Γενικές πληροφορίες για Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
ΛΟΚ soldier
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από ΛΟΚ soldier »

297ΙΜΑΚ έγραψε:
ΛΟΚ soldier έγραψε:Όπως και στους Αμερικανούς Rangers όλοι κάνουν εκπαίδευση στα αλεξίπτωτα...
Oi Rangers δεν ειναι ανεξαρτητη μοναδα. Ειναι σχολειο για Αξιωματικους πρωτης γραμμης και οντως οπως λες απο το 6 βδομαδων σχολειο η πρωτη ειναι εκπαιδευση Αλεξιπτωτιστων Πεζικου (οχι Ειδικων Δυναμεων)

Κάνεις λάθος φίλε. Είναι και σχολείο που μπορεί να εκπαιδευτεί κάποιος απο τον αμερικανικό στρατό αλλά και ανεξάρτητη μονάδα (βλέπε 75th Ranger Regiment). Δές και εδώ:http://en.Wikipedia.org/wiki/United_States_Army_Rangers. Και http://en.Wikipedia.org/wiki/75th_Ranger_Regiment

Αυτά που λέω είναι εμπεριστατωμένα γιατί έχω παρακολουθήσει για τους Rangers στο Discovery και συγκεκριμένα στην εκπομπή "Surviving the Cut"

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 24
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

ΛΟΚ soldier έγραψε:
297ΙΜΑΚ έγραψε:
ΛΟΚ soldier έγραψε:Όπως και στους Αμερικανούς Rangers όλοι κάνουν εκπαίδευση στα αλεξίπτωτα...
Oi Rangers δεν ειναι ανεξαρτητη μοναδα. Ειναι σχολειο για Αξιωματικους πρωτης γραμμης και οντως οπως λες απο το 6 βδομαδων σχολειο η πρωτη ειναι εκπαιδευση Αλεξιπτωτιστων Πεζικου (οχι Ειδικων Δυναμεων)
Κάνεις λάθος φίλε. Είναι και σχολείο που μπορεί να εκπαιδευτεί κάποιος απο τον αμερικανικό στρατό αλλά και ανεξάρτητη μονάδα (βλέπε 75th Ranger Regiment). Δές και εδώ:http://en.Wikipedia.org/wiki/United_States_Army_Rangers. Και http://en.Wikipedia.org/wiki/75th_Ranger_Regiment Αυτά που λέω είναι εμπεριστατωμένα γιατί έχω παρακολουθήσει για τους Rangers στο Discovery και συγκεκριμένα στην εκπομπή "Surviving the Cut"
Μπορει να εχεις δικαιο... ισως εγω να μην ειμαι ενημερος...
Στυλιανός

Δημοσίευση από Στυλιανός »

Ευχαριστώ πολύ/ επισης επειδη ειμαι προστάτης κανω 8 μηνες αλλα απο οτι μου ειπανε πρεπει για ειδικες δυναμεις να κανω 9 και δεν εχω προβλημα με αυτο και οτι πρεπει να το δηλώσω οτι θελω να κανω κανονική θητεία στο κεντρο που θα παρουσιαστώ. Σωστά η χρειάζεται κάτι άλλο;Επίσης για ατομο 1.91 που του αρέσει πολύ υ γυμναστική σχετικά γυμνασμένο και εχει ψυχή που προτείνεται να πάει σε ειδικές δυνάμεις;

Επίσης συγνώμη για το άκυρο του θέματος αλλα αυτό που ακούω οτι μπορείς να δηλώσεις μόνιμος στις ειδικές δυνάμεις τι είναι; Εχω τελειώσει το λύκειο και ειμαι επι πτυχίο γυμναστικής ακαδημίας 24 χρονών. Μπορώ να δηλώσω μόνιμος και να γίνει κάτι τέτοιο;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 89

Δημοσίευση από Greek_Army »

Στυλιανός έγραψε:1.Ευχαριστώ πολύ/ επισης επειδη ειμαι προστάτης κανω 8 μηνες αλλα απο οτι μου ειπανε πρεπει για ειδικες δυναμεις να κανω 9 και δεν εχω προβλημα με αυτο και οτι πρεπει να το δηλώσω οτι θελω να κανω κανονική θητεία στο κεντρο που θα παρουσιαστώ. Σωστά η χρειάζεται κάτι άλλο;2. Επίσης για ατομο 1.91 που του αρέσει πολύ υ γυμναστική σχετικά γυμνασμένο και εχει ψυχή που προτείνεται να πάει σε ειδικές δυνάμεις;

3. Επίσης συγνώμη για το άκυρο του θέματος αλλα αυτό που ακούω οτι μπορείς να δηλώσεις μόνιμος στις ειδικές δυνάμεις τι είναι; Εχω τελειώσει το λύκειο και ειμαι επι πτυχίο γυμναστικής ακαδημίας 24 χρονών. Μπορώ να δηλώσω μόνιμος και να γίνει κάτι τέτοιο;

1. Λάθος στα είπανε εκτός και αν θέλεις να πας στα αλεξίπωτα εκεί δεν δέχονται 8μηνους
2. Ποιο δύσκολο σώμα στις ειδικές δυνάμεις
3. Αν δεν βγει προκήρυξη δεν μπορείς να μείνεις μόνιμος. Προκήρυξη μέσα στο 2011 δεν πρόκειται να βγει
ilias

Δημοσίευση από ilias »

Μια ερωτηση που σε πολλους μπορει να φανει δειλη. Στις ειδικες δυναμεις υπαρχει κινδυνος Για σοβαρο ατυχημα; Ακομα και απωλεια ζωης; Αν ναι ποσο μεγαλος; Γνωριζει κανεις στατιστικα; Ολοι γουσταρουμε ειδικες δυναμεις αλλα οχι να κουβαλαμε κουσουρια για ολη μας την ζωη ή να σκοτωθουμε κιολας. Εχω ακουσει διαφορα γιαυτο ρωταω
sintoma lokatzis
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 4
Ενδιαφέροντα: Στρατός, Γυμναστική και Αθλητισμός, Φίλοι και Γυναίκες
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από sintoma lokatzis »

Γεια σου φιλε η ερωτηση ση δεν ειναι δειλη αλλα για μενα εντελως λογικη. Ναι παντα υπαρχουν κινδυνοι! Ειδικα αν δεν δινεις σημασια στις υποδειξεις των εκπαιδευτων η αν εισαι γενικα βλαμενος! Θα σου δωσω καποια παραδειγματα! Ειχε γινει ενα ατυχημα νομιζω στη μυτηλινη στην Η'ΜΑΚ ενας φανταρος ειχε ξεχασει πως ειχε σφαιρα μεσα στο m16 και πρυροβολησε με αποτελεσμα να πετυχει στο ποδι εναν αλλο φανταρο! Επισης ενα μελος του forum δε θυμαμαι ποιο μας ειχε πει οτι οταν ηταν φανταρος ενας τυπος εγαλε την περονη απο τη χειροβομβιδα και την κρατουσε στο χερι του! Δοξα το θεο ο λοχιας τους ειδε τι εγινε και τη πεταξε μακρια πριν συμβουν τα χειροτερα!
ilias

Δημοσίευση από ilias »

Το μονο κολλημα μου ειναι αυτο. Γιατι υπαρχουν και πολλοι βλαμενοι οπως λες. Και ατυχιες... Δηλωνω τωρα... Και το σκεφτομαι
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από D.Y.K »

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά εάν το σκέφτεσαι ακόμη... Άστο καλύτερα!
sintoma lokatzis
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 4
Ενδιαφέροντα: Στρατός, Γυμναστική και Αθλητισμός, Φίλοι και Γυναίκες
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από sintoma lokatzis »

Ακου και τον DYK ο οποιος ειναι στρατιωτικος και εχει πειρα
Σεβασμός στους ΟΥΚ!!

Δημοσίευση από Σεβασμός στους ΟΥΚ!! »

Παιδια καλησπερα. Με πηρανε ειδικες δυναμεις οπως ειχα δηλωσει, παρουσιαζομαι σε 7 μερες στον αυλωνα.

θα ηθελα να ρωτησω για οσους ξερουν, ποια σωματα ειναι πλεον στις ειδικες δυναμεις, δηλαδη εννοω. ΛΟΚ, ΟΥΚ, πεζοναυτες; ΜΑΚ; Ολοι αυτοι ανηκουν στις ειδικες δυναμεις ακομα; Η' οι πεζοναυτες ειναι ειδικο σωμα οπως και οι ΟΥΚαδες; Ενδιαφερομαι συγκεκριμενα για ΟΥΚ αλλα μου ειπαν πως πλεον δεν μπορεις να πας ΟΥΚ μονο αν δηλωσεις ειδικες, και οτι ειναι πλεον και αυτο ξεχωριστω σωμα. Δεν τα εχω πει πολυ καλα. Αλλα οποιoς μπορει ας βοηθησει, γιατι περνω τηλεφωνα στην στρατολογια αλλα. αγνοουνται εδω και τρεις βδομαδες.(ωραιο κρατος εχουμε.) Οποιος μπορει ας μου πει τι παιζει με πεζοναυτες και ΟΥΚαδες και πως μπορω να παω σε ενα απο αυτα τα δυο;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 22
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

ΟΥΚ πάνε μόνο οι μόνιμοι και ανήκουν στο Πολεμικό Ναυτικό, όχι στο Στρατό Ξηράς.

Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς είναι οι Ορεινοί, οι Αμφίβιοι, οι Αλεξιπτωτιστές και οι Πεζοναύτες.

Στη θεματολογία των Ειδικών Δυνάμεων απαντώνται αυτά που ρωτάς. Αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου και θα δείς.Εικόνα
Σεβασμός στους ΟΥΚ!!

Δημοσίευση από Σεβασμός στους ΟΥΚ!! »

Σε ευχαριστω nassos
το ψαχνω τωρα.
K.G
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από K.G »

Καλημέρα! Στο τοπικ "ΛΟΚ εφεδροι αξιωματικοι" διαβασα οτι ορισμενα ατομα θα προτιμησουν λοκ λογω καλης εκπαιδευσης; Θελω να ρωτησω αν οι αμφιβιοι εχουν επισης καλη εκπαιδευση και αν αξιζουν. Τι παραπανω θα μαθει καποιος που παει σε λοκ; Φιλοι μου μου εχουν πει που εχουν παει και στα 2 παλιοτερα, οτι λιγο πολυ ολοι κανουν τα ιδια (ανταρτη κλπ.) υπαρχει καποια διαφορα; Ας μου απαντησει καποιος που ξερει καλυτερα!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από yandr »

ΜΗΛΤΩΣ

Δημοσίευση από ΜΗΛΤΩΣ »

Καλησπερα. Αν μπωρειτε να μου πειτε επειδη μπενω νοεμβιο. Μαλον θα μπω γα καταδρομεας σε πιες μοναδες θα παω για παραμεθοριο. Α και κατι αλλο η ουκ εχουν μοναδες ευχαρηστω παρα πολλη.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης