Μονιμοποίηση ΔΕΑ - Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από yandr »

Το ίδιο ισχύει και για σένα. Να ξαναπεράσεις να μας πεις τι έγινε άμα διαψευστείς.
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 6
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Σπυράκο μου,
[σσ. Μήπως έχεις οκτάβια τούρμπο;]
Κατ' αρχάς, σου εύχομαι ολόψυχα να γίνεις όχι μόνο Α' ΓΕΕΘΑ, αλλά και να εξαντλήσεις την Ιεραρχία!
Όμως, την φράση "δεν υστερείς σε τίποτα απο τους μόνιμους γιατι εχεις τελείωσει ενα πανεπιστήμιο.. "
ΜΗ μού τη βάζεις στο στόμα, ουδέποτε δήλωσα κάτι τέτοιο.
Άλλος ΔΕΑ εδω μέσα δηλώνει ισάξιος (αν όχι και ανώτερος) του Ιλάρχου του, άσχετα αν τέλειωσε ή όχι κάποια σχολή.

Yandr, Μάλλον δεν το έγραψα σωστά και ζητώ συγνώμη για την παρεννοηση:
Ο -τότε- Υπτγος δεν μου ειπε οτι θα μονιμοποιουταν οι ΔΕΑ, αλλά ΑΝ προέκυπτε τέτοιο θέμα, λογικά θα έπιανε και τις σειρές που είχαν ήδη απολυθεί μέχρι 2 έτη πριν.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 17
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

dim8 έγραψε:μια ερωτηση κολιτε απο που συμπερανες ''H μοναδικη περιπτωση που θα σκεφτουν να ξανααρχισουν της ανακαταταξεις των ΔΕΑ ειναι αν μειωθει ο αριθμος των εισακτεων στη ΣΣΕ ή καταργηση ΣΑΣ και ΣΑΝ, με σκοπο την Μειωση λειτουργικων εξοδων του στρατου.'' κ '' Κατι τετοιο διαφενεται στον οριζοντα αλλα προς το παρον μιλαμε για Αξιωματικους με ειδικοτητα Γιατρος / Νοσηλευτης / Οικονομικος κλπ.'' οι παπατζα παει συνεφο. Εχεις επιχειρηματα;
Επειδη μαλλον δεν με διαβαζεις προσεκτικα, να στο ξαναγραψω το επιχειρημα μου

297ΙΜΑΚ έγραψε: ... με σκοπο την Μειωση λειτουργικων εξοδων του στρατου

kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από kallitexnis »

297ΙΜΑΚ έγραψε:
Greek_Army έγραψε:
ge0rgio έγραψε:Ξερει κανεις κατι για το νομοσχεδιο που θα μπορουν οι ΔΕΑ να μονιμοπιουνται ξανα;
δεν υπάρχει κάτι τέτοιο
H μοναδικη περιπτωση που θα σκεφτουν να ξανααρχισουν της ανακαταταξεις των ΔΕΑ ειναι αν μειωθει ο αριθμος των εισακτεων στη ΣΣΕ ή καταργηση ΣΑΣ και ΣΑΝ, με σκοπο την Μειωση λειτουργικων εξοδων του στρατου. Κατι τετοιο διαφενεται στον οριζοντα αλλα προς το παρον μιλαμε για Αξιωματικους με ειδικοτητα Γιατρος / Νοσηλευτης / Οικονομικος κλπ. Φυσικα δεν προκειτε να ανακαταταξουν τον καθε αποφοιτο Λυκειου που παει για την θεση στο Δημοσιο, αλλα "λογικα" παντα πτυχειουχους με μεταπτυχειακα.

Ξαναλεω αυτα στο μακραν αποτερο μελλον

Επ'αυτού αν μου επιτρέπεις θέλω να υπενθυμίσω ότι οι Ε. Δ. Κατά καιρούς εντάσσουν στο δυναμικό τους Αξιωματικούς Ειδικών Καθηκόντων έπειτα από προκύρηξη για τέτοιες θέσεις (κυρίως διερμηνείς). Νοσηλευτές πλέον έχει ΕΠΟΠ. Αν πραγματοποιηθεί αυτό με τη ΣΣΑΣ (που δύσκολο το βρίσκω) δηλαδή να κλείσει τότε μόνο θα εντάσσει πολίτες ιατρούς ως Αξ/κους Ειδ. Καθηκόντων στο ΥΓ...
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

kallitexnis έγραψε:
297ΙΜΑΚ έγραψε:
Greek_Army έγραψε:
ge0rgio έγραψε:Ξερει κανεις κατι για το νομοσχεδιο που θα μπορουν οι ΔΕΑ να μονιμοπιουνται ξανα;
δεν υπάρχει κάτι τέτοιο
H μοναδικη περιπτωση που θα σκεφτουν να ξανααρχισουν της ανακαταταξεις των ΔΕΑ ειναι αν μειωθει ο αριθμος των εισακτεων στη ΣΣΕ ή καταργηση ΣΑΣ και ΣΑΝ, με σκοπο την Μειωση λειτουργικων εξοδων του στρατου. Κατι τετοιο διαφενεται στον οριζοντα αλλα προς το παρον μιλαμε για Αξιωματικους με ειδικοτητα Γιατρος / Νοσηλευτης / Οικονομικος κλπ. Φυσικα δεν προκειτε να ανακαταταξουν τον καθε αποφοιτο Λυκειου που παει για την θεση στο Δημοσιο, αλλα "λογικα" παντα πτυχειουχους με μεταπτυχειακα. Ξαναλεω αυτα στο μακραν αποτερο μελλον
Επ'αυτού αν μου επιτρέπεις θέλω να υπενθυμίσω ότι οι Ε. Δ. Κατά καιρούς εντάσσουν στο δυναμικό τους Αξιωματικούς Ειδικών Καθηκόντων έπειτα από προκύρηξη για τέτοιες θέσεις (κυρίως διερμηνείς). Νοσηλευτές πλέον έχει ΕΠΟΠ. Αν πραγματοποιηθεί αυτό με τη ΣΣΑΣ (που δύσκολο το βρίσκω) δηλαδή να κλείσει τότε μόνο θα εντάσσει πολίτες ιατρούς ως Αξ/κους Ειδ. Καθηκόντων στο ΥΓ...
Σωστος! Εχω δει προκυρηξη για Αξ. Διερμηνεα. Το αν ειχες κανει Θητεια ως ΔΕΑ / ΣΕΑ η Οπλιτης / Ναυτης η καθολου δεν επαιζε κανενα ρολο, απλα οσοι επιτυχοντες ηταν ΔΕΑ / ΣΕΑ επρεπε να παρουσιαστουν με στολη 8αρα Ανθ/γου ΠΖ υποχρεωτικα γιατι δεν θα τους εραβαν 2ρη φορα.

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 15
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Δεν υπαρχουν μονο νοσηλευτες εποπ αλλα και απο ΤΕΙ βοηθοι εργαστηριων που φτανουν συνηθως ως ΤΧΕΣ και αξιωματικοι νοσηλευτικης απο πανεπιστημιο (ΣΣΑΝ που κανει μαθημα στο καπ/κο πανεπ Αθηνων) που φτανουν ως υποστρατηγοι.Η ΣΣΑΣ εχει 8 ειδικοτητες, στρατολογους-νομικους συμβουλους, οικονομικους, οδοντιατρους κτηνιατρους φαρμακοποιους γιατρους ψυχολογους. Ειναι πολυ δυσκολο να κλεισει.

Αν μονιμοποιησουν ΔΕΑ θα ειναι προφανως μηχανικοι για να καταργησουν τις σχολες ΣΤΗΑΔ, ΣΤΕΑΤΧ κτλ και δε θα στελνουν πια αποφοιτους ΣΣΕ στο μετσοβριο Πολυτεχνειο

Στον ελληνικο στρατο υπαρχει ασυλληπτη ανομοιογενεια, υπαρχουν ΔΕΑ που τελειωσαν το λυκειο με 5 και ΔΕΑ που ειναι μεταδιδακτορικοι φοιτητες, παγκοσμια πρωτοτυπια... Κανεις δε θα μονιμοποιηθει ετσι, συμπασχω με την αγωνια ολων για μια δουλεια, αλλα ο αξιωματικος δεν ειναι τυχαια δουλεια...

ο στρατος προσλαμβανει μονο μονο διερμηνεις ΚΑΜΙΑ αλλη ειδικοτητα, η αεροπορια προσλαμβανει μονο μετεωρολογους -διοικητικους και εφοδιαστες και το ναυτικο τοπογραφους και σπανια μηχανικους και παλι καθε 3 χρονια

Παλαιοτερα οι ΔΕΑ μονιμοποιουνταν, κακως κατα τη γνωμη μου γιατι μπηκε η σαρα και η μαρα στο στρατο και εκανε πολυ κακο ονομα τις δεκαετιες της μεταπολιτευσης, ξεκινουσαν απο αρχιλοχιες και φθαναν ως ταγματαρχες.

Να υπενθυμισω οτι στους περισσοτερους ξενους στρατους οι υπαξιωματικοι ΔΕΝ γινονται αξιωματικοι και οι ΔΕΑ εχουν αποκλειστικα πτυχιο ΑΕΙ ειτε ειναι ειδικων καθηκοντων πχ γιατρος ειτε γενικων καθηκοντων, ειχα γνωρισει δοκτορα θεολογιας αμερικανο που πετουσε F/A-18 hornet... Οι ανθρωποι ειναι απλα μπροστα.

...
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 15
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Το προγραμμα των Reserve Officers ειναι ενα πολυ ωραιο προγραμμα που παει ως εξης. Καταρχας υπαρχει Στρατος μεσα στα Πανεπιστημεια κατι που εδω μετα το Πολυτεχνειο δεν προκυτε να γινει ποτε! Οποτε ο καθε "απορος" φοιτητης ή Εθνικοφρων / Πατριωτης, και εκει ειναι τιμη τους οχι εδω που ντρεπομαστε να πουμε οτι ειμαστε Ελληνες, παει στον Στρατολογο του Πανεπιστημειο και υπογραφει οτι ο Στρατος του πληρωνει τα εξοδα σπουδων και εκεινος εχει υποχρεωση να υπηρετησει οχι λιγοτερο απο 5 χρονια σε αποστολες Πρωτης Γραμμης και να μην αρνηθει την ανακληση απο την εφεδρια οσες φορες χρειαστει! Φυσικα εχουν δικαιωμα μετα την 5ετια να μονημοποιηθουν αλλα πολυ δυσκολα φευγουν απο την Πρωτη Γραμμη! ειδικα σε Κλαδους οπως οι Πεζοναυτες / Rangers / Delta / Green berrets δεν ειναι απιθανο να δεις Περιπολαρχη σε περιπολο 8 ατομων εφ. Ταγματαρχη η και Αντισυνταγματαρχη

297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

roverr24 έγραψε:Παλαιοτερα οι ΔΕΑ μονιμοποιουνταν, κακως κατα τη γνωμη μου γιατι μπηκε η σαρα και η μαρα στο στρατο και εκανε πολυ κακο ονομα τις δεκαετιες της μεταπολιτευσης, ξεκινουσαν απο αρχιλοχιες και φθαναν ως ταγματαρχες...
Στη αρχη της μεταπολιτευσης ο τοτε Αρχιλοχιας φορουσε τα διακριτικα του Ανθυπασπιστη και ο Ανθυπασπιστης σαν βαθμος δεν υπηρχε οπως δεν υπηρχε και ο βαθμος του Ταξιαρχου
DasBoot
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 3
Επάγγελμα: Μηχανικος

Δημοσίευση από DasBoot »

"
dim8 έγραψε:@ilia δες κατι φιαρακο που ησουν και παλιος εφεδρος, δεν σημενει οτι επειδη τα περασες ξερεις κ τι παιζει μεσα. Αν οντος ενιωσες απο στρατο κ ιεραρχεια και ξερεις καποια πργματα απο τους κανονισμους αυτο σε τιμαει. Κ για να μαθενετε θα διωξουν απο τις 5 σειρες εποπ που δεν εχουν ακομα μονιμοπιοιθει αρκετο κοσμο. Κ θα αυξησουν την θητεια στους 14 μηνες. Αυτα ειναι τα σημερινα σχεδια. Αν αλλαξει κατι αυριο δεν θα φταιω εγω. Για μες μ ρε φιλαρακο οταν εγω γινω ανθλχος και θα ειμαι υπδκτης ιλης ποιος θα μ λεει κανε αυτο κανε το αλλο; Κ για πες μ οταν γινω υπλχος θα ειμαι δκτης ιλης τοτε ποιος θα με διαταζει εκτος απο τον δκτη; Κ κατι ακομη ρωτα τους εφεδρους που συνεχισαν απο παλια κ μετα ελα να μ πεις τα παραμιθια των αξτκων.

Ολα αυτα Dim; Το τραγουδι "τα μαυρα μεσανυχτα" το εχεις ακουσει;

Καλα να ακουν και να ψαρωνουν οι νεοι με τη ραβιο αρβυλα αλλα
και οι παλιοι, κριμας...

...
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 10
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

DasBoot έγραψε:"

Ολα αυτα Dim; Το τραγουδι "τα μαυρα μεσανυχτα" το εχεις ακουσει;

Καλα να ακουν και να ψαρωνουν οι νεοι με τη ραβιο αρβυλα αλλα
και οι παλιοι, κριμας...

...

ΕικόναΕικόνα

steeven

Δημοσίευση από steeven »

Το ποιος μπηκε με βησμα το ξερουμε εμεις οι ιδιοι που βγηκαμε απο την σχολη...
Για να πας ΥΕΑ δεν χρειαζεσαι βισμα...

Για να τελειωσεις Χρειαζεσαι...
Οποτε προσεχε τι λες!
stratos.
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από stratos. »

Εχω κατι γνωστους στην πολεμικη αεροπορια. Δηλαδη αν παρω τηλ τωρα θα τους εχει παει το σημα που αναφερεις; Ρωταω γιατι γενικα μου ακουγεται μουφα ολο αυτο και αν οντως συμβαινει τοτε σημαινει οτι γυρισαμε στις καλες παλιες βυσματικες εποχες.
giorgos

Δημοσίευση από giorgos »

dim8, μπορείς να μας πεις τί λέει αυτό το σήμα ακριβώς?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης