Άθεοι στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
thanasakis
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 20

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από thanasakis »

Εγω ακουσα πως αφαιρεσαν απο το εθνοσημο στην Αστυνομια κ νομιζω στο Στρατο το Σταυρο... Ειπαμε να κατοχυρωσουμε καποιες "ελευθεριες" αλλα οχι κ ετσι... Δεν θα χασει ο Στρατος την ταυτοτητα του λογω μια μικρης μεινοτητας... Το Στρατευμα ειναι ελληνικο κ συνδεδεμενο με την θρησκεια μας.
REPAINER
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 1

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από REPAINER »

thanasakis έγραψε:Εγω ακουσα πως αφαιρεσαν απο το εθνοσημο στην Αστυνομια κ νομιζω στο Στρατο το Σταυρο... Ειπαμε να κατοχυρωσουμε καποιες "ελευθεριες" αλλα οχι κ ετσι... Δεν θα χασει ο Στρατος την ταυτοτητα του λογω μια μικρης μεινοτητας... Το Στρατευμα ειναι ελληνικο κ συνδεδεμενο με την θρησκεια μας.
δεν θα διαφωνισω και παρα πολυ, απλα με προβληματιζει ενα απλο πραγμα.

καποιοι (που δεν ειναι και τοσο λιγοι) δεν πιστευουν στο χριστιανισμο. Πως να υπηρετησουν συμβολα που δεν πιστευουν; Εκει λιγο το δικαιολογω

Άβαταρ μέλους
thanasakis

Άθεοι στο στρατό

Θα φανω λιγο αποτομος αλλα αυτη ειναι κ η μονη λογικη απαντηση που υπαρχει. Αν δεν μπορουν να υπερασπισουν συμβολα τα οποια δεν πιστευουν τοτε απλα ας μην μπουν στο Στρατευμα... Τι να κανουμε... Δεν θα αλλαξουμε εμεις για αυτους. Θα αλλαξουν αυτοι για μας.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 13
Επικοινωνία:

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από dn24 »

Τι λετε βρε παιδια; Τι εθνοσημο αφαιρεσαν; Οτι θελετε λετε; Στρατιωτικος ειμαι και καθε μερα με το εθνοσημο στο κεφαλι κυκλοφοραω, θα μας τρελανετε τελειως; Προσεχετε τι λετε. Περαν αυτου, ακομη κ για εναν ανθρωπο που διαβαζει αυτο το topic, δεν εχει ακουστει τιποτα. Τι καθεστε κ γραφετε εδω μεσα; Ειναι σοβαρα αυτα που καθεστε κ γραφετε, δεν μιλαμε για γκομενες εδω μεσα. Μην παραπληροφορουμε τον κοσμο με λογια του τυπου "ακουσα". Εσυ ακουσες, εγω βλεπω κ ζω ομως φιλε μου. Σας παρακαλω, κ το ζηταω με ευγενικο τροπο, ας προσεχουμε ολοι τι γραφουμε, κ συμπεριλαμβανω κ τον εαυτο μου μεσα. Για να μην ακουστει οτι βγαζω την ουρα μου απ'εξω και μπηκα εδω με διαθεση να θαβω και να την "λεω".
Άβαταρ μέλους
thanasakis

Άθεοι στο στρατό

Ειπα πως δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο εγινε στο Στρατο. Παντως στην Αστυνομια εγινε σιγουρα.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από Greek_Army »

thanasakis έγραψε:Ειπα πως δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο εγινε στο Στρατο.Παντως στην Αστυνομια εγινε σιγουρα.

δεν βγήκε. εθνόσημο
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 4

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από yandr »

thanasakis έγραψε: Αν δεν μπορουν να υπερασπισουν συμβολα τα οποια δεν πιστευουν τοτε απλα ας μην μπουν στο Στρατευμα... Τι να κανουμε... Δεν θα αλλαξουμε εμεις για αυτους. Θα αλλαξουν αυτοι για μας.

Έχεις μπερδέψει το κράτος, το έθνος και την θρησκεία. Όλα μαζί.

Πάντως η πρότασή σου θα εξυπηρετούσε δεκάδες (εκατοντάδες;) χιλιάδες υποψήφιους στρατεύσιμους και θα οδηγούσε σε στρατό 10 ατόμων.

Άβαταρ μέλους
thanasakis

Άθεοι στο στρατό

Ο Σταυρος εχει βγει απο το εθνοσημο. Οχι ολοκληρο το εθνοσημο.Εικόνα
rapakulia
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από rapakulia »

thanasakis έγραψε:Δεν θα χασει ο Στρατος την ταυτοτητα του λογω μια μικρης μεινοτητας... Το Στρατευμα ειναι ελληνικο κ συνδεδεμενο με την θρησκεια μας.
Αν μου επιτρέπεις θα πω την άποψή μου ως ελληνίδα πολίτης, τόσο ελληνίδα όσο κι εσύ: Η ταυτότητα του έθνους καθορίζεται από τους πολίτες, αλλάζει στην πορεία του χρόνου και προσαρμόζεται στα πολιτιστικά δεδομένα κάθε εποχής αλλά και στις εξωτερικές συνθήκες και στην πολιτική των κυβερνητών

Η έννοια του ελληνισμού δεν ήταν πάντα συνδεδεμένη με την έννοια του χριστιανισμού, αλλά και όταν ακόμη ήταν, υπήρχαν Έλληνες που δεν ήταν χριστιανοί, και ανάλογα με τις πολιτικές συνθήκες τολμούσαν ή δεν τολμούσαν να το εκφράσουν. Σήμερα υπάρχουν Έλληνες χριστιανοί, εβραίοι, μουσουλμάνοι, δωδεκαθεϊστές, άθεοι και με άλλες πεποιθήσεις. Η πρόκληση για μένα είναι να ενωθούν όλοι κάτω από μια κοινή σημαία, όχι να κοιτάξουμε να καταπιέσουμε όσους δεν ανήκουν στην πλειοψηφία, γιατί έτσι απλώς θα τους χάσουμε και θα τους κάνουμε λιγότερο πατριώτες.

Εγώ αισθάνομαι Ελληνίδα. Τόσο Ελληνίδα ώστε δεν θέλησα να φύγω στο εξωτερικό αν και είχα την ευκαιρία, γιατί αγαπώ τον τόπο μου και τον νοιάζομαι. Δεν θα βρεθεί κανείς να μου πει ότι δεν είμαι Ελληνίδα επειδή δεν είμαι χριστιανή.

Ελλάδα είναι τόπος και πολιτισμός, αυτός είναι ο τόπος μου, αυτή είναι η γλώσσα μου, και η θρησκεία μου ή η απουσία θρησκείας είναι προσωπική μου υπόθεση.

thanasakis έγραψε:Θα φανω λιγο αποτομος αλλα αυτη ειναι κ η μονη λογικη απαντηση που υπαρχει. Αν δεν μπορουν να υπερασπισουν συμβολα τα οποια δεν πιστευουν τοτε απλα ας μην μπουν στο Στρατευμα... Τι να κανουμε... Δεν θα αλλαξουμε εμεις για αυτους. Θα αλλαξουν αυτοι για μας.
Λογικό είναι να ενώνεις τους πολίτες, όχι να τους χωρίζεις. Αν θες τους πολίτες να υπερασπίζονται τη χώρα τους, διάλεξε σύμβολα που να μπορούν να σεβαστούν ΟΛΟΙ. Αν θες ενωμένο έθνος, βγες από τη λογική "εμείς" και "αυτοί". Άσε κατά μέρος το σκεπτικό της ισχυρής πλειοψηφίας, γιατί έτσι θα έχεις μια δυσαρεστημένη μειοψηφία, κι αυτό θα γυρίσει εναντίον σου. Σκέψου πώς θα ένιωθες αν ήσουν εσύ στη μειοψηφία. Ξέχνα τους "αλλόδοξους" και σκέψου τους όλους σαν συμπολίτες και συνανθρώπους.

Ας είμαστε όλοι εμείς ένα μεγάλο ΕΜΕΙΣ.
Status

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από Status »

thanasakis έγραψε:Εγω ακουσα πως αφαιρεσαν απο το εθνοσημο στην Αστυνομια κ νομιζω στο Στρατο το Σταυρο... Ειπαμε να κατοχυρωσουμε καποιες "ελευθεριες" αλλα οχι κ ετσι... Δεν θα χασει ο Στρατος την ταυτοτητα του λογω μια μικρης μεινοτητας... Το Στρατευμα ειναι ελληνικο κ συνδεδεμενο με την θρησκεια μας.

Διαφωνώ, όντας άθρησκος δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να Θεωρήσει Ότι αγαπώ και τιμώ λιγότερο το έθνος/ το στράτευμα ή τα ιδανικά του κράτους από κάποιον χριστιανό στρατευμένο.

Πίστεψε με ο στρατός δε θα χάσει καμία ταυτότητα άσχετα αν υπάρχουν θρησκείες ή όχι, δε μας ενώνει ένα δόγμα αλλά μια πατρίδα.

Η θρησκεία δεν είναι συνδεδεμένη με το στράτευμα σε καμία περίπτωση, άσχετα το κατά πόσο έχει Προσκολλήσει Σε αυτό.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από dn24 »

Status έγραψε: Διαφωνώ, όντας άθρησκος δεν μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να Θεωρήσει Ότι αγαπώ και τιμώ λιγότερο το έθνος/ το στράτευμα ή τα ιδανικά του κράτους από κάποιον χριστιανό στρατευμένο.

Πίστεψε με ο στρατός δε θα χάσει καμία ταυτότητα άσχετα αν υπάρχουν θρησκείες ή όχι, δε μας ενώνει ένα δόγμα αλλά μια πατρίδα.

Η θρησκεία δεν είναι συνδεδεμένη με το στράτευμα σε καμία περίπτωση, άσχετα το κατά πόσο έχει Προσκολλήσει Σε αυτό.

εγω διαφωνω ομως μαζι σου. Και μαλιστα ρηττα. Ο στρατος δεν ειναι δεκανικι της εκκλησιας, ειτε η εκκλησια αυτου. Ειτε σου αρεσει κ εσενα κ σε ολους σας τους αθρησκους (οπως δηλωνεις), ειτε οχι, ο στρατος ειναι μια φυσικη συνεχεια του θρησκευματος που ασπαζεται η πλεοψηφια Του ελληνικου εθνους, ειτε σου αρεσει, ειτε οχι. Φυσικη συνεχεια γιατι υπηρετεις για να υπερασπισεις την ακεραιοτητα των εδάφων σου, ενα εδαφος που υποστηριζεται απο ελληνες χριστιανους κατα πλεοψηφια. Και μην ακουσω οτι αυτο ειναι σχετικο. Αν θελεις να εχουμε επιπεδο στη συζητηση. Σε λιγο θα μου πεις οτι καταπιεζομαι κιολας για την θρησκεια που ασπαζομαι. Οπως δεν θες να ακουσεις οτι δεν εισαι αθρησκος απο αντιδραση στο καταστημενο, ετσι σεβασου την λεξη πλεοψηφια. Παμε παρακατω. Επισης, υπηρετεις και υπερασπιζεσαι, μια σημαια που εχει συμβολο τον σταυρο. Ειτε αρεσει, ειτε οχι, αν ερθει η ωρα να υπερασπιστεις το εθνος σου, αυτη τη σημαια "θα υψωσεις" σαν "λαβαρο" στην συνηδηση σου και να εχεις ενα κινητρο, μια ουσια να πολεμας. Αλλιως γιατι πολεμας; Για να μην σου παρουν το σπιτι μονο; Αυτα.

Status
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 17

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από Status »

Μα λέγοντας έθνος φυσικά και δε εννοώ το τομάρι μου και μόνο, αλλά και το δικό του τομάρι (με το παρντόν έτσι) και των υπολοίπων Χριστιανών/μουσουλμάνων/άθρησκων κατοίκων αυτής της χώρας.

Μα Παρεξήγησες Νομίζω αδελφέ.

Και φυσικά δεν τίθεται λόγος για την σημαία και το τι φέρει αυτή, άσχετα αν δεν αναγνωρίζω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Το σταυρό σαν σύμβολο πίστης ΑΛΛΑ σαν μέρος της σημαίας του Ελληνικού Έθνους.

Δεν θα σου πω αν καταπιέζεσαι ή όχι, δεν είμαι εγώ κάποιος που θα σου πει τι νιώθεις με τα δικά σου θρησκευτικά πιστεύω αλλά δεν θα ήθελα και επουδενή λόγο να Καταστρατηγηθούν Τα δικά μου θρησκευτικά δικαιώματα επειδή Τυγχάνει Να μην πιστεύω στην επίσημη θρησκεία τους κράτους.

Και εννοώ ότι το Θρήσκευμα Δεν κάνει το στράτευμα.

Υστερόγραφο: Και φυσικά έχεις όλο το δικαίωμα να διαφωνείς μαζί μου.:)

...
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από dn24 »

Status έγραψε:Μα λέγοντας έθνος φυσικά και δε εννοώ το τομάρι μου και μόνο, αλλά και το δικό του τομάρι (με το παρντόν έτσι) και των υπολοίπων Χριστιανών/μουσουλμάνων/άθρησκων κατοίκων αυτής της χώρας.

Μα Παρεξήγησες Νομίζω αδελφέ.

Και φυσικά δεν τίθεται λόγος για την σημαία και το τι φέρει αυτή, άσχετα αν δεν αναγνωρίζω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Το σταυρό σαν σύμβολο πίστης ΑΛΛΑ σαν μέρος της σημαίας του Ελληνικού Έθνους.

Δεν θα σου πω αν καταπιέζεσαι ή όχι, δεν είμαι εγώ κάποιος που θα σου πει τι νιώθεις με τα δικά σου θρησκευτικά πιστεύω αλλά δεν θα ήθελα και επουδενή λόγο να Καταστρατηγηθούν Τα δικά μου θρησκευτικά δικαιώματα επειδή Τυγχάνει Να μην πιστεύω στην επίσημη θρησκεία τους κράτους.

Και εννοώ ότι το Θρήσκευμα Δεν κάνει το στράτευμα.

Υστερόγραφο: Και φυσικά έχεις όλο το δικαίωμα να διαφωνείς μαζί μου.:)

...

ελα ομως που ο σταυρος αυτος ειναι συμβολο πιστης. Δυστυχως για εσενα. Το ελληνικο εθνος ειναι βαθια θρησκευομενο ασπαζομενο την ορθοδοξια.(κατα πλεοψηφια) ασχετως τους λογους που εχουμε απομακρυνθει απο την εκκλησια, εχει κ αυτη τις ευθυνες της, την εχουμε κ εμεις. Στα υπολοιπα που λες, εχουν βαση, δεν τα βρισκω παραλογα. Οποτε δεν βρισκω λογο (μονο για τα υπολοιπα που λες) να κανω αντι-λογο.

Status
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 17

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από Status »

Μα αυτό σου λέω, εσένα ο σταυρός είναι ΚΑΙ σύμβολο πίστης, εμένα είναι το έθνος, όσο δέος νιώθεις εσύ για τη σημαία το ίδιο δέος νιώθω και εγώ για αυτήν.

Η αλήθεια θα σε απελευθερώσει αλλά πρώτα θα σε τσατίσει.
12θεϊστής

Άθεοι στο στρατό

Δημοσίευση από 12θεϊστής »

Επειδή παραπάνω λέχθηκε ότι η πλειοψηφία του Ελληνικού Έθνους ασπάζεται την ορθοδοξία... Η τελευταία Επίσημη καταγραφή ήταν το 2000 επί Χριστόδουλου και έδειξε 3.000.000 ΧΟ. Άρα, δεν μιλάμε για πλειοψηφία αλλά για μειοψηφία.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης