Θητεία στη Στρατονομια
Στρατονομία - Γενικές Πληροφορίες
Λοιπόν παιδιά... Εγώ ήμουν 311 σειρά και στρατονομία πήγα επειδή με διάλεξαν και όχι επειδή είχα βίσμα. Φυσικά υπήρχαν και βίσματα (όχι και τόσο ψηλοί και άλλα διάφορα)
Ο διοικητής εκεί είναι αρκετά σουρεαλιστικός και η δική μου η σειρά ήταν η τελευταία που έκανε 8 βδομάδες εκπαίδευση και όχι 6 όπως οι επόμενες μέσα στην κωλόζεστη στο χωριό Ρούσο Καρδίτσας που βρίσκεται το κέντρο.
Πάντως μια χαρα ΑΜ κάνουν οι στρατονόμοι και ας μην προβλέπεται.
Γενικά εγώ μετά την Καρδίτσα πήγα Αθήνα (3 μήνες στο σπίτι του ο καθένας δηλαδή) και 3 μήνες στην Κω (σύνορα)
Ζωάρα και στι2 2 μεριές... Γενικά είναι πως θα σου κάτσει... Η εκπαίδευση ναι είναι δύσκολη, ναι σου πρίζουν τα @@@ κάθε μέρα και σε τρέχουν, δεν κοιμάσαι, έχεις εκπαίδευση, τρέξιμο, φωνές κτλ κτλ αλλά μετά οι 6 μήνες που μου έμειναν στον στρατό εμένα μου φάνηκαν σαν διακοπές!
Ο διοικητής εκεί είναι αρκετά σουρεαλιστικός και η δική μου η σειρά ήταν η τελευταία που έκανε 8 βδομάδες εκπαίδευση και όχι 6 όπως οι επόμενες μέσα στην κωλόζεστη στο χωριό Ρούσο Καρδίτσας που βρίσκεται το κέντρο.
Πάντως μια χαρα ΑΜ κάνουν οι στρατονόμοι και ας μην προβλέπεται.
Γενικά εγώ μετά την Καρδίτσα πήγα Αθήνα (3 μήνες στο σπίτι του ο καθένας δηλαδή) και 3 μήνες στην Κω (σύνορα)
Ζωάρα και στι2 2 μεριές... Γενικά είναι πως θα σου κάτσει... Η εκπαίδευση ναι είναι δύσκολη, ναι σου πρίζουν τα @@@ κάθε μέρα και σε τρέχουν, δεν κοιμάσαι, έχεις εκπαίδευση, τρέξιμο, φωνές κτλ κτλ αλλά μετά οι 6 μήνες που μου έμειναν στον στρατό εμένα μου φάνηκαν σαν διακοπές!
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Χαιρεται... Παρουσιαζομαι την αλλη Δευτερα,26 Σεπτεμβριου... Και οσο το εψαξα το θεμα, με ενδιαφερει πολυ η προοπτικη της στρατονομιας! Λογικα θα το δηλωσω μολις περασει κλιμακιο απο το κεντρο! Τωρα, κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω!
θελω να παω αμεταθετο Αθηνα, και για λογους σχολης, γιατι ειμαι στα τελειωματα κ λογικα θα διαγραφω αν δε τελειωσω ως το καλοκαιρι! Τι πρεπει να κανω; Εχω ενα κρυμμενο ασσο στο μανικι μου, που ειναι ο αδερφος μου. Παρουσιαστηκε κ αυτος πριν λιγες βδομαδες, και η μεταθεση του θα ειναι παραμεθωριο. Σε αυτη την περιπτωση (της συνυπηρετησης δυο αδερφων), ο ενας παει κοντα στο σπιτι του. Ισχυει; Αλλα κατι τελευταιο, δεν ειναι η μονιμη κατοικια στην Αθηνα, ωστοσο αν το δηλωσω απλα, θα με πανε; Το ψαχνουν πολυ το θεμα?
θελω να παω αμεταθετο Αθηνα, και για λογους σχολης, γιατι ειμαι στα τελειωματα κ λογικα θα διαγραφω αν δε τελειωσω ως το καλοκαιρι! Τι πρεπει να κανω; Εχω ενα κρυμμενο ασσο στο μανικι μου, που ειναι ο αδερφος μου. Παρουσιαστηκε κ αυτος πριν λιγες βδομαδες, και η μεταθεση του θα ειναι παραμεθωριο. Σε αυτη την περιπτωση (της συνυπηρετησης δυο αδερφων), ο ενας παει κοντα στο σπιτι του. Ισχυει; Αλλα κατι τελευταιο, δεν ειναι η μονιμη κατοικια στην Αθηνα, ωστοσο αν το δηλωσω απλα, θα με πανε; Το ψαχνουν πολυ το θεμα?
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 13
CaRTooNiST_4 έγραψε:Χαιρεται... Παρουσιαζομαι την αλλη Δευτερα,26 Σεπτεμβριου... Και οσο το εψαξα το θεμα, με ενδιαφερει πολυ η προοπτικη της στρατονομιας! Λογικα θα το δηλωσω μολις περασει κλιμακιο απο το κεντρο! Τωρα, κατι αλλο που ηθελα να ρωτησω!
θελω να παω αμεταθετο Αθηνα, και για λογους σχολης, γιατι ειμαι στα τελειωματα κ λογικα θα διαγραφω αν δε τελειωσω ως το καλοκαιρι! Τι πρεπει να κανω; Εχω ενα κρυμμενο ασσο στο μανικι μου, που ειναι ο αδερφος μου. Παρουσιαστηκε κ αυτος πριν λιγες βδομαδες, και η μεταθεση του θα ειναι παραμεθωριο. Σε αυτη την περιπτωση (της συνυπηρετησης δυο αδερφων), ο ενας παει κοντα στο σπιτι του. Ισχυει; Αλλα κατι τελευταιο, δεν ειναι η μονιμη κατοικια στην Αθηνα, ωστοσο αν το δηλωσω απλα, θα με πανε; Το ψαχνουν πολυ το θεμα;
Μεταθέσεις για αδέλφια
Έχω την εξής ερώτηση: Γίνεται να σε επιλέξουν για στρατονομία αν δηλώσεις ότι δεν επιθυμείς να πας;
Αυτό που αντιμετώπισα είναι ότι με σημείωσαν για τη στρατονομία και ο υπεύθυνος για την επιλογή στρατονόμος, λοχαγός αν θυμάμαι καλά, μου είπε ότι επειδή χρειάζονται άτομα μπορεί να πάρουν κ κάποιοιυς ανεξάρτητα με την επιθυμία τους. Το κακό είναι ότι έχω όλα τα προσόντα (ύψος, διπλώματα κτλ) αλλά δεν θέλω με τη καμία να πάω. Παρουσιάστηκα στον αυλώνα στο 575 τπν και δήλωσα ότι θέλω να συνεχίσω στους πεζοναύτες. Σε 2-3 μέρες θα βγούνε οι μεταθέσεις μας κ θα μάθω αλλά μέχρι τότε μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι πάνω σε αυτό;
Αυτό που αντιμετώπισα είναι ότι με σημείωσαν για τη στρατονομία και ο υπεύθυνος για την επιλογή στρατονόμος, λοχαγός αν θυμάμαι καλά, μου είπε ότι επειδή χρειάζονται άτομα μπορεί να πάρουν κ κάποιοιυς ανεξάρτητα με την επιθυμία τους. Το κακό είναι ότι έχω όλα τα προσόντα (ύψος, διπλώματα κτλ) αλλά δεν θέλω με τη καμία να πάω. Παρουσιάστηκα στον αυλώνα στο 575 τπν και δήλωσα ότι θέλω να συνεχίσω στους πεζοναύτες. Σε 2-3 μέρες θα βγούνε οι μεταθέσεις μας κ θα μάθω αλλά μέχρι τότε μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι πάνω σε αυτό;
Παίδες γνωρίζει κανείς, πέρα από την Καρδίτσα που είναι το κέντρο εκπαίδευσης στρατονομίας, υπάρχει και άλλο κέντρο; Ένας φίλος μου μου ανέφερε κάτι για Παπάγου. Ξέρετε αν ισχύει;
-
- Στρατηγός
Pretoras έγραψε:Παίδες γνωρίζει κανείς, πέρα από την Καρδίτσα που είναι το κέντρο εκπαίδευσης στρατονομίας, υπάρχει και άλλο κέντρο; Ένας φίλος μου μου ανέφερε κάτι για Παπάγου. Ξέρετε αν ισχύει;
Δεν υπάρχει άλλο κέντρο εκπαίδευσης για στρατόμπατσους, αυτό που σου ανέφερε ο φίλος σου είναι μονάδα
Η στρατονομία έχει μονάδες σε όλες τις μεγάλες πόλεις και στα νησιά
-
- Δεκανέας - Έφεδρος
Pretoras... Άμα ονομαστείς στρατονόμος μετά θα είσαι Δεκανεάς και υπάρχει περίπτωση να γίνεις και Λοχίας (όπως έγινα εγω)
Μετα το κέντρο (εμείς κάτσαμε εκεί 2 μήνες σειρά 311) πάει κάποιος 3 μήνες σπίτι του και μετά 3 μήνες σύνορα... Στρατονομία έχει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, Αθήνα έχει στο 951, στο ΓΕΕΘΑ μέσα στο υπουργείο και στο super market του στρατού.
Η εκπαίδευση ναι ειναι δύσκολη... Είναι πολύ δύσκολη και από θέμα γυμναστικής και από θέμα ψαρώματος φωνών και όλα τα καλά... Πήγαινε να διαβάσεις και πιο αναλυτικά τυι έχω γράψει για την στρατοονμία εδώ... /forum/forum_posts.asp?TID=5278&PN=3
Μετα το κέντρο (εμείς κάτσαμε εκεί 2 μήνες σειρά 311) πάει κάποιος 3 μήνες σπίτι του και μετά 3 μήνες σύνορα... Στρατονομία έχει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, Αθήνα έχει στο 951, στο ΓΕΕΘΑ μέσα στο υπουργείο και στο super market του στρατού.
Η εκπαίδευση ναι ειναι δύσκολη... Είναι πολύ δύσκολη και από θέμα γυμναστικής και από θέμα ψαρώματος φωνών και όλα τα καλά... Πήγαινε να διαβάσεις και πιο αναλυτικά τυι έχω γράψει για την στρατοονμία εδώ... /forum/forum_posts.asp?TID=5278&PN=3
Κάθε εμπόδιο για καλό
- Palioseira
- Ανθυπασπιστής
Η Στρατονομια εχει την παλια κακη φημη για "καρακολια" παιδια ;
Οπως και ναχει δεν βρισκω τον λογο να θελει καποιος να παει εκει.
Ο ΟΑΠ ή καπως ετσι (Ασφαλεια Στρατευματος) με φανταρους με πολιτικα υπαρχει ακομα;
Οπως και ναχει δεν βρισκω τον λογο να θελει καποιος να παει εκει.
Ο ΟΑΠ ή καπως ετσι (Ασφαλεια Στρατευματος) με φανταρους με πολιτικα υπαρχει ακομα;
- Stratonomos1991
- Στρατιώτης
Αν καποιος θελει δραση στην θητεια του τοτε ας προσπαθησει να μπει στην Στρατονομια και δεν θα το μετανιωσει...
Στρατονομος φανταρος = ΡΟΥΦ
Καλησπερα παιδια θα παρουσιαστω ειδικες δυναμεις τν νοεμβριο. Γινετε να φηγω απο ειδικες δυναμεις για να παω στρατονομια?
-
- Στρατηγός
Ναι γίνεται, όταν παρουσιαστείς θα το δηλώσεις την επιθυμία σου ότι θες να πας στην Στρατονομία και θα σου πούνε τι πρέπει να κάνεις
Sleeping Bag επιτρέπεται στην Στρατονομία;
Lgts έγραψε:Sleeping Bag επιτρέπεται στην Στρατονομία;
Δυστυχώς όχι δεν επιτρέπεται κατά την βασική εκπαίδευση.
D.Y.K έγραψε:Lgts έγραψε:Sleeping Bag επιτρέπεται στην Στρατονομία;
Δυστυχώς όχι δεν επιτρέπεται κατά την βασική εκπαίδευση
Ευχαριστώ πολυ!
Επίσης, υπάρχει χρόνος για να ειναι κανείς προβλεπόμενος;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης