asimike έγραψε:Γιατι; Και αυτο που εχουμε αν ΄σπασει΄καλα και βαλεις ενα καλο πατο δεν νομιζω να ειναι και τοσο αθλιο... Εμενα παντως δεν με ενοχλησαν ποτε ...
εμενα απο το κεντρο με ενοχλουσαν, κ τα εβαλα στα αδυτα της ντουλαπας μου. Ειναι στον ανθρωπο. Πχ εαν εσυ φορουσες μια ζωη κ σαν πολιτης μποτακια, θα εχει σκληρυνει το ποδι σου περ/ρο απο το δικο μου. Ειναι ομως κ ποσο σκληρο δερμα εχει ο καθενας.
Πάντως εγώ με αυτά που έπαθα με τα άρβυλα του στρατού... Δεν κράτησα ούτε το τελευταίο ζευγάρι - μόλις απολύθηκα τα 'ριξα σουτ στον κάδο...
Όταν ήμουν στην Β'ΜΚ είδα μία φωτογραφία απο τον εμφύλιο και οι καταδρομείς φορούσαν απο τότε αυτό το είδος αρβυλών...60 χρόνια δλδ τα ίδια και τα ίδια... ...
Τώρα Λαμία μας δώσανε άρβυλο που μοιάζει με αυτό της φωτογραφίας, αλλά έχει μαξιλαράκι μόνο στο πάνω μέρος όχι στη μέση. ΤΟ καλό είναι ότι εν τέλει δώσανε 2 ζευγάρια. Μερικοί άτυχοι πήρανε τις ακόμα πιο παλιές αρβύλες που δεν έχουν ούτε πάνω μαξιλαράκι, ούτε εγκοπή στη μέση των κορδονιών κ από ότι μου λέγανε δν είναι τόσο βολικές.
Η ουσια ειναι οτι τελικα προκειται για ενα αθλιο αρβυλο απο τα χειροτερα που θα μπορουσαν να κατασκευαστουν. κακης ποιοτητας, χωρις καν την ελαχιστη αδιαβροχοποιηση που θα επερεπε να παρεχει ενα απλο δερμα! δυστυχως τοσα χρονια οι οποιες βελτιωσεις εγιναν δεν βοηθησαν καθολου. το αρβυλο ειναι ελειπες σε καθε τομεα με αποτελεσμα να ταλαιπωρει καθενα που το φοραει. ευτυχως εδω και χρονια επιτρεπεται η χρηση αρβυλων απο το εμποριο. εχοντας δοκιμασει διαφορετικα αρβυλα τα τελευταια χρονια θα θεωρουσα πολυ αξιολογα αρβυλα των εξης κατασκευαστων:danner (το κορυφαιο αρβυλο προσωπικα),haix,wellco,belleville,matterhorn,meindl. καπως ακριβα βεβαια, αλλα αξιζουν καθε τους ευρω. ευτυχως μεσω ιντερνετ μπορουν να βρεθουν τα περισσοτερα σε πολυ καλες τιμεσ
Το τριτο εχει και σεντονι εκτος απο το μαξιλαρακι! Τα αρβυλα εχουν αθλιους πατους και μας ξεγαλανε με τα μαξιλαρακια πλαγια και πανω κατα μηκος του αστραγαλου. Δεν μπορουσαν να βαλουν και κανα μαξιλαρακι μεσα στις μποτες?
Μπορείς να βάλεις πάτους στο εσωτερικό. Εγώ την είδα κομάντο κ δεν έβαλα στη θητεία μου, με αποτέλεσμα τα πόδια να έχουν κάλους μέχρι κ ένα 6μηνο αφού απολύθηκα...