Σωματική ικανότητα και προβλήματα οράσεως
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Στο κεντρο ομως καβατζωνομε αυτο θες να μου πεις?
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 44
sakaflias88 έγραψε:Στο κεντρο ομως καβατζωνομε αυτο θες να μου πεις;
Στο κέντρο που θα παρουσιαστείς ναι. Αλλά στο κέντρο εκπαίδευσης Στρατονομίας όχι. Οπότε αν δεν έχεις βυσματάκι και δεν βγεις Ι2 πήγαινε. Αλλίως άδικα θα ταλαιπωρηθείς!
Δηλαδη απο οτι καταλαβα στο ΚΕΣΝ σου κανουν εξεταση εγω τωρα που εχω 1,5 μυωπια στο ενα και λιγο αστιγματισμο στο αλλο λετε να με κοψουν βεβαια εχω κατι γυαλια αλλα δεν τα χρησιμοποιω.
Καλησπέρα και απο μένα.
Παρουσιάζομαι Μεσολόγγι αυτές τις μέρες. Σκέφτομαι να δηλώσω για πεζοναύτες όταν θα μας ρωτήσουν κάποια στιγμή.
Μπορεί Κάποιος άλλος να μου εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ 6 και 2 βαθμών από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα των φακών επαφής;
Εγώ φοράω φακούς επαφής τα τελευταία χρόνια. Το μόνο πράγμα που δεν μπορώ να κανω είναι βουτιές με ανοιχτά μάτια στη θάλασσα. Ούτε το χώμα στα χέρια με ενοχλεί, ούτε η λάσπη, ούτε η άμμος. Και δεν λέω να πάω να γίνω αλεξιπτωτιστής, όπου εκεί μιλάμε ότι η οπτική οξύτητα παίζει προφανώς (;) ρόλο.
Για πεζοναύτης μιλάω.
Για ποιο λόγο εγώ, με 6 και 6.75 να κόβομαι σύμφωνα με το νόμο ενώ κάποιος άλλος με 4 μπορεί να μπει με φακούς;
Δεν έχει λογική ή απλά αγνοώ σημαντικές λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με το ανθρώπινο μάτι;
Ειλικρινά μπορεί κάποιος να λύσει αυτή την απορία;
Δε λέω να μπω με γυαλιά. Έχω τη δυνατότητα να κοιμάμαι και με τους φακούς. Το χω κάνει (με επιζήμιες ίσως επιπτώσεις για τα μάτια μου) στο παρελθόν, και θα έμπαινα στη διαδικασία να το ξανακάνω, κάτι που θα είναι καθαρά προσωπική μου επιλογή (όπως και τυχούσες συνέπειες) γιατί πραγματικά δεν θα αντέξω να κάθομαι για 9 μήνες στο πεζικό.
Με λίγα λόγια ποια προϋπόθεση δεν καλύπτω εγώ ο φορών τους φακούς και έχων μυωπία 6.75, την οποία καλύπτει ο φορών τους φακούς και έχων μυωπία 3.50 ;
Παρουσιάζομαι Μεσολόγγι αυτές τις μέρες. Σκέφτομαι να δηλώσω για πεζοναύτες όταν θα μας ρωτήσουν κάποια στιγμή.
Μπορεί Κάποιος άλλος να μου εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ 6 και 2 βαθμών από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα των φακών επαφής;
Εγώ φοράω φακούς επαφής τα τελευταία χρόνια. Το μόνο πράγμα που δεν μπορώ να κανω είναι βουτιές με ανοιχτά μάτια στη θάλασσα. Ούτε το χώμα στα χέρια με ενοχλεί, ούτε η λάσπη, ούτε η άμμος. Και δεν λέω να πάω να γίνω αλεξιπτωτιστής, όπου εκεί μιλάμε ότι η οπτική οξύτητα παίζει προφανώς (;) ρόλο.
Για πεζοναύτης μιλάω.
Για ποιο λόγο εγώ, με 6 και 6.75 να κόβομαι σύμφωνα με το νόμο ενώ κάποιος άλλος με 4 μπορεί να μπει με φακούς;
Δεν έχει λογική ή απλά αγνοώ σημαντικές λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με το ανθρώπινο μάτι;
Ειλικρινά μπορεί κάποιος να λύσει αυτή την απορία;
Δε λέω να μπω με γυαλιά. Έχω τη δυνατότητα να κοιμάμαι και με τους φακούς. Το χω κάνει (με επιζήμιες ίσως επιπτώσεις για τα μάτια μου) στο παρελθόν, και θα έμπαινα στη διαδικασία να το ξανακάνω, κάτι που θα είναι καθαρά προσωπική μου επιλογή (όπως και τυχούσες συνέπειες) γιατί πραγματικά δεν θα αντέξω να κάθομαι για 9 μήνες στο πεζικό.
Με λίγα λόγια ποια προϋπόθεση δεν καλύπτω εγώ ο φορών τους φακούς και έχων μυωπία 6.75, την οποία καλύπτει ο φορών τους φακούς και έχων μυωπία 3.50 ;

-
- Στρατηγός
Θητεία με φακούς στις ειδικές δυνάμεις ξεχασέ την, δεν γίνεται. Εκτός και αν θέλεις να πάθεις ζημιά στα μάτια σου. Γιατί θα βάζεις φούμο σε όλο σου το πρόσωπο θα κάνεις ασκήσεις θα πέφτεις σε λάσπες κτλπ. Τώρα ποια είναι η διαφορά του 3 με του 6,5 και γιατί δεν βγαίνεις εσύ Ι1 ρώτα αυτούς που φτιάξανε το ΦΕΚ
jammin έγραψε:
Ότι με 6 βαθμούς μυωπίας αν για οποιονδήποτε λόγο χάσεις τα γυαλιά ή τους φακούς επαφής (πράγμα αρκετά εύκολο για πεζοναύτες - δυσκολότερο αν ήσουν νοσηλευτής) την πρώτη σφαίρα θα την φάει ο συνάδελφος.
Θα πάω Με φακούς και Θα πάρω και τα γυαλιά μαζί σε περίπτωση που μου φύγει κανένας φακός.
Σωστόος.
Greek_Army έγραψε: Τώρα ποια είναι η διαφορά του 3 με του 6,5 και γιατί δεν βγαίνεις εσύ Ι1 ρώτα αυτούς που φτιάξανε το ΦΕΚ
Σωστόος.
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Εγώ φοράω γυαλιά. Δεν έχω μυωπία η κάτι τέτοιο απλά το αριστερό μου μάτι βλέπει 100% και το δεξί 70-80%. Τα γυαλιά τα φοράω μόνο όταν βλέπω τηλεώραση ή διαβάζω. Τι θα βγώ Ι1 ή Ι2.
Παιδια μια ερωτηση.
εχω προβλημα στο αριστερο ματι, υπερμετρωπια 2 βαθμους, στο βιβλιαριο γραψαν ΟΧΙ ΟΔΗΓΟΣ, αυτο σημαινει οτι ειμαι Ι2 ρωτησα τον γιατρο και ειπε οχι αλλα θελω και μια δευτερη αποψη γιατι δεν τους πόλυεμπιστευομαι;
εχω προβλημα στο αριστερο ματι, υπερμετρωπια 2 βαθμους, στο βιβλιαριο γραψαν ΟΧΙ ΟΔΗΓΟΣ, αυτο σημαινει οτι ειμαι Ι2 ρωτησα τον γιατρο και ειπε οχι αλλα θελω και μια δευτερη αποψη γιατι δεν τους πόλυεμπιστευομαι;
ΑΕΡΑΠΑΤΕΡΑ έγραψε:Παιδια μια ερωτηση.
Είσαι Ι1, απλώς δεν πρόκειται ποτέ να σου δώσουν καταλληλότητα για Οδηγός.
Μην ανησυχείς!

Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την σωματική ικανότητα.
Στον πινάκα λέει πως " Μεγαλη μυωπια πανω απο 18 διοπτες και των δυο οφθαλμών ", εννοεί 18 το καθένα δηλαδή σύνολο 36 ή 18 και τα δυο μαζί.
Π. Χ εγώ έχω 10.5 στο ένα μάτι και 11 στο άλλο σύνολο 21.5 λογικά δικαιούμαι ;
Στον πινάκα λέει πως " Μεγαλη μυωπια πανω απο 18 διοπτες και των δυο οφθαλμών ", εννοεί 18 το καθένα δηλαδή σύνολο 36 ή 18 και τα δυο μαζί.
-
- Στρατηγός
Τι ακριβώς να δικαιούσαι;
Γιάννης έγραψε:Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την σωματική ικανότητα.
Πιθανότατα να σε βγάλουν Ι4. Περίπου στα ίδια ήταν και ένας ξαδερφός μου.
Και στα 2 μάτια σύνολο 18. Αν ίσχυε το 36 που λές θα ήσουν ήδη τυφλός. Από 15 βαθμούς και επάνω αν δεν κάνω λάθος είναι τύφλωση.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες