Βύσμα και αναξιοκρατία στο στρατό

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από yandr »

Έγγραφο-ντοκουμέντο του ΥΠΕΘΑ της εποχής άκη Τσοχατζόπουλου, με τις προαγωγές ανώτατων αξιωματικών που αιτούνται δήμαρχοι, νομάρχες και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως η σημερινή βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου.

Εικόνα

Το έγγραφο δημοσίευσε στις 12 Σεπτέμβρη 2010 η Κυριακάτικη εφημερίδα ("V")

Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

Μ'αρέσει που δίπλα στις οδηγίες τους τα λαμόγια βάζουν και το όνομα τους, προφανώς για να μην μπερδευτούν τα βύσματα! Εικόνα
Αρκουδέιδες...E ρε ξύλο που σας χρειάζεται... Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΓΚΕΛΥ
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Ενδιαφέροντα: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ-ΧΟΡΟΣ

Δημοσίευση από ΓΚΕΛΥ »

Nicolas_mk2 έγραψε:Μ'αρέσει που δίπλα στις οδηγίες τους τα λαμόγια βάζουν και το όνομα τους, προφανώς για να μην μπερδευτούν τα βύσματα!Εικόνα
Αρκουδέιδες...E ρε ξύλο που σας χρειάζεται... Εικόνα ΠΕς ΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΕικόναΕικόναΕικόνα
"ΜΑΧΑΙΡΑ ΕΔΩΣΕΣ ΜΑΧΑΙΡΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ"
Κάθρυν
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Κάθρυν »

Σχετική είναι η αξιοκρατία. Έχω γνωστό στρατοδική και έχω ακούσει ιστορίες για αγρίους. Άλλωστε δεν ξέρω πως γίνεται στη λίστα που ανακοινώνεται με τους υποψηφίους που γίνονται δεκτοί ώστε να λάβουν μέρος στις προκαταρκτικές εξετάσεις (σε στρατό και σώματα ασφαλείας) να μην συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα ατόμων που φοιτούν σε στρατιωτικές σχολές. Όχι οτι δεν υπάρχουν άτομα που εισέρχονται στις σχολές αξιοκρατικά αλλά αν έχεις βύσμα διάβαινε. Άπλα αν καταργηθούν οι στρατιωτικές σχολές αυτό θα ισχύει στο 95% όσων επιλέγονται για κατάταξη στο στρατιωτικό σώμα, αν όχι στο 100%.
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Κάθρυν έγραψε:Σχετική είναι η αξιοκρατία. Έχω γνωστό στρατοδική και έχω ακούσει ιστορίες για αγρίους. Άλλωστε δεν ξέρω πως γίνεται στη λίστα που ανακοινώνεται με τους υποψηφίους που γίνονται δεκτοί ώστε να λάβουν μέρος στις προκαταρκτικές εξετάσεις (σε στρατό και σώματα ασφαλείας) να μην συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα ατόμων που φοιτούν σε στρατιωτικές σχολές. Όχι οτι δεν υπάρχουν άτομα που εισέρχονται στις σχολές αξιοκρατικά αλλά αν έχεις βύσμα διάβαινε. Άπλα αν καταργηθούν οι στρατιωτικές σχολές αυτό θα ισχύει στο 95% όσων επιλέγονται για κατάταξη στο στρατιωτικό σώμα, αν όχι στο 100%.

Οι στρατοδικες ειναι οι πρωτοι βυσματιες γιατι γινονται αξιωματικοι με προκηρυξη και οχι μεσω σχολης, μπορει καποιος να εχει τελειωσει νομικη με 5 και να γινει στρατοδικης αν εχει καλο βυσμα

Κάθρυν
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Κάθρυν »

Δεν είπα το αντίθετο. Αυτό εννοείται.
nikossss

Δημοσίευση από nikossss »

Ειμαι 1ετης ευελπις, μελλων αξιωματικος. Βλεποντας τον πινακα των ταξιαρχων με τα βυσματα σε τι μπορω ναελπιζω ***** την καταδικη μου; Με τι σθενος και κουραγιο να βγω εξω να σταδιοδρομησω (τρομαρα μου) αφου ολα τελικα ειναι υποκινουμενα. Πειτε μου πως θα παω στον εβρο σε 4 χρονια ξεροντας οτι καποιοι αλλοι ειναι Αραχτοι αθηνα και γραφειο?
Kwstas

Δημοσίευση από Kwstas »

Μπορεις ακομη να κανεις ονειρα πως θα εισαι εσυ που θα αλλαξεις το στρατευμα. Εγω τουλαχιστον αυτο κανω σαν θα μπω φετος ;)
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

nikossss έγραψε:Ειμαι 1ετης ευελπις, μελλων αξιωματικος. Βλεποντας τον πινακα των ταξιαρχων με τα βυσματα σε τι μπορω ναελπιζω #@^&@! Την καταδικη μου; Με τι σθενος και κουραγιο να βγω εξω να σταδιοδρομησω (τρομαρα μου) αφου ολα τελικα ειναι υποκινουμενα. Πειτε μου πως θα παω στον εβρο σε 4 χρονια ξεροντας οτι καποιοι αλλοι ειναι Αραχτοι αθηνα και γραφειο;

Welcome to reality.Εικόνα
Κάθρυν
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Κάθρυν »

nikossss έγραψε:Ειμαι 1ετης ευελπις, μελλων αξιωματικος. Βλεποντας τον πινακα των ταξιαρχων με τα βυσματα σε τι μπορω ναελπιζω #@^&@! Την καταδικη μου; Με τι σθενος και κουραγιο να βγω εξω να σταδιοδρομησω (τρομαρα μου) αφου ολα τελικα ειναι υποκινουμενα. Πειτε μου πως θα παω στον εβρο σε 4 χρονια ξεροντας οτι καποιοι αλλοι ειναι Αραχτοι αθηνα και γραφειο;

κοιτα να δεις, στους δυσκολους καιρους που ζουμε, να λες παλι καλα που θα σταδιοδρομησεις.

από το τίποτα και ο Έβρος μια χαρά είναι. Αξιωματικός θα είσαι στην τελική, όχι οπλίτης.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες