Αναβολή για Μεταπτυχιακό

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Δημήτρης

Αναβολή για Μεταπτυχιακό

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Καλησπέρα. Να σας συγχαρώ κι εγώ για την ενημέρωση και να κάνω μία διευκρινιστική ερώτηση.
Έχω γεννηθεί το 84 η αναβολή μου τελειώνει 31/12/2011 και τον Σεπτέμβρη θέλω να ξεκινήσω μεταπτυχιακό.
Έχω την δυνατότητα ή όχι επειδή η υπάρχουσα κάλυπτε και το μεταπτυχιακό;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 28

Αναβολή για Μεταπτυχιακό

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δημήτρης έγραψε:Καλησπέρα. Να σας συγχαρώ κι εγώ για την ενημέρωση και να κάνω μία διευκρινιστική ερώτηση.
Έχω γεννηθεί το 84 η αναβολή μου τελειώνει 31/12/2011 και τον Σεπτέμβρη θέλω να ξεκινήσω μεταπτυχιακό.
Έχω την δυνατότητα ή όχι επειδή η υπάρχουσα κάλυπτε και το μεταπτυχιακό;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Για να μην γράφουμε πάλι τα ίδια. Διάβασε προηγούμενα μηνύματα. Έχει απαντηθεί η απορία σου
anonymous

Αναβολή για Μεταπτυχιακό

Δημοσίευση από anonymous »

Καλησπέρα,
Είμαι γεννηθής το 1983, η αναβολή που είχα λόγω σπουδών τελείωσε το 2010, οπότε λογικά περιμένω χαρτί στρατολογίας για τον προσεχή μάη. Το θέμα μου είναι ότι αυτή την περίοδο κάνω μεταπτυχιακό το οποίο προφανώς δεν προλαβαίνω να το τελειώσω σε 1 μήνα. Δικαιούμαι περαιτέρω αναβολή;
Επιπλέον, από το σεπτέμβρη θα έχω κ τη θέση του υποψήφιου διδάκτορα (διδακτορικό). Που μου δίνει δικαίωμα για αναβολή μέχρι το 2013. Υπάρχει καμιά περίπτωση να πάρω παραταση λόγω σπουδών, ή θα πρέπει να καταταγώ τον μάη ό, τι κ να γίνει;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 11

Αναβολή για Μεταπτυχιακό

Δημοσίευση από Mike »

Απ'οσο γνωριζω, δεν δικαιουσαι αλλη αναβολη για μεταπτυχιακο, μετα τα 28 σου.

Ακομα και αναβολη για κοινωνικους λογους, δεν σε φτανει ως τον Σεπτεμβριο. Η μονη λυση θα ηταν να παρεις τη βεβαιωση οτι κανεις διδακτορικο, νωριτερα, ωστε να παρεις αναβολη για διδακτορικο. Βεβαια, ουτε αυτο θα σε σωσει γιατι δεν βλεπω να τελειωνεις το διδακτορικο σε 2 χρονια (δεν το εννοω προσβλητικα :) )

anonymous

Αναβολή για Μεταπτυχιακό

Δημοσίευση από anonymous »

Απλά να διευκρινήσω ότι το μεταπτυχιακό είναι επιπέδου ΜΒΑ, δηλαδή ανώτερης βαθμίδας από τα απλά μεταπτυχιακά κ διάρκειας σπουδών 2 ετών, που σου δίνει κ το αυτόματο δικαίωμα να το αναβαθμίσεις σε διδακτορικό. Έχει αυτό καμία σχέση, ή υπάγεται όπως κ να έχει στα γενικότερα μεταπτυχιακά (έτος γέννησης +27) ;
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Αναβολή για Μεταπτυχιακό

Δημοσίευση από Mike »

Οι κατηγοριες ειναι: Α) πτυχιο/μεταπτυχιακα β) διδακτορικο.

Αν μπορεις να παρεις χαρτι απο τη σχολη σου που να λεει οτι σπουδαζεις για αποκτηση διδακτορικου διπλωματος, τοτε κατι γινεται. Ολα τα αλλα μεταπτυχιακα ειναι το ιδιο, με το σκεπτικο οτι ουσιαστικα εχεις παρει αναβολη για 10 χρονια για πτυχιο/μεταπτυχιακο, τα οποια συνηθως επαρκουν. Τωρα, ακομα και αλλα 2 χρονια αναβολη να επαιρνες, σου εφταναν για το διδακτορικο;

Αυτα, ως γνωμη, για 100% υπευθυνη απαντηση, θα πρεπει να απευθυνθεις στο στρατολογικο σου γραφειο.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 28

Αναβολή για Μεταπτυχιακό

Δημοσίευση από Greek_Army »

Με κάλυψε ο mike αν μπορείς να πάρεις βεβαίωση για το διδακτορικό τότε παίρνεις αναβολή, επίσης μπορείς να διαβάσεις και το άρθρο
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Αναβολή για Μεταπτυχιακό

Δημοσίευση από Mike »

Συνοπτικα:

1) Αλλη αναβολη μπορεις να παρεις μονο για διδακτορικο

2) αν δεν την κοψεις νωριτερα, θα σε καλεσουν λογικα για Μαιο 2012

3) Με την ταυτοτητα σου (εχε και το αναβολοχαρτο) πηγαινε στο στρατολογικο σου γραφειο και κοψε την αναβολη για να μπεις νωριτερα. Με πιεση, μπορεις να μπεις μεχρι και Αυγουστο, αλλιως Νοεμβριο. Ετσι κι αλλιως προλαβαινεις να αρχισεις το μεταπτυχιακο του χρονου τον Σεπτεμβριο

4) εχε μαζι και επικυρωμενο αντιγραφο του πτυχιου σου για να μη σου χρεωσουν 'κακη χρηση αναβολης'

Γιάννης

Αναβολή για Μεταπτυχιακό

Δημοσίευση από Γιάννης »

Mike έγραψε:Συνοπτικα:

1) Αλλη αναβολη μπορεις να παρεις μονο για διδακτορικο

2) αν δεν την κοψεις νωριτερα, θα σε καλεσουν λογικα για Μαιο 2012

3) Με την ταυτοτητα σου (εχε και το αναβολοχαρτο) πηγαινε στο στρατολογικο σου γραφειο και κοψε την αναβολη για να μπεις νωριτερα. Με πιεση, μπορεις να μπεις μεχρι και Αυγουστο, αλλιως Νοεμβριο. Ετσι κι αλλιως προλαβαινεις να αρχισεις το μεταπτυχιακο του χρονου τον Σεπτεμβριο

4) εχε μαζι και επικυρωμενο αντιγραφο του πτυχιου σου για να μη σου χρεωσουν 'κακη χρηση αναβολης'

Υποθέτω ότι είναι απάντηση στο δικό μου post σε άλλο thread. Σε ευχαριστώ πολύ

νικολαςκερκυρα1984
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Αναβολή για Μεταπτυχιακό

Δημοσίευση από νικολαςκερκυρα1984 »

Παιδια καλησπερα κ απο μενα. Απο την πλευρα μου θα θελα να ρωτησω τα εξης αν γνωριζει καποιος: Ειμαι γεννηθης τον μαρτιο του 84 εχω αναβολη μεχρι τον δεκεμβριο του 11 κανω μεταπτυχιακο στο εξωτερικο (ισπανια) εδω και δυο χρονια. Τον μαρτιο του 12 λοιπον επειτα απο πολυ κοπο παρουσιαζω την διπλωματικη- πτυχιακη εργασια του μαστερ στην μαδριτη με βαση οσα εχω πληροφορηθει λογικα θα με καλεσουν τον μαιο του 12 σωστα; Η μηπως θα παιζε και φεβρουαριο δυο μηνερς δηλ μετα την ληξη της αναβολης; Η δευτερη ερωτηση ειναι η εξης: Αν μου ρθει χαρτι να παρουσιαστω τον μαιο του 12 κ εγω εχοντας ηδη το μαστερ μετα την επιτυχημενη παρουσιαση της διπλωματικης μιας κ εχω μιλησει απο τωρα με καθηγητη για το διδακτορικο μου ερωτω αν εχω εξασφαλισμενη την εγκριση εναρξης διδακτορ σπουδων θα μπορουσα να παρω και αλλη αναβολη μεχρι τα 31 χρονια οπως κ νομιμα απ οτι βλεπω θα δικαιωμαι; . Γνωριζει κανεις να μου πει σε τετοια περιπτωση ενοοω τον απριλιο πχ ενα μηνα προν παρουσιαστω να εχω ετοιμα τα χαρτια του διδακτορικου ετσι ωστε να μπορω να δικαιουμαι να ζητησω αναβολη. Ευχαριστω ολους τοσο για την συμμετοχη στο φορουμ κ τοσο ολους εσας που προσφερεστε να μου απαντησετε βοηθωντας με! Καλο καλοκαιρι σε ολους !
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Αναβολή για Μεταπτυχιακό

Δημοσίευση από Mike »

Δεν εργαζομαι στη στρατολογια, οποτε μονο εκτιμηση κανω. Μου Φαίνεται Εξαιρετικα απιθανο να παρεις αναβολη αν δεν εισαι 'εγγεγραμμένος' στο διδακτορικο. Δεν ξερω τις ακριβεις λεπτομερειες των διδακτορικων σε καθε χωρα, αλλα θα πρεπει να εχεις ενα χαρτι που να λεει οτι εισαι full time φοιτητης για την αποκτηση διδακτορικου διπλωματος. Το να το εχεις την εγκριση, δεν αποδεικνυει και πολλα, γιατι μπορει τελικα να μην το κανεις. Ρωτα στο αρμοδιο στρατολογικο γραφειο, προφανως. Αλλα το θεμα ειναι το αν προλαβαινεις να κανεις μετα το διακτορικο σε 2 χρονια, ή θα βρεθεις να εισαι στα μισα του δρομου και να σε καλουν να παρουσιαστεις. Μηπως θα ηταν πιο ευκολο να κανεις τη θητεια σου και μετα να εισαι ελευθερος για το διδακτορικο σου; Φαντασου πως θα ειναι οταν 'μετα απο πολυ κοπο' θα εχεις μισο διδακτορικο στα χερια σου.

Για την αλλη ερωτηση, ειναι σχεδον σιγουρο οτι δε θα σε καλεσουν πριν τον Μαιο. Ακομα και να σε καλουσαν για Φεβρουαριο, δε θα ηταν προβλημα να μπεις στην επομενη σειρα με μια τριμηνη αδεια.

νικολαςκερκυρα1984
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Αναβολή για Μεταπτυχιακό

Φιλε μικε ακριβως γι αυτο το χαρτι μιλαω. Εφοσον μετα τον μαρτιο μιας κ με δεχτουν απο την επιτροπη σαν υποψηφιο διδακτορα οτι χαρτι χρειαζεται που να αποδυκνυει την εναρξη διδακτορικων σπουδων θα μπορω να το χω σε τετοια περιπτωση φανταζομαι θα μου δωθει αναβολη κι ας ειναι κ ενα μηνα πριν με καλεσουν δηλαδη τον μαιο. Σε οτι αφορα την αναβολη του διδακτορικου απ οτι βλεπω ειναι στα 3 χρονια οποτε θεωρητικα προλαβαινω να τελειωσω κ το διδακτορικο κ να υπηρετησω την θητεια μου μετα. Οπως κα να χει μιχαλη σε ευχαριστω για την απαντηση αν ξερει κανεις κατι επιπροσθετο ας μας πληροφορησει.
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Αναβολή για Μεταπτυχιακό

Δημοσίευση από Mike »

Αυτο που λεω ειναι οτι στο παρελθον εχω ακουσει οτι θελουν να εχεις ξεκινησει το διδακτορικο και οχι απλα να το εχεις συμφωνησει.

Τα 3 χρονια θα ειναι απο τη ληξη της προηγουμενης, δηλαδη ως 12/14, οποτε σχετικα στριμωγμενο το διδακτορικο

νικολαςκερκυρα1984
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Αναβολή για Μεταπτυχιακό

Μια αλλη επιλογη θα ηταν να παιρνα αναβολη για κοιν. Λογους (σε περιπτωση που θελουν πχ εναν μηνα να χει ξεκινησει το διδακτορικο κανεις) μεχρι τον αυγουστο ωπου κ μεχρι τοτε (αν και αρκετα πιο πριν) θα χω ξεκινησει σιγουρα το διδακτορικο οποτε κ σε τετοια περιπτωση δεν νομιζω να υπαρξει προβλημα. Σε οτι αφορα την ανβολη διδακτορικου θα με καλουσαν λογικα τον μαιο του 2014 ωπου μεχρι τοτε το θεωρω ιδιαιτερα πιθανο να εχω παρουσιασει το διδακτορικο μου.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Αναβολή για Μεταπτυχιακό

Δημοσίευση από Nassos »

Για Διδακτορικό υπάρχει αντίστοιχο θέμα:

Διακεκριμένοι Επιστήμονες/Αναβολή για Διδακτορικό
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση