Βασκανία, μάγια και μάτιασμα

Στρατός και θητεία
illy
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από illy »

Φυσικά κ πιστεύω στο μάτι, άλλωστε το αποδέχεται κ η Εκκλησία αφού υπάρχει ευχή περί της βασκανίας... Κ πιστεύω πως αν θέλει κάποιος να σου κάνει κακό θα σου το κάνει, θα βρει τον τρόπο κ θα σου το κάνει
Dum spiro spero
illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

ILARXOS έγραψε:Και πιάνει;
φυσικα κ πιανει! Δεν ειναι τυχαιο καθε φορα που θα πεις την ευχη σε αυτον που δεν νιωθει καλα ξαφνικα να συνερχεται!
Dum spiro spero
Άβαταρ μέλους
ILIAS KRITI
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: ΤΑΧΥΤΗΤΑ
Επάγγελμα: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΙΔ.ΦΡΟΥΡΟΣ

Δημοσίευση από ILIAS KRITI »

illy έγραψε:Φυσικά κ πιστεύω στο μάτι, άλλωστε το αποδέχεται κ η Εκκλησία αφού υπάρχει ευχή περί της βασκανίας... Κ πιστεύω πως αν θέλει κάποιος να σου κάνει κακό θα σου το κάνει, θα βρει τον τρόπο κ θα σου το κάνει
σωστηΕικόνα
Η ΘΑ ΜΕ ΣΕΒΕΣΑΙ.. Η ΘΑ ΜΕ ΦΟΒΑΣΑΙ...
illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Κ ουδεποτε θεωρησα οτι ειναι αυθυποβολη το ματι, ουδεποτε! Δλδ αυτοματιαζεσαι; ΕικόναΕικόνα ξαφνικα εκει που εισαι καλα, νιωθεις καπως χωρις να μπορεις να το εξηγησεις κ οταν σου λενε την ευχη για τη βασκανια παλι ξαφνικα επανερχεσαι στην προτερα κατασταση... Το θεμα ειναι πως ο αλλος μπορει να σε ματιασει ειτε απο γλωσσοφαγια ειτε απο επειδη που εχει πει καποιο καλο λογο, να σε παινεψει... Κ φυσικα πιστευω πολυ στις καταρες... Γι'αυτο ειπα πως αν ο αλλος θελει το κακο σου σιγουρα θα το κανει, θα βρει τον τροπο
Dum spiro spero
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

illy έγραψε:Κ ουδεποτε θεωρησα οτι ειναι αυθυποβολη το ματι, ουδεποτε! Δλδ αυτοματιαζεσαι;ΕικόναΕικόνα ξαφνικα εκει που εισαι καλα, νιωθεις καπως χωρις να μπορεις να το εξηγησεις κ οταν σου λενε την ευχη για τη βασκανια παλι ξαφνικα επανερχεσαι στην προτερα κατασταση... Το θεμα ειναι πως ο αλλος μπορει να σε ματιασει ειτε απο γλωσσοφαγια ειτε απο επειδη που εχει πει καποιο καλο λογο, να σε παινεψει... Κ φυσικα πιστευω πολυ στις καταρες... Γι'αυτο ειπα πως αν ο αλλος θελει το κακο σου σιγουρα θα το κανει, θα βρει τον τροπο

κ εγω illy μου ξερω να ξεματιαζω, αλλα αμφιταλαντευομαι η αληθεια ειναι κ μεσα μου δεν το εχω ξεκαθαρισει εαν υπαρχει η βασκανεια, η ειναι απορροια της φαντασιας μας. Εχεις αναρρωτηθει ποτε εαν αυτος που γνωριζει οτι ξεματιαζεται, εαν απο ψυχολογικους λογους αυτοθεραπευεται; Κ μην ακουγεται παραξενη η λεξη, ο εγκεφαλος μας εχει ιδιοτητες/ικανοτητες, που δεν γνωριζουμε ακομη.

illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Χμμμμμμ, λες; Κ τοτε πως εξηγουνται τα χασμουρητα κ τα δακρυα; Που ιδιως οταν δακρυζεις τοτε λενε πως σου εχει φυγει το ματι... Δεν παει τοσο μακρυα το μυαλο μου, για αυθυποβολη κ "αυτοθεραπεια" συναμα!
Dum spiro spero
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

illy έγραψε:Χμμμμμμ, λες; Κ τοτε πως εξηγουνται τα χασμουρητα κ τα δακρυα; Που ιδιως οταν δακρυζεις τοτε λενε πως σου εχει φυγει το ματι... Δεν παει τοσο μακρυα το μυαλο μου, για αυθυποβολη κ "αυτοθεραπεια" συναμα!

καταρχην εντελως διαφορετικες εννοιες οι 2 τους. Οσον αφορα την αυτοθεραπεια, κρατα το σαν αστερισκο στο πισω μερος του μυαλου σου. Εχω παρακολουθησει συνεντευξη καρκινοπαθους, ο οποιος με την δυναμη της σκεψης του-θετικης σκεψης, παρατεινε την διαρκεια ζωης του και ταυτοχρονα οσο εζησε, παρολες τις επιπτωσεις, εζησε σχεδον ακμαιος μεχρι το τελος της ζωης του. Η ψυχολογια παιζει μεγαλο ρολο σε θεματα υγειας, και μην υποτιμαμε τις αποκρυφες μεχρι τωρα ιδιοτητες του εγκεφαλου μας. Την λεξη αυθυποβολη την θεωρω χρησιμη κ αυτη, οταν ομως την εφαρμοζουμε για δημηουργηκα πραγματα κ οχι για βλακειες οπως πχ ο αυτο-υπνωτισμος.

illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Ζωντανο παραδειγμα αυτο που λες ειναι ο Κουρκουλης... Ειχε αυτο ιαση, καθαρα ψυχολογικος παραγοντας... Τι να πω, ειλικρινα δεν ξερω... Ισως ναι, ο εγκεφαλος μας να εχει τρομερες δυνατοτητες κ να μην τις ξερουμε καν
Dum spiro spero
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

illy έγραψε:Ζωντανο παραδειγμα αυτο που λες ειναι ο Κουρκουλης... Ειχε αυτο ιαση, καθαρα ψυχολογικος παραγοντας... Τι να πω, ειλικρινα δεν ξερω... Ισως ναι, ο εγκεφαλος μας να εχει τρομερες δυνατοτητες κ να μην τις ξερουμε καν

επιστημονες λενε οτι μονο ενα 10% της δυναμης του εγκεφαλου μας γνωριζουμε κ χρησιμοποιουμε. Προσωπικα δεν απορριπτω την θεση της εκκλησιας, αλλωστε ξερω να ξεματιαζω κ οποιος μου το ζηταει το κανω, αλλα εγω εχω ανοικτες κεραιουλες κ βλεπω κ την αλλη αποψη.(δεν λεω για εσενα γενικα μιλαω).

Kerveros

Δημοσίευση από Kerveros »

Πρώτη φορά ακούω άντρα να ξέρει να ξεματιάζει! Μπράβο... Ξεμάτιασμα με τη σταγόνα λάδι ή με το τριαντάφυλλο που σκάει ξέρεις;
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Signaller »

Και εγώ προσωπικά θεωρώ ότι κάτι συμβαίνει με αυτές τις περιπτώσεις. Βέβαια, η συντριπτική πλειοψηφία όσων αναφέρουν τέτοια πράγματα είναι φαντασιόπληκτοι, αλλά υπάρχουν και αληθινά

Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Kerveros έγραψε:Πρώτη φορά ακούω άντρα να ξέρει να ξεματιάζει! Μπράβο... Ξεμάτιασμα με τη σταγόνα λάδι ή με το τριαντάφυλλο που σκάει ξέρεις;
δεν το ηξερες οτι απαγορευεται να πεις σε γυναικα την ευχη περι της βασκανιας; Πρεπει να την πεις σε εναν αντρα κ μετα εκεινος να την μεταφερει Την ευχη στη γυναικα κ ετσι μαθαινει να ξεματιαζει κ η γυναικα... Χαχαχαχα, θυμαμαι ελεγα την γιαγια απαγορευεται να μου την πεις αλλα οχι να μου τη γραψειςΕικόνα, αλλα ηταν ανενδοτη κ τελικα μου την εμαθε ο ξαδερφος μου αφου του την ειχε πει προηγουμενως εκεινη

Dum spiro spero
illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Signaller έγραψε:Και εγώ προσωπικά θεωρώ ότι κάτι συμβαίνει με αυτές τις περιπτώσεις. Βέβαια, η συντριπτική πλειοψηφία όσων αναφέρουν τέτοια πράγματα είναι φαντασιόπληκτοι, αλλά υπάρχουν και αληθινά

σαν τι να συμβαινει δηλαδη; ΕικόναΕικόνα Τι εννοεις?
Dum spiro spero
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Kerveros έγραψε:Πρώτη φορά ακούω άντρα να ξέρει να ξεματιάζει! Μπράβο... Ξεμάτιασμα με τη σταγόνα λάδι ή με το τριαντάφυλλο που σκάει ξέρεις;

κολακευτικα λογια. Σε μικρη ηληκια μου εμαθε η γιαγγια μου να ξεματιαζω με ειδικη ευχη. Το ξεματιασμα που λες το εχω δει, δεν το γνωριζω, αλλα ειναι εξισου αποδοτικο.

ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

"Είναι σκοτάδι μάτια μου πάντα σ' αυτή την πλάση... "
Σ. Μάλαμας
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες