ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Πορωμενος

Δημοσίευση από Πορωμενος »

Αν συγκεντρώσεις τα απαραίτητα τυπικά προσόντα για ΥΕΑ , υποβάλλεσαι στα κέντρα κατατάξεως την τρίτη βδομάδα για το ΣΞ , στις παρακάτω επιλογικές διαδικασίες:

• Υγειονομική εξέταση για τον καθορισμό της σωματικής σου ικανότητας
  • Αθλητικές δοκιμασίες στις οποίες υποχρεωτικά πρέπει να πετύχεις τα καθοριζόμενα όρια (Δρόμος 1000 μ = 4λ.20δ, Δρόμος 100μ = 15δ, Άλμα εις μήκος = 3,60μ, Άλμα εις ύψος = 1 μ, Ρίψη σφαίρας - 4,50μ μέσο όρο και με τα δύο χέρια)
  • Νοομετρικές (ψυχοτεχνικές) δοκιμασίες που περιλαμβάνουν τις γραπτές εξετάσεις στο Μάτριξ τέστ, λεκτικό τεστ και στο σύστημα ΜΜΡΙ (η βαθμολογία στο Μάτριξ και το λεκτικό τεστ κυμαίνεται από 25 έως 50 στο καθένα)
  • Αξιολόγηση των προσόντων σου από την επιτροπή επιλογής. Αυτά είναι παράστημα - εμφάνιση (βαθμολογία από 80 έως 200) και προσαρμογή - ενδιαφέρον - συμπεριφορά - εκπαίδευση (βαθμολογία από 50 έως 100)
  • Επιπρόσθετα βαθμολογείσαι και στα εξής κριτήρια : Ηλικία από 22 - 28 ετών (βαθμολογία 100), πτυχίο ΑΕΙ (βαθμολογία 350), φοιτητής ΑΕΙ ή πτυχιούχος ΤΕΙ (βαθμολογία 250), φοιτητής ΤΕΙ (βαθμολογία 100), απολυτήριο Λυκείου με βαθμό 16 και άνω (βαθμολογία 50), επιθυμία να γίνεις ΥΕΑ (βαθμολογία 100), καταγωγή από παραμεθόριο (βαθμολογία 50)

1) Θέλω να σας ρωτήσω αν τα παραπάνω μόρια ισχύουν μόνο για να γίνεις δόκιμος ή αν ισχύουν και για μετά (μέσα στην Σ. Ε. Α. Π ας πούμε) αν θες να γίνεις Δόκιμος στις Ειδικές Δυνάμεις.
    2) Αν είμαι από Ρόδο μετά την εκπαίδευση θα με στείλουν πάλι εδώ στα σίγουρα ; (Θεωρείται παραμεθόριος η Ρόδος ;)

Kostas

Δημοσίευση από Kostas »

Παιδια μπαινω πυροβολικο θηβα στις 22 και το χαρτι λεει ΥΕΑσε περιπτωση που με παρουν απο ποτε θα αρχισουν να με πληρωνουν;

ποτε θα αρχισω να μενω σε δικο μου σπιτι;

που παιζει να με στειλουν για εκπαιδευση;

Jaburu
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Jaburu »

Εχουμε καμια επισημη αλλαγη γενικα σε οτι εχει να κανει με ΥΕΑ και ΔΕΑ?
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από D.Y.K »

Jaburu έγραψε:Εχουμε καμια επισημη αλλαγη γενικα σε οτι εχει να κανει με ΥΕΑ και ΔΕΑ;

Ορίστε; Εικόνα

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 54

Δημοσίευση από yandr »

Αλλαγή σε σχέση με τι;
ΑΝΘΥΠΙΛΑΡΧΟΣ

Δημοσίευση από ΑΝΘΥΠΙΛΑΡΧΟΣ »

Καλησπέρα και πάλι θα ήθελα να ρωτήσω πότε θα ορκισθούν οι Δ. Ε. Α Τον Κ. Ε. ΤΘ στον ΑΥΛΩΝΑ.
Και πότε θα πάρουν Τα υπόλοιπα ρούχα.
νικος

Δημοσίευση από νικος »

Ευχαριστω πολυ. Γενικα βλεπω διαφορες αποψεις για τα ΥΕΑ. Η γνωμη σου συγκριτικα με την κανονικη θητεια;
Merfi
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Merfi »

Γειά σας, θα ήθελα κάποιος απο εσάς που γνωρίζει επι του θέματος, να με διαφωτίσει γιατί εγώ πάνω στο θέμα δεν ξέρω πολλά.
Στο σημείωμα κατάταξης μου έχω επιλεγεί για ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΕΑ θα ήθελα να ξέρω αν περάσω ΥΕΑ θα κάνω αντί για 9 μήνες 13; Γιατί κάτι τέτοιο άκουσα απο έναν γνωστό μου. Ισχύει κάτι τέτοιο;Kαι αν έχει κάποια πλεονεκτήματα αυτό. Ευχαριστώ εκ των προτέρων και για το χρόνο σας.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από D.Y.K »

Θα κάνεις 14 μήνες και όχι 13.

Όσο για τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα μπορείς να διαβάσεις και προηγούμενα μηνύματα.
Merfi
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Merfi »

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
psarakas

Δημοσίευση από psarakas »

Είμαι από Ηράκλειο και μου ήρθε το χαρτί να παρουσιαστώ στο Ρέθυμνο. Σκοπεύω να πάω για Υ. Ε. Α. Αλλά θέλω να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις :
1) Εγώ που είμαι από το Ηράκλειο θα με πάνε στη Σ. Ε. Α. Π. Στο Ηράκλειο ή θα με τρέχουν σε κάποια άλλη σχολή ;
2) Οι ευθύνες που θα έχεις σαν Δ. Ε. Α. Είναι πολύ σημαντικές; Δηλαδή μπορεί αν κάτι πάει στραβά (που μπορεί και να μην το έχεις κάνει εσύ αλλά κάποιος φαντάρος σου) να την πληρώσεις ακριβά;
3) Γενικά αξίζει να πάει κανείς Υ. Ε. Α. Και να το περάσει όλο αυτό ή είναι καλύτερα να πας απλός φαντάρος να κάνεις το 9μηνο σου (σκοπιές, αγγαρείες κ. Τ. Λ.) Και να τελειώνεις;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από Greek_Army »

bonge

Δημοσίευση από bonge »

Καλησπέρα! Παρουσιάζομαι στις 31 στην Αυλώνα Διαβιβάσεις και έχω Επιλεχθεί ως ΥΕΑ! Αν τελικά αποφασίσω να πάω που θα κάνω την εκπαίδευση μου μέχρι να ορκιστώ; Συνεχίζω Αυλώνα; Ρωτάω γιατί το κέντρο των διαβιβάσεων είναι εκεί! Στα αθλήματα είναι αυστηροί;(Μόνο σε μένα τα 15'' φαίνονται λίγα; Αύριο αν δεν βρέχει θα πάω στο γήπεδο να δω σε τι κατάσταση είμαι!) Είμαι από Μυτιλήνη τι πιθανότητες έχω να με φέρουν εδώ; Βύσμα δεν υπάρχει και αν με στείλουν αλλού τα 560 ευρώ δεν φτάνουν ούτε για ζήτω! Γιαυτό όλα εξαρτώνται από το αν παίζει να με φέρουν στο νησί μου! Και κάτι άσχετο είχα καιρό να ξυριστώ και φοβάμαι ότι θα ερεθιστώ άσχημα! Έχουν κανένα μυστικό οι φαντάροι και ενώ τα παίρνουν κόντρα κάθε μέρα το δέρμα τους παραμένει καθαρό; Υπάρχει καμία ειδική κρέμα; Ερώτηση που σκοτώνει το ξέρω αλλά ανησυχώ γιαυτό διότι σαν φοιτητής τα έπαιρνα με μηχανή, δεν ξυριστικά ποτέ με ξυραφάκι... :P
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από Greek_Army »

1. Μέχρι να ορκιστείς δεν αλλάζεις κέντρο, μετά την άδεια ορκωμοσίας επιστρέφεις στο κέντρο και φεύγεις για μετάθεση

2. YEA - Τοποθετήσεις και μεταθέσεις

3. Ξύρισμα στο στρατό

PETER VENETHS
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από PETER VENETHS »

ΓΕΙΑ ΣΑς μπορεί να βγω λίγο εκτός θέματος αλλά είναι σημαντικό πρώτα άοπλα
Διευκρινίζω ότι πω αφορά τους ΔΕΑ (δόκιμους εφέδρους αξιωματικούς) και όχι έναν απλό φαντάρο.
1) οι ΔΕΑ Δικαιούνται έξοδο τις περισσότερες μέρες τις εβδομάδας σωστά;
2) Τις ώρες και τις μέρες που είσαι μέσα στο στρατόπεδο κάτι πρέπει να φας, το φαγητό είναι δωρεάν όταν είσαι μέσα στο στρατόπεδο η πρέπει να το πληρώνεις;
3) έχει σημασία αν είσαι ΔΕΑ (Δόκιμος έφεδρος υπαξιωματικός) Ή ΥΕΑ (υποψήφιος έφεδρος αξιωματικός) για να δικαίωσε Δωρεάν τροφή και ποιοι από τους δυο (ΔΕΑ ή ΥΕΑ) δικαιούνται δωρεάν τροφή για τις ώρες -μέρες που είναι στο στρατοπέδου ή μήπως και οι δυο δεν δικαιούνται, απαντήστε μου είναι σημαντικό για μένα ειδικά την τρίτη ερώτηση σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες