Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Ανδρέας

Δημοσίευση από Ανδρέας »

Ξαναδιάβασε αυτά που λέω και θα καλυφθείς. Δεν είπα να κάνουμε μισθοφορικό στρατό, είπα να εκπαιδεύονται όλοι οι Έλληνες άνδρες για ένα μήνα το πολύ, ώστε να είναι αξιόμαχοι με σωστή εκπαίδευση, όσο αξιόμαχος μπορεί φυσικά να είναι ένας επίστρατος. Δεν λέω πουθενά να είναι οι 40.000 ΕΠΟΠ ο μόνος υπερασπιστής της χώρας μας.

Όσο για την τελευταία σου φράση, δεν ξέρω αν έχεις παιδιά ή όχι, πάντως δε θα ήθελες ο γιος σου να ήταν σακί για θέση μάχης, οπότε πρόσεχε αυτά που γράφεις, γιατί, καιροί είναι και γυρίζουν...

Αν δε θέλετε να είναι "σακιά", εκπαιδεύστε τους ΣΩΣΤΑ 15-30 μέρες, και θα πάρουν ό, τι πήρα εγώ σε 9 μήνες. Γιατί, η εκπαίδευσή μου, το πολύ έναν μήνα να χρειαζόταν για να γίνει συνεχόμενη. Δε συζητώ για το αν θυμάμαι τώρα κάτι, πολλοί μόλις πέρασαν την πύλη με τη ρόζα ξέχασαν κιόλας ό, τι έμαθαν (παίζει το μόνο που θυμάμαι να είναι το ΑΣΜ μου). Όλος ο υπόλοιπος χρόνος, σκοπιές, αγγαρείες και λοιπά άχρηστα -για τον ανθρώπινο βίο- πράγματα.

Ανδρέας

Δημοσίευση από Ανδρέας »

Τα λες και μόνος σου ρε φίλε, από τη στιγμή που τους πουλήσαμε ό, τι δεν μπόρεσαν να πάρουν με τα όπλα, ο στρατός μετατράπηκε σε διακοσμητικό στοιχείο! Έχω άδικο; Εκτός και αν θες ο στρατός να πάρει το νόμο στα χέρια του, να κυρηχτεί δικτατορία, οπότε μνημόνια, τρόικα και λοιπές συμφωνίες θα πάρουν πόδι - όπως και πολλές από τις ελευθερίες μας, όμως.
Ανδρέας

Δημοσίευση από Ανδρέας »

Καλά, για το "κανείς δε θέλει κατάργηση θητείας", μην πάρεις όρκο κιόλας...

Μία έρευνα 1000 ατόμων ας πούμε, λέει άλλα:http://www.galop.gr/index.php?topic=1203

Βέβαια, μπορεί να μου πεις ότι το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό, αλλά και πάλι, έχεις την εντύπωση ότι αν αποφασίσουν αύριο οι πολιτικοί μας ηγέτες, κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας, θα βγουν οι "αγανακτισμένοι" να περικυκλώσουν τη Βουλή; Δε νομίζω. Εν αντιθέσει, θα μπορούσε να ήταν μία εύστοχη κίνηση εντυπωσιασμού πριν τις κάλπες, και όποιο κόμμα το υποσχεθεί, θα έχει ένα πλεονέκτημα απέναντι στο αντίπαλο (όχι ότι είναι αυτό που μας καίει όλους σήμερα, αλλά για να θολώσουν τα νερά μια χαρά κίνηση θα ήτανε). Οπότε βρίσκω άκυρη τη φράση σου "κανείς δε θέλει κατάργηση θητείας", γιατί ΠΡΟΦΑΝΩΣ κανείς δε χαίρεται όταν του έρχεται το φύλλο κατάταξης! Αν υποστηρίζαμε τη θητεία,και θα θέλαμε να πάμε "για να προσφέρουμε τας υπηρεσίας εις την μητέρα Πατρίδα",και δε θα είχαμε γενικώς κανένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο θέμα. Ρώτα έναν 19χρονο, ή έναν 28χρονο που μπορεί να τελείωσε ακόμη και τις καλύτερες σπουδές, πώς θα του φανεί αν αύριο τον πάρουνε φαντάρο και αρχίσει να κάνει έρπινγκ στα βρωμόχορτα, και ύστερα να εκφράσεις γνώμη για τον "κανένα".

Οι καιροί έχουν αλλάξει. Οι εποχές στις οποίες αναφέρεσαι, είναι το πολύ 30 χρόνια μετά τον Β' Παγκόσμιο. Δλδ γενιά 70, άντε 80. Μετά άρχισε να αλλάζει το πράμα, και σήμερα όπως πιθανώς βλέπεις, οι νέοι έχουν άλλες προοπτικές, έχουν μάθει να ζουν διαφορετικά, έχουν ανοίξει, πολλοί από αυτούς, τους πνευματικούς τους ορίζοντες, και ο στρατός, από τη μέρα κατάταξης μέχρι τη μέρα απόλυσης, θα τους γυρίσει δεκαετίες πίσω με το όλο του κλίμα και τις επικρατούσες συνθήκες. Λογική λοιπόν, βρίσκω, την απέχθεια Των σημερινών νέων Προς το χακί· είναι πώς μεγάλωσε ο καθένας. Θες να κατηγορήσεις τους γονείς ότι έκαναν καλοπερασάκηδες τους γιους τους, πες το. Κοίτα όμως τι γίνεται και σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου (όπως και του ανατολικού, για να λέμε και του στραβού το δίκιο), και σκέψου ποιο πρότυπο ζωής θα ήθελες να υιοθετήσουμε.:)

(Και επαναλαμβάνω, και σε εσένα, δεν αναφέρομαι σε μισθοφορικό στρατό, αλλά στο να μειωθεί η θητεία σε 15-30 μέρες Σοβαρής εκπαίδευσης, ώστε να έχουμε αξιόμαχο δυναμικό επίστρατων, με επάνδρωση ΕΠΟΠ στα σύνορα ΚΑΙ ΜΟΝΟ.)

Ανδρέας

Δημοσίευση από Ανδρέας »

Επειδή προκαλείς φίλε μου με αυτά που γράφεις, θα απαντήσω σε ό, τι μου παραθέτεις. Πριν όμως απαντήσω στα ερωτήματα που θέτεις, θα κάνω μία αναφορά στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.Από την Οικουμενική Διακύρηξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:
Άρθρο 3.

"Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια." Θα επικεντρωθώ, όπως καταλαβαίνεις, στην ελευθερία. Για ποια ελευθερία μιλάμε, όταν κάποιοι, χωρίς να σε ρωτήσουν, αποφάσισαν αυθαίρετα πως για ένα διάστημα (18,12,9 μήνες, κλπ), θα είσαι... Υπηρέτης σε στρατόπεδο! Καταλαβαίνεις πού είναι η ειρωνεία; "Ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος η Ελλάδα", απ' τη μια, "πήγαινε Χ Μήνες να κάνεις τον φαντάρο", από την άλλη, και χωρίς να σε ρωτήσουμε φυσικά. Να χαρώ εγώ ελευθερία... Άρθρο 4
"Κανείς δεν επιτρέπεται να ζει υπό το καθεστός δουλείας, ή μερικής, η δουλεία και το δουλεμπόριο υπο οποιαδήποτε μορφή απαγορεύονται." Χμ... Για να μαντέψω, μπορείτε να βρείτε τις ομοιότητες με τον στρατό; "Μερική δουλεία". Για τις υπηρεσίες ενός μήνα, ο ελληνικός στρατός πληρώνει τον κληρωτό στρατιώτη με το εκωφαντικό ποσό των...8? και κάτι ψιλά, απ' ό, τι θυμάμαι. Βλέπετε καμία εκμετάλλευση; Ψιλοπράματα...
Άρθρο 12"Κανείς δεν επιτρέπεται να υποστεί αυθαίρετες επεμβάσεις στην ιδιωτική του ζωή, την οικογένεια, την κατοικία ή την αλληλογραφία του, ούτε προσβολές της τιμής και της υπόληψης του. Καθένας έχει το δικαίωμα να τον προστατεύουν οι νόμοι από επεμβάσεις και προσβολές αυτού του είδους." Από πού να αρχίσω εδώ! Αν δεν είναι ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ στην ιδιωτική ζωή του Έλληνα πολίτη, η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ, τότε τι είναι; Δε θα μιλήσω για τις περαιτέρω αυθαιρεσίες από ανώτερους προς κατώτερους, γιατί αναγνωρίζω ότι υπάρχουν και καλοί στρατιωτικοί, και το λέω εκ πείρας (γνώρισα έναν από αυτούς). Το πιο απλό όμως ρε φίλε, το πιο απλό παράδειγμα (και μην κολλήσεις εδώ,παράδειγμα είναι), που θα μου πούνε "κουρέψου, ξυρίσου", επέμβαση στην ιδιωτική μου ζωή είναι! Όπως και το ότι θα με ξυπνήσουν το βράδυ, όπως το ότι θα μου στερήσουν την έξοδο γιατί "δεν έκανα καλές καθαριότητες" (και γιατί να κάνω εδώ που τα λέμε, εσείς με φέρατε εδώ, δε σας χρωστάω και από χθες). Πρόκειται για αυθαίρετη επέμβαση στην ιδιωτική μου ζωή, και είναι αυθαίρετη γιατί ΑΥΤΟΙ αποφάσισαν ΓΙΑ ΜΕΝΑ.Πάμε τώρα και στα ερωτήματά σου.1. Για εξήγησέ μου λίγο, δεν μπορούν να επανδρωθούν οι συνοριακές μονάδες με τους ΕΠΟΠ που διαθέτουμε; Διώξτε όλον τον κόσμο από τις μονάδες στο κέντρο της Ελλάδας, και στείλτε τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στα σύνορα! Πόσο πιο απλό... Έτσι κι αλλιώς, αν γίνει "επιχείρηση από ανατολάς", θα απαιτηθεί επιστράτευση για να υποστηριχτούν οι υπηρετώντες στον Έβρο. Έχεις τους ΕΠΟΠ να υπηρετούν στα σύνορα, και ΑΜΑ ΠΟΤΕ ανοίξει μέτωπο με γείτονες, καλείς σε επιστράτευση το υπάρχον δυναμικό.2. Δεν είπα ποτέ να πάρουμε κι άλλους ΕΠΟΠ, μίλησα για μείωση θητείας σε κάποιες μέρες σωστής εκπαίδευσης, για να παίρνουν οι στρατιώτες τα ίδια εφόδια, σε συμπτηγμένο χρόνο.3. Κοίταξε να δεις πώς έχουν τα πράγματα εδώ... Το να σου πω το κλασσικό "από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή", δεν ικανοποιεί εμένα πρώτα απ' όλα. Όποιος δε θέλει να πληρώσει φόρους, ή γίνεται φοροφυγάς, ή... Αναγκάζεται και τους πληρώνει, παρότι είναι αντίθετος σε αυτό. Εγώ, μιας και ποτέ δε διαλέγω να αντιταχθώ στο νόμο, παρότι είμαι κάθετος με τη θητεία, πήγα φαντάρος. Όμως αυτό που προσδοκώ, είναι ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της αποχής από τη θητεία, την κατάργησή της δηλαδή. Δε θα γινόμουν ποτέ λιποτάκτης, θα ήθελα όμως να καταργηθεί η θητεία. Το ζήτημα που θίγεις δλδ, είναι νομικό. Όλοι είμαστε λίγο-πολύ αντίθετοι στις υποχρεώσεις που αναφέρεις· κάποιοι επιλέγουν να παρανομήσουν και να μην τις κάνουν - εγώ ζητώ να μη γίνονται ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να παρανομήσω... 4. Ας γίνει καλύτερος ο στρατός λοιπόν! Να γίνει 15 μέρες σωστής εκπαίδευσης, πράγμα που έχω ξαναπεί, και να αποκτήσει και νόημα για τον πολίτη που θα υποπέσει σε αυτή τη διαδικασία, αφού θέλετε να έχουμε όλοι μια ιδέα από εκπαίδευση. Πάλι κατάργηση της ελευθερίας του (... συνεχίζεται ...)
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 96

Δημοσίευση από yandr »

Για να μην αποπροσανατολιστεί η συζήτηση με απαντήσεις που δεν απαντούν καθόλου στα ερωτήματα που έθεσα, τα ξαναθέτω:

Νομίζω ότι το μήνυμά σου είναι αρκετά διαφωτιστικό για όσους είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου.

Προτείνω όσοι υποστηρίζουν την άποψη περί κατάργησης θητείας ή την μείωσή της σε 15 μέρες (!) να απαντήσουν πρώτα πειστικά στα παρακάτω ερωτήματα.

• Ο στόχος της θητείας δεν είναι απλά η εκπαίδευση, αλλά η επάνδρωση των μονάδων. Επομένως, χρειάζεται σημαντικό αριθμό προσωπικού υπό τα όπλα και άρα θητεία αρκετών μηνών.
  • Η εναλλακτική του επαγγελματικού στρατού ΔΕΝ είναι εφικτή. Κοστίζει υπερβολικά και η χώρα δεν είναι σε θέση να δαπανήσει τα σχετικά ποσά.
  • Όσοι θεωρούν ότι θήγεται η ελευθερία τους, θα πρέπει πρώτα καταργήσουν την υποχρεωτική φορολογία, την υποχρεωτική υπακοή στους νόμους και στο σύνταγμα του κράτους (μέσα στα οποία περιλαμβάνεται και η θητεία) και γενικά ολόκληρη την δομή της σύγχρονης κοινωνίας.
  • Όσοι θεωρούν ότι δεν έμαθαν τίποτα στο στρατό, ας σκεφτούν πρώτα αν θα προτιμούσαν εκπαίδευση ισραηλινού επιπέδου ή αν θα έχυναν μαύρο δάκρυ στη μαμά τους. Τα βασικά τα έμαθαν (χειρισμός και συντήρηση όπλου, ιεραρχία κλπ) και αν δεν τα έμαθαν τότε απλά θα πρέπει να γίνει καλύτερος ο στρατός και όχι να καταργήσουμε τη θητεία.
Τέλος, επειδή είναι γνωστή η τρομερή υποκρισία του Έλληνα, καλό θα είναι όσοι απλά δεν γουστάρουν να εκτελούν τις (εκ του συντάγματος εκπορευόμενες) υποχρεώσεις τους να μην φέρουν ηλίθιες δικαιολογίες του στυλ "δεν έμαθα τίποτα στη θητεία", "δεν απειλείται η Ελλάδα", "τι μου προσφέρει η χώρα εμένα", "έχω δουλειές να κάνω (συνήθως μπαρ, κλαμπ, γκόμενες που μεταμφιέζονται σε διδακτορικά, διατριβές, εργασία στη ΝΑΣΑ) " κλπ.

Να λένε απλά ότι όπως γουστάρουν να χτίζουν σε δάση, να πετάνε τα μπάζα στα ρέμματα, να λαδώνουν για το δίπλωμα και να κλέβουν στους φόρους, έτσι δεν γουστάρουν να πάνε και στρατό. Πιο υπεύθυνη και συνειδητοποιημένη στάση. Όχι που μου γίνανε όλοι οι βλάχοι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (τα οποία ούτε καν γνωρίζουν).

Άβαταρ μέλους
bodybuilder625
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από bodybuilder625 »

Μαγκες ενα θα σας πω... Ελλάδα χωρις στρατο δεν γινεται... στο μονο που συμφωνω με τον φιλο ανδρεα ειναι οτι η εκπαιδευση πρεπει να γινει πιο σοβαρη σε ολους τους κλαδους ειτε ειναι πεζικο ειτε οτιδηποτε... οσο για τη διαρκεια το καλυτερο ειναι να αυξηθει στους 12 μηνες τουλαχιστον ωστε να επανδρωθουν οι μοναδες κυριως της παραμεθωριου... οσο για τα 20χρονα που δεν εχουν τα κοτσια να πολεμησουν κανεις λαθος.
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 10
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

Ανδρέας έγραψε:Καλά, για το "κανείς δε θέλει κατάργηση θητείας", μην πάρεις όρκο κιόλας...

Μία έρευνα 1000 ατόμων ας πούμε, λέει άλλα:http://www.galop.gr/index.php?topic=1203

Απλά δεν ξέρουν τι θέλουν. Δεν καταλαβαινεις πως το εννοω εγώ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ.

Ανδρέας έγραψε:Κοίτα όμως τι γίνεται και σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου (όπως και του ανατολικού, για να λέμε και του στραβού το δίκιο), και σκέψου ποιο πρότυπο ζωής θα ήθελες να υιοθετήσουμε.:)
Ναι είναι ζωντανός εφιαλτης οι "δυτικοί στρατοί". Αυτό ξέρω εγώ.
Ανδρέας έγραψε: (Και επαναλαμβάνω, και σε εσένα, δεν αναφέρομαι σε μισθοφορικό στρατό, αλλά στο να μειωθεί η θητεία σε 15-30 μέρες Σοβαρής εκπαίδευσης, ώστε να έχουμε αξιόμαχο δυναμικό επίστρατων, με επάνδρωση ΕΠΟΠ στα σύνορα ΚΑΙ ΜΟΝΟ.)

Αυτό που λες δεν μπορεί να γίνει για πάρα πολλούς λόγους.

yandr έγραψε:
  • Όσοι θεωρούν ότι δεν έμαθαν τίποτα στο στρατό, ας σκεφτούν πρώτα αν θα προτιμούσαν εκπαίδευση ισραηλινού επιπέδου ή αν θα έχυναν μαύρο δάκρυ στη μαμά τους.

Αυτό πιστευω θέλουν Εικόνα

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Νουμερο 119

Δημοσίευση από Νουμερο 119 »

Αντρεα, μπορεις να πληρωσεις στρατιωτικο προσωπικο Για την επανδρωση των μοναδων; Αν ναι, πληρωσε και πολιτικο προσωπικο για τις Αγκαριες. Μετα αν θες συζηταμε και για καταργηση θητειας. Βασικα νομιζω οτι πρεπει ανοιξουμε συζητηση Για το ποσο πρεπει να αυξηθει...

stf

Δημοσίευση από stf »

;ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ο ΕΣ;Για ποια υποχρεωση θητειας μιλατε; Στον στρατο εισαι υποχρεωμενος να ξυριζεσαι καθε μερα να γυαλιζεσαι κ να εισαι κουρεμενος. Ολα αυτα θελουν λεφτα (ξυραφακια, αφρος,10 ευρω για κουρεα, γυαλιστικα κτλ) και τι περνεις απο τον ΕΣ για εισαι ενταξει στις υποχρεωσεις σου;8 ευρω!Εικόναμιληστε πρωτα κ για το τι ειναι υποχρεωση του Κρατους προς τους πολιτες του.

επισης να μιλησουμε και για το πως βγαινουν οι μεταθεσεις κ οι ειδικοτητες των στρατευσιμων. Δεν πρεπει ο ΕΣ να δικαιολογει την μεταθεση κ την ειδικοτητα του καθε στρατευσιμου αναλογα με τα προσοντα του καθε στρατιωτη;

Άβαταρ μέλους
commando96
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από commando96 »

Καλά ρε παιδιά εδω γίνεται αύξηση της θητείας και εσείς θέλετε να καταργηθεί

που πάτε ρε παιδιά χωρίς στρατιωτική εκπαίδευση του λαού σε περίπτωση πολέμου δεν υπάρχει περίπτωση νίκης

εδώ καθε μέρα μας απειλούν οι τούρκοι και εσείς μιλατε για τέτοια πράγματα

Άβαταρ μέλους
giorgosfil13
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από giorgosfil13 »

Ειναι ΝΤΡΟΠΗ καποιοι να θελουν να καταργηθεί η Θητεία. Ειναι πραγματικα ντροπή. Επινοούν τοσα χαζα επιχειρήματα που ειναι παράλογο να απαντήσεις κιολας. Ειναι ο, τι πιο άσχημο να βλεπεις Ελληνόφωνους να βάζουν το εγώ τους πανω απο το εμεις.
***Μητρός τε και πατρός τε απάντων τε τιμιώτερoν και αγιώτερoν εστίν η πατρίς***
Άβαταρ μέλους
commando96
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από commando96 »

giorgosfil13 έγραψε:Ειναι ΝΤΡΟΠΗ καποιοι να θελουν να καταργηθεί η Θητεία. Ειναι πραγματικα ντροπή. Επινοούν τοσα χαζα επιχειρήματα που ειναι παράλογο να απαντήσεις κιολας. Ειναι ο, τι πιο άσχημο να βλεπεις Ελληνόφωνους να βάζουν το εγώ τους πανω απο το εμεις.

Φίλε μου είσαι απολυτα σωστός απο τότε που ο έλληνας αρχισε να σκέφτεται τον εαυτό του η ελλάδα καταρρέει .

Υ. Γ Δεν μιλάω για κάποιον συγκεκριμενο και δεν θέλω να θίξω κανέναν

s

Δημοσίευση από s »

Ρε παιδια μηπως ειστε εποπ Κ δεν θελετε την καταργηση για να μην σας αναγκασουν να κανετε αγγαρειες;Το μελλον ειναι στους επαγγελματικους στρατους μεχρι κ η Ρωσια θα κανει ολοκληρωτικα επαγγελματικο στρατο μεχρι το 2015 κ η Τουρκια ακολουθει την Ρωσια. Ηδη αρχισε κ παιρνει επαγγ. Στρ.

Ενας 9μηνος φανταρος σε τι πολεμο να παει; Εντελως ανεκπαιδευτος, παλια οι πατεραδες μας ηταν στρατιωτες με 2-3 χρονια θητεια (με σκληρη εκπαιδευση και με 2 μηνες βασικη, και 3 μηνες λυβ) τοτε μπορει κ να πολεμουσες καλα, τωρα Ενα 9μηνο κανετε κ νομιζετε οτι κατι κανετε. Και το παιζετε ρε παιδακια κ υπερμαχοι του στρατου.

Επαγγελματικος στρατος με καλη εκπαιδευση κ καλο εξοπλισμο ετσι γινονται οι πολεμοι σημερα.

Ανδρέας

Δημοσίευση από Ανδρέας »

(Συνέχεια προηγούμενου μηνύματος) 4. Ας γίνει καλύτερος ο στρατός λοιπόν! Να γίνει 15 μέρες σωστής εκπαίδευσης, πράγμα που έχω ξαναπεί, και να αποκτήσει και νόημα για τον πολίτη που θα υποπέσει σε αυτή τη διαδικασία, αφού θέλετε να έχουμε όλοι μια ιδέα από εκπαίδευση. Πάλι κατάργηση της ελευθερίας του είναι βέβαια, αλλά για 15 μέρες δε νομίζω να το έκαναν και πολλοί θέμα.

Τέλος, όσο ηλίθιες σου φαίνονται εσένα (yandr) οι δικαιολογίες κατά τις θητείας, άλλο τόσο ηλίθια μου φαίνεται εμένα Η ΙΔΙΑ Η ΘΗΤΕΙΑ. Ηλίθια και παράλογη, για το χρόνο που λαμβάνει χώρα. Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, ούτε εγώ, ούτε εσύ μπορούμε να αλλάξουμε αυτόν τον ανούσιο νόμο... Ελπίδα μου όμως είναι ότι μια μέρα θα βγάλουν οι ιθύνοντες τις παρωπίδες τους και θα κάνουν την εν λόγω κατάργηση... Ας μη χάνουμε την αισιοδοξία μας. ================================Και πάμε τώρα στις απαντήσεις μου για τους φίλους παραπάνω... Φίλε μου yandr, πες μου λίγο, τι δεν καταλαβαίνεις από αυτά που σου απαντάω και μου ξαναβάζεις τα ίδια ερωτήματα; Είπες ότι ο κάθε βλάχος μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα, ... Τα οποία και σου παρέθεσα, μαζί με την αντίστοιχη παραβίαση που λαμβάνει χώρα με την υποχρεωτική θητεία! Και μετά μιλάς για ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ! Μάλλον εσύ θες να αλλάξει προσανατολισμό η συζήτηση, γιατί εκεί που το πάω το βλέπεις ότι δε σε παίρνει να απαντήσεις. Και τι να πεις άλλωστε, να υπερασπιστείς την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Θα σε κυνηγάνε αν το κάνεις αυτό. Συνεπώς, πρώτα ασχολήσου ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ με την κάθε μου απάντηση, και μετά μίλα για "αποπροσανατολισμό της συζήτησης", χωρίς να εκφράσεις ΟΥΤΕ ΕΝΑ αντεπιχείρημα στις απαντήσεις που σου δίνω, ΑΝ τις είδες κιόλας. Ευχαριστώ.Ρε συ Black_Knight, λες "δεν ξέρουν τι θέλουν" για αυτούς που είναι αντίθετοι στη θητεία... Και ΞΕΣ ΕΣΥ γι' αυτούς; Εξήγησέ μου λοιπόν "πώς το εννοείς", όταν λες ότι κανένας δε θέλει κατάργηση θητείας, γιατί αν ψάξω και άλλες έρευνες νομίζω πάλι αυτό που λέω εγώ θα επιβεβαιώσουν! Να σου πω την αλήθεια, ναι, υπάρχουν και μερικοί που δε θέλουν, αλλά εγώ αναφέρομαι στο τι προτιμούν οι περισσότεροι. Και για να σε προκαλέσω, σκέψου αύριο να γίνει ένα δημοψήφισμα για την κατάργηση ή όχι της υποχρεωτικής θητείας, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες άνω των 18 ετών, και κάνε μου μετά μία προσπάθεια να προβλέψεις το αποτέλεσμα... Πιστεύεις πως θα επικρατήσουν οι "υπέρ της θητείας"; Δε νομίζω, αλλά πολύ Θα γούσταρα να γινόταν ένα τέτοιο δημοψήφισμα, γιατί ξέρω ότι από την επόμενη κιόλας μέρα θα είχε μπει ένα τέλος ς' αυτήν την ειρωνεία... Α, και όταν αναφέρθηκα σε χώρες του δυτικού κόσμου, δε μίλησα για δυτικούς στρατούς (οι οποίοι παρεμπιπτόντως δε βλέπω να ηττώνται και πολλές φορές), αλλά για ΔΥΤΙΚΟ τρόπο ζωής. Θα προτιμούσες να υιοθετήσουμε το "ανατολικό μοντέλο ζωής", ή το δυτικό; Εγώ βλέπω ότι η πρόοδος είναι στη δύση, ενώ η οπισθοδρομία στην ανατολή. Όσο για το αν γίνονται αυτά που λέω, είναι υπόθεση αριθμητικής. Στείλε όλους τους ΕΠΟΠ στα σύνορα, και δες άμα μπορούν να ανταπεξέλθουν επιχειρησιακά στην αντίσταση σε εχθρική εισβολή, μέχρι να έρθουν οι δυνάμεις επιστράτων για υποστήριξη (επειδή κάνετε αναφορά και σε επάνδρωση μονάδων).Ο φίλος Νούμερο119 μιλά για αύξηση της θητείας. Καλά, εγώ λέω να κάνουμε βήματα εμπρός, και εσύ θες να φτάσουμε στην εποχή του '40... Δεν ξέρω πότε απολύθηκες φίλε, πάντως οι φαντάροι σήμερα εκπαιδεύονται πολύ καλύτερα ως ΟΙΚΙΑΚΟΙ ΒΟΗΘΟΙ, παρά ως στρατιώτες, οπότε μία πιθανή αύξηση της θητείας, θα παρήγαγε ακόμα πιο άρτια καταρτισμένες... "νοικοκυρές" (μεταφορικά το λέω) !giorgosfil13, βρες μου πρώτα εσύ "ΛΟΓΙΚΑ" επιχειρήματα που να υποστηρίζουν την υποχρεωτική θητεία, και μετά χαρακτήρισε "χαζά" τα επιχειρήματα που της αντιτίθενται. Χαζός είναι ο λόγος της ύπαρξής της, που φυλακίζει αναιτίως τους σημερινούς νέους, για να τους βάλει να κάνουν αγγαρείες και ανούσιες υπηρεσίες, τους υπηρέτες δηλαδή!Ο φίλος "S" νομίζω αποστομώνει τους υπέρμαχους της θητείας, και λέει τα πράγματα όπως έχουν: "Επαγγελματικος στ (... συνεχίζεται ...)
Ανδρέας

Δημοσίευση από Ανδρέας »

(Συνέχεια προηγούμενου μηνύματος)
Ο φίλος "S" νομίζω αποστομώνει τους υπέρμαχους της θητείας, και λέει τα πράγματα όπως έχουν: "Επαγγελματικος στρατος με καλη εκπαιδευση κ καλο εξοπλισμο ετσι γινονται οι πολεμοι σημερα. " Και αν δεν έχετε λεφτά για περισσότερους ΕΠΟΠ, πάρτε ένα όπλο λιγότερο. Αποφασίστε, πώς γίνονται οι πόλεμοι, με στρατό ή μηχανές; Αν είναι με στρατό, πάρτε λιγότερες μηχανές και τέλος. Αν είναι με μηχανές, διώξτε τους φαντάρους και πάρτε ΕΠΟΠ να χειρίζονται τις μηχανές. Και αν είναι κάπου στη μέση, πράξτε τα ανάλογα αλλά μην τραβολογάτε τον απλό Έλληνα νέο, που άλλη όρεξη δεν είχε, θα κάθεται να κάνει την Φιλιππινέζα στα χακί. Κοιτάξτε πρώτα τα ΑΠΕΙΡΑ τρωτά σημεία της στρατιωτικής θητείας, και μετά υπερασπιστείτε την! Αφού είναι ένα σύστημα που μπάζει από παντού ρε, τι ψάχνετε;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης