ΑΕΝ: Προκήρυξη για εισαγωγή (2011)

Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
arogeo
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από arogeo »

Ευχαριστω Εικόνα
Μαραμπού

Δημοσίευση από Μαραμπού »

Καλησπέρα σας,

Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον και ομολογώ ότι με βόηθησαν πολύ τα topics για τις ΑΕΝ... Είμαι 23ων έχω ήδη ενα πτυχίο ασχετο με το επαγγελμα όμως φετος ξαναδίνω πανελλήνιες εξετάσεις και ομολογώ πως παρόλο που δεν στοχεύω τόσο χαμηλά βαθμολογικά πιστεύω ότι το επάγγελμα αυτό με έλκει. Είμαι ενήμερος για τις αντιξοότητες αλλά πιστεύω οτι εαν δεν δοκιμάσω δεν θα γνωρίσω ποτε...

Αυτό που θα ήθελα να ακούσω από εσάς και δη απο τους έχοντες εμπειρία είναι ποια ΑΕΝ προτείνεται και για πιο λόγο. Είναι όλες σύγχρονα εξοπλισμένες με προσομοιωτές κλπ, Σε ποια η φοιτηση θα είναι πιο "ουσιαστική"; Οικονομικά με συμφέρει η φοίτηση στον Ασπρόπυργο αλλά δεν κωλύομαι για παραπέρα.

Δεύτερον έχω καταθέσει ήδη το μηχανογραφικό μου με δηλωμένες και τις σχολές εμπορικού ναυτικού. Οι υγειονομικές εξετάσεις που πρέπει να περάσω (στις ΥΕΘΕΝΑΛ) τις κάνω μετά την προκήρυξη του ΥΕΝ;

Επίσης επειδή λόγω μυωπίας (2 + 2) δεν βλέπω να με παίρνουν για πλοίαρχο, και ο μηχανικός ΑΕΝ περιορίζεται δυστυχώς αρκετά στην στεριά, θα ήταν πιστεύετε καλύτερο μηχανολόγος σε ένα ΤΕΙ και μετά σωστικά και ένα χρόνο δόκιμος (μετά από αυτό γίνεσαι Γ μηχανικός;) ; Δεδομένης βέβαια και της ηλικίας μου...

Σας ευχαριστώ πολύ, και να ξέρετε ότι προσφέρετε πολύ χρήσιμες πληροφορίες όταν την ίδια στιγμή οι ΑΕΝ είναι από τις λίγες τριτοβάθμιες σχολές που δεν προσφέρουν ενημερωτικό υλικό μέσω διαδικτύου...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 60

Δημοσίευση από greko_27 »

Αυτό που θα ήθελα να ακούσω από εσάς και δη από τους έχοντες εμπειρία είναι ποια ΑΕΝ προτείνεται και για πιο λόγο. Είναι όλες σύγχρονα εξοπλισμένες με προσομοιωτές κλπ, Σε ποια η φοίτηση θα είναι πιο "ουσιαστική"; Οικονομικά με συμφέρει η φοίτηση στον Ασπρόπυργο αλλά δεν κωλύομαι για παραπέρα.

AΠ: Σύγχρονα εξοπλισμένες;ΕικόναΕικόναΑς το καλυτέρα, πάμε παρακάτω (η μοναδική ΑΕΝ που έχει προσομοιωτή μηχανοστασίου είναι η ΑΕΝ της Μηχανιώνας) Εικόνα ... Ποιο ουσιαστική φοίτηση; Καλή φήμη έχει η ΑΕΝ της μηχανιωνας.

Δεύτερον έχω καταθέσει ήδη το μηχανογραφικό μου με δηλωμένες και τις σχολές εμπορικού ναυτικού. Οι υγειονομικές εξετάσεις που πρέπει να περάσω (στην ΥΕΘΕΝΑΛ) τις κάνω μετά την προκήρυξη του ΥΕΝ;

: Οι υγειονομικές εξετάσεις γίνονται μετά την έκδοση της προκηρυξης. Περισσοτερες πληροφορίες θα αναγράφονται μέσα στην προκήρυξη ενώ επίσης πληροφορίες θα βρείτε και στα λιμεναρχεία όπου θα καταθέσετε τα χαρτιά σας.

Επίσης επειδή λόγω μυωπίας (2 + 2) δεν βλέπω να με παίρνουν για πλοίαρχο, και ο μηχανικός ΑΕΝ περιορίζεται δυστυχώς αρκετά στην στεριά, θα ήταν πιστεύετε καλύτερο μηχανολόγος σε ένα ΤΕΙ και μετά σωστικά και ένα χρόνο δόκιμος (μετά από αυτό γίνεσαι Γ μηχανικός;) ; Δεδομένης βέβαια και της ηλικίας μου...
AΠ:Για την μυωπία μην είσαι σίγουρος ότι θα σε κοψουν. Εαν πιάσεις τα ελάχιστα όρια που ορίζει η προκήρυξη περνάς για πλοίαρχος αλλιώς πας για μηχανικος. Καλο θα ήταν να δηλώσεις και τις 2 ειδικότητες (πλοίαρχος και μηχανικός).
ΤΕΙ ή ΑΕΝ... Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα... Εάν πας στα ΤΕΙ (μηχανολογίας) μετά την αποφοίτηση σου θα πρέπει να βγάλεις σωστικά (15 μέρες), έπειτα ναυτικό φυλλάδιο, να πας στα ναυτικά μητρώα και να πάρεις τα ΚΕΠ 1 &2 και έπειτα να βρεις ναυτιλιακή εταιρεία (εάν σε πάρουν) για να μπαρκάρεις (σύνολο 1 χρόνο καθαρής θαλάσσιας υπηρεσίας). Οι ΑΕΝ είναι 4ετους φοίτηση (3 χρόνια θεωρία + 1 χρόνο πρακτική στη θάλασσα). Η πρακτική στις ΑΕΝ γίνεται μετά το Α θεωρητικό εξάμηνο (1ο μπάρκο 6μηνο) και μετά το Β &Γ' Θεωρητικό εξάμηνο (2ο μπάρκο 6μηνο). Άσε που θα βρεις σίγουρα ναυτιλιακή εταιρεία. Οι αεν προσφέρουν εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στην ναυτιλία-ναυτικες γνωσεις, ναυτικές μηχανές, βοηθητικά μηχανήματα πλοίων, αυτοματισμούς πλοίων (ΣΑΕ), κτλπ. Μπορει να υστερούν σε θεωρητικό επίπεδο σε γενικές γνώσεις μηχανολογίας από τα υπόλοιπα ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά σκοπός τους δεν είναι να βγάλει μηχανολόγους μηχανικούς αλλά μηχανικούς με εξειδικευμένες γνώσεις στα σύγχρονα μηχανολογικά συστήματα και τους αυτοματισμούς των πλοίων... Κάτι που δεν μαθαίνετε σε κανένα ΤΕΙ ή ΑΕΙ.

pn007
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από pn007 »

Συγνωμη αν το εχετε ξανα απαντησει αλλα θα ηθελα να μου πειτε ποιο ειναι το οριο ηλικιας στις αεν
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

pn007 έγραψε:Συγνωμη αν το εχετε ξανα απαντησει αλλα θα ηθελα να μου πειτε ποιο ειναι το οριο ηλικιας στις αεν

Το 26ο... Αλλα να μην λεμε τα ιδια συνεχειαΕικόνα
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

1) εγω που ειμαι αλλοδαπος (Βυλγαρια) μπορω να μπω στο Εμπορικο Ναυτικο; Ειμαι στιν Ελλαδα απο το 2001 (10 χρονια)

Απ:Εαν εχεις την ελληνικη υπηκοοτητα μπορεις να μπεις στις ΑΕΝ. Εαν δεν την εχεις δεν εχεις καν το δικαιωμα αυτο.

2) μολις βγαλω το ΕΠΑΛ μπορω να παω πρωτα στο ΕΠΑΣ (ΟΑΕΔ) για Μαγειρας και μετα να παω στην ΑΕΝ-Χανια;

Απ:Kαμια σχεση το ενα με το αλλο... Στο αλλο σπουδαζεις μηχανικος στο αλλο για μαγειρας. Το επαλ (Ναυτιλιακος τομεας-Μηχανικων ΕΝ) Θα σε βοηθησει να μπεις ποιο ευκολα στις ΑΕΝ-Μηχανικων. Απο το οαεδ μαγειρας δεν εχεις καν το δικαιωμα να δωσεις για τις ΑΕΝ.
John_Officer
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από John_Officer »

Ευχαριστω πολυ για τις απαντισεις σου Εικόνα... Αρα πρεπει να παρω ελληνικη υηκοοτητα... Μα ελα που δεν ξερω πως Εικόνα... Εγω σκεφτομουνα να παω στο ναυτικο να δουλεψω και να ανοιξω μια ταβερνα ι εστιατοριο Εικόνα... Ελεγα να παω ΕΠΑΛ μετα ΟΑΕΔ για δευτερη τεχνη και μετα στιν ΑΕΝ... Αλλα ενταξει μου φαινεται πως μολις βγαλω το ΕΠΑΛ θα παω στην ΑΕΝ κατευθειαν... Για την υπηκοοτητα τωρα ΕικόναΕικόνα... Βλεπουμε... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Εικόνα
marilou.dem
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από marilou.dem »

Δινω φετος πανελληνιες κ θελω να μπω στη σχολη εμπορικου ναυτικου. ομως δεν το δηλωσα οταν επρεπε δηλ 1-25 φεβρουαριου. Πως γινεται να το δηλωσω τωρα; Μηπως αν παω στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας; Ειμαι αθηνα κ δεν θελω να φυγω. Εχω ακουσει οτι με το απολυτηριο σε περνουν αλλα μονο εκει που εχουν κενες θεσεις.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

marilou.dem έγραψε:Δινω φετος πανελληνιες κ θελω να μπω στη σχολη εμπορικου ναυτικου. Ομως δεν το δηλωσα οταν επρεπε δηλ 1-25 φεβρουαριου.Πως γινεται να το δηλωσω τωρα; Μηπως αν παω στο υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας; Ειμαι αθηνα κ δεν θελω να φυγω. Εχω ακουσει οτι με το απολυτηριο σε περνουν αλλα μονο εκει που εχουν κενες θεσεις.Εικόνα

1) Eαν γινεις ποιο σαφεστατη θα σε βοηθησω... Εχουν περασει πολλα χρονια που εχω τελειωσει την σχολη και εχουν αλλαξει τα συστηματα εισαγωγης. Που δεν την εχεις δηλωσει τη σχολη;
2) Για ποιο λογο αποφασισες να πας στις ΑΕΝ; ... Ειναι πολυ δυσκολο για μια γυναικα να κανει καριερα στο συγκεκριμμενο επαγγελμα
marilou.dem
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από marilou.dem »

Εννοω οπως δηλωνουν συμμετοχη για τεφαα κ στρατιωτικες η αστυνομικες σχολες το φεβρουαριο στα σχολεια ετσι δηλωνουν κ το εμπορικο ναυτικο. Ομως μπερδευτικα κ δεν το δηλωσα. Αρα τωρα πως θα γινει να ειμαι υποψηφια; μου αρεσει πολυ κ γι αυτο το επελεξα. Αργοτερα θελω να μπω λιμενικο. οι γυναικες δεν κανουν γι αυτη τη δουλεια; Γιατι οχι?
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

marilou.dem έγραψε:Εννοω οπως δηλωνουν συμμετοχη για τεφαα κ στρατιωτικες η αστυνομικες σχολες το φεβρουαριο στα σχολεια ετσι δηλωνουν κ το εμπορικο ναυτικο. Ομως μπερδευτικα κ δεν το δηλωσα. Αρα τωρα πως θα γινει να ειμαι υποψηφια; Μου αρεσει πολυ κ γι αυτο το επελεξα.Αργοτερα θελω να μπω λιμενικο. οι γυναικες δεν κανουν γι αυτη τη δουλεια; Γιατι οχι;

Την απαντηση σου πανω κατω την περιμενα. Καταρχην το ναυτικο επαγγελμα ειναι ενα επαγγελμα που απαιτει μεγαλη σωματικη και ψυχολογικη αντοχη. Ευθυνες παρα πολλες... Ειδικα οταν εισαι καπετανιος ή Α' μηχανικος και πρεπει να παρεις κρισιμες αποφασεις σε συντομο χρονικο διαστημα. Ασε που εαν κανεις 8 χρονια μεσα στην θαλασσα ειναι ουσιαστικα "χαμενα χρονια" απο την οικογενεια σου και δεν προκειτε να σου επιστραφουν ποτε. Επισης υπαρχει μεγαλη αμφισβητηση απο τους συναδελφους σας αντρες και τις ναυτιλιακες εταιρειες και μαλιστα δικαιολογημενα. Ποσες γυναικες νομιζεις οτι εφτασαν στην θεση του καπετανιου; Για να κερδισεις την εμπιστοσυνη των συναδελφων σου-αντρων και των ναυτιλιακων εταιρειων πρεπει να περασεις πολλα εμποδια και οντως να το αγαπας τρελα το επαγγελμα αυτο, κατι ομως που δεν ισχυει για τις περισσοτερες κοπελες.
Οσο για το λιμενικο.Ειναι η μεγαλυτερη παγιδα που πεφτουν ολοι μα ολοι οι αποφοιτοι των ΑΕΝ (αντρες και γυναικες) . Ακομα και εαν αποφοιτησεις απο τις ΑΕΝ και καταφερεις και μπεις στο λιμενικο που νομιζεις οτι θα σε στειλουν; Σε πλωτο σκαφος συστημενη σε νησι της παραμεθοριου.Τι σημαινει πλωτο σκαφος ΛΣ; Ενας κυβερνητης και ενας μηχανικος ως μονιμο πληρωμα σε κατασταση ετοιμοτητας 24ωρες το 24ωρο και με τη δυνατοτητα απομακρινσης απο τον τοπο μεταθεσεως τους εως 16 χλμ. Το τηλ σου θα χτυπαει συχνα ειτε ειναι 3 τα μεσανυχτα ειτε ειναι 3 το μεσημερι για να κυνηγας λαθρομεταναστες. Ρεπο ξεχνα τα. Σαββατοκυριακα και παλι ξεχνα τα. Αδειες; Καλο ανεκδοτο και αυτο.ΕικόναΜονο εαν ερθει καποιος αλλος κυβερνητης ή μηχανικος με αποσπαση απο αλλο λιμεναρχειο και μονο στην περιπτωση που θα του πληρωσουν τα οδοιπορικα. Δικες σου Αποσπασεις αρκετες. Προσωπικη ζωη μηδεν σε σχεση με τους αλλους συναδελφους σας που καθονται στα γραφειακια τους.Και ολα αυτα για 900 ευρω το πολυ;

ΥΓ.1) ΟΥΤΕ ΤΟ 5 % ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΠΟ ΑΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΕΙΤΕ ΜΠΗΚΑΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΧΟΝΤΡΟ ΒΥΣΜΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΦΟΙΤΟΥΛΕΣ.Εικόνα
2) Εαν θελεις να πας στο λιμενικο καλυτερα να μπεις με το απολυτηριο λυκειο σου ΚΑΙ χωρις ολη αυτην την ταλαιπωρια των 4 χρονων στις ΑΕΝ που στην τελικη το πτυχιο σου θα σε χρησιμευει μονο για το ναυτικο επαγγελμα.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

marilou.dem έγραψε: Ομως μπερδευτικα κ δεν το δηλωσα. Αρα τωρα πως θα γινει να ειμαι υποψηφια;

Οταν με το καλο τελειωσουν οι πανελληνιες εξετασεις συνηθως οι θεσεις που προκηρυσσονται για τις ΑΕΝ δεν πληρουνται ολες. Οποτε καθε χρονο βγαινει συμπληρωματικη προκηρυξη για την πληρωση των θεσεων που εμειναν κενες. Σε αυτην την προκηρυξη μπορεις να συμμετασχεις μονο με το απολυτηριο του λυκειου. Η επιλογη των υποψηφιων γινεται με τον τροπο της μοριοδοτησης.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Δημοσίευση από ΒΑΓΓΕΛΗΣ »

Παιδια ξερετε ποιο μηνα θα βγει η προκηρυξη της αεν?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από Greek_Army »

ΒΑΓΓΕΛΗΣ έγραψε:Παιδια ξερετε ποιο μηνα θα βγει η προκηρυξη της αεν;

Μαιο
φανης

Δημοσίευση από φανης »

Καλησπερα,12 μαιου ειναι οι πανελληνιες! Ποτε πρεπει να παω στη σχολη να καταθεσω τα δικαιολογιτικα; Εχει βγει η προκυρηξη; Ευχαριστω!
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης