωτικό σύστημα. Γιατί αν θέλουμε να παίξουμε άμυνα, δε χρειαζόμαστε καλούς στρατιωτικούς, αλλά καλούς Πολιτικούς (... Εδώ γελάμε!) και σοβαρούς Οικονομολόγους.

Και για το τέλος, σου αφήνω το κερασάκι της τούρτας:
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=409744
Μπες εδώ και διάβασε. Μέρη από το κείμενο:Τούρκος κροίσος θέλει να αγοράσει και επενδύσει σε ελληνικά νησιά. Ο πρόεδρος μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας δήλωσε ότι είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις. Δήλωσε ότι τον «διαβεβαιώνουν ότι είναι αδύνατον να αντιδράσουν αρνητικά οι ελληνικές Αρχές» στην πρόταση του.

Έτσι γίνεται ο πόλεμος σήμερα μάγκα μου, όχι όπως το '21. Μπορεί να κάνει κάτι ο στρατός για αυτό; Πέρα από μια δικτατορία, "για να μπει το νερό στ'αυλάκι", που λένε, δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ! Ο καλός φανταρούλης θα προσέχει τα σύνορα, όταν επιχειρηματίες από τη γειτονική χώρα, όπως ο παραπάνω, θα έρθουν με τον γεμάτο χαρτοφύλακα και θα πάρουν χωρίς σταγόνα αίματος, αυτά που ο στρατός μας νομίζει ότι προσέχει. Την καλησπέρα μου.

Νουμερα all together

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Νουμερα all together »

Ανδρεα, ηξερα αξαρχης οτι χανω το χρονο μου πιανοντας κουβεντα μαζι σου. Τι να πρωτο-σχολιασω απ αυτα που γραφεις;Την γεωπολιτικη και οικονομικο-πολιτικη Σου αναλυση, την εγκεφαλο-πλυμενη θολο-κουλτουρα σου, τις γνωσεις σου στα συγχρονα πεδια μαχων και στα συγχρονα οπλα, ή το οτι προσπαθεις να κανεις και τον εξυπνο ενω εισαι τελειως ασχετος;

Καλη θητεια.

Ανδρέας

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Ανδρέας »

Ευχαριστώ για την ευχή σου, αν και δε θα μου χρειαστεί, πάει καιρός από τότε που απολύθηκα.

Σχολίασε ό, τι θέλεις, εγώ ΔΕ ΘΕΩΡΩ χαμένο χρόνο το να συζητάω μαζί σου.

Επίσης, θα ήθελα πάρα πολύ, ειλικρινά, να μου πεις ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ το δημοσίευμα από το "ΒΗΜΑ", που πόσταρα παραπάνω, το οποίο ΑΝΑΙΡΕΙ κάθε επιρροή του στρατού πάνω στις πολιτικές αποφάσεις! Ο στρατός προσέχει μη γίνει "ντου" με όπλα, την ίδια ώρα που κάποιοι κοστουμάτοι υποδουλώνουν ολόκληρο έθνος! Διαφωνείς σε αυτό; Βλέπεις να κάνει κάτι ο στρατός; Έχεις πάρει είδηση ότι είμαστε υπό κατοχή τους καιρούς αυτούς; Τι και αν έχουν περάσει όλοι οι στρατιωτικοί μας, τα καλύτερα Σχολεία παγκοσμίως πάνω στα σύγχρονα πεδία μαχών. Όταν η υποδούλωση γίνεται οικονομική, αυτόματα χάνεται η αξία όλης αυτής της γνώσης. Και ξέρεις γιατί χάνεται; Γιατί αυτό που θα κατακτούσε πχ ο στρατός των Τούρκων, αν έκανε απόβαση στα νησάκια του δημοσιεύματος, χύνοντας σαφώς πολύ αίμα, και φυσικά χωρίς να είναι σίγουροι ότι θα τα κατακτήσουν, θα έρθει να το αποκτήσει ο Τούρκος - κροίσος (σαν αυτόν του δημοσιεύματος) με δυο υπογραφές! Ή μήπως πιστεύεις ότι αυτοί οι προδότες που έχουμε στην πολιτική ηγεσία, θα πουν όχι στα ζεστά λεφτάκια; Αν εσύ νομίζεις ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σκλαβωμένοι, θα έλεγα να τελειώσει εδώ η συζήτηση γιατί μάλλον δεν έχεις γνώση του πολιτικο-οικονομικού γίγνεσθαι.

Αν πάλι καταλαβαίνεις ότι είμαστε υπό κατοχή, και πώς Ασκούνται σήμερα οι επεκτατικές πολιτικές στον δυτικό κόσμο (όχι με βόμβες πάντως!), βοήθησε όπως μπορείς να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης, γιατί διαφορετικά, εμείς θα φυλάμε σύνορα, ενώ τα εδάφη θα παραχωρούνται με εξευτελιστικές συμφωνίες.

(ΥΓ: Θεωρώ εσχάτη προδοσία το να παραχωρήσουν τον φυσικό μας πλούτο σε ξένες εταιρίες, αλλά βλέπω ότι οι συνθήκες που έχει δημιουργήσει το ΔΝΤ, εκεί το πάνε. Οι αποκρατικοποιήσεις είναι μόνο η αρχή. Δε βλέπω πουθενά να αναμειγνύονται χακί στολές, μόνο κάτι γραβάτες και χαρτοφύλακες εγώ βλέπω, διόρθωσέ με αν κάνω λάθος σε αυτό.)

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 96
Δημοσιεύσεις: 10445
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από yandr »

Ανδρέας έγραψε:Ο φίλος "S" νομίζω αποστομώνει τους υπέρμαχους της θητείας, και λέει τα πράγματα όπως έχουν: "Επαγγελματικος στρατος με καλη εκπαιδευση κ καλο εξοπλισμο ετσι γινονται οι πολεμοι σημερα. " Και αν δεν έχετε λεφτά για περισσότερους ΕΠΟΠ, πάρτε ένα όπλο λιγότερο. Αποφασίστε, πώς γίνονται οι πόλεμοι, με στρατό ή μηχανές; Αν είναι με στρατό, πάρτε λιγότερες μηχανές και τέλος. Αν είναι με μηχανές, διώξτε τους φαντάρους και πάρτε ΕΠΟΠ να χειρίζονται τις μηχανές. Και αν είναι κάπου στη μέση, πράξτε τα ανάλογα αλλά μην τραβολογάτε τον απλό Έλληνα νέο, που άλλη όρεξη δεν είχε, θα κάθεται να κάνει την Φιλιππινέζα στα χακί.


Παρακαλείται η κυβέρνηση να θεσπίσει φορολογική κλίμακατα 80% για όσους θέλουν επαγγελματικό στρατό, για να τελειώνουμε.

Εδώ η χώρα χρεοκόπησε και ο άλλος ονειρεύεται 200 χιλιάδες ΕΠΟΠ.

Τι να πει κανείς. Τέτοια οικονομικά μάθανε οι Έλληνες και μετά διαμαρτύρονται και για τα οικονομικά των πολιτικών. Τραγική ειρωνεία!

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 96
Δημοσιεύσεις: 10445
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από yandr »

Νουμερο 119 έγραψε: Βασικα νομιζω οτι πρεπει ανοιξουμε συζητηση Για το ποσο πρεπει να αυξηθει...

Υπάρχει ήδη θέμα για το πόσο νομίζετε ότι θα πρέπει να είναι η θητεία στην Ελλάδα.
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 10
Δημοσιεύσεις: 633
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 01, 2010 5:27 pm
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Black_Knight »

stf έγραψε:Στον στρατο εισαι υποχρεωμενος να ξυριζεσαι καθε μερα να γυαλιζεσαι κ να εισαι κουρεμενος. Ολα αυτα θελουν λεφτα (ξυραφακια, αφρος,10 ευρω για κουρεα, γυαλιστικα κτλ)


Αφρος, κομμωτηρια... Εχεις δίκιο! Καταργηση θητειας λοιπόν! Εικόνα

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 3
Δημοσιεύσεις: 559
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 26, 2009 1:27 am
Τοποθεσία: Φραπεδούπολη
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

Black_Knight έγραψε:
stf έγραψε:Στον στρατο εισαι υποχρεωμενος να ξυριζεσαι καθε μερα να γυαλιζεσαι κ να εισαι κουρεμενος. Ολα αυτα θελουν λεφτα (ξυραφακια, αφρος,10 ευρω για κουρεα, γυαλιστικα κτλ)
Αφρος, κομμωτηρια... Εχεις δίκιο! Εικόνα



Αστα να πάνε... Ξυρισμα, κουρεμα, γυαλισμα... Πασαρελα κατάντησε ο στρατός!Εικόνα
stf

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από stf »

1) Τα 8 ευρω μισθο στα δινει το κρατος για να καλυψεις τα μικροεξοδα σου μονο που δεν φτανουν ουτε για ξυραφακια. Τωρα το οτι ο στρατος πρεπει να καταργηθει για να μην ξυριζομαστε κ κουρευομαστε που το ειδες;Φαινετε εχετε προβλημα στην κατανοηση κειμενου.Εικόνα2) Ενας επαγγελματικος στρατος αποδιδει καλυτερα απο των εφεδρων, ειδαμε κ τους εφεδρους των ειδικων δυναμεων που δεν μπορουν να περασουν τα αθληματα πυροσβεστικης ποσο μαχιμοι γινανε απο τη θητεια τους.Εικόνα

3) Και οσο αφορα τα λεφτα σαφως κ ενας στρατος εποπ κοστιζει ακριβα γι αυτο κ εγω θεωρω οτι θα αλλαξουνε θεσμο κ θα το κανουν σαν τους οβα πιο φθηνοι με περισσοτερες υπηρεσιες.

4) Το οτι μεσα σε 10 χρονια μειωσαν την θητεια στο μισο κ οτι παρολο που λενε για αυξηση δεν την κανουν δειχνει οτι παει για καταργηση ετσι κ αλλιως. Οποτε οτι κ να λεμε μικρη σημασια εχει.

Άβαταρ μέλους
bodybuilder625
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 16
Δημοσιεύσεις: 242
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 19, 2011 6:08 pm
Τοποθεσία: Λοκατζής

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από bodybuilder625 »

Ρε μαγκες μην ακουω χαζομαρες βραδιατικα... Εκτος του οτι προσωπικα ειμαι κατα της καταργησης της θητειας θα σας πω το αλλο... Εδω οι μισοι Ελληνες (και παραπανω) τα βγαζουν περα πολυ δυσκολα καθε μηνα ισα ισα για να "ταισουν" τα παιδια τους... Και ο αλλος απο πανω λεει για 200.000 ΕΠΟΠ... Τι λετε ρε. Πατε καλα ; Ποιος θα τους πληρωνει ολους αυτους. Εδω ο στρατος δεν εχει λεφτα για να κανει συντηρηση στα οπλα και στα αρματα και νομιζετε οτι θα επιβαρυνθει ακομα παραπανω με τοσα ατομα ; Επειδη δηλαδη τα πιτσιρικια δεν θελουν να πανε 9 μηνες στρατο μην τυχον και πιασουν οπλο στα χερια τους κατι θα παθουν. Ελεος προσεχετε τι γραφετε γιατι αυτα που λετε δεν στεκουν... Δηλαδη αν γινει πολεμος και χρειαστει αντρες το μετωπο να φωναξουμε τη γιαγια μου ετσι ; Εμ πως θα γινει αφου εγω υποτιθεται δεν θα ξερω ουτε καν να οπλιζω. Ελεος Εικόνα
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
Eldunari

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από Eldunari »

Έλα, δεν είναι το ίδιο. Φόρους πρέπει να πληρώνεις θες δεν θες γιατί έχεις δημοσίους υπαλλήλους που πρέπει να καλύψεις. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και οι στρατιωτικοί. Δεν υπάρχει λόγος υποχρεωτικής θητείας. Αν δεν σου φτάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στον στρατό είναι δικό σου πρόβλημα. Δεν μπορούν να κάνουν οι πολίτες αυτή την δουλειά. Ούτε πολλούς γιατρούς έχεις στα νοσοκομεία, αλλά δεν βάζεις υποχρεωτική ιατρική θητεία, βάζεις; Ούτε οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σου φτάνουν, αλλά πάλι δεν βάζεις υποχρεωτική διδασκαλική θητεία, έτσι δεν είναι; Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, είσαι σοβαρός άνθρωπος. Η υποχρεωτική θητεία πρέπει να καταργηθεί, μας φτάνουν δεν μας φτάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στρατιωτικοί. Και για να μην βγω εκτός τόπικ, πιστεύω ότι η διάρκεια της θητείας θα έπρεπε να είναι 0 μήνες.
RTech

Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Δημοσίευση από RTech »

Καθότι δεν είμαστε στην εποχή του 2ου Παγκοσμίου, η αποτροπή πλέον δεν βασίζεται στο πόσους κληρωτούς έχεις (η Τουρκία έχει ακμάζουσα αμυντκή βιομηχανία και οι ΕΔ της είναι απείρως καλύτερα εξοπλισμένες από τις ελληνικές, και η ψαλίδα θα ανοίξει ακόμα περισσότερο). Άρα το όλο ζήτημα καθίσταται άνευ σημασίας.

Ακόμα και αν δεχτούμε για την οικονομία της συζήτησης ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, και πάλι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορέσει μια Ελλάδα της υπογεννητικότητας και της φτώχειας να κοντράρει σε μάχιμο πληθυσμό την αναπτυσσόμενη Τουρκία. Και 46 μήνες να πάει η θητεία πάντα ανώφελη και χάσιμο χρόνου θα είναι. Χώρια του ότι τιμωρείς το πιο δυναμικό τμήμα του πληθυσμού σου ως χώρα, έχοντάς το εκτός παραγωγικής διαδικασίας. ΟΚ, κατανοώ ότι βολεύει τους πολιτικάντηδες επειδή μειώνεται τεχνητά η ανεργία, αλλά και τους αξιωματικούς που έχουν δωρεάν υπηρετικό προσωπικό, αλλά ευχαριστώ δεν θα πάρω.

Προσωπικά θεωρώ τη διατήρηση στρατού κληρωτών απίστευτα ανώφελη. Βασικά, τα όποια οφέλη της είναι σαφώς λιγότερα από το κόστος της, τόσο σε επίπεδο εθνικής οικονομίας όσο και σε προσωπικό-ατομικό επίπεδο (όλοι έχουν καλύτερα πράγματα να κάνουν από αγγαρείες). Αν μου έλεγε κάποιος να πάρω εγώ μια απόφαση περί του θέματος, θα πήγαινα προς μια λύση τύπου Ελβετίας:3-6 μήνες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (όχι αγγαρείες και βλακείες) και μετά ανά τακτά χρονικά διαστήματα (π. Χ.3-4 χρόνια) επικαιροποίηση - μετεκπαίδευση. Έτσι και μεγάλη "δεξαμενή" στρατιωτών έχεις, και αυτοί έχουν πρταγματικά τη δυνατότητα να κάνουν καποια διαφορά στο πεδίο της μάχης.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης