Greek_Army έγραψε: 1. Για τον οπλισμό και για τα υλικά προστασίας. Το φταίξιμο πάει στους υπεύθυνους. 2. Αν δεν υπήρχε εκπαίδευση όπως λες δεν θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία η ομάδα ΔΙ. ΑΣ που έχει γλυτώσει άπειρες ληστείες που έχει πιάσει άπειρους έμπορους ναρκωτικών. Τώρα εσύ "πιάνεσαι" σε ένα σκηνικό που υπήρχανε Πολεμικά όπλα που το συγκεκριμένο όπλο το ΑΚ-47 και 10 αλεξίσφαιρα να φοράς δεν σώζεσαι.
Δεκτό πως για τον οπλισμό και για τα υλικά προστασίας. Το φταίξιμο πάει στους υπεύθυνους. Εκπαίδευση δεν έχει όχι μόνον η ΔΙΑΣ αλλά και η κάθε ομάδα κρούσης της ΕΛ. ΑΣ με εξαίρεση την ΕΚΑΜ. Η ΔΙ. ΑΣ προσφέρει έργο αλλά απέναντι σε αδίστακτους κοποιούς τα βρήκε σκούρα. Σίγουρα, ήταν και ένα ατυχές περισταστικό. Οσο για το ΑΚ-47 με αλεξίσφαρο γιλέκο επιπέδου ΙΙΙ και επιπλέον εσωτερικές αντιβαλλιστικές κεραμικές πλάκες τότε οι βολίδες του ΑΚ-47 δεν διαπερνούν αυτό το τείχος. Τουλάχιστον αυτά διαβάζω εγώ από αναφορές της SOCOM.
Δεν ξερω ρε παιδια, παντως το dragon skin ( ) ετσι οπως εκανα μια αναζητησουλα στο νετ, κοστιζει καπου στα 5000$. Χωρια το γεγονος οτι θεωρειτε στρατιωτικος εξοπλισμος και δεν μπορεις να κανεις εισαγωγη απο αμερικη. Χωρια που και για να το αγορασεις ενω εισαι στην αμερικη πρεπει να εισαι στρατιωτικος η αστυνομικος + αλλες λεπτομερειες που προφανως αγνοω...
υ. Γ. Νομιζω πρεπει να ανοιξει θεμα με αλεξισφαιρα...
Nassos έγραψε:Επίσης το συγκεκριμένο απέτυχε στα τέστ του Αμερικανικού Στρατού.
ισχυει. Ωστοσο ο αμερικανικος στρατος αποσο ξερω χρησιμοποιει ενα αλλο αλεξισφαιρο http://en.Wikipedia.org/wiki/Interceptor_Body_Armor . Ποιος ξερει, ισως υπαρχουν συμβολαια μεταξυ στρατου και της εταιρειας που βγαζει το αλεξισφαιρο, ισως παιζουν λεφτα κλπ. Παντως το dragon skin, εχει δοκιμαστει απο τα swat.(θα μου πεις αλλη επιχειρηση εχουν τα swat, αλλη ο στρατος, αλλα τα standars στη μια περιπτωση και αλλα στην αλλη). Εδω αν ενας στρατιωτικος εχει αγορασει το dragon skin Και χτυπισει, δεν του πληρωνουν την περιθαλψη.
τεσπα, να χαμε να λεγαμε ειναι αυτα π περιγραφω τωρα...
electrolisa έγραψε:ισχυει. Ωστοσο ο αμερικανικος στρατος αποσο ξερω χρησιμοποιει ενα αλλο αλεξισφαιρο http://en.Wikipedia.org/wiki/Interceptor_Body_Armor . Ποιος ξερει, ισως υπαρχουν συμβολαια μεταξυ στρατου και της εταιρειας που βγαζει το αλεξισφαιρο, ισως παιζουν λεφτα κλπ. Παντως το dragon skin, εχει δοκιμαστει απο τα swat.(θα μου πεις αλλη επιχειρηση εχουν τα swat, αλλη ο στρατος, αλλα τα standars στη μια περιπτωση και αλλα στην αλλη). Εδω αν ενας στρατιωτικος εχει αγορασει το dragon skin Και χτυπισει, δεν του πληρωνουν την περιθαλψη.
τεσπα, να χαμε να λεγαμε ειναι αυτα π περιγραφω τωρα...
Αυτά τα αλεξισφαιρα electrolisa συνήθως ζυγιζουν κάπου στα 13 κιλά και δεν είναι για την ΔΙΑΣ. Για ΕΚΑΜ ναι, άλλωστε έχουν τέτοιου τύπου αλεξίσφαιρα και κράνη με βαλλιστικό κάλυπτρο.
Nassos έγραψε: Υπολόγιζε κανά 800-900 Ευρώ (αλεξίσφαιρο κάπου 500-600 Ευρώ και κεραμικές βαλλιστικές πλάκες επιπέδου 4 γύρω στα 150 Ευρώ η καθεμία) και κάπου 8 κιλά βάρος (μια πλάκα επιπέδου 4 είναι 3.2 κιλά).
Καταλαβαίνει κανείς τους κινδύνους να είσαι πάνω σε μηχανή με τέτοιο βάρος. Τις καλοκαιρινές δε περιόδους γίνεσαι λούτσα στον ιδρώτα.
Οι τιμές που αναφέρεις ισχύουν. Όμως διαφωνώ σε αυτό που λες για το βάρος. Ο ιδρώτας και η κόπωση είναι για μένα σε δεύτερη μοίρα εν αντιθέσει με την ασφάλεια και την προστασία του αστυνομικού. Επίσης, σε ποιούς κινδύνους αναφέρεσαι λόγω τέτοιου βάρους; Στην αστάθεια της μηχανής; Άποψη μου είναι πως μια καλή και δυνατή μηχανή δεν έχει πρόβλημα.
Πάντως σε άρθρο μου στην Καταδρομή και Ασφάλεια που κάλυψα την Defensys (σελ:34 τεύχος Δεκεμβρίου- Ιανουαρίου) στην ενότητα αντιβαλλιστικά γιλέκα μου άρεσαν όπως μου είπαν οι εκπρόσωποι της Elmon το "Έωλος" με προστασία επιπέδου ΙΙ με προστασία σε λαιμό, βουβωνική χώρα και τους ώμους και δυνατότητα προσθαφαίρεση πλακών. Πολύ καλό και το υβριδικό της. Αλλά θα σταθό στο υβριδικό Έχει βάρος 1,5 κιλό και με μια πλάκα όπως αυτή http://specialforces.gr/index.php?target=products&product_id=29812 ανεβαίνει στο βάρος των 4,5 κιλών.Το υβριδικό της Έλμον αντέχει και χωρίς πλάκες βολίδες των 7,63 χλστ. Αλλά πιστολιού. Αντέχει βολές από επιθετικές και αμυντικές χειροβοβμβίδες, σύριγγες, μαχαίρια και άκρως αιχμηρά αντικείμενα. Αυτό και το "Εωλος" που προστατεύει και τα άλλα μέρη του σώματος όπως είπα τα θεωρώ ως τις ιδανικότερες επιλογές. Ειδικά οι επιβήνοντες σε περιπολικά και τζιπ πρέπει να φορούν ακόμα και ένα βαρύ αλεξίφαρο. Αν και ακόμα και οι μηχανές όπως είπα με βάρος 4,5 κιλά δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα.
Άποψη μου είναι πάντως πως εκτός από αλεξίφαιρα γιλέκα για την ΔΙ. ΑΣ πρέπει το δεύτερο άτομο να έχει και ένα υποπολυβόλο λόχου χάρη ένα ΜP-5 ή ένα MP-7. Επίσης, όπλα teaser και σπρέι πιπεριού. Όλα τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης να έχουν αλεξίφαιρα τζάμια όπως και τα τζιπ της ΟΠΚΕ και των ΕΚΑΜ. Επίσης, τα περιπλικά ας έχουν και ένα Μ4 ή ένα ΜP-5. Αντιβαλιστικά κράνη τύπου κέβλαρ με κάλυμμα είναι κατάλληλα και για κράνη για την ΔΙΑΣ, την ΔΕΛΤΑ και την Ζ. Για τα ΜΑΤ (ΥΑΤ και ΥΜΕΤ) εκτοξευτήρες νερού κατά πλήθους και μη θανατηφόρα όπλα όπως είναι οι πλαστικές σφαίρες και τα όπλα teaser και σπρέι πιπεριού για την εγγύς απόσταση. Πολύ καλό όπλο το FN 303. Τέτοια όπλα πλαστικών σφαιρών ας έχουν και απο ένα σε όλα τα οχήματα της ΕΛ. ΑΣ. Υπάρχει και σε μορφή πιστολιου το FN 303. Για περισσότερες πληροφορίες ρίξτε μια ματιά εδώ:http://www.fnherstal.com/index.php?id=255
1) Αν θέλεις να αναβαθμίσεις το αλεξίσφαιρο βάζεις και μπρος και πίσω τέτοιες πλάκες, είτε in conjuction with είτε standalone. Αν θες δηλαδή να προστατευτείς ικανοποιητικά από διαμετρήματα στρατιωτικών τυφεκίων.
2) Για μένα παίζει ρόλο η δυσφορία τις καλοκαιρινές περιόδους. Με τέτοιο γιλέκο χωρίς σωστό εξαερισμό θα αναγκάζεσαι να καταναλώνεις λίτρα νερού που το απλό μπουκαλάκι νερού δεν φτάνει.
3) Δεν είναι μόνο η αστάθεια της μηχανής. Είναι και ο περιορισμός της κίνησης του σώματος με βαρύ γιλέκο. Για τα πληρώματα περιπολικών ταιριάζει περισσότερο.
4) Αντιβαλλιστικά κράνη με κέβλαρ και κάλυπτρο, εκτός του ότι είναι ακριβά αμφιβάλλω αν είναι κατάλληλα για αναβάτες. Μη ξεχνάμε ότι ζυγίζουν γύρω στα 2.5 κιλά (είναι πολύ παχύ το προστατευτικό τζάμι).
Για όπλα δεν έχω άποψη γιατί δεν ξέρω. Για τα περιπολικά της Αστυνομίας και τα συμβατικά της Ασφάλειας τα αλεξίσφαιρα τζάμια πολύ φοβάμαι θα αυξήσουν κατά πολύ το βάρος του οχήματος με ό, τι συνεπάγεται στις επιδόσεις του.
Πλαστικές σφαίρες και κανόνια νερού τα χρησιμοποιούν ήδη σε περιορισμένη κλίμακα (βλ. Κερατέα). Όπως επίσης και taser από την ΕΚΑΜ τουλάχιστον.
Nassos έγραψε:1) Αν θέλεις να αναβαθμίσεις το αλεξίσφαιρο βάζεις και μπρος και πίσω τέτοιες πλάκες, είτε in conjuction with είτε standalone. Αν θες δηλαδή να προστατευτείς ικανοποιητικά από διαμετρήματα στρατιωτικών τυφεκίων.
2) Για μένα παίζει ρόλο η δυσφορία τις καλοκαιρινές περιόδους. Με τέτοιο γιλέκο χωρίς σωστό εξαερισμό θα αναγκάζεσαι να καταναλώνεις λίτρα νερού που το απλό μπουκαλάκι νερού δεν φτάνει.
3) Δεν είναι μόνο η αστάθεια της μηχανής. Είναι και ο περιορισμός της κίνησης του σώματος με βαρύ γιλέκο. Για τα πληρώματα περιπολικών ταιριάζει περισσότερο.
4) Αντιβαλλιστικά κράνη με κέβλαρ και κάλυπτρο, εκτός του ότι είναι ακριβά αμφιβάλλω αν είναι κατάλληλα για αναβάτες. Μη ξεχνάμε ότι ζυγίζουν γύρω στα 2.5 κιλά (είναι πολύ παχύ το προστατευτικό τζάμι).
Για όπλα δεν έχω άποψη γιατί δεν ξέρω. Για τα περιπολικά της Αστυνομίας και τα συμβατικά της Ασφάλειας τα αλεξίσφαιρα τζάμια πολύ φοβάμαι θα αυξήσουν κατά πολύ το βάρος του οχήματος με ό, τι συνεπάγεται στις επιδόσεις του.
Πλαστικές σφαίρες και κανόνια νερού τα χρησιμοποιούν ήδη σε περιορισμένη κλίμακα (βλ. Κερατέα). Όπως επίσης και taser από την ΕΚΑΜ τουλάχιστον.
Για το 1 που λες συμφωνώ. Όντως η κόπωση τις καλοκαιρινές περιόδους είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Αλλά προέχει η ασφάλεια του προσωπικού. Εξάλου και οι Αμερικάνοι πολεμάνε με 40 βαθμούς αλλά και το αλεξίσφαιρο το φορούν και τα γάντια και τα κλείστρα. Ο περιορισμός του σώματος όντως ισχύει αλλά πια δεν νομίζω πως γίνονται και πεζές καταδιώξεις. Τα αλεξίσφαιρα τζάμια όντως αυξάνουν το βάρος αλλά ετσι και αλλίως δεν έχουμε καταδιώξεις πόλεων με ανάπτυξη μεγαλύτερων ταχυτήτων ανω των 150 με 160 χλμ. Είναι σπάνιο. Πλαστικές σφαίρες και κανόνια νερού πρέπει να χρησιμοποιούνται συνέχεια και σε διαδηλώσεις και γενικά. Θα μπορούσε καθε περιπολικό να έχει και ένα μη θανατηφόρο όπλο που θα το βοηθούσε σε πολλές περιπτώσεις. Λόγου χάρη έχεις περιπολία στο Ζεφύρι και σου πετάνε μπουκάλια. Βγαίνεις με το όπλο και ρίχνει χωρίς ενδοιασμούς. Τα tazer τα έχουν στα ΕΚΑΜ αλλά δεν τα έχουν οι μάχιμες μονάδες πχ ΔΙΑΣ, Ζ, ΔΕΛΤΑ, Αμεση Δράση και η ασφάλεια. Με ένα tazer ή ένα σπρέι πιπεριού μπορείς να συμπεριφερθείς καλύτερα στην εγγύς μάχη απέναντι σε χρήστες ναρκωτικών, λαθρομετανάστες με κοντάρια και ρόπαλα αποτι με ένα γκλόπ. Αντιβαλλιστικά κράνη εγώ πιστεύω πως είναι κατάλληλο μέσο για αναβάτες παρα το βάρος. Είπαμε έτσι και αλλιώς σπανιώς καταδιώκουν πεζοί. Το θέμα είναι το βάρος που αυξάνεται με τέτοιο κράνος σε συνδυασμό με το αλεξίσφαιρο και τα ίδια υλικά του δεύτερου αναβάτη. Μήπως δλδ με αυτή την λύση θέλουμε και μεγαλύτερου κυβισμού μηχανες.