Δείκτης Μάζας Σώματος για στρατιωτικούς (2011)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
ΣΤΡ

Δημοσίευση από ΣΤΡ »

ΓΕια σας, φετος δινω για σχεδον ολες τις στρατιωτικες σχολες με πρωτη επιλογη ευελπιδων οπλα

ειμαι 1.98 76 κιλα με δμς 19.4 Τελικα το οριο για τους ανδρες ξεκιναει απ 19 η 20 ; ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ!
Κάθρυν
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Κάθρυν »

Διάβασε την προκύρηξη. Και μην αγχώνεσαι το πολύ πολύ να βάλεις κανα-δυο κιλά.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 9
Ενδιαφέροντα: - free running -
Επάγγελμα: kommanto junior

Δημοσίευση από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 »

ΣΤΡ έγραψε:ΓΕια σας, φετος δινω για σχεδον ολες τις στρατιωτικες σχολες με πρωτη επιλογη ευελπιδων οπλα

ειμαι 1.98 76 κιλα με δμς 19.4 Τελικα το οριο για τους ανδρες ξεκιναει απ 19 η 20 ; ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ!

πωπω. Κι αλλος συναδελφοςΕικόνα (συναδελφος γτ λιγο δυσκολο 1.98 κοριτσι) Εικόνα

Την ΠΟΛΗ που μου πήρανε εγώ την θέλω πίσω να μπω μεσ'την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και να την λειτουργήσω και μονο τότε ο ΘΕΟΣ την ΠΟΛΗ θα φωτίσει και ο ΥΜΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ παντου θα απειχήσει!!!
patriotis21
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από patriotis21 »

Γεια σε ολους... Εχω κατι που με απασχολει και χρειαζομαι βοηθεια. Ειμαι 80 κιλα και 1.76, νομιζετε πως βρισκομαι μεσα στα ορια ή θα εχω προβλημα με το βαρος;

Οποιος γνωριζει κατι ας με διαφωτισει, ευχαριστω!

Αλέξης
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από Αλέξης »

Δές εδώ φιλαράκι http://www.eufic.org/article/el/rid/eufic-bmi-calculator Υπολόγισε το ΔΜΣ σου και νομίζω τα όρια είναι απο 19 μέχρι 22 (υπάρχουν τα ακριβή όρια σε άλλο θέμα στο forum)
Άβαταρ μέλους
karabill
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από karabill »

Η προκήρυξη λέει : Για τα ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ, Οι Άντρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν, Δείκτη Μάζας Σώματος, (δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους τους σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους τους σε

μέτρα), Μεταξύ 19-27, Για τις γυναίκες ο Δείκτης Μάζας Σώματος πρέπει να είναι μεταξύ 18-25.

(Παράδειγμα: Ένας υποψήφιος με ύψος 1,75 μέτρα και βάρος 74 κιλά έχει ΔΜΣ 74/ (1,75 χ 1,75)

=24,16.

~ΑΡΧΕΣΘΑΙ ΜΑΘΩΝ ΑΡΧΕΙΝ ΕΠΙΣΤΗΣΕΙ~ "Αν μάθεις να διοικείσαι θα γνωρίζεις να διοικείς"
Αριαδνη
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Αριαδνη »

Δηλαδη αμα δεν εισαι για λιγο στα ορια σε κοβουν; Και δε λαμβανουν καθολου υποψη τους οτι λογω οργανισμου δεν μπορεις να παχυνεις ευκολα ή να αδυνατισεις?
Στεφανια

Δημοσίευση από Στεφανια »

Να ρωτησω κατι επειδη ειδα τα υψομετρικα ορια και επαθα.. εχω υψος 163 και βαρος 53. θα επρεπε να ειμαι 63 κιλα για να γινω δεκτη?
ΔΗΜΗΤΡΗΣ..82
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ..82 »

Χαχαχαχ, οχι ρε...1α χαρα εισαι. Ονω απο 63 να μην πας.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από yandr »

Για τα ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ, οι άντρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν, Δείκτη Μάζας Σώματος,(δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους τους σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους τους σε μέτρα), μεταξύ 19 - 27, ενώ για τις γυναίκες ο Δείκτης Μάζας Σώματος πρέπει να είναι μεταξύ 18 - 25.(Παράδειγμα: Ένας υποψήφιος με ύψος 1,75 μέτρα και βάρος 74 κιλά έχει ΔΜΣ 74/ (1,75 χ 1,75) =24,16.

Προκήρυξη 2011
decodernt
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από decodernt »

Όντως παιδιά έδωσα και πέρυσι για στραιωτικές σχολές και ήμουν μισό κιλό παραπάνω και του έδωσαν λίγη βαρύτητα επειδή ήμουν στα όρια, αλλά με πέρασαν. Ήμουν 82 κιλά στο 1,76 και μου έκοψε ένα κιλό το παλικάρι στο γραφείο. Αλλα στην φετινή προκύρηξη είδα οτι τα όρια ειναι στο 27 για άντρες και όχι στο 25. Αλλά μην βασίζεστε σε αυτό γιατί εκεί μέσα αυτοί έχουν δίκιο και όχι εσεις. Και γω πάλι δίνω φέτος και έχω χάσει 6 κιλά για να είμαι σίγουρος. Πάντως όποιος μπορεί τον συμβολεύω να δώσει Ευελπίδων τις εξετάσεις... Είναι πολύ καλοί με τους υποψήφιους, για αλλού έχω ακούσει ότι κόβουν πιο εύκολα... Καλό Πάσχα και Χριστός Ανέστη σε όλους!
Άβαταρ μέλους
DaMon
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από DaMon »

Το ΔΜΣ πολυ μεγαλη βλακεια πραγματικα ρε παιδια... Ακομα ενας χαζος τροπος για να κοβουν ατομα... Αν θελουν να ειναι αντικιμενικοι, ας κανουν πιο ζορικα αθληματα.

Δηλαδη αμα καποιος ηταν αθλητης ας πουμε της παλης, εχει δυναμη να στειλει την σφαιρα 10 μετρα με το ενα χερι, αντοχη να βγαλει το 1000αρι δυο φορες και ταχυτητα για το σπριντ τοτε ποιος ο λογος να κοπει επειδη θα ειναι βαρης;

Εδω περναναι αλλοι και αλλοι...
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 6
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

Για ποιον λόγο είνα βλακεία ο ΔΜΣ;Εγώ πιστεύω ότι ειναι καλό όριο του.

DaMon έγραψε:Δηλαδη αμα καποιος ηταν αθλητης ας πουμε της παλης, εχει δυναμη να στειλει την σφαιρα 10 μετρα με το ενα χερι, αντοχη να βγαλει το 1000αρι δυο φορες και ταχυτητα για το σπριντ τοτε ποιος ο λογος να κοπει επειδη θα ειναι βαρης;
Σιγά μην είναι αθλητής και να είναι υπέρβαρος.

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Άβαταρ μέλους
DaMon
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από DaMon »

Α ναι; Εχεις ασχοληθει ποτε με κανα "δυναμικο" αθλημα η ετσι τα λες αυτα;

Πληροφοριακα παντως... Κιλα ζυγιζουν και οι μυες οχι μοναχα το λιπος. Οποτε ενας αθλητης με αυξημενη μυικη μαζα (αθλητης της αρσης βαρων π. Χ.) ειναι υπερβαρος συμφωνα με το ΔΜΣ...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από yandr »

Όποτε μπαίνουν γενικά κριτήρια σε κάποια προκήρυξη κάποιοι θα αδικηθούν. Η περίπτωση που αναφέρεις αποτελεί τρομερή εξαίρεση στον κανόνα και δε νομίζω ότι καταρρίπτει σε καμία περίπτωση τη χρησιμότητα του ΔΜΣ.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες