Ανυπότακτοι εξωτερικού (2007-2014)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Mike έγραψε:Το πιο σημαντικο ειναι ισως το να κανεις τα χαρτια σου, οταν συμπληρωσεις τα 7 χρονια εργασιας ή 11 συνολο, ωστε να βγεις μονιμος κατοικος εξωτερικου και να μην εισαι πια ανυποτακτος.

θα συμφωνησω κ εγω.

gerry
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από gerry »

Μόλις γνώρισα αυτό το site και έχω παρα πολλές ερωτήσεις να θέσω που μέχρι στιγμής δεν έχω ρωτήσει κανέναν σχετικά με την θητεία στο στρατό.
...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από Greek_Army »

1. Απαγορεύονται τα greeklish
2. Διάβασε πρώτα τις προηγούμενες σελίδες και μέτα ρώτα ότι δεν έχει απαντηθεί
gerry
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από gerry »

Και εγώ είμαι κάτοικος στο εξωτερικό εδώ και 14 χρονια. Δουλεύω, έχω παντρευτεί ιταλίδα (μένω στην ιταλία) και περιμένω και παιδί αλλα δεν έχω ακόμη πάει φαντάρος.

Από το στρατολογικό γραφείο έχω πάρει ένα χαρτί που να λέει πως είμαι ανυπότακτος, Έχω πάρει πρόσφατα διαβατήριο μέσο προξενείου, αλλα παραμένει το γεγονός πως ίσως τώρα τα πράγματα αλλάξουν. Τi μπορώ να κάνω; Υπολογίζοντας πως δεν μπορώ να αφήσω την δουλειά για να έρθω να υπηρετήσω, ούτε δυο μήνες την φορα, και δεν ξέρω αν μπορώ να την εξαγοράσω και ποσο μπορεί να κοστίσει. Έχετε πληροφορίες που μπορούν να μου είναι χρήσιμες; Λυπάμαι για τα greeklish αλλα δεν μπορώ να γράψω διαφορετικά... Ζεράρ

Μέσω του pc μου δεν μπορώ να γράψω διαφορετικά.
...
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

gerry έγραψε:Και εγώ είμαι κάτοικος στο εξωτερικό εδώ και 14 χρονια. Δουλεύω, έχω παντρευτεί ιταλίδα (μένω στην ιταλία) και περιμένω και παιδί αλλα δεν έχω ακόμη πάει φαντάρος.

Από το στρατολογικό γραφείο έχω πάρει ένα χαρτί που να λέει πως είμαι ανυπότακτος, Έχω πάρει πρόσφατα διαβατήριο μέσο προξενείου, αλλα παραμένει το γεγονός πως ίσως τώρα τα πράγματα αλλάξουν. Τi μπορώ να κάνω; Υπολογίζοντας πως δεν μπορώ να αφήσω την δουλειά για να έρθω να υπηρετήσω, ούτε δυο μήνες την φορα, και δεν ξέρω αν μπορώ να την εξαγοράσω και ποσο μπορεί να κοστίσει. Έχετε πληροφορίες που μπορούν να μου είναι χρήσιμες; Λυπάμαι για τα greeklish αλλα δεν μπορώ να γράψω διαφορετικά... Ζεράρ

Μέσω του pc μου δεν μπορώ να γράψω διαφορετικά.
...

εισαι σιγουρος οτι στην προηγουμενη σελιδα αυτου του topic δεν βρηκες τις απαντησεις που θελεις; Κοιτα λιγο καλυτερα το topic αυτο.

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 72

Δημοσίευση από Mike »

Η γρηγορη απαντηση ειναι οτι αν εισαι 14 συνεχη χρονια στο εξωτερικο, μπορεις να κανεις τα χαρτια σου για μονιμος κατοικος εξωτερικου, που συνεπαγεται αρση της ανυποταξιας και μη κληση σε επομενες σειρες. Επισης, αν εισαι 35, μπορεις να κανεις 40 μερες και την υπολοιπη να την εξαγορασεις. Αν ψαξεις σε αλλες απαντησεις μου πιο πανω, θα βρεις τις απαντησεις και αναλυτικα, οπως ειπε και ο dn24

Γιαννης

Δημοσίευση από Γιαννης »

Παιδια εγω ειμαι αυστραλος γεννηθικα στην αυστραλια αλλα απο τα 5 μου χρονια μεχρι τα 17 ημουν στην ελλαδα μετα πηγα αυστραλια να μεινω μονιμα. Και το 2009 ερχετε το χαρτι εγω ειχα φυγει απο το 2007 αλλα δεν ηρθα στην ελλαδα γιατι ημουν στην μεση της σχολικης χρονιας και μετα ηρθα στην ελλαδα τον απριλιο του 2010 και μπηκα στον στρατο τον αυγουστο του 2010 αλλα με ειχαν βγαλει ανυποτακτο τωρα κοντευω να τελειωσω την θητεια στις 16 μαιου το προστιμο ηταν 6 μηνες προσθετη θητεια με καλεσαν στρατοδικειο στις 3 μαιου τι θα γινει να εχω φοβο; Εχω πολυ αγχος! Σας παρακαλω αμα ξερετε κατι! Ευχαριστω!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από Greek_Army »

Γιαννης έγραψε:Παιδια εγω ειμαι αυστραλος γεννηθικα στην αυστραλια αλλα απο τα 5 μου χρονια μεχρι τα 17 ημουν στην ελλαδα μετα πηγα αυστραλια να μεινω μονιμα. Και το 2009 ερχετε το χαρτι εγω ειχα φυγει απο το 2007 αλλα δεν ηρθα στην ελλαδα γιατι ημουν στην μεση της σχολικης χρονιας και μετα ηρθα στην ελλαδα τον απριλιο του 2010 και μπηκα στον στρατο τον αυγουστο του 2010 αλλα με ειχαν βγαλει ανυποτακτο τωρα κοντευω να τελειωσω την θητεια στις 16 μαιου το προστιμο ηταν 6 μηνες προσθετη θητεια με καλεσαν στρατοδικειο στις 3 μαιου τι θα γινει να εχω φοβο; Εχω πολυ αγχος! Σας παρακαλω αμα ξερετε κατι! Ευχαριστω!

Ε το στρατοδικείο θα βγάλει απλά την απόφαση ότι πρέπει να κάνεις 6 μήνες παραπάνω η να πληρώσεις το πρόστιμο. Δηλαδή τι άλλο μπορείς να περιμένεις και για ποιο λόγο έχεις άγχος;
Γιαννης

Δημοσίευση από Γιαννης »

Παιδια ξερει κανεις να μου πει πως γινετε ολο αυτο (στρατοδικειο) πια ειναι η διαδικασια σου κανουν ανακριση; Ειναι μεσα σε γραφειο; Πως; Αν ξερει καποιος ας μου πει ευχαριστω πολυ!
Γιαννης

Δημοσίευση από Γιαννης »

Καλημέρα σε ολους. Χρειάζομαι να με πληροφορήσετε σχετικα. Εδώ και δύο μήνες βρίσκομαι στην Ελλάδα. Τα τελευταία 10 χρόνια (από τις αρχές του 2001) έχω ζήσει στην Ισπανία, αλλά μόλις εδώ και 4 χρόνια έχω αναγνωριστεί ως μόνιμος κάτοικος της χώρας (απέκτησα Ν. Ι. Ε. όπως ονομάζεται στην Ισπανία η Κάρτα Αναγνώρισης Ξένου), μιας και είχα εργαστεί κατά καιρούς (χωρίς συμβόλαιο) και μόλις απο το 2007 κατόρθωσα να νοικιάσω ένα σπίτι με συμβόλαιο στο όνομά μου (επί 6 χρόνια νοίκιαζα δωμάτιο σε σπίτι χωρίς συμβόλαιο). Ήθελα να ξέρω αν έχω πιθανότητες σε περίπτωση που κηρυχθώ ανυπότακτος να λάβω διαβατήριο ή εάν θα χαρακτηριστώ Ανυπότακτος Εσωτερικού.
Εάν εξακολουθήσω να ζώ στην Ισπανία, θα μπορούσα κάποια στιγμή να λάβω διαβατήριο ή θα πρέπει γι'αυτό να περιμένω άλλα 3 χρόνια;

Διευκρινίζω πως ο λόγος της ενδεχόμενης ανυποταξίας μου είναι βιοποριστικός, μιας και τα πράγματα στην οικογένειά μου πανε από το κακό στο χειρότερο και, αυτή τη στιγμή η μόνη λύση είναι να επιστρέψω στην Ισπανία για να εργαστώ.
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Καλησπερα,Πρωτα απ'ολα, σε καλεσε ο στρατος να παρουσιαστεις; Η' εχεις καποιου ειδους αναβολη.

Πρακτικα για να κηρυχτεις 'ανυποτακτος εξωτερικου' πρεπει να ισχυει το προφανες, δηλαδη να διαμενεις στο εξωτερικο, πραγμα που για σενα δεν ισχυει, οπως λες, πια.

Δεν μπορω να σου πω τι λυσεις υπαρχουν, αλλα ως ανυποτακτος εσωτερικου, δεν δικαιουσαι διαβατηριο.

Για να σε θεωρησει ο στρατος ανυποτακτο εξωτερικου, πρεπει να προσκομισεις χαρτι απο την αρμοδια πρεσβεια του κρατους οπου διαμενεις, οτι ζεις και εργαζεσαι εκει ως 'σημερα'. Το τι δικαιολογητικα θα πεισουν την καθε πρεσβεια, δεν γνωριζω, αλλα σιγουρα περιλαμβανουν συμβολαια εργασιας, βεβαιωσεις εργασιας, λογαριασμους, συμβολαια ενοικιου, δημοτικα τελη, κλπ. Αν ζουσες στην Ισπανια για 10 χρονια και εργαζοσουν, τοτε θα μπορουσες να παρεις απαλλαγη (και δικαιωμα 6μηνης θητειας) ως 'μονιμος κατοικος εξωτερικου' για οσο ζεις στο εξωτερικο, αν βεβαια μπορουσες να αποδειξεις τα 7+ χρονια εργασιας στο εξωτερικο.

Δεν ξερω τι ακριβως θα ηθελες να σου πω, αλλα να κηρυχτεις 'ανυποτακτος εξωτερικου' (ωστε να δικαιουσαι κανονικα διαβατηριο), ενω μενεις στην Ελλαδα, δε μπορει να γινει. Τουλαχιστον οχι νομιμα και σιγουρα αντιβαινει στο πνευμα του νομου, οσο δυσκολες και αν ειναι οι συνθηκες σου. Αν επιστρεψεις αμεσα στην Ισπανια και πεισεις την πρεσβεια να σου εκδοσει χαρτι μονιμης συνεχους βιοποριστικης διαμονης εκει (νομιζω μεχρι 6 μηνες στην Ελλαδα, δεν θεωρουνται μονιμη μετακομιση), τοτε θα μπορεσεις να κηρυχτεις 'ανυποτακτος εξωτερικου' απο το στρατο, φυσικα για οσο θα διαμενεις στο εξωτερικο.

Αν κατι δεν καταλαβα, διευκρινησε μου.

noarmypls

Δημοσίευση από noarmypls »

Συγχαρητήρια για τη σελίδα σας και τις άμεσες απαντήσεις σας, θα ήθελα αν μπορείτε να με βοηθήσετε και με το δικό μου πρόβλημα.Είμαι 26 χρονών, έχω μόλις τελειώσει τις σπουδές μου εδώ στην Ελλάδα και ετοιμάζομαι να φύγω στο εξωτερικό για πρακτική και δουλειά με σκοπό αν όλα πάνε καλά να μείνω μόνιμα έξω. Έχω αναβολή μέχρι το Δεκέμβρη του 2012 και αυτή τη στιγμή δε ξέρω αν θα έπρεπε να διακόψω την αναβολή μου πριν φύγω (κάτι που πρόσφατα μου είπαν ότι είμαι υποχρεωμένος να κάνω από τη στιγμή που ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και ορκίστηκα) ή αν με συμφέρει να μη διακόψω και να περιμένω να λήξει, οπότε και να μπορώ να πηγαινοέρχομαι Ελλάδα ελεύθερα μέχρι το Δεκέμβρη του 2012. Στα γενικά μου σχέδια ήταν να δουλέψω έξω οπότε και όταν συμπληρώσω 7 έτη εργασίας στο εξωτερικό να θεωρηθώ μόνιμος κάτοικος εξωτερικού και να πάρω αναβολή επ αόριστο με δικαίωμα 6μηνης διαμονής στη χώρα και αν κάποια στιγμή αποφασίσω να επιστρέψω να κάνω τη μειωμένη θητεία που αντιστοιχεί στους ΜΚΕ ή να την εξαγοράσω αν θέλω και μπορώ. Εντωμεταξύ μέχρι να συμπληρώσω τα 7 χρόνια δουλειάς φαντάζομαι ότι θα πρέπει να θεωρηθώ ανυπότακτος (ή ανυπότακτος εξωτερικού, δε ξέρω αν έχει κάποια διαφορά που δεν καταλαβαίνω) και να δικαιούμαι 30 μέρες το χρόνο στην Ελλάδα.

Υπάρχει κάποια διαφορά στο να διακόψω τώρα την αναβολή μου, να φύγω και να κηρυχθώ ανυπότακτος από τώρα με το να φύγω να λήξει από μόνη της και να κηρυχθώ τότε (12/2012). Θα έχω κάποιο πρόβλημα με το οτι τελείωσα τις σπουδές μου και δεν πήγα να τους ενημερώσω ή δεν αξίζει να διακόψω και να με ψάχνουν από τώρα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, ελπίζω να έγινα κατανοητός και να μη σας κούρασα.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από yandr »

noarmypls έγραψε:αυτή τη στιγμή δε ξέρω αν θα έπρεπε να διακόψω την αναβολή μου πριν φύγω (κάτι που πρόσφατα μου είπαν ότι είμαι υποχρεωμένος να κάνω από τη στιγμή που ολοκλήρωσα τις σπουδές μου και ορκίστηκα) ή αν με συμφέρει να μη διακόψω και να περιμένω να λήξει
Δεν ισχύει... Επειδή το ερώτημά σου είναι ιδιαίτερα απλό, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις την αναβολή να λήξει. Δες και το άρθρο " Κάτοικοι εξωτερικού "

Nίκος

Δημοσίευση από Nίκος »

Δεν είμαι Έλληνας αλλά έχω να πω κάτι σχετικά με άτομα που θέλουν να πάρουν ελληνική υπηκοότητα. Λες ότι είσαι Ούγγρος και θέλεις να πάρεις ελληνική υπηκοότητα ενώ ξέρεις ότι η Ουγγαρία είναι χώρα της ΕΕ και Ότι Ζώντας στην Ελλάδα έχεις τα ίδια δικαιώματα με τους Έλληνες. Την Έλληνική υπηκοότητα τι την θέλεις; Για να σου δημιουργήσει προβλήματα; Μαζοχιστής είσαι;
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Mike »

Νικο, αυτο δεν εχει καμμια σχεση με το θεμα των 'ανυποτακτων'. Οποιος θελει την ελληνικη υπηκοοτητα, ξερει οτι αυτο συνεπαγεται υποχρεωση στρατευσης. Το οτι δεν την 'χρειαζεται' καποιος ειναι δεκτο, το γιατι τη 'θελει' ειναι εντελως προσωπικο του θεμα.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης