Ταξίδι στο εξωτερικό για στρατιωτικούς

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Στρατός και θητεία
demisou
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από demisou »

Καλησπέρα κ καλή χρονιά!

Πρόσφατα εγώ και ο άντρας μου, ο οποίος είναι στρατιωτικός, θελήσαμε να πάμε στην Τσεχία για ***** λιο ταξίδι. Ο άντρας μου πήρε ειδική άδεια και φύλλο πορείας. Ενημέρωσε την υπηρεσία ότι δεν έχει διαβατήριο και του είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Περιχαρείς πήγαμε στο αεροδρόμιο, όπου η υπάλληλος στο check-in μας είπε ότι με στρατιωτική ταυτότητα δεν πάει πουθενά. Επίσης μας ρώτησε αν έχει μαζί την πολιτική ταυτότητα (ντοινγκ!), ή αν μπορεί κάποιος να του υπογράψει ότι πηγαίνει στην Πράγα σε αποστολή του ΝΑΤΟ (ντόινγκ-ντόινγκ!), γιατί μόνο έτσι μπορεί να ταξιδέψει με στρατιωτική ταυτότητα. Το αποτέλεσμα με τα πολλά είναι ότι χάσαμε το ***** λιο Ταξίδι, χάνουμε τα χρήματα κλπ κλπ.

Η απορία μου είναι η εξής: Που μπορώ να μάθω έγκυρα τί ισχύει για τους στρατιωτικούς; Γνωρίζει κανείς σε ποια υπηρεσία/υπουργείο μπορώ να απευθυνθώ; Ξέρω πολλούς ανθρώπους που ταξιδεύουν συστηματικά στο εξωτερικό με τη στρατιωτική τους ταυτότητα και αναρωτιέμαι μήπως θα μπορούσαμε να αποζημιωθούμε για όλη την ταλαιπωρία.

Παρακαλώ, βοηθείστε!

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

demisou έγραψε:Καλησπέρα κ καλή χρονιά!

Πρόσφατα εγώ και ο άντρας μου, ο οποίος είναι στρατιωτικός, θελήσαμε να πάμε στην Τσεχία για #@^&@! Λιο ταξίδι. Ο άντρας μου πήρε ειδική άδεια και φύλλο πορείας. Ενημέρωσε την υπηρεσία ότι δεν έχει διαβατήριο και του είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Περιχαρείς πήγαμε στο αεροδρόμιο, όπου η υπάλληλος στο check-in μας είπε ότι με στρατιωτική ταυτότητα δεν πάει πουθενά. Επίσης μας ρώτησε αν έχει μαζί την πολιτική ταυτότητα (ντοινγκ!), ή αν μπορεί κάποιος να του υπογράψει ότι πηγαίνει στην Πράγα σε αποστολή του ΝΑΤΟ (ντόινγκ-ντόινγκ!), γιατί μόνο έτσι μπορεί να ταξιδέψει με στρατιωτική ταυτότητα. Το αποτέλεσμα με τα πολλά είναι ότι χάσαμε το #@^&@! Λιο Ταξίδι, χάνουμε τα χρήματα κλπ κλπ.

Η απορία μου είναι η εξής: Που μπορώ να μάθω έγκυρα τί ισχύει για τους στρατιωτικούς; Γνωρίζει κανείς σε ποια υπηρεσία/υπουργείο μπορώ να απευθυνθώ; Ξέρω πολλούς ανθρώπους που ταξιδεύουν συστηματικά στο εξωτερικό με τη στρατιωτική τους ταυτότητα και αναρωτιέμαι μήπως θα μπορούσαμε να αποζημιωθούμε για όλη την ταλαιπωρία.

Παρακαλώ, βοηθείστε!

το μονο που μπορει να κανει ο συζηγος σου, ειναι μια αναφορα παραπονων στη μοναδα του, κατι που θα του αποδωσει ηθικη ικανοποιηση, κ τιποτε αλλο. Ο δκτης του αξκου του 1ου του γραφειου στη χειροταιρη να επιπληξει τον αξκο, αν κ ακομη κ αυτο μαλλον ουτοπικο το βλεπω. Εκτος κ αν τραβηξει καμια μηνυση στον αξκο, αλλα αντε να αποδειξει ο συζηγος σου οτι δεν ενημερωθηκε. Αυτος θα ισχυριζεται οτι του το ειπε οτι απαιτειται κ διαβατηριο, κ αντε ξεμπλεξε. Αλλα τι λεμε. Μαλλον ουτοπικα πραγματα. Συγνωμη που στο λεω, δεν σε ξερω κ ελπιζω να καταλαβεις οτι δεν ειμαι κακοπροαιρετος, αλλα κυριως ο συζηγος σου εχει ισως το μεγαλυτερο μεριδιο, πληρωσατε την αγνοια του. Βεβαιως κ θελει διαβατηριο, αυτο εγω προσωπικα το γνωριζω. Λυπαμαι.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Εγώ αυτό που έχω να πω είναι έλεος. Ούτε 50 άτομα δεν μπαίνουν στην ΣΣΕ κάθε χρόνο και κοροϊδεύει ο ένας τον άλλο;

nandy24
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από nandy24 »

Ταξιδιωτικά Έγγραφα Σωμάτων Ασφαλείας
Οι ταυτότητες των σωμάτων ασφαλείας δεν αποτελούν έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα - 21/02/2008

Σύμφωνα με απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών, σε σχετικό ερώτημα του ΗΑΤΤΑ με αφορμή πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε συνάδελφο, οι ταυτότητες που εκδίδονται από τα σώματα ασφαλείας της χώρας για τους υπηρετούντες σε αυτά (Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Στρατιωτικοί, Λιμενικοί κοκ) δεν αποτελούν έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα για ταξίδια σε χώρες της ΕΕ ακόμη και όταν αναγράφουν τα στοιχεία του κατόχου με λατινικούς χαρακτήρες όπως συμβαίνει με τα νέα δελτία αστυνομικής ταυτότητας των πολιτών.

Συνεπώς, όταν πραγματοποιείτε συναλλαγές / κρατήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό για πελάτες που είναι κάτοχοι δελτίων ταυτότητας σωμάτων ασφαλείας θα πρέπει να τους ενημερώνετε ότι για την έξοδό τους από τη χώρα θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν έγκυρο διαβατήριο.
http://www.hatta.gr

nandy24
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από nandy24 »

Η Τσεχική Δημοκρατία ενάγεται στη Σενγκέν Από το 2007 και μαζί με άλλες 12 χώρες επιτρέπόνται η ελευθερια κυκλοφορία και διαμονη με την επιδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου, δεν είναι απαραίτη η Visa.

Εάν είχατε κοινωποιήσει στο ταξιδιωικό γραφείο ότι ο σύζηγός είναι στρατιωτικός το ταξιδιωτικό γραφείο ήταν υποχρεωμένο να σας ενημερώσει για την μη ισχυεί της στρατιωτικής ταυτότητας ως εγγυρο ταξιδιωτικό έγγραφο. Εάν δεν σας ενημέρωσαν μπορείτε να τους μυνήσετε.

guest83

Δημοσίευση από guest83 »

Καλησπερα παιδια. Ειμαι ΕΠΟΠ. Θελω να ταξιδεψω στο εξωτερικο και δεν εχω διαβατηριο. Και ξερω πως η ταυτοτητα δεν περναει ως διαβατηριο. Ποσο καιρο κανει να βγει ενα καινουριο αν εχεις μαζεμενα ολα τα χαρτια δεδομενου οτι θελω να παω ταξιδι τελη του μηνος με αρχες Μαιου?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

guest83 έγραψε:Καλησπερα παιδια. Ειμαι ΕΠΟΠ. Θελω να ταξιδεψω στο εξωτερικο και δεν εχω διαβατηριο. Και ξερω πως η ταυτοτητα δεν περναει ως διαβατηριο. Ποσο καιρο κανει να βγει ενα καινουριο αν εχεις μαζεμενα ολα τα χαρτια δεδομενου οτι θελω να παω ταξιδι τελη του μηνος με αρχες Μαιου;

Διάβασε τα προηγούμενα μηνύματα
Σμηνίας

Δημοσίευση από Σμηνίας »

Μεγάλη βλακεία πάντως! Εμείς οι στρατιωτικοί δεν είμαστε Ευρωπαίοι πολίτες; Ή να μας δώσουν την πολιτική μας ταυτότητα ή να μας δίνουν κάποιο εγγραφο (άνευ πληρωμης) ώστε να ταξιδευουμε και εμεις χωρις κανενα προβλημα. Εσυ φίλε ΕΠΟΠ στρατιωτικος εισαι και ισχιει οτι και για τους παραπανω, εκτος και εαν δεν ξερεις τι εισαι
Firefight31
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Firefight31 »

Καλημερα παιδια... εγω που θελω να παω γερμανια και δεν εχω διαβατηριο και η ταυτοτητα μου ειναι υπηρεσιακη και δεν την δεχονται πουθενα... μπορω να πεταξω μονο με το διπλωμα νεου τυπου; Ξερει καποιος κατι πανω σε αυτο γιατι εχω διαβασει σε ενα αρθρο πως το νεου τυπου διπλωμα ισχυει και σαν ταυτοτητα..
Άβαταρ μέλους
Pontios27
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Pontios27 »

Καλησπέρα Χριστός ανέστη Παιδιά σε όλους θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αν κάποιος είναι φαντάρος να Πάει Στο Γευγελή στα σκοπιά Για οδοντίατρο
demetr

Δημοσίευση από demetr »

Καλησπερα. Γραφω πρωτη φορα στο φορουμ και ζητω συγνωμη αν το θεμα εχει ηδη θιχθει καπου αλλου αλλα δε βρηκα κατι σχετικο. Θελω να ρωτησω λιγο τι γινεται με τις ταυτοτητες μας ως ταξιδιωτικα εγγραφα; Ειχα ψαξει στο παρελθον επι του θεματος και ειχα δει καποιες αισιοδοξες επιστολες και υποσχεσεις που ελεγαν οτι το θεμα βρισκεται στα υποψην και οτι θα λυθει ωστε να μπορουμε και εμεις να ταξιδευουμε χωρις διαβατηριο. Στις μερες μας τι συμβαινει ξερουμε; Ασχολειται καποιος με αυτο η το εχουμε αφησει; Απλα να ξερω να ελπιζω η να ξεκινησω διαδικασιες για διαβατηριο γιατι με ενδιαφερει να ταξιδεψω καπου προσφατα στο εξωτερικο.Ευχαριστω εκ των προτερων και ζητω συγνωμη για πιθανα λαθη.

Στάθης

Δημοσίευση από Στάθης »

Ειμαι αστυνομικός και θα ταξιδεψω στο Λονδίνο. Μπορώ με την Υπηρεσιακή μου ταυτότητα;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες