Πως μετρά την ηλικία ο στρατός;
Ποτε συμπληρώνεις τα 35 για να υπηρετησεις μειωμένα
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 1
- Επάγγελμα: Possessed Killing Machine
Για τον στρατο ολοι εχουμε γεννηθει 1.1stkostas έγραψε:Πιο καθαρα τωρα ποτε συμπληρώνεις τα 35 για να υπηρετησεις μειωμένα
μετα το μήνα που γεννήθηκες; Η απο την 1.1 του ετους που γεννηθηκες +35;
Συνήθως κοιτάζουν μονάχα το έτος στο στρατό, δηλαδή σήμερα λογίζεται σαν 20 ετών κάποιος που γενήθηκε στις 31/12/1990, παρόλο που δεν έχει φτάσει ακόμη η μέρα των γενεθλίων του.
Σε εκτέλεση της συνταγματικής αυτής επιταγής, η στρατολογική νομοθεσία ορίζει ότι όλοι οι Έλληνες από την 1η Ιανουαρίου του έτους κατά το οποίο διανύουν το 19o έτος μέχρι την 31η Δεκεμβρίου κατά το οποίο συμπληρώνουν το 45o έτος της ηλικίας τους, έχουν υποχρέωση στράτευσης στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Μειωμένη θητεία
Εγω ειμαι τον Ιουλιο δλδ τον εβδομο μηνα αυτον το Ιουλιου κλεινω τα 18 Μπορω να πα ομως στρατο αφου αλαξει ο χρονος σωστα; Αφου μετραει απο 1.1 Οποτε μπορω να παω;
Οτι γενικα ετσι μετραει την ηλικια ο στρατος το ξερω!εδω ομως ο νομος λεει για συμπληρωση των 35 ετων
στις αναβολες και στα άλλα δεν μιλανε για συμπληρωση αλλα λεει να εισαι τοσο η να μυν υπερβαινεις αυτο το οριο ηλικιας! Εδω ομως λεει ο νομος για συμπληρωση των 35
οποτε μηπως αλλαζουν τα πραγματα;
υπαρχει καποιος εδω μεσα που υπηρετησε μειωμενα για να μας το πει υπευθυνα;
στις αναβολες και στα άλλα δεν μιλανε για συμπληρωση αλλα λεει να εισαι τοσο η να μυν υπερβαινεις αυτο το οριο ηλικιας! Εδω ομως λεει ο νομος για συμπληρωση των 35
οποτε μηπως αλλαζουν τα πραγματα;
υπαρχει καποιος εδω μεσα που υπηρετησε μειωμενα για να μας το πει υπευθυνα;
Εχω και εγω μια απορια. Πως υπολογιζει ο στρατος την ηλικια για το 35ο ετος ηλικιας; Εχω παρατηρησει οτι κοιταει μονο το ετος γεννησης και οχι την ακριβη ημερομηνια.
Εγω πχ εχω γεννηθει το 1978, ειμαι 33 για τον στρατο ή 34; Και η εξαγορα της θητειας γινεται τον 36ο χρονο ή απο οταν μπεις στον 35ο;
Ευχαριστω
Εγω πχ εχω γεννηθει το 1978, ειμαι 33 για τον στρατο ή 34; Και η εξαγορα της θητειας γινεται τον 36ο χρονο ή απο οταν μπεις στον 35ο;
Ευχαριστω
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 1
Mike έγραψε:Εχω και εγω μια απορια. Πως υπολογιζει ο στρατος την ηλικια για το 35ο ετος ηλικιας; Εχω παρατηρησει οτι κοιταει μονο το ετος γεννησης και οχι την ακριβη ημερομηνια.
Ευχαριστω
34 είσαι. Οπότε όταν συμπληρώσεις το 35ο έτος της ηλικίας σου μπορείς να κάνεις εξαγορά θητείας.
Σε ευχαριστω πολυ.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες