Λόχος Υποψηφίων Βαθμοφόρων (ΛΥΒ)
Χθες πήρα τη μετάθεσή μου, παρουσιάστηκα, και είμαι έξω με ΠΣΚ
Μου ήρθε μετάθεση με ειδικότητα "Υπαξιωματικός Κίνησης - Οδηγός Αυτοκινήτου". Από ότι καταλαβαίνω πρέπει να περάσω εκπαίδευση για οδηγός και από ΛΥΒ για να γίνω υπαξιωματικός. Όμως από το κέντρο με στείλανε κατευθείαν στη μονάδα και όχι για εκπαίδευση οδηγού. Επίσης είμαι Ι3 ένοπλο. Προβλέπεται να γίνω υπαξιωματικός ή/και οδηγός με Ι3;
Παίζει η μετάθεση και η ειδικότητά μου να βγήκε πριν βγω Ι3 οπότε να δημιουργήθηκε αυτό το μπάχαλο... Αν μπορεί να με διαφωτίσει κανείς...
Μου ήρθε μετάθεση με ειδικότητα "Υπαξιωματικός Κίνησης - Οδηγός Αυτοκινήτου". Από ότι καταλαβαίνω πρέπει να περάσω εκπαίδευση για οδηγός και από ΛΥΒ για να γίνω υπαξιωματικός. Όμως από το κέντρο με στείλανε κατευθείαν στη μονάδα και όχι για εκπαίδευση οδηγού. Επίσης είμαι Ι3 ένοπλο. Προβλέπεται να γίνω υπαξιωματικός ή/και οδηγός με Ι3;
Παίζει η μετάθεση και η ειδικότητά μου να βγήκε πριν βγω Ι3 οπότε να δημιουργήθηκε αυτό το μπάχαλο... Αν μπορεί να με διαφωτίσει κανείς...
Βασικά με Ι3 ένοπλο δύσκολα γίνεσαι Οδηγός αυτοκινήτου. Σε αυτό καθοριστική σημασία παίζει και η μυωπία.
Όσον αφορά την ειδικότητα, αν δεν την πάρεις στα Γιάννενα, τότε πάς κατευθείαν στη μονάδα για εκπαίδευση.
3 εβδομάδες εάν έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου ή 6 εάν δεν έχεις. Εκπαίδευση κάνεις πάνω σε οχήματα Mercedes-Benz G240 και G290 (καναδέζες)
ΛΥΒ περνάς στη μονάδα έτσι και αλλιώς.
Όσον αφορά την ειδικότητα, αν δεν την πάρεις στα Γιάννενα, τότε πάς κατευθείαν στη μονάδα για εκπαίδευση.
3 εβδομάδες εάν έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου ή 6 εάν δεν έχεις. Εκπαίδευση κάνεις πάνω σε οχήματα Mercedes-Benz G240 και G290 (καναδέζες)
ΛΥΒ περνάς στη μονάδα έτσι και αλλιώς.
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 6
παιδια θα ηθελα να κανω μια ρωτηση! δεκανεας κ τετοια πως γινεσαι; περνας απο σχολειο για υπαξιωματικους η απλα σου "φορτωνουν" ενα γαλονι κ αυτο ειναι ολο; ενας υποδεκανεας η δεκανεας μπορει να θεωριθει υπαξιωματικος;
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 2
Περνας απο σχολειο(Λ. Υ. Β. Λοχος Υποψηφιων Βαθμοφορων)και εκει θα σ εεπιλεξουν εαν θα γινεις ή οχι βαθμοφορος. Παλια που ημουν εγω(2004)εδιναν και βαθμο λοχια. Τωρα δεν ξερω. Ο Υποδεκανεας ειναι τιμητικος βαθμος και δινεται απο τον Λοχαγο σου μεσα στην μοναδα.
-
- Ταγματάρχης
κανεις κανονικα 12μηνο η σαν δεα 17μηνο; ο δεκανεας κ αυτος τιμητικος ειναι;
-
- Υποδεκανέας
- Posts in topic: 2
Βαθμοφοροι(Λοχιας, Δεκανεας)-12μηνο.
Οχι απαραιτητα 12μηνο, παιρνουν και 9μηνα. Αλλα δεν εχει παραπανω θητεια ο βαθμος.
Οχι απαραιτητα 12μηνο, παιρνουν και 9μηνα. Αλλα δεν εχει παραπανω θητεια ο βαθμος.
-
- Ταγματάρχης
Ρε παιδια απο το λυβ πλεον βγαινεις λοχιας η δεκανεας;
Aπο λιγο ψαξιμο που εριξα, πλεον δε βγαινουν λοχιες απο λυβ, μονο δεκανεις.πειραιωτης έγραψε: Ρε παιδια απο το λυβ πλεον βγαινεις λοχιας η δεκανεας;
-
- Ταγματάρχης
Οκ! Ευχαριστω πολυ φιλε!
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 4
- Επάγγελμα: XARAKIRI
- Επικοινωνία:
Μην μασατε ρε και ο Ραμπο δεκανεας ηταν ρεεεεεεε!
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
-
- Ταγματάρχης
Αφου ειχε δυο γαλονια! :)
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 4
- Επάγγελμα: XARAKIRI
- Επικοινωνία:
Νομιζω τα γκαβα της αμερικης ειχαν η εχουν δυο γαλονια για το δεκανεα και ενα για το οπλιτη... Αλλα δεν ειμαι και σιγουρος καποιος εδω μεσα θα ξερει να μας απαντησει...
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
-
- Ταγματάρχης
Μπορει να ειναι και ετσι! Λογικο ειναι αφου ειναι μισθοφορικος ο στρατος τους!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες