Βύσματα και ρουσφέτια στο στρατό
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 6
Φίλε Μάνο δεν κρίνω από τον εαυτό μου. Κρίνω από αυτά που βλέπω και καταθέτω την άποψη που σχηματίζω μέσω αυτών.
Καλά!
Απλά όσο λέμε τέτοια πράγματα διαιωνίζουμε αυτή την νοοτροπία "ότι χωρίς βύσμα δεν γίνεται τίποτα".
Απλά όσο λέμε τέτοια πράγματα διαιωνίζουμε αυτή την νοοτροπία "ότι χωρίς βύσμα δεν γίνεται τίποτα".
-
- Ταξίαρχος
Με το να λέμε όμως εμείς απλά όψεις και απόψεις εδώ δεν γίνεται τίποτα, ούτε αλλάζει κάτι. Τα βύσματα υπάρχουνε και θα υπάρχουνε. Αλλαγή εγώ δεν βλέπω να υπάρξει ούτε σε 30 χρόνια. Ίσα ίσα που από το κακό στο χειρότερο βλέπω να πηγαίνει η κατάσταση.
Δεν είπα σαφώς ότι χωρίς βύσμα δεν γίνεται τίποτα, απλά διατύπωσα την πραγματικότητα που βλέπω εγώ τουλάχιστον.
Δεν είπα σαφώς ότι χωρίς βύσμα δεν γίνεται τίποτα, απλά διατύπωσα την πραγματικότητα που βλέπω εγώ τουλάχιστον.
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 2
- Επάγγελμα: XARAKIRI
- Επικοινωνία:
Αν εχεις βυσμα διαβαινε αν εχεις κ@@ο στησε λεει η παροιμια
Κατι τετοιο τελος παντων
Κατι τετοιο τελος παντων
Όποιος ξεχνάει την ιστορία του είναι υποχρεωμένος να την ξαναζήσει. (Σανταγίανα Ισπανός Φιλόσοφος)₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 1
Μια και μιλαμε για βυσματα για ριξτε μια ματια στο θεμα "Αλεξης ο μαχιμος"
Ειναι διδακτικο! 

-
- Posts in topic: 3
- Ενδιαφέροντα: διάβασμα,κυνήγι,πουλιά
Αυτός ξέρει από βύσματα.
-
- Στρατιώτης
Εμενα που με ειχε η οικογενεια 2 ωρες και μου κλαιγοταν να τους δωσω φωτοτυπια του σημειωματος καταταξης για να με βυσματωσουν και αρνηθηκα τι να πω;
Παρακαλω, οι μουτζες μια-μια (αν και βαθεια μεσα μου, θεωρω τιμη μου που η πατριδα μου με εμπιστευεται για τις Ειδικες Δυναμεις
)
Παρακαλω, οι μουτζες μια-μια (αν και βαθεια μεσα μου, θεωρω τιμη μου που η πατριδα μου με εμπιστευεται για τις Ειδικες Δυναμεις

-
- Λοχίας
- Ενδιαφέροντα: μουσικη, σινεμα, βιβλια, αθλητισμος
- Επάγγελμα: Ασκουμενος φαρμακοποιος
Ferongr έγραψε:Εμενα που με ειχε η οικογενεια 2 ωρες και μου κλαιγοταν να τους δωσω φωτοτυπια του σημειωματος καταταξης για να με βυσματωσουν και αρνηθηκα τι να πω;
εισαι ωραιος κ μετρας και σου ευχομαι να τα καταφερεις και να βαλεις το πρασινο μπερε.

-
- Στρατιώτης
Και την πουλαδα!1 ΜΑΛ παρακαλω 

Στο στρατό ψάχνουν... Με το ντουφέκι τους φαντάρους και στο ναυτικό δεν ξέρουν τι να τους κάνουν. Την ίδια ώρα που πολλές μονάδες εμφανίζουν μειωμένη επάνδρωση, στο Π. Ν. Έχουν και πλεόνασμα σε κληρωτούς.
...
* Στην ΕΣΣΟ Φεβρουαρίου από τους 870 ναύτες οι 350 μετακινήθηκαν από το στρατό με υπογραφή υπουργού. Ποσοστό που αντιστοιχεί στο 40% του συνόλου της σειράς.
* Στη σειρά του Μαΐου έβαλαν τη στολή του ναύτη 1.400, εκ των οποίων οι 750 (ποσοστό 53%) ήταν για το στρατό.
* Το ποσοστό των μετατάξεων προς το ναυτικό εκτοξεύτηκε στο 63% στη σειρά του Σεπτεμβρίου. Οι 950 από τους 1.500!
* Στη σειρά του Νοεμβρίου κατατάχθηκαν 2.120, εκ των οποίων οι 1.250 (59%) πήραν το δρόμο για το στρατό.
* Συνολικά πέρυσι, ο στρατός στερήθηκε 3.300 φαντάρους, όταν οι σειρούλες στις μονάδες του αναγκάζονται να μένουν μέσα ακόμη και 20 ημέρες το μήνα. Κι επειδή δεν βλέπουν κανονική έξοδο περιορίζονται σε 4ωρες με υπηρεσιακά σημειώματα. Οταν ζητούν άδεια τούς την κόβουν γιατί υποστηρίζουν ότι «δεν έχουν κόσμο».
Γιατί χρειάζονται οι μετατάξεις; Επισήμως για να καλύψουν υπηρεσιακές ανάγκες των κλάδων, αλλά στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τις πελατειακές σχέσεις του υπουργού και των βουλευτών.
Και έτσι το Π. Ν. Φτάνει να έχει επάνδρωση στο 159% σε ναύτες! Δεν φαίνεται, λοιπόν, καθόλου περίεργο που σε αρκετές υπηρεσίες του οι ναύτες φτάνουν να «παίζουν» μία υπηρεσία μέσα, πέντε έξω.
Η επάνδρωση στη «Ναυτική Βάση Κανελλόπουλος» στο Σκαραμαγκά (η οποία από πέρυσι με απόφαση Μεϊμαράκη θεωρείται παραμεθόριος) έφτασε στο εξωπραγματικό 1.000% (!). Ακολούθως, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας στο 150% και στο ΓΕΝ στο 115%.Στο Πεντάγωνο οι ναύτες κόβουν βόλτες έξω από τους διαδρόμους της «γαλέρας» του υπουργικού γραφείου. Αγνωστο είναι πόσοι, τελικά, υπηρετούν στο λεγόμενο «οίκημα του αρχηγού ΓΕΝ» στην περιοχή της Αμφιάλης. Πηγές στο ναυτικό λένε ότι στα χαρτιά εμφανίζεται ένας μικρός αριθμός, ενώ στην πραγματικότητα οι «ναύτες VIP», με προφορικές εντολές, είναι πολύ περισσότεροι.
Ελευθεροτυπία
-
- Ταξίαρχος
Δεν είναι εντελώς αληθές βέβαια αυτό. Με την έννοια ότι και στο ναυτικό όσοι είναι βυσματικά, δεν κάνουνε τίποτα με αποτέλεσμα να χώνονται όσοι υπηρετούνε κανονικά (άνευ βύσματος δηλαδή) και να κάνουνε τις υπηρεσίες -και- των βυσμάτων.
Στην πράξη δηλαδή η πληρότητα πέραν του 100% δεν γίνεται αντιληπτή από όλους τους κληρωτούς του ναυτικού.
Όπως και να έχει πάντως, η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάμματα μαζί.
Στην πράξη δηλαδή η πληρότητα πέραν του 100% δεν γίνεται αντιληπτή από όλους τους κληρωτούς του ναυτικού.
Όπως και να έχει πάντως, η κατάσταση είναι για γέλια και για κλάμματα μαζί.
-
- Ταξίαρχος
Και οταν υπηρετουσα εγω, η πληροτητα παλι ηταν σε υψηλους αριθμους-οχι βεβαια αυτο το τερατουργημα-αλλα τοτε πληροτητα ειχαν και τα πλοια (Αθανατο Α/Γ ΚΩΣ)
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Ελα ρε Π/Ν... Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι ο Λυμπέρης έχει καμία σχέση με τον σημερινό; Ο ένας είχε στήσει το στόλο στα Ιμια με τέτοιο τρόπο που οι Τούρκοι ακόμα θα ρυμουλκούσαν τα ναυάγια ενώ ο σημερινός από υπασπιστής στην προεδρία της Δημοκρατίας (πολλάααα χρόνια) Έγινε Α/ΓΕΝ παρατύπως ΄χωρίς να έχει την απαραίτητη ελάχιστη προυπηρεσία κυβερνήτη...
Ε ενταξει οι μεταταξεις κοπηκαν σε αυτη την εσσο αποτι εμαθα (09Α), οποτε ειναι λικο ακαιρο το αρθρο. Σε αυτη την εσσο μπηκαν 680 ατομα, ολοι απο περιεοδευον.
Λεγεται οτι μονο 30 ηταν τα βυσματα τα οποια πηραν μεταταξη στο ΠΝ, και αυτα ηταν του στιλ μεγαλοστελεχη της ΟΝΝΕΔ και τετοια, με μεταταξη στο 'προφορικο' ατυπα με καποιο τροπο. Υπογραφες για μεταταξεις δεν μπηκαν σε αυτη τη σειρα.
Γενικα πιστευω ηταν ενα μετρο (μαζι με την αυξηση του προστιμου για τους ανυποτακτους), για να μαζεψει κοσμο ο στρατος ξηρας, ετσι ωστε να μπορει να γινει πιο ανετα η μελλοντικη μειωση της θητειας στους 9 μηνες.
Ελπιζω να συνεχιστει το μετρο.
Λεγεται οτι μονο 30 ηταν τα βυσματα τα οποια πηραν μεταταξη στο ΠΝ, και αυτα ηταν του στιλ μεγαλοστελεχη της ΟΝΝΕΔ και τετοια, με μεταταξη στο 'προφορικο' ατυπα με καποιο τροπο. Υπογραφες για μεταταξεις δεν μπηκαν σε αυτη τη σειρα.
Γενικα πιστευω ηταν ενα μετρο (μαζι με την αυξηση του προστιμου για τους ανυποτακτους), για να μαζεψει κοσμο ο στρατος ξηρας, ετσι ωστε να μπορει να γινει πιο ανετα η μελλοντικη μειωση της θητειας στους 9 μηνες.
Ελπιζω να συνεχιστει το μετρο.
-
- Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
- Επικοινωνία:
Ρε παιδιά, μήπως ο κος υπουργός δεχόταν πιέσεις από τη βιοτεχνεία που φτιάχνει τις στολές του ναύτη ;
έτσι εξηγείται κ το ότι 3 φορές μου είπαν όχι σε μετάταξη από Π. Ν. Σε Σ. Ξ !
έτσι εξηγείται κ το ότι 3 φορές μου είπαν όχι σε μετάταξη από Π. Ν. Σε Σ. Ξ !
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες