Αλεξιπτωτιστές: Γενικές Πληροφορίες

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από D.Y.K »

Φιλαράκι σιγά μην επιλέξουν εσένα για τα Αλεξίπτωτα εάν δεν έχεις βάλει μέσον.Οπουδήποτε αλλού ναι, αλλά στην ΜΑΛ δεν υπάρχει.

Είναι σαν να σε επιλέγουν να υπηρετήσεις στην Αεροπορία φαντάρος κατά τύχη. Εικόνα

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από Greek_Army »

polemoxaris έγραψε:
Greek_Army έγραψε:
polemoxaris έγραψε:Παιδιά, αν επιλέξουν κάποιο για αλεξιπτωτιστή και δεν θέλει να πάει, αλλά θελει να συνεχίσει τη θητεία του στους αμφίβιους, μπορεί να πάει;

Μεγάλε για αλεξιπτωτιστή δεν σε διαλέγουνε από μόνοι τους. Οπότε αν κοπείς ενώ έχεις περάσει αθλήματα κτλπ. Φεύγεις από ειδικές δυνάμεις εντελώς

δεν εννοώ αυτό. Εννοώ μετά την βασική εκπαίδευση ποιος αποφασίζει αν θα πας αλεξίπτωτα ή αμφίβιους;

Eσύ αν θα τα καταφέρεις στα αθλήματα και το βύσμα σου
@xristos@
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από @xristos@ »

Στη δικια μας σειρα 313 πηραν τους περισσοτερους που δηλωσαν αλεξιπτωτα και περασαν τα αθληματα που κ σ'αυτα δεν ηταν κ πολυ αυστηρη η κριση... Ηθελαν κοσμο απο οτι φανηκε... Επισης αν μπεις αλεξιπτωτα και κοπεις στο ΣΒΕΑ δεν σε διωχνουν απο Ε. Δ πας κατα πασα πιθανοτητα αμφιβιος
Αλέξης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Αλέξης »

Ρε παιδιά κάτι άσχετο... Οι αλεξιπτωτιστές δε φοράνε παραλλαγή;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 10
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Αλέξης έγραψε:Ρε παιδιά κάτι άσχετο... Οι αλεξιπτωτιστές δε φοράνε παραλλαγή;

Φυσικά και φοράνε παραλλαγή.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
POLITHS
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από POLITHS »

Αλέξης έγραψε:Ρε παιδιά κάτι άσχετο... Οι αλεξιπτωτιστές δε φοράνε παραλλαγή;
φυσικα και φορανε οπως σου ειπε ο ΝASOS η μονη διαφορα με τις υπολοιπες ειδικες δυναμεις στο θεμα στολης ειναι οτι πλεον φερουνε εκτος απο πρασινο μπερε και μαυρο οκταγωνο οπως παλια δεν εχουν τζοκευ. Καλο απογευμα
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 8
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

POLITHS έγραψε:... μαυρο οκταγωνο...
Ακυρο στο μαυρο οκταγωνο...
Αλέξης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από Αλέξης »

Μάλιστα. Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Κ εγώ έτσι ήξερα απλά είδα κάτι βιντεάκια το μεσημέρι και κάνανε ελεύθερο άλμα με μια στολή ολόσωμη, παρεμφερή με αυτή των πιλότων...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Αυτοί είναι στελέχη του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών Εικόνα
Άβαταρ μέλους
POLITHS

Δημοσίευση από POLITHS »

297ΙΜΑΚ έγραψε:
POLITHS έγραψε:... Μαυρο οκταγωνο...
Ακυρο στο μαυρο οκταγωνο...
καθολου ακυρο το μαυρο οκταγωνο εχει επανελθει εδω και 8 μηνες περιπου με διαταγη της ΔΕΔ Και το φορανε οσοι υπηρετουν στην1 και 2 μαλ το γνωριζω οποτε μην το αμφισβητεις αν δεν το ξερεις
ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΑ Η ΠΑΤΡΙΣ ΕΣΤΙ
kostis77
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kostis77 »

Παιδια καλημερα. Εχω μερικες ερωτησεις αν ξερει καποιος και μπορει να μου απαντησει.
1) παρουσιαστηκα στο ΚΕΝ ρεθυμνο 547. Απο εκει ηρθαν και και και ρωτησαν για ειδικες δυναμεις. Ειπα για αλεξιπτωτα. Μας εκαναν καποια τεστ. Τα περασα.
Τωρα ξερει κανεις σε ποιο στρατοπεδο θα παω;

2) στο σταρτοπεδο που θα παω τι ακριβως θα κανω; Υπαρχει καποια επιγεια εκπαιδευση; Αν ναι, τι ακριβως ειναι; Και ποσες εβδομαδες διαρκει;

3) για να φτασω να κανω αλμα απο ελικοπτερο (αν καταφερω και φτασω τοσο μακρια) τι πρεπει να προηγηθει; Εννοω απο αποψη εκπαιδευσης;

4) σε ποιες περιοχες Της ΕΛΛΑΔΑΣ υπαρχουν στρατοπεδα που ειναι αποκλειστικα και μονο για αλεξιπτωτα; Ευχαριστω εκ των προτερων και ευχομαι καλη θητεια σε μας τους νεους που ορκιστηκαμε χτες. Να ειστε ολοι καλα.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Πολλές ερωτήσεις οι οποίες έχουνε απαντηθεί πολλές φορές. Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω θέματα και θα τα βρείς όλα
Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση / Ασκήσεις

Αλεξιπτωτιστές: Μοίρες Αλεξιπτωτιστών

Αλεξιπτωτιστές: Κατάταξη και αθλήματα
John1994

Δημοσίευση από John1994 »

Καλησπέρα παιδιά, είμαι 16,5 χρονών και πάω Β' Λυκείου. Σε 17 μήνες περίπου θα κληθώ για την θητεία μου και σκέφτομαι να πάω ειδικές δυνάμεις. Θα ήθελα πολύ να πάω αλεξιπτωτιστές και σαν ειδικότητα ελεύθερος σκοπευτής. Βέβαια είμαι σε ένα δίλημμα: Να πάρω αναβολή και να κάνω πρώτα 4 χρόνια πανεπιστήμιο, οπότε στα 22 μου να πάω έφεδρος ή να πάω κατευθείαν στα 18; Επίσης να προσθέσω ότι έχω μυωπία 3 και 2,25 (οπότε μάλλον χλωμό το βλέπω το ελεύθερος σκοπευτής... ), άρα ίσως θα ήταν καλύτερο να πάω πρώτα πανεπιστήμιο για να σταθεροποιηθεί η μυωπία και να κάνω laser... Εσείς τι άποψη έχετε; Και αν πιστεύεται ότι πρέπει να πάω κατευθείαν, να πάρω ας πούμε γυαλιά-φακούς; Ευχαριστώ...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

John1994 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά, είμαι 16,5 χρονών και πάω Β' Λυκείου. Σε 17 μήνες περίπου θα κληθώ για την θητεία μου και σκέφτομαι να πάω ειδικές δυνάμεις. Θα ήθελα πολύ να πάω αλεξιπτωτιστές και σαν ειδικότητα ελεύθερος σκοπευτής. Βέβαια είμαι σε ένα δίλημμα: Να πάρω αναβολή και να κάνω πρώτα 4 χρόνια πανεπιστήμιο, οπότε στα 22 μου να πάω έφεδρος ή να πάω κατευθείαν στα 18; Επίσης να προσθέσω ότι έχω μυωπία 3 και 2,25 (οπότε μάλλον χλωμό το βλέπω το ελεύθερος σκοπευτής... ), άρα ίσως θα ήταν καλύτερο να πάω πρώτα πανεπιστήμιο για να σταθεροποιηθεί η μυωπία και να κάνω laser... Εσείς τι άποψη έχετε; Και αν πιστεύεται ότι πρέπει να πάω κατευθείαν, να πάρω ας πούμε γυαλιά-φακούς; Ευχαριστώ...

Έχουμε και λέμε
1. Ειδικότητα ελεύθερος σκοπευτής δεν υπάρχει για να κάνεις την θητεία σου
2. Με τέτοια μυωπία κόβεσαι από τα αλεξίπτωτα οπότε κάνε Laser και μετά ξαναέλα να σου λύσουμε τις απορίες σου
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Δεν μπορείς να πάς για Ελεύθερος Σκοπευτής, για Υποβρύχιες Καταστροφές, για Αυτοδύτης, για άλματα Ελεύθερης Πτώσης, και διάφορα άλλα Σχολεία Ειδικών Δυνάμεων που τα παρακολουθούν μόνο μονιμα στελέχη.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες