ΑΕΝ - Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από greko_27 »

makis έγραψε:Γκρεκο εγω οταν θα ειμαι στην σχολη και θα κανω το εξαμηνο στο καραβι θα μιλαω στο vhf η οχι;

Για να μιλας με το σπιτι σου υπαρχει το δορυφορικο τηλεφωνο. Το vhf ειναι για αλλες δουλιες και δεν επιτρεπεται οι δοκιμοι να το χρησιμοποιουν χωρις εντολη αξιωματικου... Δεν ειναι παιχνιδι... Οι καλυτεροι σου φιλοι στην αρχη σαν πρωτομπαρκος δοκιμος θα ειναι η κα. ΜΑΠΑ και η κα. ΣΚΟΥΠΑΕικόνα
...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος greko_27 την Τρί Αύγ 31, 2010 5:25 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
makis

Δημοσίευση από makis »

Οταν λες στην αρχη για ποσο καιρο δηλαδη; Αν εχω το ecdl πιστοποιηση υπολογιστων δηλαδη χρησιμευει σε τιποτα;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

makis έγραψε:Οταν λες στην αρχη για ποσο καιρο δηλαδη; Αν εχω το ecdl πιστοποιηση υπολογιστων δηλαδη χρησιμευει σε τιποτα;

Εξαρταται απο σενα εαν ομως εισαι αδιαφορος και δεν εχεις αποριες για το επαγγελμα του πλοιαρχου (δηλαδη δεν ρωτας) εαν δεν εισαι φιλοτιμος, δεν εισαι εργατικος κτλ... Εεε τι καταληξη την ξερεις σκουπα και μαπα ολη μεραΕικόνα... Οσο για το ecdl... Η γνωση υπολογιστων και αγγλικων ειναι απαραιτητη ιδιαιτερα για τους πλοιαρχους... Απο κει και περα δεν θα καθεσαι και ολη μερα επειδη εισαι εκπαιδευομενος...4 ωρες εξωτερικες δουλιες (βαψιματα, καθαριοτητες, δηλαδη τα παντα ολα οπως λεει και ο αλεφαντοςΕικόνα) καταστρωματος κατω απο την επιβλεψη του λοστρομου και μετα 4 ωρες γεφυρα...
makis

Δημοσίευση από makis »

Γκρεκο ο Καθηγητης που εχω στο σχολειο στα ναυτιλιακα μου ειπε οτι θα πω εγω σε τι καραβι θελω να μπω

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

makis έγραψε:Γκρεκο ο Καθηγητης που εχω στο σχολειο στα ναυτιλιακα μου ειπε οτι θα πω εγω σε τι καραβι θελω να μπω

Θα σου σερβιρουν και καφε και επειτα οταν πας στο πλοιο θα σου στειλουν και μια ρουμανα για τα δυσκολα βραδιαΕικόνα... Πες στον καθηγητη σου να μην λεει παπατζες. Οπου υπαρχει κενη θεση θα σε στειλουν... Εμεις που ημασταν β΄μηχανικοι ειχαμε το δικαιωμα να επιλεξουμε καποιο πλοιο της αρεσκειας μας για διαφορους λογους και παλι δυσκολα... Και σε περιπτωση που υπηρχε αναγκη αλλαζαμε τα πλοια καθε διμηνο...
Kostas

Δημοσίευση από Kostas »

Γκρέκο σε ευχαριστώ για την απαντησή σου. Κάτι τελευταίο μόνο... Ξέρω πως στα ταξίδια θα είναι παλούκια αλλα αυτό που δεν ξέρω είναι τι γίνετε οσο θα είμαι μεσα στη σχολή. Π. Χ. Καθε πότε βγαίνεις απο το σχολή και γενικότερα πως είναι η κατάσταση μέσα;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Kostas έγραψε:Γκρέκο σε ευχαριστώ για την απαντησή σου. Κάτι τελευταίο μόνο... Ξέρω πως στα ταξίδια θα είναι παλούκια αλλα αυτό που δεν ξέρω είναι τι γίνετε οσο θα είμαι μεσα στη σχολή. Π. Χ. Καθε πότε βγαίνεις απο το σχολή και γενικότερα πως είναι η κατάσταση μέσα;

επειδη εχουν περασει και αρκετα χρονια απο τοτε που ημουν στην σχολη αυτα εχουν αλλαξει τωρα. Εμεις βγαιναμε οποτε θελαμε... Σημερα οι εξοδοι ειναι καθε τεταρτη και πσκ... Βεβαια καλυτερα να πει τη γνωμη του καποιος που φοιτει φετος στις ΑΕΝ
Kostas

Δημοσίευση από Kostas »

Πσκ ειναι για παρασκευή ή για παρασκευοσαββατοκύριακο;: Ρ
Ευχαριστώ και πάλι.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Kostas έγραψε:Πσκ ειναι για παρασκευή ή για παρασκευοσαββατοκύριακο;: Ρ
Ευχαριστώ και πάλι.

παρασκευοσαββατοκύριακοΕικόνα
olga

Δημοσίευση από olga »

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας. Κατι ακομη... Διαβασα στις προηγουμενες σελιδες, οτι ο αριθμος των γυναικων εχει αυξηθει κατα πολυ, κατι που ειναι πολυ ενθαρρυντικο. Στις αρχες της συζητησης ομως αναφερεται πως το επαγγελμα αυτο δεν κανει για γυναικες... Θα ηθελα πολυ την γνωμη σας, καθως φαινεται οτι γνωριζετε πολλα επι του θεματος.ευχαριστω πολυ.

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

olga έγραψε:Ευχαριστω πολυ για την απαντηση σας. Κατι ακομη... Διαβασα στις προηγουμενες σελιδες, οτι ο αριθμος των γυναικων εχει αυξηθει κατα πολυ, κατι που ειναι πολυ ενθαρρυντικο. Στις αρχες της συζητησης ομως αναφερεται πως το επαγγελμα αυτο δεν κανει για γυναικες... Θα ηθελα πολυ την γνωμη σας, καθως φαινεται οτι γνωριζετε πολλα επι του θεματος.ευχαριστω πολυ.

Γυναικες στο εμπορικο ναυτικο

Πιστευω πως θα σε καλυψει σε οτι αποριες εχεις...
Johnerasmus
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Johnerasmus »

Παιδια καλησπερα. Διαβαζω με πολυ ενδιαφερον το φορουμ και απο τις απαντησεις που βλεπω πιστευω οτι εχω ελπιδες και εγω να με βοηθησετε λιγο. Δεν θα ρωτησω για μαθηματα στις ΑΕΝ και δυσκολια και αυστηροτητα, κατι αλλο θα σας ρωτησω. Εχω τελειωσει την ΑΣΟΕΕ και εχω κανει μεταπτυχιακο στο Ροττερνταμ (Ναυτιλιακα Οικονομικα κ Λοτζιστικς). Δουλευω στην ΜSC, οποιος ασχολειται με ναυτιλια θα καταλαβει. Βλεπω οτι η μορφωση μου δεν με βοηθαει και πολυ στο να παω στα operations σε μια ναυτιλιακη και ψαχνομαι γενικα πως να συνεχισω τις σπουδες μου ωστε να μπορω να παω σε τμηματα που αφορουν το πλοιο στις ναυτιλιακες (με containerships). Σκοπος μου δεν ειναι η θαλασσα, αλλα να περασω χρονο σε αυτην ωστε να μαθω περισσοτερα για το πλοιο και τη λειτοργια του. Κατα ποσο η σχολη ΑΕΝ (για πλοιαρχος) πιστευετε οτι θα βοηθουσε; Αν θελησω να εισαχθω απο οτι ειδα στην προκυρηξη μονο η ηλικια με στριμωχνει λιγο αφου μπαινω φαναταρος το Μαιο, ομως αγγλικα, βαθμοι και αυτα δεν με απασχολουν. Αν καποιος μπορει να βοηθησει θα χαρω πολυ να διαβασω την αποψη του. Ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Johnerasmus έγραψε:Παιδια καλησπερα. Διαβαζω με πολυ ενδιαφερον το φορουμ και απο τις απαντησεις που βλεπω πιστευω οτι εχω ελπιδες και εγω να με βοηθησετε λιγο. Δεν θα ρωτησω για μαθηματα στις ΑΕΝ και δυσκολια και αυστηροτητα, κατι αλλο θα σας ρωτησω. Εχω τελειωσει την ΑΣΟΕΕ και εχω κανει μεταπτυχιακο στο Ροττερνταμ (Ναυτιλιακα Οικονομικα κ Λοτζιστικς). Δουλευω στην ΜSC, οποιος ασχολειται με ναυτιλια θα καταλαβει. Βλεπω οτι η μορφωση μου δεν με βοηθαει και πολυ στο να παω στα operations σε μια ναυτιλιακη και ψαχνομαι γενικα πως να συνεχισω τις σπουδες μου ωστε να μπορω να παω σε τμηματα που αφορουν το πλοιο στις ναυτιλιακες (με containerships).Σκοπος μου δεν ειναι η θαλασσα, αλλα να περασω χρονο σε αυτην ωστε να μαθω περισσοτερα για το πλοιο και τη λειτοργια του. Κατα ποσο η σχολη ΑΕΝ (για πλοιαρχος) πιστευετε οτι θα βοηθουσε; Αν θελησω να εισαχθω απο οτι ειδα στην προκυρηξη μονο η ηλικια με στριμωχνει λιγο αφου μπαινω φαναταρος το Μαιο, ομως αγγλικα, βαθμοι και αυτα δεν με απασχολουν. Αν καποιος μπορει να βοηθησει θα χαρω πολυ να διαβασω την αποψη του. Ευχαριστω.

ΑΕΝ=4 ΧΡΟΝΙΑ... Εχεις ορεξη να ξανασπουδασεις;Κατά τη διάρκεια της φοίτησης οι Πλοίαρχοι αποκτούν εξιδικευμενες γνώσεις υποδομής σε Μαθηματικά, Φυσική, Μετεωρολογία, Πληροφορική και Αγγλικά,καθώς και σε μαθήματα ειδικότητας, όπως Ναυτιλία, Φορτώσεις,Διεθνείς Συμβάσεις, Επικοινωνίες,Οικονομική Διαχείριση Πλοίου,Ναυτικό Δίκαιο κλπ. Το οριο ηλικιας για να μπεις ειναι το 26ο... Τωρα οι ΑΕΝ δεν πιστευω οτι μπορουν να σε βοηθησουν ειδικα στον τομεα σου που αφορα τα ναυτιλιακα οικονομικα. Αντιθετως θα σε βοηθουσαν στα operations κυριως στο θεμα της διαχειρησης του πλοιου και του φορτιου του. Αλλα 4 χρονια ειναι αυτα αξιζει η προσπαθεια;
Johnerasmus
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Johnerasmus »

Σε ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση. Μακαρι να ηξερα αν αξιζει, απλα αυτη την περιοδο γενικα ψαχνω τροπους να παω πιο κοντα στα operations τμηματα των ναυτιλιακων και σκεφτομαι και αυτον σαν εναν.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Για βάσεις καλύτερα δες εδώ ΑΕΝ: Προκήρυξη για εισαγωγή (2011)
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες