ΥΕΑ: Αξίζει να υπηρετήσω;

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
lostre 305eso Δ
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: θεατρο-ποδοσφαιρο-γυναικες
Επάγγελμα: ξενοδοχειακος υπαλληλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από lostre 305eso Δ »

πια τα αρνητικα κ πια τα θετικα του να πας υ. Ε. Α

stergios
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από stergios »

Δες το αρθρο σχετικα με τους εφεδρους αξιωματικους!!
Μετα κρινεις εσυ τα θετικα και τα αρνητικα!!
Υπίλαρχος

Δημοσίευση από Υπίλαρχος »

Ίλαρχε, γιατί συγκρίνεις Δ. Ε. Α. Και υπαξιωματικούς; Και να υποθέσω ότι προβληματίζεσαι με την υποβάθμιση των Δ. Ε. Α. Σας αρέσει ή όχι ο Δ. Ε. Α. Είναι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ._

TEIN
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από TEIN »

EΛα μην ακουω τετοια τωρα, ετσι αν ειναι οι αξκοι παει το στρατευμα, σορρυ κιολας!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Υπίλαρχος έγραψε:Ίλαρχε, γιατί συγκρίνεις Δ. Ε. Α. Και υπαξιωματικούς; Και να υποθέσω ότι προβληματίζεσαι με την υποβάθμιση των Δ. Ε. Α. Σας αρέσει ή όχι ο Δ. Ε. Α. Είναι ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ._

καλα κανει κ συγκρινει βρε φιλε. Αξιωματικοι εφεδροι Ειναι, φανταροι, κ αν διαβασες δεν προσβαλει κανεναν. Η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι αλλη η χάρη, κ η εμπιστοσυνη που δειχνουν οι αξιωματικοι εκ'σχολης στα μονιμα στελεχη, κ αλλη σε ενα φανταρο,εφεδρο Αξιωματικο. Καλως οι αξιωματικοι στηριζονται στα μονιμα στελεχη, γιατι υπαρχει μια πολυετης εμπιστοσυνη μεταξυ στελεχους-υπαξκου με τον Λγο, Δκτη. Ξερει ο ενας πως δουλευει ο αλλος. Υπαρχουν κ καλυτεροι δοκιμοι απο μερικα στελεχη. Για το δικαιο του πραγματος, γιατι εμενα μου αρεσει να τα λεω ολα για να προλαβω τις κασανδρες που θα τρεξουν να πληκτρολογησουν κ να με χαρακτηρισουν εμπαθη με τους ΔΕΑ. Εχω ΔΕΑ φιλους, κ θα εχω. Ομως αυτο που αναφερω ανωθεν, ειναι ενας γενικος κανονας, κ οτι αλλο μια εξαιρεση που επιβεβαιωνει αυτον. "σας αρεσει η οχι"... Σιγα, κοψε κατι. Σε λιγο θα βγει κανα χερι απο το laptop να μας κοπανησει κιολας.

kevlar
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από kevlar »

Επειδη κατα καιρους διατυπωνονται αποψεις... Σχετικα με τους Δ. Ε. Α... ΚΥΡΙΟΙ... Ειτε σας αρεσει ειτε οχι... Ο Δ. Ε. Α ειναι αξιωματικος του ελληνικου στρατου, κ μαλιστα με μακρυ κ ενδοξο παρελθον... Οσο κ αν τις κοβουν μερικοι μονιμοι αξιωματικοι κ υπαξιωματικοι... Το ολο συστημα ετσι οπως εχει δομηθει, οπως εχει φροντισει για την συστηματικη υποβαθμιση των μονιμων στελεχων των ενοπλων δυναμεων... Οι δοκιμοι δεν υπηρχε περιπτωση να ξεφυγουν... Σε παγκοσμιο επιπεδο οπως παντα φροντιζουμε να πρωτοτυπουμε κ να μην αξιοποιουμε το στελεχιακο δυναμικο... Σε αλλες χωρες εφεδροι αξιωματικοι εχουν εξελιξη μεσα στο στρατευμα... Στην ελλαδα κυριοι δεν τους συμφερει κατι τετοιο... Προτιμουν να εχουν εναν δευτερο Ο. Α. Ε. Δ... Φυσικα η απαιτηση για στρατο προκυπτει κ απο τα εθνικα συμφεροντα... Εμεις ως χωρα... Ουτε διεκδικουμε, ουτε υπερασπιζομαστε κατι... Οποτε... Εποπ, οαεδ, ικα συκα κλπ...
TEIN
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από TEIN »

.kαι οι αρχαιοι ηταν ενδοξοι αλλα το θεμα ειναι τωρα τι γινεται, με τους νεοελληνες!

Απο τα τοσα χρονια που εχω στην υπηρεσια ποτε ενας ΔΕΑ δεν ητανε αξκος, ειτε γιατι φταιγανε τα υπολοιπα στελεχοι, ειτε πολλες φορες φταιγανε και οι ιδιοι... Αλλα για μενα λογικο ειναι ενας ΔΕΑ να μην ειναι αξκος, διοτι ουτε καμια σχολη της προκοπης βγαζει, ουτε με εξετασεις μπαινει, ουτε εχει την καταλληλη εμπειρεια απο το τη σημαινει στρατος, λογικο αφου θητεια κανει...

Και εσυ να ησουνα δοιηκητης ποιον θα εμπιστευοσουνα παραπανω για να γινει μια δουλεια, εναν ΔΕΑ με 6μηνες υπηρεσιας η εναν υπξκο με 10χρονια;

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

TEIN έγραψε:.kαι οι αρχαιοι ηταν ενδοξοι αλλα το θεμα ειναι τωρα τι γινεται, με τους νεοελληνες! Απο τα τοσα χρονια που εχω στην υπηρεσια ποτε ενας ΔΕΑ δεν ητανε αξκος, ειτε γιατι φταιγανε τα υπολοιπα στελεχοι, ειτε πολλες φορες φταιγανε και οι ιδιοι... Αλλα για μενα λογικο ειναι ενας ΔΕΑ να μην ειναι αξκος, διοτι ουτε καμια σχολη της προκοπης βγαζει, ουτε με εξετασεις μπαινει, ουτε εχει την καταλληλη εμπειρεια απο το τη σημαινει στρατος, λογικο αφου θητεια κανει...

Και εσυ να ησουνα δοιηκητης ποιον θα εμπιστευοσουνα παραπανω για να γινει μια δουλεια, εναν ΔΕΑ με 6μηνες υπηρεσιας η εναν υπξκο με 10χρονια;

αυτο ειπα κ εγω παραπανω! Σωστοτατος.

kevlar
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από kevlar »

Μεταξυ κατεργαρεων ειλικρινεια... Ειναι καθαρα θεμα ανθρωπου... Η ''δουλεια'' για την οποια τοσος λογος γινεται... Βγαινει ανετοτατα οχι μονο απο Δ. Ε. Α αλλα κ απο εφεδρους λοχιες... Τωρα σε οτι εχει σχεση με την επιλογη κ την εκπαιδευση των δοκιμων... Εαν εχεις καποιες ενστασεις... Εγω εχω πολλαπλασιες για την επιλογη κ την εκπαιδευση των μονιμων... Σε ποσοστο 70% τα στελεχη κ κυριως οι υπαξιωματικοι (εποπ, εμθ... ) ειναι ακαταλληλοι... Κ οποιος εχει ματια, εμπειρια κ παραστασεις βλεπει κ καταλαβαινει... Η ευκολη λυση ειναι παντα να βγαινει ο δοκιμος στη σεντρα... Για να καλυπτουν οι υπολοιποι τις αδυναμιες... Κ οποιος εχει αντιρρησεις ειμαι σε θεση να προχωρησω κ σε παραθεση στοιχειων κ τεκμηριων...
TEIN
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από TEIN »

AΝ τον θεωρεις εσυ τον εαυτο σου κατεργαρη δικαιωμα σου, εγω δεν τον θεωρω...

Επιδη προφανος εισαι η ησουν δοκιμος φανταζομαι δεν εχουν δει και πολλα τα ματια σου, οποτε δεν μπορεις να κρινεις και με μεγαλη ακριβεια καποια πραγματα και λογικο ειναι αφου κανεις θητεια.

Υπαρχουν "δουλειες" οπως πχ να αναλαβεις καποιο ποστο, δχση μισθ/σιας για παραδειγμα, τι να σε βαλει εκει, μεχρι να μαθεις 8α απολυθεις!

Αλλο παραδειγμα, τι να σε βαλει, δριτη σε δρια μεταφορων; Ουτε διπλωμα με καταλληλοτητα δεν εχεις,8α ελενξεις τους οδηγους; Απο την αγνοια που 8α εχεις για το αντικεικενο θα σε "κοροιδευουν"-παραπλανουνε ολοι!

Να σε βαλει υπευθυνο πχ σε καμια ασκηση να στησετε κινητα αρτοποια; Ιδεα δεν εχεις, εδω δεν ξερεται μια απλη σκηνη νο2 να στησεται, θα στησετε κινητα αρτοποια;

και εσυ να ησουνα δκτης δεν θα εβαζες δοκιμο, οχι επιδη ειναι αχρηστος αλλα επιδη λογο χρονου παραμονης στο στρατευμα και λογω μειωμενης εμπειριας δεν τον εμπιστευονται, καλως η κακως ετσι ειναι τα πραγματα.

Το μονο που χρησιμοποιειτε ο δοκιμος, στο σωμα μου τουλαχιστον, ειναι να ειναι μονιμος συνοδηγος, δηλαδη ΤΙΠΟΤΑ!

kevlar
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από kevlar »

Προφανως δεν εισαι σε θεση να αντιληφθεις τα προφανη... Οπως τη χρηση του μεταφορικου λογου... Ανεφερες ενα συνολο περιπτωσεων στο οποιο κατα την γνωμη σου δεν θα μπορουσε να αξιοιποιηθει ενας δοκιμος... Το βρισκω πραγματικα ανουσιο να αντιπαραβαλλω απαντηση σε μια προς μια απο τις περιπτωσεις που ανεφερες... Απλα θα αναφερω οτι υπαρχουν δοκιμοι οι οποιοι εχουν σπουδασει κ εχουν γνωσεις κ ιδεες που καλλιστα θα μπορουσαν να αξιοποιηθουν σε ολες τις θεσεις που ανεφερες... Το θεμα ομως δεν ειναι αυτο... Ετσι οπως εχει διαμορφωθει το ολο συστημα, ο στρατος, εχει μετατραπει σε εναν δευτερο οαεδ κ ο δοκιμος δεν κολλαει στο ολο σχημα... Κ γι αυτο ευθυνη φερει ξεκαθαρα η στρατιωτικη ηγεσια... Θα μπορουσε να αξιοποιησει τον θεσμο του εφεδρου αξιωματικου προς οφελος των ειδικων δυναμεων κ της κοινωνιας μας... Αντι αυτου προτιμα να καταφευγει σε προχειροτητες οι οποιες ενω φαινονται απο την συλληψη της ιδεας κ μονο οτι ειναι καταδικασμενες σε αποτυχια... Το οτι η θητεια του δοκιμου ειναι μικρη ειναι αδιαπραγματευτο... Απο την στιγμη ομως που το συστημα εξυπηρετει την φαυλοτητα κ την αοριστολογια... Ο τελευταιος που φερει ευθυνη για οτιδηποτε ειναι ο δοκιμος... Κλεινοντας... Ειναι ανουσια η αντιπαραθεση για το ποιος ειναι καλυτερος κ πιο χρησιμος... Δεν υφισταται... Ασφαλως τιμω, σεβομαι κ θαυμαζω τον υπαξιωματικο που εχει φαει τα νιατα του στο στρατευμα, εχει περασει μερες κ νυχτες στα πεδια των ασκησεων κ εχει να μου μεταδωσει εμπειριες κ παραστασεις... Εχω γνωρισει παρα πολλους τους οποιους θεωρω δασκαλους μου... Ανικανοι κ ρεμπεσκεδες υπαρχουν σε ολους τους τομεις κ τα επιπεδα της ζωης μας... Ας αξιωσει ο θεος τους διοικουντες να φτιαξουν εναν στρατο με δομες κ λειτουργιες, κ τοτε να εισαι σιγουρος οτι ο καθε ενας θα βρισκεται εκει που του αξιζει...
Άβαταρ μέλους
POLITHS
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από POLITHS »

Πολυ καλο το post σου φιλε kevlar εγω θα πω την αποψη μου συμφωνα με αυτα που εζησα. Ετυχε να περασω και απο τα δυο δοκιμος στην θητεια μου και επειτα υπξκοσ. Οσο ημουν δοκιμος ποροσπαθησα να μαθω οσο περισσοτερα μπορουσα στην σχολη και επειτα στην μοναδα σεβομουν υπξκους και αξκους και προσπαθουσα να αντλησω απο αυτους οσο περισσοτερες γνωσεις μπορουσα για να κανω καλυτερα την δουλεια μου. Γενικα την θητεια μου ως δοκιμος την εβλεπα ως ενα διαστημα που θα μπορουσα να μαθω πολλα πραγματα για τον στρατο καθως στοχος μου ηταν να μπω ως υπξκος γιατι μου αρεσε το κυριοτερο ομως ηταν οτι εβλεπα τους εμθ ως στελεχη ανωτερα απο εμενα ασχετα που εγω ειχα τον βαθμο καθως οι εμπειριες τους λογω ετων υπηρεσιας ηταν παρα πολλες και θα με βοηθουσαν στην δουλεια μου. Ομολογω οτι οποτε χρειαστηκα την βοηθεια τους την ειχα και πιστευω αυτο γινοταν διοτι ποτε δεν τους πουλησα μουρη οτι ειμαι αξκος και ανωτερος τουσ. Σημερα που εγω ειμαι υπξκος εχω την ιδια συμπεριφορα Στους δοκιμους οπου τους συναντω με αυτην που εγω ηθελα να μου συμπεριφερονται ως δοκιμο εαν ομως δω απο καποιον δοκιμο επαρση και αλαζωνεια τοτε τα παιρνω. Κατα την γνωμη μου πλεον ο θεσμος του δοκιμου ειναι ξεπερασμενος διοτι υπαρχουν παρα πολλοι επαγγελματιες που ξερουν να κανουν καλα την δουλεια τους και με πολλες εμπειριεσ. Ευχαριστω για την υπομονη σασ

kevlar
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από kevlar »

Συμφωνω απολυτα με οσα εγραψες! Επετρεψε μου μονο να διατυπωσω μια ενσταση... Ο θεσμος δεν ειναι ξεπερασμενος, αλλα απαξιωμενος... Ειθε να φωτιστουν τα μυαλα των διοικουντων κ να οργανωσουν το στρατευμα οπως πρεπει κ αξιζει στην ενδοξη ιστορια του...
Άβαταρ μέλους
POLITHS

Δημοσίευση από POLITHS »

Σωστη η παρατηρηση σου φιλε kevlar.
TEIN
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από TEIN »

kevlar έγραψε:Προφανως δεν εισαι σε θεση να αντιληφθεις τα προφανη... Οπως τη χρηση του μεταφορικου λογου... Ανεφερες ενα συνολο περιπτωσεων στο οποιο κατα την γνωμη σου δεν θα μπορουσε να αξιοιποιηθει ενας δοκιμος... Το βρισκω πραγματικα ανουσιο να αντιπαραβαλλω απαντηση σε μια προς μια απο τις περιπτωσεις που ανεφερες... Απλα θα αναφερω οτι υπαρχουν δοκιμοι οι οποιοι εχουν σπουδασει κ εχουν γνωσεις κ ιδεες που καλλιστα θα μπορουσαν να αξιοποιηθουν σε ολες τις θεσεις που ανεφερες...

Tο αν ειμαι σε θεση να κρινω τον δοκιμο γενικα νομιζω οτι κατι ξερω παραπανω απο εσενα διοτι εχω τουλαχιστον 14 χρονια υπηρεσιας και εχω συνεργαστει και δει παρα πολλους δοκιμους.

Στις αρχες που κανανε 2 χρονια θητεια κατι γινοτανε αλλα αφουτου μειωθηκε και μετα αστα να πανε, δεν τους κατηγορω, δεν φταινε αυτοι!

Δεν αντιλεγω οτι εχουνε γνωσεις, προφανως βεβαια δεν μαθαινουνε εξω αυτα που προανεφερα, οποτε θα χρειαστει χρονος και εμπειρια να αναπεξελθουνε στα καθηκοντα τους, που δυστυχως η ευτυχως δεν εχουν!

kevlar έγραψε:Το θεμα ομως δεν ειναι αυτο... Ετσι οπως εχει διαμορφωθει το ολο συστημα, ο στρατος, εχει μετατραπει σε εναν δευτερο οαεδ κ ο δοκιμος δεν κολλαει στο ολο σχημα... Κ γι αυτο ευθυνη φερει ξεκαθαρα η στρατιωτικη ηγεσια... Θα μπορουσε να αξιοποιησει τον θεσμο του εφεδρου αξιωματικου προς οφελος των ειδικων δυναμεων κ της κοινωνιας μας... Αντι αυτου προτιμα να καταφευγει σε προχειροτητες οι οποιες ενω φαινονται απο την συλληψη της ιδεας κ μονο οτι ειναι καταδικασμενες σε αποτυχια... Το οτι η θητεια του δοκιμου ειναι μικρη ειναι αδιαπραγματευτο... Απο την στιγμη ομως που το συστημα εξυπηρετει την φαυλοτητα κ την αοριστολογια... Ο τελευταιος που φερει ευθυνη για οτιδηποτε ειναι ο δοκιμος... Κλεινοντας... Ειναι ανουσια η αντιπαραθεση για το ποιος ειναι καλυτερος κ πιο χρησιμος... Δεν υφισταται... Ασφαλως τιμω, σεβομαι κ θαυμαζω τον υπαξιωματικο που εχει φαει τα νιατα του στο στρατευμα, εχει περασει μερες κ νυχτες στα πεδια των ασκησεων κ εχει να μου μεταδωσει εμπειριες κ παραστασεις... Εχω γνωρισει παρα πολλους τους οποιους θεωρω δασκαλους μου... Ανικανοι κ ρεμπεσκεδες υπαρχουν σε ολους τους τομεις κ τα επιπεδα της ζωης μας... Ας αξιωσει ο θεος τους διοικουντες να φτιαξουν εναν στρατο με δομες κ λειτουργιες, κ τοτε να εισαι σιγουρος οτι ο καθε ενας θα βρισκεται εκει που του αξιζει...

Εδω θα συμφωνισω μαζι σου!

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης