Παροπλίστηκε το πρώτο Zubr

Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11245
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Παροπλίστηκε το πρώτο Zubr

Δημοσίευση από yandr »

To υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου τον παροπλισμό ενός εκ των τεσσάρων Πλοίων Ταχείας Μεταφοράς (ΠΤΜ) του Πολεμικού Ναυτικού. Συγκεκριμένα, αφού διευκρινίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις με την αρμόδια ρωσική κρατική εταιρία για τη σύναψη σύμβασης Follow-on Support (FOS) βρίσκονται σε εξέλιξη, παραδέχεται ότι "η επαναξιολόγηση του κόστους χρήσης και συντήρησης των ΠΤΜ σε συνάρτηση με την τρέχουσα επιχειρησιακή απαίτηση οδήγησε στην απόφαση του ΠΝ να παροπλίσει ένα από αυτά -με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού- και συγκεκριμένα του ΠΤΜ ΖΑΚΥΝΘΟΣ, χωρίς να μεταβάλλονται οι επιχειρησιακές δυνατοότητες του ΠΝ ή να δημιουργείται κενό στην υφιστάμενη επιχειρησιακή σχεδίαση".

...

Στην αντίπερα όχθη, το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό (TDK) εξέδωσε προ λίγων εβδομάδων Αίτημα Προσφορών (RfP) για την εγχώρια ναυπήγηση ενός Αποβατικού Φορέα Δεξαμενής (LPD), σε συνέχεια του Αιτήματος Πληροφοριών (RfI) το 2007. Το προβλεπόμενο φορτίο του LPD είναι 4 Αποβατικά Σκάφη Μηχανοκινήτων (LCM),27 Αμφίβια Οχήματα Εφόδου (AAV) και δύο Αποβατικά Σκάφη Προσωπικού και Οχημάτων (LCVP) ενώ πέραν αυτών έχει συνταχθεί μελέτη σκοπιμότητας για την απόκτηση αερόστρωμνων LCAC. Η αναβάθμιση του τουρκικού αποβατικού στόλου συνεχίζεται με το πρόγραμμα 8 ταχέων Αποβατικών Σκαφών Αρμάτων (LCT) που ήδη ναυπηγούνται από τη κοινοπραξία Fultrans-ADIK και την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη ναυπήγηση δύο Αποβατικών Πλοίων Αρμάτων (LST).

Strategy - Geopolitics
TOPOL-M
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Δημοσιεύσεις: 2042
Εγγραφή: Παρ Ιουν 26, 2009 7:42 pm
Επικοινωνία:

Παροπλίστηκε το πρώτο Zubr

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Α ρε Καραμαλίκη, εμείς που τα πληρώσαμε θα μας δώσεις πίσω τα λεφτά μας; Να δούμε πότε θα γίνει εξεταστική ή προανακριτική για τους εξοπλισμούς.

Οχι μόνο οι πολιτικοί πρέπει να πάνε μέσα, άλλα και κάποιοι επιτελάρχες για απαξίωση και εσκεμμένη φθορά δημόσιας περιουσίας με δυσμενές αποτέλεσμα για την άμυνα της χώρας.

Το ολοσέλιδο Άρθρο της χθεσινής Real News για τον Καραμαλίκη τα λέει όλα.

Αλλα δεν φταίει αυτός, φταίνε αυτοί που τον προωθούσαν συστηματικά μέχρι στο σημείο να γίνει αρχηγός.

Ντροπή

MIXALIS P.
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Δημοσιεύσεις: 46
Εγγραφή: Τετ Μάιος 19, 2010 6:17 am
Τοποθεσία: PILOT
Επικοινωνία:

Παροπλίστηκε το πρώτο Zubr

Δημοσίευση από MIXALIS P. »

kaΛα κρασα...
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης