Μισθοί Αξιωματικών και Υπαξιωματικών

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
POLITHS
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από POLITHS »

Αλέξης έγραψε:Δηλαδή για να καταλάβω... Ένας λοχίας από ΣΜΥ που απασχολείται στις ειδικές δυνάμεις παίρνει γύρω στα 940 ευρώ;(χωρίς της παραμεθωρίου)
ω ναι!1φιλε μου γι΄αυτο μιλαω για αδικιες και ανισοτητες ακομη και μεσα στον στρατο
Kwstas

Δημοσίευση από Kwstas »

Αυτος ειναι ο στρατος και σε οποιον αρεσει. Και σε αυτη τη ζωη τουλαχιστον οποιος μοχθησει Πολυ, ανταμειβεται και καλα. Δηλαδη πρεπει οι αξιωματικοι που εχουν ριξει κανταρια διαβασμα συνηθως να παιρνουν λιγοτερα απο εναν ειδικοδυναμιτη της σμυ. Στο κατω κατω εχουν και ενα σωρο επιδοματα οι ειδικοδυναμιτες. Με τι λογικη; Στο 2011 ημαστε οχι στο 400 π. Χ.. Οπου μεγαλυτερη σημασια εχει η μορφωση παρα τα μουσκουλα και η δυναμη του καθενος. Μην μπερδευετε το ενα με το αλλο. Και στο κατω κατω τα παλικαρια που πανε στις ειδικες δυναμεις μονιμαδες δεν πανε με κριτηριο τα χρηματα.
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 12
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Ενας λοχιας απο ΣΜΥ που ειναι ειδικες δυναμεις, ρισκαρει το τομαρι του και ειναι στρατιωτης με την ευρυτερη εννοια του ορου και ΠΡΕΠΕΙ να παιρνει επιδοματα, εγω που ειμαι αξ/κος κ φοιτητης, μεχρι την αποστρατεια μου μπορει να μη ξαναπιασω οπλο, οταν ο αλλος λιωνει στο τρεξιμο κ την κουραση και για οσο καιρο κανει αυτο που κανει το γουσταρει

Οσο για το 400 ΠΧ, στη σπαρτιατικη φαλαγγα μετρουσε παρα πολυ η τακτικη και τα τεχνασματα και οχι τοσο Η ισχυς του ωθισμου... Αν θες το συζηταμε
Άβαταρ μέλους
POLITHS

Δημοσίευση από POLITHS »

Kwstas έγραψε:A) Αυτος ειναι ο στρατος και σε οποιον αρεσει. Β) Και σε αυτη τη ζωη τουλαχιστον οποιος μοχθησει Πολυ, ανταμειβεται και καλα. γ) Δηλαδη πρεπει οι αξιωματικοι που εχουν ριξει κανταρια διαβασμα συνηθως να παιρνουν λιγοτερα απο εναν ειδικοδυναμιτη της σμυ. δ) Στο κατω κατω εχουν και ενα σωρο επιδοματα οι ειδικοδυναμιτες. Με τι λογικη;Στο 2011 ημαστε οχι στο 400 π. Χ. Οπου μεγαλυτερη σημασια εχει η μορφωση παρα τα μουσκουλα και η δυναμη του καθενος. Μην μπερδευετε το ενα με το αλλο. Στ) Και στο κατω κατω τα παλικαρια που πανε στις ειδικες δυναμεις μονιμαδες δεν πανε με κριτηριο τα χρηματα.
α) τον γνωριζω τον στρατο και πιστεψε με που αρεσει πολυ και ειμαι εκει που ειμαι γιατι το γουσταρω

β) πιστευεις οτι αυτος που ειναι στις ειδικες δυναμεις σε ολους τους βαθμους δεν εχει μοχθησει; Εισαι βαθια νυχτωμενος...

γ) οχι φυσικα; Τι λες τωρα; Ο λγος ο Τχης Που ειναι στο 7 Ε. Γ που ασχολειται με εορτες τελετες πρεπει να παιρνει περισσοτερα απο τον πεζικαριο τον Τθ και τον ειδικοδυναμιτη λγο που τους Τρωει το κρυο Διοτι διαβασε περισσοτερο... (η μαλλον εγλειψε περισσοτερο) δ) Χα χα καλο το αλλο με τον τοτο το ξερεις; Θελω να μου τα πεις γιατι εαν ισχυει τοτε ο ΟΛΚΕΣ με κλεβει! Και αφου παιρνουμε τοσα πολλα γιατι δεν ερχεσαι και εσυ;

ε) ολα εχουν σημασια φιλε μου τι να την κανω την μορφωση οταν ο λγος με την σαπιοκοιλια δεν μπορει να ανεβει οχι υψωμα ουτε οροφο και παιρνει ασανσερ. Ο συγχρονος αξκος πρεπει να εχει και μορφωση σε λογικα πλαισια και φυσικη κατασταση και πιστεψε με οι αξκοι στις ειδ δυναμ το εχουν πλην ελαχιστων δακτυλοδεικτουμενων

στ) εννοειται οτι κριτηριο δεν ειναι τα χρηματα ομως οι μα... Ες πεθαναν καταλαβες; Καλο απογευμα

Kwstas

Δημοσίευση από Kwstas »

Αφου το γουσταρεις μην παραπονιεσαι ;).. αλλοι εχουν 3 πτυχια και αρχιζουν με οσα λεφτα εχεις εσυ τωρα και λιγοτερα.. Να μου πεις στη πορεια , ισως καταφερουν να διπλασιασουν ή και να τριπλασιασουν τους μισθους τους σε σχεση με σενα.. αλλα και παλι επιλογη σου ητανε :) . Κανεις δεν αμφισβητει οτι θα επρεπε να αμειβονται πιο γεναιοδωρα οι μονιμαδες των ειδικων δυναμεων, αλλα και συ ο ιδιος ηξερες οταν μπηκες πως ηταν η κατασταση στο στρατο, αλλα και να ειχε αλλαξει κατι απο τοτε ως τωρα , κανεις δεν σου ειπε οτι θα εκανες την τεραστια καριερα εκει μεσα :) .. Φιλικα.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από yandr »

Νομίζω είναι προφανές ότι ο δημόσιος τομέας πληρώνει μεγαλύτερους μισθούς από τον ιδιωτικό για χαμηλά και μεσαία στελέχη, ενώ ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει πολύ καλύτερα τα υψηλόβαθμα στελέχη.

Όσοι διαμαρτύρονται για τον μισθό στο δημόσιο έχουν την επιλογή να παραιτηθούν και να αναζητήσουν την τύχη τους στον ιδιωτικό τομέα, μία εναλλακτική επιλογή που δεν υφίσταται για όσους εργάζονται στο ιδιωτικό τομέα καθώς συνήθως στο δημόσιο υπάρχουν εντελώς απαράδεκτα όρια ηλικίας (και δεν αναφέρομαι σε ΕΠΟΠ και σώματα ασφαλείας).

Τέλος, ας μην ξεχνάμε να κοστολογήσουμε και την εργασιακή ασφάλεια που απολαμβάνουν οι υπάλληλοι του δημοσίου, που για κάποιο περίεργο λόγο ξεχνούν να συνυπολογίσουν θεωρώντας δεδομένη την εργασία. Κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση για τον ιδιωτικό τομέα.

Άβαταρ μέλους
POLITHS

Δημοσίευση από POLITHS »

yandr έγραψε:Νομίζω είναι προφανές ότι ο δημόσιος τομέας πληρώνει μεγαλύτερους μισθούς από τον ιδιωτικό για χαμηλά και μεσαία στελέχη, ενώ ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει πολύ καλύτερα τα υψηλόβαθμα στελέχη.

Όσοι διαμαρτύρονται για τον μισθό στο δημόσιο έχουν την επιλογή να παραιτηθούν και να αναζητήσουν την τύχη τους στον ιδιωτικό τομέα, μία εναλλακτική επιλογή που δεν υφίσταται για όσους εργάζονται στο ιδιωτικό τομέα καθώς συνήθως στο δημόσιο υπάρχουν εντελώς απαράδεκτα όρια ηλικίας (και δεν αναφέρομαι σε ΕΠΟΠ και σώματα ασφαλείας).

Τέλος, ας μην ξεχνάμε να κοστολογήσουμε και την εργασιακή ασφάλεια που απολαμβάνουν οι υπάλληλοι του δημοσίου, που για κάποιο περίεργο λόγο ξεχνούν να συνυπολογίσουν θεωρώντας δεδομένη την εργασία. Κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση για τον ιδιωτικό τομέα.

φιλε yandr δεν συγκρινω τον μισθο μου με τον ιδιωτικο τομεα αλλα με τον δημοσιο γιατι εκει δουλευω και κανω τις συγκρισεις με βαση υπαλληλους του δημοσιου που εχουν τα ιδια προσοντα με εμενα εαν δουλευα στον ιδιωτικο τομεα θα το συγκρινα με τον ιδιωτικο. το οτι δεν με ικανοποιει ο μισθος που παιρνω δεν ειναι λογος παραιτησης καθως υπαρχουν και αλλα πραγματα στην δουλεια μας που τα γουσταρουμε αλλα οι συγκρισεις μεταξυ των μισθωτων του δημοσιου ειναι αναποφευκτες. γνωριζω επισης οτι στον ιδιωτικο τομεα υπαρχουν ανθρωποι με πτυχια και πιο μορφωμενοι απο εμενα που μπορει να παιρνουν τα ιδια η και λιγοτερα λεφτα απο εμενα κατι το οποιο ειναι φυσικα αδικο αλλα απο μερους μου δεν μπορω να κανω τιποτα. οσο για την εργασιακη ασφαλεια μπορει να ειναι μεγαλυτερη αλλα πιστεψε με πλεον στον στρατο και μαλιστα στον δικο μου θεσμο με το παραμικρο μπορει να βρεθεις εκτος. υγ. δεν απολογουμαι για αυτα που παιρνω εξακολουθω να πιστευω οτι ειναι λιγα με βαση τις ωρες που ειμαι μακρυα απο το σπιτι μου ακομη και αν αγαπω και γουσταρω αυτο που κανω οπως ειπα και πιο πανω οι μα... ες πεθαναν.

υγ2. οποιος δεν ειναι ικανοποιημενος στον ιδιωτικο τομεα εχει και την επιλογη να μπει στο στρατο σωστα?

Vanecca
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Κick boxingggggggggggggggg
Επάγγελμα: Φοιτητρια στην ΣΣΑΣ

Δημοσίευση από Vanecca »

Ειναι βασιμο αυτο που ακουγεται οτι θα μειωσουν τους μισθους κατα 50 και ευρω; Βασικα μου το ειπε ατομο του στρατευματος οτι με τις εξελιξεις της χωρας θα επηρεαστει και ο στρατολογικος τομεας... Αν δεν ειναι βασιμο και απλα φημη πλζ μην κραξετε!
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από yandr »

Αν γίνει μείωση θα γίνει ποσοστιαία και όχι 50 ευρώ. Πχ. Το 10%.
λευτερης

Δημοσίευση από λευτερης »

Ρε παιδια μηπως μπορει καποιος να μου πει ποσος ειναι ο μισθος μετα ; Και νομιζω δουλεια ειναι ετοιμη ε;σας παρακαλω απαντηστε!

hankey..QQ

Δημοσίευση από hankey..QQ »

Δηλαδη παιδες την π... Σαμε και εγω που νομιζα οτι ο καθαρος μισθος ενος μελους των ειδικων διναμεον ηταν 1400 ΕΥΡΟ...
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 17
Ενδιαφέροντα: - free running -
Επάγγελμα: kommanto junior

Δημοσίευση από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 »

«Το κυρίαρχο είναι η εξασφάλιση δουλειάς, διότι οι ένστολες είναι οι μοναδικές σχολές, στις οποίες θεωρείσαι δημόσιος υπάλληλος από την πρώτη μέρα εισαγωγής», διευκρίνισε ο κ. Αντωνίου και πρόσθεσε: «Στην εποχή μας που ένας γιατρός ή δικηγόρος δεν έχει εργασία στα 30 του, ο απόφοιτος μιας Στρατιωτικής Σχολής είναι έτοιμος επαγγελματίας. Έχουν σίτιση, στέγαση, ένδυση και ένα οικονομικό βοήθημα (300 ευρώ μηνιαίως) από την πρώτη μέρα
Την ΠΟΛΗ που μου πήρανε εγώ την θέλω πίσω να μπω μεσ'την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και να την λειτουργήσω και μονο τότε ο ΘΕΟΣ την ΠΟΛΗ θα φωτίσει και ο ΥΜΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ παντου θα απειχήσει!!!
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 17
Ενδιαφέροντα: - free running -
Επάγγελμα: kommanto junior

Δημοσίευση από ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 »

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ_93 έγραψε:«Το κυρίαρχο είναι η εξασφάλιση δουλειάς, διότι οι ένστολες είναι οι μοναδικές σχολές, στις οποίες θεωρείσαι δημόσιος υπάλληλος από την πρώτη μέρα εισαγωγής», διευκρίνισε ο κ. Αντωνίου και πρόσθεσε: «Στην εποχή μας που ένας γιατρός ή δικηγόρος δεν έχει εργασία στα 30 του, ο απόφοιτος μιας Στρατιωτικής Σχολής είναι έτοιμος επαγγελματίας. Έχουν σίτιση, στέγαση, ένδυση και ένα οικονομικό βοήθημα (300 ευρώ μηνιαίως) από την πρώτη μέρα

Εικόνα300 το μηνα αχχαχααχαχχαχαχαχαχαΕικόνα Παραπληροφοριση ομωςςς

Την ΠΟΛΗ που μου πήρανε εγώ την θέλω πίσω να μπω μεσ'την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και να την λειτουργήσω και μονο τότε ο ΘΕΟΣ την ΠΟΛΗ θα φωτίσει και ο ΥΜΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ παντου θα απειχήσει!!!
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από dimitris mak »

Την αληθεια λεει ο ανθρωπος! Και υπαρχουν πολλοι που μπαινουν γ'αυτο το λογο στις στρατιωτικες σχολες... ! Προδοτες-ρουφιανοι... Μια ζωη το βολεμα κοιτατε και θα κοιτατε... Αχ ΕΛΛΑΔΑ...
peter1992
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από peter1992 »

Μονο αυτο ειναι παραπληροφορηση. Ενας γιατρος και ενας δικηγορος ομως δεν παζει τι ζωη του καθε μερα που υπηρετει ουτε θα κατσει σαν με 3.60 το μηνα ουτε θα ακουει να τον λενε αντιπαραγωγικο κλπ
και ακομη οι ενστολοι αποτελουν μια απο τις χειροτερες και πιο κακοπληρωμενες ειδικοτητες στο δημοσιο και ασφαλως η εξασφαλιση εργασιας μεσω αυτης της οδου ειδικα για τους ασχετους κανει κακο και στις 2 πλευρες.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες