ΕΕΦΟΠ - Ειδικός Έφεδρος Οπλίτης

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
evi85
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από evi85 »

Και με 600 ευρω πως να ζησεις σε ενα ξενο μερος. Γιατι δε νομιζω πχ εναν δραμινό να τον πανε δραμα. Δλδ να κοιτανε την εντοπιοτητα του καθενος. Εκτος αν γινει τυχαια αυτη η ευνοική μεταθεση ή αν χωραει και βισμα. Αντε να δουμε την εξελιξη της ιστοριας αυτης, για να συμπερανουμε την τυχη των μελλοντικων υποψηφιων εποπ.
steven

Δημοσίευση από steven »

Καλυσπερα ξερει κανες αν μπεις ΥΕΑ κ μετα απο 2-3 μηνες βγει προκυριξη για εφοπ αν μπορεις να κανεις τα χαρτια σου;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από yandr »

Προφανώς θα μπορείς, αλλά θα πρέπει να περιμένεις την αναλυτική προκήρυξη για περισσότερες πληροφορίες, αν και όταν αυτή βγει.
310LELE
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από 310LELE »

Εχω απολυθει! Ειχα δηλωσει για ΟΒΑ αλλα στα λελε μου μ ειπαν οτι δεν θα παρουν για καποιο καιρο λογο κρισης. Τωρα μπορω να μπω ΕΕΦΟΠ;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 40

Δημοσίευση από Greek_Army »

310LELE έγραψε:Εχω απολυθει! Ειχα δηλωσει για ΟΒΑ αλλα στα λελε μου μ ειπαν οτι δεν θα παρουν για καποιο καιρο λογο κρισης. Τωρα μπορω να μπω ΕΕΦΟΠ;

πως να μπεις ΕΕΦΟΠ; Αφου δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα αυτός ο θεσμός
310LELE
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από 310LELE »

Αν και εφοσον ενεργοποιηθει... Η ερωτηση μου ειναι αν μπορω να μπω η αν δεν γινεται γιατι εχω απολυθει... Γιατι πιο πανω διαβασα οτι αν ηταν να γινει θα γινοταν αμεσως μετα το τελος της υποχρεωτικης στρατευσης κατι σαν τους ΟΒΑ!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

310LELE έγραψε:Αν και εφοσον ενεργοποιηθει... Η ερωτηση μου ειναι αν μπορω να μπω η αν δεν γινεται γιατι εχω απολυθει... Γιατι πιο πανω διαβασα οτι αν ηταν να γινει θα γινοταν αμεσως μετα το τελος της υποχρεωτικης στρατευσης κατι σαν τους ΟΒΑ!

ΟΒΑ παίρνουνε και μετά την απόλυση. Με τα αν και τα εφόσον δεν θα βγάλουμε άκρη. Οπότε κάνε υπομονή
steven

Δημοσίευση από steven »

Αν εισαι ΥΕΑ κ σε 2-3 μηνες βγει προκυριξει για εφοπ μπορεις να πασ;
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Rafale »

Δεν θα βγει Προκυρηξη για τους Ε. Εφ. Οπ. Συμφωνα με το αρθρο 81 του σχεδιου νομου του υπουργειου εθνικης αμυνας εισαγεται ο θεσμος των εεφοπ προκειμενου να αντιμετωπισθουν Βραχυπροσθεσμες αναγκες των εδ σε κατωτερο στρκο προσωπικο. Προβλεπεται οτι ως εεφοπ μπορουν να υπηρετουν ατομα τα οποια εχουν ηδη ολοκληρωσει την στρατιωτικη τους θητεια ως οπλιτες με αιτηση τους και για χρονικο διαστημα ως 3 ετων. Η υπηρεσια των εεφοπ θεωρειται ως εκπληρωση εφεδρικης στρατιωτικης υποχρεωσης. εφεδροι οπλιτες κατ εξαιρεση εχουν δυνατοτητα επανακαταταξης στις εδ κατοπιν αιτησης τους Ως οπλιτων απο την εφεδρεια εχουν και οι εφεδροι οι οποιοι εκπληρωσαν τις στρατιωτικες τους υποχρεωσεις ως οπλιτες Εφοσον δεν εχουν παρελθει 3 ετη απο την ημερομηνια της οριστικης τους απολυσης.

η διαρκεια της επιπλεον εφεδρικης στρατιωτικης υποχρεωσης καθοριζεται σε εξαμηνα και δεν μπορει να ειναι μεγαλυτερη των 3 ετων. Μετα την εκπληρωση της εφεδρικης στρκης υποχρεωσης που τους καθοριστηκε απολυονται οριστικα απο τις ταξεις του στρατου χωρις αλλη διαδικασια.

...
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 13
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Πολυ καλη προταση εν απουσια χρηματων οι Ε. ΕΦ. ΟΠ. Απο την ηγεσια του στρατου. Ο Ε. Σ. Δεν χρειαζεται αλλους υπαξιωματικους. Εχουμε γινει η πλεοψηφια Λχιες, Δνεις, κ στο τελος δεν θα φυλαει σκοπια κανενας. Οι Δνεις βεβαιως φυλανε σκοπιες,(ενω κανονικα δεν προβλεπεται). Ποσο μαλλον για μερικους λχιες. Οι διοικητες αυτο το καλυπτουν με την διαταγη των υπηρεσιακων αναγκων οποτε αυτοι νομικα καλυπτονται, υπαρχει ομως κ 1 αλλη παραμετρος. Οτι οι εποπ, απο ενα σημειο κ μετα που θα εξελισονται βαθμολογικα,(ιδιως οταν γινονται λχιες η πολυ περ/ρο στο μακρινο μελλον επχιες) δεν θα υπαρχει κοσμος για τις αγγαρειες κ τις σκοπιες στο μελλον. Δεν εχω δει εγω επχια να σκουπιζει πχ.(δεν το κατηγορω υπαρχουν αλλοι για αυτο, αυτοι τα εχουν κανει προ πολλου). Με κυνδυνο να ειμαι off topic, θα το σωσω, καταληγοντας πως ο θεσμος των Ε. ΕΦ. ΟΠ. Ερχεται να καλυψει αυτη την αναγκη-μελλοντικο προβλημα του στρατου: Την αναγκη για καλυψη χαμηλοβαθμων ποστων. Ουτε απο επαρκεια αξιωματικων εχει ο στρατος προβλημα, ουτε απο υπαξιωματικων. Απο σκοπανθρωπους εχει αναγκη κ αγγαρειομαχους. Κ μειωνει δραστικα κ την ανεργια στους αντρες ειδικα στις ημερες που ζουμε με τα μνημονια κ την τροικα... ...
PAD

Δημοσίευση από PAD »

Απο εεφοπ μπορεις μετα να γινεις εποπ? ...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

PAD έγραψε:Απο εεφοπ μπορεις μετα να γινεις εποπ; ...

λογικά αν βγει προκήρυξη εποπ θα μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Greek_Army έγραψε:λογικά αν βγει προκήρυξη εποπ θα μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου
+1 ακριβως μονο με προκυρηξη. Κ θα υπαρχει κ σχετικη μοριοδοτηση οπως εχει προβλεφθει με τους οβα (απο οβα να γινεις επ. Οπ.)

...
PAD

Δημοσίευση από PAD »

Να σται καλα ευχαριστω.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »