(ζητω συγνωμη εαν εχει γινει τετοιο θεμα και δεν το εχω δει.) ! απλα ηθελα να ρωτησω τι γινεται σε περιπτωση που παραιτηθει καποιος αξιωματικος. Για καποιο σοβαρο λογο παντα! εκτος απο την αποζημιωσει υπαρχει καποια αλλη υποχρεωση;
και θεωρηστε με χαζη αλλα εαν δεν εχει καποιος να δωσει την αποζημιωσει αυτη;
Θα ήθελα τα φώτα σας συνάδελφοι. Είμαι αξιωματικός και έχω περάσει μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο όπου καίγομαι να πάω για οικογενειακούς λόγους. Θέλω λοιπόν να μάθω τι ισχύει με την παραίτηση μου διότι δεν έχω την δυνατότητα να την υποβάλλω πριν με καλέσουν για διορισμό (δεν έχω άλλα εισοδήματα ούτε με παίρνει να μείνω άνεργος).
1) Θα θεωρηθεί ότι επειδή πέρασα σε άλλο φορέα του δημοσίου παραιτούμαι αυτοδικαίως και άμεσα (όπως ορίζει ο ΔΥ κώδικας που αφορά την νέα μου θέση) ; Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με την δήλωση υποψηφιότητας σε εκλογές;
2) Θα την υποβάλλω κανονικά και θα εγκριθεί πιο γρήγορα;(και αν ναι πόσο γρήγορα)
3) Θα περιμενω κανονικά πάνω από εξάμηνο και θα μείνω στο τέλος άνεργος (επειδή θα έχουν χαθεί οι προθεσμίες για την νέα θέση) ;
4) Κάτι άλλο μήπως;
Έχει κανείς ιδέα τι ισχύει και καμιά πρόταση για το τι πρέπει να κάνω;
Αμα εισαι αξιωματικος εισαι μια χαρα... Εμεις κανουμε κρα να μπουμε και εσυ θες να βγεις; γιατι αν εχεις κανει και αυτο το υποχρεωτικο 12χρονο αγγαριλικι θα εισαι κοντα ταγματαρχης σε μετρα ξηρας... Ε; Γιατι να φυγεις;
Καλησπέρα σε όλους, εχω σκοπό να δηλώσω παραίτηση μιάς και επιτέλους συμπλήρωσα τον απαιτούμενο χρονο αναγκαστικής υπηρεσίας... Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει πώς υπολογίζεται το ποσό της αποζημίωσης?
Θα μιλήσω γενικά και πάντα φιλικά ναί.1) Άν υπάρχει σοβαρότατος προσωπικός λόγος.2) Θέματα υγείας. Και 3ον προς τί τότε η παραίτηση βρε παιδιά; Όλοι σχειαζόμαστε όλους.
Καλησπερα ειμαι 9 χρονια στο στρατο και θελω να παραιτηθω ειμαι μονιμος υπαξ απο σχολη εκρεμει ομως ενα στρατοδικειο μηπως μπορει να κολλησει η παραιτηση λογο αυτου; Η απολυομαι κανονικα και οταν γινει το στρατοδικειο ειμαι πολιτης?
κωστας έγραψε:Καλησπερα ειμαι 9 χρονια στο στρατο και θελω να παραιτηθω ειμαι μονιμος υπαξ απο σχολη εκρεμει ομως ενα στρατοδικειο μηπως μπορει να κολλησει η παραιτηση λογο αυτου; Η απολυομαι κανονικα και οταν γινει το στρατοδικειο ειμαι πολιτης;
Η στρατιωτική ιδιότητα συνεχίζει κανονικότατα για περίπου ενα χρονικό διάστημα μερικών μηνών απο την παραίτηση. Αλλά και πολίτης να είσαι το στρατοδικείο θα σε αντιμετωπίσει με την ίδια σκληρότητα που αντιμετωπίζει εναν στρατιωτικό
Εχω φιλο που σαν 2ετης απο ΣΜΥ εκανε 10%, βγηκε σαν Μ. Λοχιας ενα μηνα περιπου και επειτα τον αυγουστο (που ανακοινωνονται οι βασεις) ειδε πως περασε στη σχολη αστυφυλακων και φυσικα πηγε. Αν και ξερω ατομα με παρομοιο τροπο που πηγαν ΣΣΕ και ΣΤΥΑ και δεν πληρωσαν τιποτα στην περιπτωση του προηγουμενου δεν ξερω τι εγινε... Οι ενοπλες δυναμεις και τα σωματα ασφαλειας ειναι το ιδιο πραγμα σε αυτη την περιπτωση ή οχι; Οποιος εχει καποια εμπειρια ή γνωριζει καποια περιπτωση παρομοια ας μου πει...
κωστας έγραψε:Καλησπερα ειμαι 9 χρονια στο στρατο και θελω να παραιτηθω ειμαι μονιμος υπαξ απο σχολη εκρεμει ομως ενα στρατοδικειο μηπως μπορει να κολλησει η παραιτηση λογο αυτου; Η απολυομαι κανονικα και οταν γινει το στρατοδικειο ειμαι πολιτης;
Η στρατιωτική ιδιότητα συνεχίζει κανονικότατα για περίπου ενα χρονικό διάστημα μερικών μηνών απο την παραίτηση. Αλλά και πολίτης να είσαι το στρατοδικείο θα σε αντιμετωπίσει με την ίδια σκληρότητα που αντιμετωπίζει εναν στρατιωτικό
Επιβεβαίωση κάνω και εγώ. Ορθά όσα λέει ο φίλος terminator
Για καποιον που εχει παραιτηθει πριν την υποχρεωτικη του παραμονη και πρεπει να πληρωσει μου εχουν πει πως μπορει να γινει η εξοφληση με δοσεις μεσω ΔΟΥ. Αν μπορει καποιον γνωστης ας το επιβεβαιωσει και αν γνωριζει το πως γινεται ο διακανονισμος για το ποσο και τον αριθμο των δοσεων ας το αναφερει... Ευχαριστω!