illy έγραψε:δημητρη τη δικη μου αποψη εξεφρασα, το τι πιστευουν οι αλλες εμενα προσωπικα με αφηνει παγερα αδιαφορη... Αν οπως λες οτι ειναι κατα της θητειας τοτε γιατι αποφασιζουν να γινουν μονιμα στελεχη; Κ οπως λεμε δεν ειναι ολες το ιδιο... Μακαρι βρε ευη, να παρουν κ γυναικες αργοτερα, εχεις δικιο σε αυτο που ειπες
να παρουν βρε illy μου την δικη μου θεση θα παρετε; Απως να τις επιλεξουν με αξιοκρατικα κριτηρια κ να ειναι δηλαδη ικανες. Και αντε κ παιρνουν. Πως θα ζησετε βρε κοριτσια με 600?; Αυτος ο θεσμος εξηπηρετει 2 κατηγοριες. Η τους σπαγκοραμενους γιατι με 600? απλα δεν ζεις, η να καταγεσαι απο την παραμεθοριο κ να μενεις με τους γονεις σου. Αν παιρνεις 600, κ τα 300 τα δινεις στο ενοικιο, μετα πως θα ζησεις; Εδω εγω δινω 200? ενοικιο, με 1,300?/μηνα, κ παλι δεν αποταμιευω, κ ειμαι κ οικονομολογος -στο μετρο του λογικου- να φανταστεις.
Και εγώ πιστεύω ότι ο θεσμός θα αποτύχει παταγωδώς... Άντε θα πάνε αυτοί που μπορεί να μένουν κοτνά στο σπίτι τους-δλδ σε παραμεθόριο- ή πάλι να μένουν 2-3 ατομα μαζί για να μοιράζονται τα έξοδα μαζί... Όση ανεργία και να υπάρχει θαρρώ ότι δεν θα έχει αρκετή συμμετοχή... Άλλωστε υπάρχουν πολλοί που όταν πηγαίνουν φαντάροι το βλέπουν σαν αγγαρεία κ λένε πότε θα τελειώσει, σιγά μην μπουν στη διαδιακασία αυτή...
Ωραία βγήκε το ΦΕΚ. Δεν καθορίζει όμως πώς θα γίνει η επιλογή των εφέδρων πολιτών. Έτσι θα δηλώσουν όλοι χωρίς να έχει βγει προκήρυξη με τον αριθμό των ατόμων που χρειάζονται;
eleftheri@ έγραψε:Μπορεί η ανεργεία αυτή την στιγμή να έχει χτυπήσει κόκκινο, αλλά βρε παιδιά και πάλι πως γίνεται με αυτό τον """μισθό""" να συντηρηθεί ένας άνθρωπος;
Μόνο αν κάποιος μένει στην επαρχία. Σε κανά έβρο η σε νησί μπορεί να συντηρηθεί με αυτά τα λεφτά
Τελικά τί θα γίνει; Από πότε θα ισχύει αυτό; Γράφει μέσα στο καινούριο νομοσχέδιο ότι με απόφαση του γενικου επιτελείου θα καθορίζεται κάθε έτος ο αριθμός των οπλιτών καθώς και οι ειδικότητες που χρειάζονται. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα δεν μπορεί να γίνει τίποτα αν δεν Βγει η εν λόγω απόφαση (προκήρυξη) που να καθορίζει τον αριθμό των θέσεων