Μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 130

Δημοσίευση από Signaller »

dn24 έγραψε:ξερουν αυτοι, πολλοι που κανουν προβλεψεις για το οικονομικο μελλον της ελλαδας, ανηκουν στις ξακουστες αγορες. Ας παρουμε κ μια αποψη απο εδω: http://www.antinews.gr/?p=72444
Ενδιαφέρον Εικόνα
Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 107
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Επιχειρήσεις: Βγήκαν οι "σκελετοί" σεργιάνι

Στο φως αρχίζουν σταδιακά να βγαίνουν οι. σκελετοί που έκρυβαν, επί σειρά ετών, εισηγμένες και μη επιχειρήσεις στις. ντουλάπες τους, απειλώντας με ζημίες εκατομμυρίων ευρώ πιστωτές και μετόχους και με νέα κρίση αξιοπιστίας τις εποπτικές αρχές και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για επιχειρήσεις που «αντρώθηκαν» με κρατικό χρήμα και στήριξαν την ανάπτυξή τους ή τον πλουτισμό των μετόχων τους σε υπερτιμολογήσεις προμηθειών προς το Δημόσιο. Υπάρχουν, όμως, και αυτές που έκρυβαν επί χρόνια τα προβλήματά τους και η κρίση απλώς τις. ξεγύμνωσε.

Και στις δύο υποπεριπτώσεις τα συμπτώματα είναι ίδια.«Μαύρες τρύπες» στα αποθέματα, ενδοομιλικές υπερτιμολογήσεις, ακάλυπτες επιταγές και «φουσκωμένα» goodwill βγαίνουν στο φως και οδηγούν σε βίαιο και οδυνηρό... Ξεφούσκωμα για μετόχους και πιστωτές.

Οι κλάδοι νοσοκομειακού υλικού, φαρμάκων και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αποτελούν χαρακτηριστικές περιπτώσεις.Η κρίση έβαλε απότομο «φρένο» στις πληρωμές των ταμείων και ξεκίνησε σταδιακά ο εξορθολογισμός των τιμών.

Ο παραπάνω συνδυασμός προκάλεσε... Κατάρρευση του «μοντέλου» με το οποίο δούλευαν μεγάλες επιχειρήσεις.Τα αστρονομικά περιθώρια κέρδους που υπερκάλυπταν,επί σειρά ετών, τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εξόφληση οφειλών από νοσοκομεία «προσγειώθηκαν» και ξεκίνησε το. ντόμινο της αποδόμησης.

Euro2day.gr
Πέφτω από τα σύννεφα! Δεν το πιστεύω! Μα, όλα ήταν εντάξει, τι στο καλό συνέβη;

Τελικά είχε και ένα καλό αυτή η κρίση: Βγάζει στη φόρα το πραγματικό πρόσωπο του εν ελλάδι "επιχειρείν".

...
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Διαβάζω στα Νέα σήμερα, απόψεις ένος γάλλου, του Φιλίπ Ασκεναζί, οικονοµολόγου, διευθυντή ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Επιστηµονικής Ερευνας της Γαλλίας Λέει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα για το χρέος.

ΣΤΙΣ 14 ∆ εκεµβρίου, στο κύριο άρθρο του στο οικονοµικό ένθετο της εφηµερίδας Le Monde Και υπό τον τίτλο «Το Χρέος εναντίον της ∆ ηµοκρατίας», ο Ασκεναζί υποστηρίζει ότι όλο και περισσότερο, σε όλους τους διεθνείς και εθνικούς οικονοµικούς οργανισµούς, χρησιµοποιείται για την κρίση που ζούµε ο όρος «window of opportunity» - σε ελεύθερη απόδοση: «παράθυρο στην ευκαιρία»...

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ αυτό κατά τον Ασκεναζί; Σηµαίνει «µια ιστορική περίοδο που επιτρέπει πολιτικά να περάσουν µέτρα, τα οποία σε άλλες στιγµές θα ήταν αδύνατα (... ). Στο όνοµα της κρίσης του χρέους µπορούµε να επιβάλουµε "διαρθρωτικές αλλαγές", ακόµη κι αν δεν έχουν καµία ευθεία σχέση µε την ανάγκη αποκατάστασης των δηµόσιων λογαριασµών».

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τυχαίο, σύµφωνα µε τον Ασκεναζί, ότι αυτές οι «διαρθρωτικές αλλαγές» επικεντρώνονται σε όλες τις περιπτώσεις και ανεξαρτήτως των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τής κάθε περίπτωσης, σε δυο ίδια ζητήµατα: «λιγότερο κοινωνικό κράτος, περισσότερη απορρύθµιση της αγοράς εργασίας».

ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ: «Σε τι ακριβώς η κατάργηση του ορίου απολύσεων στις ελληνικές επιχειρήσεις θα βελτιώσει τη χρηµατοοικονοµική κατάσταση της χώρας; Και τι ρόλο στην αντιµετώπιση του χρέους θα παίξει η µείωση κατά 12% του βασικού µισθού στην Ιρλανδία; ».

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ, ότι «η Ιρλανδία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που πήρε µέτρα λιτότητας και βλέπουµε το αποτέλεσµα. ∆ ιότι η κοινωνική υποχώρηση περιέχει έναν καθόλου µηδενικό κίνδυνο οικονοµικής κατάρρευσης».

ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ, ΛΟΙΠΟΝ, λέγοντας ότι «οι θετικές επιπτώσεις των "διαρθρωτικών αλλαγών" που επιβάλλονται πηγάζουν πολύ περισσότερο από µια ιδεολογική πεποίθηση, παρά από την οικονοµική αλήθεια. Η ίδια η οικονοµική επιστήµη είναι ανήµπορη απέναντι σε φαινόµενα τα οποία οι τρέχουσες θεωρίες της είναι ανίκανες να εξηγήσουν».

ΜΕ ΑΛΛΑ λόγια, ο άνθρωπος υποστηρίζει ότι αυτού του τύπου οι γενικές συνταγές είναι (από επιστηµονική άποψη) κυριολεκτικά στον αέρα κι ότι οι χώρες µας καλούνται να προκαταβάλουν ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος για ένα οικονοµικό αποτέλεσµα εντελώς αβέβαιο και το οποίο ουδείς µπορεί να προεξοφλήσει. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ αυτό ακριβώς είναι το θεµελιώδες πρόβληµα που θέτουν και το Μνηµόνιο και ο προϋπολογισµός που θα ψηφιστεί σήµερα το βράδυ. Στη σοβαρή επιχειρηµατολογία του Ασκεναζί, όµως, δεν άκουσα κανέναν συγκεκριµένο αντίλογο.

ΑΛΛΑ ΑΝ υπήρχε πραγµατικός αντίλογος, λέτε να περίµεναν τον προϋπολογισµό για να τον διατυπώσουν;

ΤΑ ΝΕΑ

...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 107
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Αγωγή Bloomberg κατά της ΕΚΤ για τα ελληνικά swaps

Αγωγή κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κατέθεσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg News, επιδιώκοντας να την αναγκάσει να γνωστοποιήσει έγγραφα που δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα χρησιμοποίησε παράγωγα για να κρύψει το δημοσιονομικό της έλλειμμα και συνέβαλε με αυτό τον τρόπο στην κρίση κρατικού χρέους της Ευρωζώνης.

Μέσω της αγωγής, το Bloomberg ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο να ανατρέψει την απόφαση της ΕΚΤ να μην αποκαλύψει δύο εσωτερικά έγγραφα που συντάχθηκαν για το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας αυτό το χρόνο. Τα έγγραφα δείχνουν το πώς η Ελλάδα χρησιμοποίησε τα swaps για να κρύψει το δανεισμό της, σύμφωνα με στοιχεία που βρήκε το Bloomberg.

Capital.gr
Να δω, θα το καταφέρει το Bloomberg όπως έκανε και με τη Federal Reserve;
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός Με τον πρωθυπουργό μας να διαλαλεί χθες στη βουλή ότι το 2013 απαλλαγόμαστε με το Μνημόνιο Εικόνα

Ο άνθρωπος δεν υπάρχει λέμε... Εκτός τόπου και χρόνου

Και φυσικά να τον χειροκροτάνε οι βουλευτές του

Η Παπαρρήγα τους τα είπε καλά, τολμώ να πω

δημητρης25
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από δημητρης25 »

Εαν κ ειμαι 100% αντιθετος με την φιλοσοφια της συμφωνω μαζι της! Πλακα μου κανεις; Στην βουλη μεσα (απορω πως δεν επεσε κανενας σοβας να τον πλακωσει) ειπε οτι δεν τιθεται θεμα συνεκμετάλλευσης του αιγαιου κ την προηγουμενη δευτερα οι τουρκοι λενε ειμαστε ηδη σε διαπραγματευσεις με τον george.
Ζησε για το τιποτα η πεθανε για κατι.
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

δημητρης25 έγραψε:Εαν κ ειμαι 100% αντιθετος με την φιλοσοφια της συμφωνω μαζι της! Πλακα μου κανεις; Στην βουλη μεσα (απορω πως δεν επεσε κανενας σοβας να τον πλακωσει) ειπε οτι δεν τιθεται θεμα συνεκμετάλλευσης του αιγαιου κ την προηγουμενη δευτερα οι τουρκοι λενε ειμαστε ηδη σε διαπραγματευσεις με τον george.
Έτσι είναι. Και εγώ να διευκρινίσω ότι είμαι εντελώς αντίθετος με τη φιλοσοφία της
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Σήμερα στο Real News διαβάζω ότι μάλλον πάμε για πρόωρες εκλογές μέσα στο 2011. Τέλη Μαρτίου με αρχές Απρίλη.3 Απρίλη η καταληκτική ημερομηνία για να προλάβει ο Παπαχρέου τη λίστα Λες και κάτι θα βγει από τις εκλογές...

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 35
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΦΕΤΟΣ -ΛΟΓΩ ΤΡΟΪΚΑΣ- ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ

«Εύχομαι να έχει όλος ο κόσμος χαρά, υγεία και ευτυχία» γράφει. «Επιτέλους ο πατέρας μου θα δουλέψει (αυτό είναι κατοχυρωμένο), αλλά το θέμα είναι πότε (στην πράξη). Η μάνα μου δεν δουλεύει, της έχει κοπεί και η ανεργία. Να σου πω την αλήθεια, μου έλειψαν πολύ τα Χριστούγεννα. Οχι τόσο για τα δώρα, αλλά για τα Χριστούγεννα που είναι ένα δώρο από μόνο του προς την ανθρωπότητα. Και εσύ καλέ μου Αγιε Βασίλη είσαι το παραμυθένιο συστατικό, που κάνει τα Χριστούγεννα μοναδικά, μαγικά και κατά μια έννοια ξεχωριστά για καθένα από τους ανθρώπους. Οσον αφορά εμένα θα ήθελα καταρχήν να είναι όλος ο κόσμος καλά, να γίνουν καλά οι δικοί μου άνθρωποι για να χαρούν το άγιο αυτό δώρο των Χριστουγέννων. Ξέρεις ποτέ δεν ζητάω κάτι, αυτά που έχω μού αρκούν προς το παρόν... »

Άβαταρ μέλους
ILIAS KRITI
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Επάγγελμα: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΙΔ.ΦΡΟΥΡΟΣ

Δημοσίευση από ILIAS KRITI »

Signaller έγραψε:Σήμερα στο Real News διαβάζω ότι μάλλον πάμε για πρόωρες εκλογές μέσα στο 2011. Τέλη Μαρτίου με αρχές Απρίλη.3 Απρίλη η καταληκτική ημερομηνία για να προλάβει ο Παπαχρέου τη λίστα Λες και κάτι θα βγει από τις εκλογές...

ναι να παμε για εκλογες να ξελασπωσουμεΕικόναΕικόναΕικόνατι βλακειες ειναι αυτεσ; Το πολυ πολυ να βγει ο πουλημενος ο σαμαρας και κλαφτα μετα. Θα αποτελειωσουν την ελλαδα. Η γνωμη μου ειναι αν και δεν υποστιριζω το πασοκ οτι ο παπανδρεου κατι θα κανει στο τελοσ. Μπορει οι φοροι και τα μετρα που αναγκαστηκε να παρει γιατι αλλοι τα εχουν επιβαλλει στην ελλαδα να ειναι δρακοντια αλλα κατι θα καταφερει. Δηλαδη αν βγει αλλο κομα; Θα μεγαλωσουν οι μισθοι; Θα ριξουν τις τιμεσ; Η θα λυθει το προβλημα τις ανεργειασ; Το θεμα ειναι βεβαια οτι δεν τον αφηνουν τον ανθρωπο να κανει οτι κανει. Απο εκλογες σε εκλογες παμε. Ροδα ειναι και γυριζει.
Η ΘΑ ΜΕ ΣΕΒΕΣΑΙ.. Η ΘΑ ΜΕ ΦΟΒΑΣΑΙ...
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

ILIAS KRITI έγραψε: ναι να παμε για εκλογες να ξελασπωσουμεΕικόναΕικόναΕικόνατι βλακειες ειναι αυτεσ; Το πολυ πολυ να βγει ο πουλημενος ο σαμαρας και κλαφτα μετα. Θα αποτελειωσουν την ελλαδα. Η γνωμη μου ειναι αν και δεν υποστιριζω το πασοκ οτι ο παπανδρεου κατι θα κανει στο τελοσ. Μπορει οι φοροι και τα μετρα που αναγκαστηκε να παρει γιατι αλλοι τα εχουν επιβαλλει στην ελλαδα να ειναι δρακοντια αλλα κατι θα καταφερει. Δηλαδη αν βγει αλλο κομα; Θα μεγαλωσουν οι μισθοι; Θα ριξουν τις τιμεσ; Η θα λυθει το προβλημα τις ανεργειασ; Το θεμα ειναι βεβαια οτι δεν τον αφηνουν τον ανθρωπο να κανει οτι κανει. Απο εκλογες σε εκλογες παμε. Ροδα ειναι και γυριζει.
Ο Σαμαράς πουλημένος ; Γιατί ;Εικόνα Σε σχέση με τον Παπαχρέου μια χαρά μου φαίνεται. Όχι βέβαια ότι θα κάνει κάτι και αυτός στην κατάσταση που είμαστε, αλλά τέλος πάντων

...
TEIN
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από TEIN »

Παιδια γνωριζει κανενας για το κομμα-κινηση του Μικη Θεοδωρακη;

Δεν παιχτηκε κα8ολου απο τα "μεσα ενημερωσης"...

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 76

Δημοσίευση από yandr »

Εγώ για 'κίνημα' άκουσα και 'παίχτηκ'ε...
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

TEIN έγραψε:Παιδια γνωριζει κανενας για το κομμα-κινηση του Μικη Θεοδωρακη; Δεν παιχτηκε κα8ολου απο τα "μεσα ενημερωσης"...

Δεν είναι κίνημα που θα κατέβει σε εκλογές. Απλά κίνημα

nandy24
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από nandy24 »

Ανεβένει και πάλι το ΦΠΑ από 11% σε 13% στα Τρόφιμα και από 23% σε 25% σε υπηρεσίες και προϊόντα βιομηχανικής επεξεργασίας... Πάλι χαράτσια θα πληρώνουμε... Έλεος μέσα σε 9 μόλις μήνες ανέβηκε το ΦΠΑ σχεδόν 4%... Που θα πάει αυτή η κατάσταση... ΤΟ ΦΠΑ ανεβένει ο μισθός κατεβένει!
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης