Θητεία στο Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δημος έγραψε:Καλησπερα, μου ηρθε το χαρτι για τον στρατο και εχω επιλεγει για ερευνα πληροφορικης ΥΕΑ στο ΚΕΠΒ Θηβας. Το χαρτι λεει οτι πρεπει να εχω τα απαραιτητα εγγραφα οτι τελοιωσα την σχολη μου, μεταπτυχιακα κλπ κλπ. Το θεμα ειναι οτι εγω δεν εχω τελειωσει την σχολη μου. Ειμαι 3ο ετος Πληροφορικη Πειραια και πηρα αναβολη για να μπω στρατο λογο οικωνομικων προβληματων. Θα μπορεσω να μεινω στην Ερευνα πληροφορικης η θα με αλλαξουν οταν θα καταταχθω.

πρέπει να έχεις τουλάχιστον πτυχίο πληροφορικής

kostas_athens
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kostas_athens »

Καλησπέρα σε όλους. Υπάρχουν πιθανότητες χωρίς βύσμα και μεταπτυχιακό αλλά με πτυχίο πληροφορικής και αρκετά project στο ενεργητικό σου πάνω σε εφαρμογές weB και mobile να παραμείνεις στο σώμα μετά την βασική; Ευχαριστώ
panoramix
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από panoramix »

Καλησπέρα σε όλους. Μου ήρθε και εμένα το χαρτί για το σώμα έρευνας και πληροφορικής με την Γ' ΕΣΣΟ στο ΚΕΠΒ της Θήβας. Έχω πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην πληροφορική καθώς Και προυπηρεσία στο ΤΕΙ 4 χρόνια. Επειδή δε γνωρίζω πολλά για το στρατό ήθελα να ρωτήσω τι επιλογές έχω ως προς τις μεταθέσεις κλπ. Είμαι από Θεσσαλονίκη και θα ήθελα να επιστρέψω εδώ μετά την εκπαίδευση. Γνωρίζουμε που είναι καλύτερα αυτόν τον καιρό ως προς της υπηρεσίες; Ευχαριστώ πολύ.
SoWhat

Δημοσίευση από SoWhat »

Κώστα πολύ δύσκολα να μείνεις. Διδακτορικέ εσύ μένεις σίγουρα και δικαιούσαι μετάθεση όπου επιθυμείς βάσει κανονισμών.
θάνος

Δημοσίευση από θάνος »

Καλησπέρα παιδιά.

Εμένα η αναβολή μου τελειώνει τον Σεπτέμβριο οπότε από ότι γνωρίζω μπαίνω νοέμβριο. Είμαι κάτοχος πτυχιου της Πληροφορικής από ΚΕΜΕ που συνεργάζεται με αγγλικό πανεπιστήμιο. Το μεταπτυχιακό μου θα το διακόψω για να μπω φαντάρος (μένει μόνο η πτυχιακή και τελειώνω από εκεί). Παράλληλα εδώ και τρία χρόνια περίπου εργάζομαι σε εταιρεία πληροφορικής στην Αθήνα που προσφέρει υπηρεσίες σε πελάτες τύπου COSMOTE,OTE κλπ. Αν καταθέσω τα παραπάνω δικαιολογητικά (πτυχίο, μεταπτυχιακό, προυπηρεσία) με έχουν πει ότι θα με πάρουν στο σώμα έρευνας και πληροφορικής. Ισχύει; Αν ναι, που θα παρουσιαστώ;

Επίσης, μετά το κέντρο τι άλλες επιλογές έχω; Που πέρνω μετάθεση; Που αλλού στην Ελλάδα υπάρρχει αντίστοιχο σώμα; Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία μου δώσετε θα το εκτιμούσα.

Ευχαριστώ.
Παναγιώτης

Δημοσίευση από Παναγιώτης »

Καλησπέρα παιδια.

Μπαίνω Σεπτέμβρη του 12 και έχω καταταγεί στο ερευνας πληροφορικης χωρις βυσμα... Εχω πτυχιο μαθηματικων και μεταπτυχιακο στατιστικης... Υπαρχει πιθανοτητα να με κρατησουνε μετα το περας της βασικης εκπαιδευσης; Και αν δεν με κρατησουνε που μπορουν να με στειλουνε μετα;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

θάνος έγραψε:Καλησπέρα παιδιά.

Εμένα η αναβολή μου τελειώνει τον Σεπτέμβριο οπότε από ότι γνωρίζω μπαίνω νοέμβριο. Είμαι κάτοχος πτυχιου της Πληροφορικής από ΚΕΜΕ που συνεργάζεται με αγγλικό πανεπιστήμιο. Το μεταπτυχιακό μου θα το διακόψω για να μπω φαντάρος (μένει μόνο η πτυχιακή και τελειώνω από εκεί). Παράλληλα εδώ και τρία χρόνια περίπου εργάζομαι σε εταιρεία πληροφορικής στην Αθήνα που προσφέρει υπηρεσίες σε πελάτες τύπου COSMOTE,OTE κλπ. Αν καταθέσω τα παραπάνω δικαιολογητικά (πτυχίο, μεταπτυχιακό, προυπηρεσία) με έχουν πει ότι θα με πάρουν στο σώμα έρευνας και πληροφορικής. Ισχύει; Αν ναι, που θα παρουσιαστώ;

Επίσης, μετά το κέντρο τι άλλες επιλογές έχω; Που πέρνω μετάθεση; Που αλλού στην Ελλάδα υπάρρχει αντίστοιχο σώμα; Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία μου δώσετε θα το εκτιμούσα.

Ευχαριστώ.

1. Σημασία δεν έχει που θα παρουσιαστείς αλλά όταν έρθει η μετάθεση σου να έχεις ένδειξη για ΣΕΠ (Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής), πάντως με πτυχίο και μεταπτυχιακό πληροφορικής έχεις πολύ πιθανότητες να μείνεις Εικόνα

2. Παντού υπάρχουν στην Ελλάδα μονάδες ΣΕΠ και Έβρο και Νησιά

Παναγιώτης έγραψε:Καλησπέρα παιδια.

Μπαίνω Σεπτέμβρη του 12 και έχω καταταγεί στο ερευνας πληροφορικης χωρις βυσμα... Εχω πτυχιο μαθηματικων και μεταπτυχιακο στατιστικης... Υπαρχει πιθανοτητα να με κρατησουνε μετα το περας της βασικης εκπαιδευσης; Και αν δεν με κρατησουνε που μπορουν να με στειλουνε μετα;

1. Χλωμό να σε κρατήσουν από την στιγμή που δεν έχει πτυχίο πληροφορικής (ΤΕΙ-ΑΤΕΙ), οπότε με βύσμα ίσως κάτι κάνεις

2. Δεν υπάρχει κάτι στάνταρ για το που θα σε στείλουν, οπουδήποτε, πεζικό-τεθωρακισμένα-διαβιβάσεις κλπ

Παναγιώτης

Δημοσίευση από Παναγιώτης »

Ευχαριστω για την απάντηση σου αλλα αν είναι θέμα ότι δεν εχω πτυχίο/master/phd πληροφορικής τότε γιατι κατετάγην(?) σε αυτο το σωμα; Δεν έπρεπε εξαρχής να είχα παει αλλού; ( απλά προσπαθώ να καταλάβω ποιο είναι το σκεπτικό τους)
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Τυχαία έτσι και αλλιώς η βασική εκπαίδευση είναι κοινή σε όλα τα κέντρα εκπαίδευσης του στρατού ξηράς
αξιοκρατία_υπάρχει

Δημοσίευση από αξιοκρατία_υπάρχει »

Είδα μέσω ίντερνετ ότι είμαι θήμα και ένδειξη ΕΠ. Είμαι υποψήφιος διδάκτορας (δεν έχω τελειώσει το PhD) τους είχα δώσει όλα τα χαρτιά όταν έκοψα την αναβολή:
α. Να τα κρατάω και πάλι όλα να τους τα δώσω ξανά όταν μπω;(10/9)
β. Με ενδιαφέρει να υπηρετήσω στη Ρόδο μιας και εκεί διαμένει η σύζυγος μου. Τι πιθανότητες έχω, τι να τους πω, που υπηρετούν στη ρόδο οι ΕΠ ή αν το χάσω και γίνω ΔΒ στη Ρόδο που είναι καλά;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Α. Ναιβ. Το θέμα είναι ποιος είναι ο δικός σου τόπος διαμονής, οι πιθανότητες να πας στο μέρος που θα επιλέξεις είναι ελάχιστες, για ΔΒ και μεταθέσεις δεν γνωρίζω

daxris

Δημοσίευση από daxris »

Φίλοι μου κι εγώ με τη σειρά μου πήρα το μήνυμα
Είστε υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς με την δυνάμει της ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ 79/2012 την 10/09/2012 σε Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) (ΘΗΒΑ) . Έχετε επιλεγεί 'Ερευνας Πληροφορικής.

Το θέμα είναι άλλο. Εγώ Τοπογράφος Μηχανικός του ΕΜΠ είμαι. Βέβαια έχω υπάρξει και φοιτητής για 1 έτος του τμήματος Πληροφορικής στην ΑΣΟΕΕ (αν και αυτό νομίζω δε φαίνεται πουθενά).

Τι ελπίδα υπάρχει να μη μου την πάρουν την ειδικότητα;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Χωρίς πτυχίο πληροφορικής οι ελπίδες να παραμείνεις στο σώμα είναι μηδαμινές εκτός και αν έχεις δυνατό βύσμα Εικόνα

αυτά βέβαια έχουνε γραφτεί αρκετές φορές, διαβάστε και προηγούμενα μηνύματα για να μην επαναλαμβανόμαστε

επ

Δημοσίευση από επ »

Ως επ που είναι καλά για ρόδο; Παω κεπυκ η μόνο οι δβ
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από D.Y.K »

Άν καταφέρεις να σε πάρουν τελικά στο ΕΠ τότε παντού καλά θα είσαι. Δεν νομίζω ότι είσαι για ΔΒ. Το ΚΕΠΙΚ δεν έχει να κάνει.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες