Θητεία στο Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
jack

Δημοσίευση από jack »

Ελεος κανενα βυσμα δε χρειαζεται για να μπεις στο σωμα αν εχεις διδακτορικο η μαστερ καθως και επισης οποιοδηποτε πτυχιο αει πληροφορικης αξιολογου πανεπιστημιου. υπαρχει λειψανδρια.
bankerer
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από bankerer »

Είναι σίγουρο αυτό;
μανος

Δημοσίευση από μανος »

Παιδιά έχω πτυχίο Ηλεκ. Μηχανικου και Μηχ Η/Υ από το ΕΜΠ. Έχω ελπίδες να με καλέσουν σαν υποψήφιο για το σώμα έρευνας και πληροφορικής;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από Greek_Army »

Οι μόνοι σίγουροι για το σώμα αυτό είναι όσοι έχουνε διδακτορικό στην πληροφορική μετά όσοι έχουνε μάστερ και τελευταίοι όσοι έχουνε πτυχία! Τώρα για "λειψανδρία" που λέει ο φίλος μάλλον δεν τα ξέρει καλά. Το σώμα έρευνας πληροφορικής είναι το 2ο ποιο βυσματικό πίσω από το Υγειονομικό
Άβαταρ μέλους
evritis309
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από evritis309 »

Ε καλά δεν πάει κ πολύς κόσμος αλλά λογικό είναι δεν χρειάζεσαι τους άπειρους πληροφορικάριους στο στρατό.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

evritis309 έγραψε:Ε καλά δεν πάει κ πολύς κόσμος αλλά λογικό είναι δεν χρειάζεσαι τους άπειρους πληροφορικάριους στο στρατό.

άλλο αυτό στο τέλος θα βγει και θα πει κάποιος ότι τον παρακαλάνε για να πάει ΕΠ Εικόνα
93 και σήμερα

Δημοσίευση από 93 και σήμερα »

Όπως είδατε και από το το όνομά μου θέλω τόσες μέρες για να απολυθώ. Έχοντας πτυχίο ΤΕΙ Πληροφορικής από Ηράκλειο Κρήτης (ΕΠΠ) με "τράβηξαν" στο 38 ΔΤΕ της Ρόδου 4 μέρες αφότου έφυγα από το κέντρο εκπαίδευσης στην Κόρινθο.Έμεινα εκεί στήνοντας δίκτυο στο σύνταγμα και επισκευάζοντας 24 υπολογιστές στο τάγμα Και στο ΤΕ που βρίσκονται στον ίδιο χώρο με το σύνταγμα. Αύριο πρέπει να παρουσιαστώ στο ΓΕΠ της 95 ΑΔΤΕ ως τεχνικός δικτύων χάνοντας γύρω στις 70 μέρες τιμητικής μιας και η δουλειά που έκανα σε σύνταγμα ΤΕ και τάγμα επιθεωρήθηκε από το ΓΕΠΣ της ΑΣΔΕΝ στις 29 Ιούνη (συν το ότι έκανα δωρεά στο σύνταγμα έναν υπολογιστή και χρησιμοποίησα δικά μου υλικά για την επισκευή των υπολοίπων).

ΠΩΣ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ;

Προφανώς δεν είχα ούτε έχω κανενός είδους βύσμα. Έχοντας μεγάλο stock από nuts and bolts παλιών Η/Υ έφτιαξα τα πάντα για να απολυθώ μια ώρα πιο γρήγορα. ΑΜ ΔΕ!

Ένα πράγμα κατάλαβα πάντως από τα ελληνικά στρατά : "εκεί που σταματάει η λογική, ξεκινάει ο ΣΤΡΑΤΟΣ"

ΘοδωρήςΚ

Δημοσίευση από ΘοδωρήςΚ »

Γεια σας,Παρουσιάζομαι στην Θήβα Γ ΕΣΣΟ με ένδειξη "Έρευνας και πληροφορική" έχω πτυχίο πληροφορικής από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και 3 χρόνια προϋπηρεσία σαν προγραμματιστής.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν θα υπάρχουν πιθανότητες να με κρατήσουν στο σώμα.

Απ' ότι έχω ακούσει είναι πάρα πολύ καλό σώμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΣΤΡ(ΕΠ)

Δημοσίευση από ΣΤΡ(ΕΠ) »

Παιδιά καλημέρα!

2011Β ΕΣΣΟ... Και υπηρετώ στο εν λόγω σώμα...

Για να σας λύσω μερικές απορίες (πάει για την νέα σειρά ή για όσους ενδιαφέροναι γενικά).
Για αρχή έχω τελειώσει πολυτεχνίο Μηχ. Η/Υ και με μεταπτυχιακο. Για καλή μου τύχη (ή καλό βύσμα) παρέμεινα στο σώμα. Τα πτυχία και ότι έχεις κάνει δν έχουν καμία σχέση με αυτό που θα κάνεις εδώ. Και αυτό σημαίνει ούτε έρευνα ούτε πληροφορική. Η υπηρεσία περιλαμβάνει εκτυπώσεις, αποστολές mail και χρήση του Word-Εxcell άντε και κανά φορμάτ αραιά και που. Για αυτά, πιστεύω, σήμερα τουλάχιστον, και ένα 15-χρονο να βάλεις ξέρει να τα κάνει (δεν χρειάζονται σπουδές). Α... Επίσης αυτό που χρειάζεται να κατέχεις είναι να ξέρεις απο φραπέ.(σημαντικο skill). Γενικότερα εδω μέσα ο πληροφορικάριος είναι αυτός που ξέρει να εκτυπώνει ή να κάνει κάτι άλλο της ίδια δυσκολίας (Αυτά δηλ. Που σπουδάζεις 5 χρόνια : Ρ) ...

Όλα όμως εξαρτώνται βέβαια και από την μονάδα που θα βρεθείς και τα στελέχη που θα ναι απο πάνω σου.(σίγουρα θα υπάρχει τουλ. Ένας που δν θα αντέχεται).

Αρχικά πας στο ΚΕΥΠ (δν ξέρω αν έκλεισε και τώρα πάνε σε κάποιο άλλο κέντρο). Εγώ εκεί ήμουν.
Μετά στο Γουδί. Εκπαίδευση (σου δείχνουν μερικά προγράμματα που χρησιμοποιεί ο Ε. Σ. Και λίγο office) γενικότερα ζωάρα. Εκέι κάθεσαι για 2 βδομάδες και μετά όπου γης και πατρίς.

Ελπίζω να έδωσα λίγο φως στο τούνελ... Καλή θητεία!
system.exit (1) ;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από yandr »

Υπάρχουν πάντως μερικές κεντρικές υπηρεσίες που αν πας θα γράφεις Java. Σκέτη Java, χωρίς hybernate. Εικόνα
asxetos222
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από asxetos222 »

Κανενας που μπηκε τον Αυγουστο να μας πει εντυπωσεις υπαρχει;

σε ποια κεντρα μπορεις να Πας αν τελικα σε κρατησουν στο σωμα; Και τελος ποσους πηρανε στο σωμα και ποσους κρατησανε;

το ξερω οτι ρωταω πολλα αλλα αν ειχαμε μια νεοτερη εικονα Του τι παιζει στο σωμα θα μας βοηθουσε να ξερουμε τι να περιμενουμε...
bagasas
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από bagasas »

Καλησπέρα σε όλους. Γνωρίζει κάποιος ποιες είναι οι πιθανές περιοχές για παραμεθώριο για το έρευνας και πληροφορικής; Ευχαριστώ...
nick

Δημοσίευση από nick »

Γεια σας παιδιά μπαίνω Νοέμβρη (2011) και δεν μου έχει έρθει χαρτί ακόμα. Μπήκα στο stratologia.gr,(πολύ καλό δεν περίμενα τέτοια από το στρατό).

Μην τα πολυλογώ δεν έχω βύσμα και είδα ότι κατατάσομαι στο έρευνας και πληροφορικής στη Θήβα.

Είμαι βέβαιος ότι δεν έχω μέσο, βύσμα ή οτιδήποτε άλλο.

Πως έγινε;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

nick έγραψε:Γεια σας παιδιά μπαίνω Νοέμβρη (2011) και δεν μου έχει έρθει χαρτί ακόμα. Μπήκα στο stratologia.gr,(πολύ καλό δεν περίμενα τέτοια από το στρατό).

Μην τα πολυλογώ δεν έχω βύσμα και είδα ότι κατατάσομαι στο έρευνας και πληροφορικής στη Θήβα.

Είμαι βέβαιος ότι δεν έχω μέσο, βύσμα ή οτιδήποτε άλλο.

Πως έγινε;

Αν δεν έχεις μεταπτυχιακό η πτυχίο πληροφορικής κατά 99,999% όταν σου έρθει η μετάθεση θα αλλάξεις σώμα

Stou

Δημοσίευση από Stou »

Ευχαριστώ Greek_Army για την παραπομπή στο topic.
Γενικά καλύφθηκα, απλά θα ήθελα να επαναλάβω μια ερώτηση που δεν μου απαντήθηκε πλήρως:
Υπάρχει κάποιο κέντρο που να ασχολούνται σοβαρά με προγραμματισμό - ασφάλεια κτλ; Κάποιοι φίλοι μου από το Μεταπτυχιακό ήρθαν ΚΕΠΥΕΣ και μου είπαν οτι προγραμματίζουν κάθε μέρα και ότι έχουν μάθει πολλά πράγματα που δεν ήξεραν. Επειδή όμως ΚΕΠΥΕΣ δεν με βλέπω να έρχομαι (για ευνόητους λόγους). Από οτι διάβασα στο forum οι περισσότεροι φίλοι λένε ότι το σώμα είναι απέραντη λούφα. Αν ξέρει κάποιος κάτι διαφορετικό ευπρόσδεκτο (κάποιο παρόμοιο κεντρο παραμεθόριο). Δεν θα ήθελα να περάσουν 9 μήνες χωρίς να ασχολούμε με τον τομέα.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες