Προεδρική Φρουρά - Εκπαίδευση

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
badgf
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από badgf »

Σκεφτομαι πολυ σοβαρα για Προεδρικη φρουρα... Ειμαι 1.91 κ γυρω στα 90 κιλα.. πως κ ποτε δηλωνω για εκει; Κανεις που να χει κανει εκει τι παιζει; Εχω ακουσει οτι δερνουν ισχυει; Απο ψυχολογικη μερια πιστευω οτι θα αντεξω αλλα οχι κ να δερνουν οποτε γουσταρουν.. Οτι μποειτε να μ πειτε θα βοηθησει αρκει να ισχυει!! Ευχαριστω!!!
Rojoblanco
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Rojoblanco »

οχι ρε αδερφε.. αυτα γινονταν μεχρι την δεκαετια του 80'!! Βεβαια μην περιμενεις να σου στρωσουν κοκκινο χαλι... οι φωνες, τα καψωνια (σε λογικα πλαισια) κ η σκληρη εκπαιδευση παιζουν σε καθημερινη βαση...

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ειδα κατι βιντεο στο youtube.[url][/url], αυτο ειναι τρομερο, δειτε τι απ ομμου κανει ο παλικαρος.
MrGeo5
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από MrGeo5 »

Θέλει πραγματικά συκώτια για να ανταπεξέλθεις στην εκπαίδευση της Π. Φ.
ardi21

Δημοσίευση από ardi21 »

carlito εδω 302...

Το μεγαλυτερο εμποδιο στην Φρουρα ειναι η ψυχολογια που ειπε και ο carlito. Την κουραση και τον πονο τα ξεπερνας ομως την ψυχολογια ειναι δυσκολο. Αν την ξεπερασεις τοτε περνας και την εκπαιδευση. Υπαρχουν πολλες στιγμες που κλαις απο τα νευρα σου, απειρα σκηνικα ψυχολογικης πιεσης και φθορας. Αλλα ολα αυτα καπου αποσκοπουν. Αυτο το καταλαβαινεις οταν απολυεσαι. Οταν τα ζεις ομως θες να γκρεμισεις τους τοιχους για να βγεις εξω. Βεβαια υπαρχουν και τα κ*λοπαιδα που οταν γινουν παλιοι κοιτανε πως θα κανουν καψωνια στους νεους χωρις σκοπο και λογο. Οπως παντου στην κοινωνια...

Εγω προσωπικα ειμαι περηφανος για 2 λογους. Οτι δεν γιωτεψα ποτε με σκοπο να μου κανει αλλος τις υπηρεσιες μου -τις εκανα ολες μα ολες κανονικα οτι προβλημα και να ειχα- και οτι οταν εφυγα με απολυση και πηγα να χαιρετησω τους νεους μου στην διμοιρια εκλαιγαν απο συγκινηση

Περα απο το ποσο καλος εισαι στην υπηρεσια, Ευζωνας σημαινει υπερηφανεια, σεβασμος και αξιοπρεπεια. Και αυτο προτεινω σε ολους να κανουν

Καλη σας νυχτα :)
Πιτσιρίκος

Δημοσίευση από Πιτσιρίκος »

Προεδρική φρουρά: Μια ιστορία δίπλα στο Συνταγμα

Aυτό το μήνυμα στέλνεται σαν μια κραυγή απόγνωσης.

Είμαστε αυτοί οι 150 επίλεκτοι, που μετά απο σκληρή εκπαίδευση φτάσαμε να... Υπηρετούμε στην Προεδρική φρουρά, είμαστε οι ίδιοι που λάβαμε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα για την παρούσια μας εν μέσω επισοδείων και πολλών χημικών στο Μνημέιο τυ αγνώστου στρατιώτη, απο τον Υπουργό αμύνης, οι ίδιοι που μνημονεύτηκαν εντός της βουλής, οι ίδιοι που παρευρίσκονται σε κάθε ορκομωσία πρέσβη ή επίσημη επίσκεψη αρχηγού κράτους, οι ίδιοι που χειροκρτούνται από του Αγανακτισμένους σε κάθε αλλάγή και παρελαύνουν κάθε Κυριακή στο σύνταγμα, οι ίδιοι που σταθήκαμε το χειμώνα με -2 βαθμούς και σήμερα (Κυριακή 3/7) παρέλασαμε με 35 βαθμούς, φορώντας τα λευκά και με 2 μάλλινες κάλτσες, είμαστε οι ίδιοι που χειροκροτηθήκαμε από ένα στάδιο στην τελετή έναρξης των special olympics

Και ενώ θα έπρεπε οι αξιωματικοί μας να μας επικροτούν ξέρετε τι λαμβάνουμε καθημερινώς;

Απαξίωση, εξαντλητική γυμναστική και πολλές κρατήσεις, επικρίσεις, μείωση του ηθικού.

Συγκεκριμένα σήμερα (Κυριακή 3/7) τιμωρήθηκαν 30 εύζωνες με 4 ημέρες κράτησεις από 2 αξιωματικούς για ασήμαντους λόγους, παρόλο που η επίσημη αλλαγή και η παρελαση μας ήταν άψογη μπροστά σε χιλιάδες έλληνες και ξένους, και όλα αυτά γιατί είχαν ορέξεις 2 αξιωματικοί.

Αυτή είναι η κατάσταση κύριοι και κυρίες, φοβόμαστε!

Είτε να μιλήσουμε, είτε να κάνουμε το οτιδήποτε επειδή οι Κοι αξιωματικοί τιμωρούν τα πάντα, με συνήθη ταρίφα τις 4 ημέρες κράτηση.

Ως σειρές 313 και 314 ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΙΣ που δεν έχει ούτε μια μέρα, και όλα αυτά επείδή γινόμαστε έρμαιο των βίτσιων κάποιων αξιωματικών.

Χαρακτηριστικά να αναφέρω ότι καλούμαστε να έχουμε άψογη εμφάνιση (συντηρούμε με δικά μας έξοδα όλα τα ρούχα που μας παρέχει η υπηρεσία) και αν κάποιος δεν δύναται.

Και για όποιον θα πεί ότι οι κρατήσεις δεν είναι τίποτα, ας καθίσει 4 συνεχόμενες μέρα στο σταρτόπεδο, με καθημερινή 12 ώρη οθοστασία, εξαντλητικές πρόβες παρελάσεως και συνλικό ύπνο 5-6 ώρες (σπαστές)

Ο διοικητής μας καλά θα κάνει να ξυπνήσει και επίσης καλούμε έστω και έτσι ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ, ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ.

Από όλο τον συφερτό που έχει μαζευτεί θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι Κοι Αξιωματικοί: Υπλος Σμ, Λοχ Ρεντ, Λοχ Λιγ, Υπλος Κου, Υπ Γερ είναι οι μόνοι που δείχνουν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο απέναντι μας.

Υπομένουμε πολλά, κύριοι γιατί γουστάρουμε αύτο που κάνουμε, το κάνουμε με ψυχή, δεν χρειάζεται να μας την βγάλετε.

Αναγνώστης, Δευτέρα,4 Ιουλίου 2011

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/07/blog-post_5203.html

νεος

Δημοσίευση από νεος »

Καλησπέρα παιδιά, παρουσιάζομαι νοεμβρη στο κεντρο και θελω καποιες πληροφοριες για Π. Φ. Ειμαι 1,93 υψος, λογικα Ι1,87κ. Θελω ΠΦ οχι για ποζεριλικη η κατι τετοιο, το θελω γιατι ειναι τιμη και υπερηφανεια να υπηρετεις την πατριδα σε αυτο το σωμα. Τωρα ξερω οτι ετσι και με παρουν θα σταξω στο ενυδρειο... Αλλα πιστευω οτι το αξιζει... Οποιος εχει υπηρετησει ΠΦ και γνωριζει απο 1ο χερι τι γινεται στην εκπαιδευση ας απαντησει (με λεπτομερειες)
Ευχαριστω
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες