Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 32
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Ακριβώς το ίδιο και σωστά λοιπόν είναι σε καθεστώς προστασίας και οι LGBT παγκοσμίως στις αναπτυγμένες χώρες. Συμφωνείς δε συμφωνείς δεν έχει μεγάλη σημασία, αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι να καταβαραθρωθεί η λογική αλλά και να σιγάσει η φώνη σου όταν στο λόγο σου εσύ και ο καθένας εσύ σε συγκεκριμένα σημεία χρησιμοποιείς τα πιο ολοκληρωτικά, μηδενιστικά και dehumanizing ''επιχειρήματα'' για να αποτρέψεις, γενικεύσεις και να βάλεις τρικλοποδιά στα στοιχειώδη δικαιώματα που αφορούν τους γκέι.
Οι φωνές όπως οι δικές σου είναι αυτές που πρέπει επιτακτικά και χθές να τσακιστούν στην ουσία τους βάσει πάντα της σωστής ενημέρωσης για το τι σημαίνει ομοφοβια, εσωτερικευμένη ομοφοβία, αρνητική διάκριση και προκατάλληψη. Φωνές που ζητούν ''κοινωνική συναίνεση'' ή ''διάλογο'' για στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και σεβασμού στη διαφορετικότητα.
Ο λόγος που οι γκει παγκοσμίως στις αναπτυγμένες χώρες βρίσκοντε σε καθεστώς προστασίας και συνεχώς κερδίζουν δικαιώματα σε όλες τις υπόλοιπες είναι διότι τα hate crimes, η λεκτική και σωματική βία, ο εξευτελισμός, οι διώξεις, οι αυτοκτονίες, οι αρνητικές διακρίσεις στο εργασιακό χώρο (μεταξύ άλλων και οι ΕΔ) κοκ είναι προ ημερησίας διατάξεως. Αυτό κάθε ώριμη, δημοκρατική και λειτουργική κοινωνία οφείλει και πρέπει να το αναγνωρίζει. Η Ελλάδα δε θα πρέπει να αποτελεί εξαίρεση.
Το έχω πει και στο παρελθόν το εαν εγώ είμαι καλός Αξιωματικός δεν έχει σχέση με το σεξουαλικό μου προσανατολισμό όπως και το ότι ο σεξουαλικός μου προσανατολισμός είναι αδιάφορος και άσχετος ως προς τη συμπεριφορά μου.
Οι μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις ήδη έχουν όλα τα provisions για τη διασφάλιση της ομαλής θητείας των γκέι ενώ σε πολλές άλλες δρομολογήται αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Είναι σαφές ότι και εκεί η Ελλάδα δε μπορεί να αποτελεί εξαίρεση και μπαστακωμένη κάτω από το απολίθωμα της προ 1973 DSM εποχής.
Αυτό που εγώ από τη πλευρά μου λέω είναι ότι οι γκέι που υπηρετούν στο στρατό θα πρέπει να είναι πιο vocal ανά πάσα στιγμή και απο οποιοδήποτε πόστα υπηρετούν διότι μόνο έτσι θα μπορέσει να έρθει ο σεβασμός. Ελπίζω και θέλω με τη παρούσια μου εδώ να γίνομαι αξιοπρεπής κοινωνός αυτής της επιτακτικής ανάγκης και αναφέρομαι ειδικά σε όλoυς τους γκέι, λεσβίες κτλ Στελέχη/κληρωτους Τα οποία σήμερα μας διαβάζουν
Οι φωνές όπως οι δικές σου είναι αυτές που πρέπει επιτακτικά και χθές να τσακιστούν στην ουσία τους βάσει πάντα της σωστής ενημέρωσης για το τι σημαίνει ομοφοβια, εσωτερικευμένη ομοφοβία, αρνητική διάκριση και προκατάλληψη. Φωνές που ζητούν ''κοινωνική συναίνεση'' ή ''διάλογο'' για στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και σεβασμού στη διαφορετικότητα.
Ο λόγος που οι γκει παγκοσμίως στις αναπτυγμένες χώρες βρίσκοντε σε καθεστώς προστασίας και συνεχώς κερδίζουν δικαιώματα σε όλες τις υπόλοιπες είναι διότι τα hate crimes, η λεκτική και σωματική βία, ο εξευτελισμός, οι διώξεις, οι αυτοκτονίες, οι αρνητικές διακρίσεις στο εργασιακό χώρο (μεταξύ άλλων και οι ΕΔ) κοκ είναι προ ημερησίας διατάξεως. Αυτό κάθε ώριμη, δημοκρατική και λειτουργική κοινωνία οφείλει και πρέπει να το αναγνωρίζει. Η Ελλάδα δε θα πρέπει να αποτελεί εξαίρεση.
Το έχω πει και στο παρελθόν το εαν εγώ είμαι καλός Αξιωματικός δεν έχει σχέση με το σεξουαλικό μου προσανατολισμό όπως και το ότι ο σεξουαλικός μου προσανατολισμός είναι αδιάφορος και άσχετος ως προς τη συμπεριφορά μου.
Οι μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνάμεις ήδη έχουν όλα τα provisions για τη διασφάλιση της ομαλής θητείας των γκέι ενώ σε πολλές άλλες δρομολογήται αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Είναι σαφές ότι και εκεί η Ελλάδα δε μπορεί να αποτελεί εξαίρεση και μπαστακωμένη κάτω από το απολίθωμα της προ 1973 DSM εποχής.
Αυτό που εγώ από τη πλευρά μου λέω είναι ότι οι γκέι που υπηρετούν στο στρατό θα πρέπει να είναι πιο vocal ανά πάσα στιγμή και απο οποιοδήποτε πόστα υπηρετούν διότι μόνο έτσι θα μπορέσει να έρθει ο σεβασμός. Ελπίζω και θέλω με τη παρούσια μου εδώ να γίνομαι αξιοπρεπής κοινωνός αυτής της επιτακτικής ανάγκης και αναφέρομαι ειδικά σε όλoυς τους γκέι, λεσβίες κτλ Στελέχη/κληρωτους Τα οποία σήμερα μας διαβάζουν
- kappa
- Posts in topic: 21
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Ο σεξουαλικος προσανατολισμος δεν εχει καμια σχεση με τις επιδοσεις / προσαρμογη στον εργασιακο χωρο η στην κοινωνια
Το να εισαι γελοιος, χυδαιος η καρικατουρα ομως ναι
Και γω που`μαι ετεροφυλοφιλος μπορει να ειμαι γελοιος, χυδαιος η καρικατουρα με τον τροπο μου, αν ειμαι ετσι σαν ανθρωπος
Αυτο που πρεπει να τσακιστει ειναι ο φασισμος και η υστερια...
Ειτε ειναι μαυρα ειτε στα χρωματα του ουρανιου τοξου
Εσυ δεν θες να σε μεταχειριζονται ως ισο, αλλα σαν χτυπημενο κουταβι.
υγ.
Παλι κυρηγμα εκανες, το μηνυμα σου ειναι, ξανα, απολυτως ασχετο και γενικα καταγγελτικο.
Αυτα απο μενα. Τελος.
Το να εισαι γελοιος, χυδαιος η καρικατουρα ομως ναι
Και γω που`μαι ετεροφυλοφιλος μπορει να ειμαι γελοιος, χυδαιος η καρικατουρα με τον τροπο μου, αν ειμαι ετσι σαν ανθρωπος
Αυτο που πρεπει να τσακιστει ειναι ο φασισμος και η υστερια...
Ειτε ειναι μαυρα ειτε στα χρωματα του ουρανιου τοξου
Εσυ δεν θες να σε μεταχειριζονται ως ισο, αλλα σαν χτυπημενο κουταβι.
υγ.
Παλι κυρηγμα εκανες, το μηνυμα σου ειναι, ξανα, απολυτως ασχετο και γενικα καταγγελτικο.
Αυτα απο μενα. Τελος.
-
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Γενικά θεωρώ πως είμαι πολύ προσεχτικός όταν είμαι ''καταγγελτικός'' αλλά όταν γίνομαι πίστεψε με το κάνω επειδή πιστεύω πως έχω καλό λόγο.
Μπορεί η κριτική μου ικανότητα και η εμπειρία μου σε ότι αφορά θέματα LGBT να είναι αδιάφορα Για πολλούς. Θεωρώ όμως πως έχω καλό ''μάτι'' ώστε να διακρίνω πότε κάποιος χρησιμοποιεί τα πιο αισχρά, ύπουλα και αεροβατικά ''επιχειρήματα'' όπως θεωρώ έκανες εσύ για να χτυπήσει τα απόλυτα στοιχειώδη δικαιώματα που επιβάλεται να έχει κάθε μειονότητα είτε είναι στο στρατό είτε οπουδήποτε στη κοινωνία.
Δε χρειάζεται να το παίρνεις προσωπικά. Δεν απαντάω τόσο προσωπικά σε εσένα. Απλά χρησιμοποιώ τα ποστ σου ως όχημα για να υπογραμμίσω την άγνοια, σήψη, ελειπή ενημέρωση και στερεότυπα που υπάρχουν εκεί έξω.
Τυγχάνει απλά ο λόγος σου να μου δίνει ιδανική ευκαιρία ώστε όσοι μας διαβάζουν εδώ να δουν τι πραγματικά συμβαίνει εκεί εξώ και να αναρωτηθούν πραγματικά γιατί δεν έχουν γίνει τα πράγματα σε ότι αφορά την ισονομία των γκέι.
Μπορεί η κριτική μου ικανότητα και η εμπειρία μου σε ότι αφορά θέματα LGBT να είναι αδιάφορα Για πολλούς. Θεωρώ όμως πως έχω καλό ''μάτι'' ώστε να διακρίνω πότε κάποιος χρησιμοποιεί τα πιο αισχρά, ύπουλα και αεροβατικά ''επιχειρήματα'' όπως θεωρώ έκανες εσύ για να χτυπήσει τα απόλυτα στοιχειώδη δικαιώματα που επιβάλεται να έχει κάθε μειονότητα είτε είναι στο στρατό είτε οπουδήποτε στη κοινωνία.
Δε χρειάζεται να το παίρνεις προσωπικά. Δεν απαντάω τόσο προσωπικά σε εσένα. Απλά χρησιμοποιώ τα ποστ σου ως όχημα για να υπογραμμίσω την άγνοια, σήψη, ελειπή ενημέρωση και στερεότυπα που υπάρχουν εκεί έξω.
Τυγχάνει απλά ο λόγος σου να μου δίνει ιδανική ευκαιρία ώστε όσοι μας διαβάζουν εδώ να δουν τι πραγματικά συμβαίνει εκεί εξώ και να αναρωτηθούν πραγματικά γιατί δεν έχουν γίνει τα πράγματα σε ότι αφορά την ισονομία των γκέι.
- kappa
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Ωραια ειχες και την τελευταια κουβεντα, παλι τα ιδια ειπες ομως
Οποτε απευθυνθηκες στα επιχειρηματα μου, και εδω και στο αλλο νημα ουσια μηδεν, μονο γενικολογα και αοριστολογια
Συγκεκριμενη απαντηση μηδεν.
Ισονομια για ολους = χρυση τομη
Στοχευμενος προστατευτισμος = αντιστροφος ρατσισμος, οχι ισονομια
Γεια χαρα
Οποτε απευθυνθηκες στα επιχειρηματα μου, και εδω και στο αλλο νημα ουσια μηδεν, μονο γενικολογα και αοριστολογια
Συγκεκριμενη απαντηση μηδεν.
Ισονομια για ολους = χρυση τομη
Στοχευμενος προστατευτισμος = αντιστροφος ρατσισμος, οχι ισονομια
Γεια χαρα
-
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Πραγματικά δε καταλαβαίνω γιατί να μπω στη λογική της ''τελευταίας κουβέντας''. Κάθε άλλο. Προσπαθώ Ψύχραιμα να σου δείξω προς όφελος του διαλόγου ότι όσο πασχίζεις επί τούτου να με εγκαλεις για πράγματα που είναι μόνο στο μυαλό σου (υποβοηθούμενα ίσως από την άγνοια, προκατάλληψη κοκ) πως η διαλογική σου είναι πολύ συνιθισμένη για όσους γκέι ανοιχτά έχουμε αντιμετωπίσει την κοινωνία και τις ΕΔ και είναι αυτή που αποτελεί τις περισσότερες φορές τη βάση για τα πιο βάναυσα, χυδαία, μηδενιστικά και ολιστικά negations κάτα των γκέι.
Aν η δική σου αντίληψη για τον διάλογο περιορίζεται μόνο στο ''να πω την τελευταία κούβεντα'' τότε και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να υπογραμιστεί αθροιστικά σε ότι αφορά την πραγματική επιχειρηματολιγική σου ένδεια.
Aν η δική σου αντίληψη για τον διάλογο περιορίζεται μόνο στο ''να πω την τελευταία κούβεντα'' τότε και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να υπογραμιστεί αθροιστικά σε ότι αφορά την πραγματική επιχειρηματολιγική σου ένδεια.
- kappa
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Το μονο που κανεις ειναι να υπεκφευγεις, να επαναλαμβανεσαι και να επιτιθεσαι στα επιχειρηματα μου γενικολογωντας
Ποιος εχει επιχειρηματολογικη ενδεια ; Απαντησες ποτε ; Ειπες κατι συγκεκριμενο ;
Μηπως δεχτηκες να κανουμε debate ; Εσυ απλα λες τα δικα σου
Ποιος εχει επιχειρηματολογικη ενδεια ; Απαντησες ποτε ; Ειπες κατι συγκεκριμενο ;
Μηπως δεχτηκες να κανουμε debate ; Εσυ απλα λες τα δικα σου
-
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Η επιχειρηματολογική σου ένδεια και η βάση αυτής βρίσκεται στο ότι χρησιμοποιείς, εκτός από την υποκειμενικότητα των δικών σου αεροβατικών και μονομερών αντιλήψεων για τους γκέι,''επιχειρήματα'' που στοχεύουν με έμμεσο ή άμμεσο τρόπο να υποδαυλίσουν την προκατάληψη, άγνοια και αμάθεια γύρω από τους γκέι.
Τα ''μαργαριτάρια'' σου που έχουν να κάνουν με τις αγχώδεις παραινέσεις ότι είμαι γενικόλογος ή τα άλλα ακόμα πιο γραφικά που καλούν να μπούμε σε ''διάλογο'' ή ''κοινωνική συναίνεση'' για τα στοιχειώδη δείχνουν πολύ καλά μερικές από τις πιο σύνηθεις και αήθης τακτικές του dehumanizing approach μιας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας.
Η αδυναμία σου να κάνεις διάλογο επι της ουσίας μαζί μου έγκειται σε όλα τα παραπάνω φρονώ.
Τα ''μαργαριτάρια'' σου που έχουν να κάνουν με τις αγχώδεις παραινέσεις ότι είμαι γενικόλογος ή τα άλλα ακόμα πιο γραφικά που καλούν να μπούμε σε ''διάλογο'' ή ''κοινωνική συναίνεση'' για τα στοιχειώδη δείχνουν πολύ καλά μερικές από τις πιο σύνηθεις και αήθης τακτικές του dehumanizing approach μιας μεγάλης μερίδας της κοινωνίας.
Η αδυναμία σου να κάνεις διάλογο επι της ουσίας μαζί μου έγκειται σε όλα τα παραπάνω φρονώ.
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Μήπως να ακολουθήσω και εγώ την δική σας "τακτική" και να αρχίσω να σας γράφω; Σας είπα ότι έχετε κουράσει ήδη εσείς οι 2 και άκρη δεν βγαίνει, ούτε και νόημα με το να αναμοχλεύεται τα ίδια και τα ίδια! Θέλετε δηλαδή ντέ και καλά να κλειδώσουμε το θέμα ή να απενεργοποιήσουμε λογαριασμούς; Άν θέλετε να συνεχίσετε μπορείτε να στείλετε προσωπικά μηνύματα ο ένας στον άλλον (ναι το ξέρω πάθατε πολιτισμικό σόκ αλλά υπάρχει και αυτή η λειτουργία στο forum) ! Οι μεταξύ σας διαφορές τελειώνουν εδώ (τουλάχιστον σε αυτο το θέμα) ! Ήμαρτον ποιά!
-
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
D.Y.K έγραψε:Μήπως να ακολουθήσω και εγώ την δική σας "τακτική" και να αρχίσω να σας γράφω; Σας είπα ότι έχετε κουράσει ήδη εσείς οι 2 και άκρη δεν βγαίνει, ούτε και νόημα με το να αναμοχλεύεται τα ίδια και τα ίδια! Θέλετε δηλαδή ντέ και καλά να κλειδώσουμε το θέμα ή να απενεργοποιήσουμε λογαριασμούς; Άν θέλετε να συνεχίσετε μπορείτε να στείλετε προσωπικά μηνύματα ο ένας στον άλλον (ναι το ξέρω πάθατε πολιτισμικό σόκ αλλά υπάρχει και αυτή η λειτουργία στο forum) ! Οι μεταξύ σας διαφορές τελειώνουν εδώ (τουλάχιστον σε αυτο το θέμα) ! Ήμαρτον ποιά!
Πάντως να σου πω Ότι προσωπικά μηνύματα στείλαμε ο ένας στον άλλον αλλά και εκεί είχαμε το ίδιο μοτίβο. Προσωπικά δε θα ήθελα να κλειδωθεί το θέμα γιατί σκεφτόμουν να βάλω κάποια άρθρα
- kappa
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Συγγνωμη απο τον D.Y.K. Και τους υπολοιπους αναγνωστες.
Δεν ξαναποσταρω εδω
-
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Για όσους γνωρίζουν Αγγλικά ένα εξαίρετο άρθρο που διάβαζα μερικές μέρες νωρίτερα για το πραγματικό κόστος του ''dont ask,dont tell'' Στις ζωές και οικογένειες πολλών Αμερικανών Γκέι στις ΕΔ. Πραγματικά ενδιαφέρον.
http://www.Washingtonpost.com/opiniion/the-end-of-dont-ask-dont-tell-edited-by-j-ford-huffman-and-tammy-s-schultz/2012/08/17/6e9adc08-dbd5-11e1-9974-5c975ae4810f_story.html
http://www.Washingtonpost.com/opiniion/the-end-of-dont-ask-dont-tell-edited-by-j-ford-huffman-and-tammy-s-schultz/2012/08/17/6e9adc08-dbd5-11e1-9974-5c975ae4810f_story.html
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Καλησπέρα Πάω στρατο την άλλη εβδομάδα και έχω πολλοί άγχος, το κύριο θέμα είναι ότι φοβάμαι ότι θα έχω πρόβλημα στο θέμα της συμβίωσης με τα αλλά μέλη επειδή είμαι γκει και επεισης μου είπε ένας φίλος μ ότι μην ακούσουν για γκει αμέσως καψώνια και σεξουαλικές παρενοχλήσεις...(!) Ισχύει;
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Εάν είσαι σοβαρός, μετρημένος και δεν δίνεις δικαιώματα, δεν θα αντιμετωπίσεις κανενός είδους "πειράγματα",bullying ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα στη συμβίωσή σου με τους υπόλοιπους στρατεύσιμους. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ομοφυλόφιλους, αλλά και για τον οποιονδήποτε καλείται να κάνει τη θητεία του.
- Laskaris
- Posts in topic: 2
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Φίλε μην αγχώνεσαι. Σωστά αυτά που σου λέει ο D.Y.K. Εγώ μία γενική συμβουλή που θα σου έδινα ακόμα είναι να προσπαθείς να μην ξεχωρίζεις από το σύνολο. Πίστεψε με ο στρατός δεν είναι ο χώρος για να διεκδικήσεις το δικάιωμα του αυτοπροσδιορισμού σου και άλλα παρόμοια. Ένα πέρασμα θα κάνεις. Διατήρησε ένα low profile και μην ξεχωρίζεις ιδιαίτερα από την μάζα και μία χαρά θα περάσεις. Μην ακούς ιστορίες για αγρίους. Ο στρατός δεν έχει μείνει στην δεκαετία του 50. Τέλος εννοείται πως αυτές οι συμβουλές ισχύουν για όλους τους νεοσύλλεκτους.Giannis έγραψε: Καλησπέρα Πάω στρατο την άλλη εβδομάδα και έχω πολλοί άγχος, το κύριο θέμα είναι ότι φοβάμαι ότι θα έχω πρόβλημα στο θέμα της συμβίωσης με τα αλλά μέλη επειδή είμαι γκει και επεισης μου είπε ένας φίλος μ ότι μην ακούσουν για γκει αμέσως καψώνια και σεξουαλικές παρενοχλήσεις...(!) Ισχύει;
- JohnTehGreek
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 1
Ομοφυλόφιλοι στο στρατό
Καταρχάς πρέπει να ανακοινώνεις σε όλους ότι είσαι Γκει;
Θα μαζευτείς με κάτι αγνώστους αλλά και με τους φίλους που θα κάνεις αυτούς τους 9 μήνες δεν βλέπω κάποιο λόγο να πρέπει να τους το πεις...
Τώρα αν κουνιέσαι σαν πλοίο σε καταιγίδα να περιμένεις και κάποια απάντηση.
Δεν ξέρω τι εννοεί ο φίλος Laskaris ότα νλέει ότι ο στρατός δεν έχει μείνει στην δεκαετία του 50, αλλά μην περιμένεις σε καμία των περιπτώσεων να τους πεις με περηφάνια ότι είσαι Γκει και να βάλουν ολόκληρη σημαία των γκει έξω από το θάλαμο που θα είσαι και να σε αντιμετωπίσουν κουλ.
Θα μαζευτείς με κάτι αγνώστους αλλά και με τους φίλους που θα κάνεις αυτούς τους 9 μήνες δεν βλέπω κάποιο λόγο να πρέπει να τους το πεις...
Τώρα αν κουνιέσαι σαν πλοίο σε καταιγίδα να περιμένεις και κάποια απάντηση.
Δεν ξέρω τι εννοεί ο φίλος Laskaris ότα νλέει ότι ο στρατός δεν έχει μείνει στην δεκαετία του 50, αλλά μην περιμένεις σε καμία των περιπτώσεων να τους πεις με περηφάνια ότι είσαι Γκει και να βάλουν ολόκληρη σημαία των γκει έξω από το θάλαμο που θα είσαι και να σε αντιμετωπίσουν κουλ.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης