Γιατί επιλέγω το στρατό;

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Κλειδωμένο

Γιατί θέλετε να μπειτε στο στρατό;

Το δημοψήφισμα λήγει την Δευ Δεκ 06, 2010 9:54 pm

Γιατί μου αρέσει το στράτευμα
14
42%
Άμεση και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση
12
36%
Γιατί τα χρήματα είναι καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα
2
6%
Γιατί ήμουν πολύ καιρό άνεργος
1
3%
Για να ακολουθησω τον/την συντροφό μου (συνυπηρέτηση)
4
12%

Σύνολο ψήφων: 33

Στρατός και θητεία
Anonymous

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Δημοσίευση από Anonymous »

Eπίσης και στον στρατό θυσιάζεις προσωπική ζωή, πολύ περισσότερο απο οποιονδήποτε άλλο τομέα. Δεν είναι το ίδιο ο αξιωματικός με τον δικηγόρο που δουλεύει πολύ επειδή το γουστάρει.

Τώρα θα πείς οτι δεν είναι το ίδιο και με τον εργαζόμενο των 600 ευρώ. Συμφωνώ. Όμως σύγκριση, όποιος θέλει να γίνει καλύτερος, θα κάνει με τον καλύτερο και οχι με τον χειρότερο.

Γιατί με αυτή τη λογική, και τα παιδάκια στην Ταιβάν πληρώνονται με μισό δολάριο τη μέρα στα εργοστάσια. Δε κολλάνε τέτοιες συγκρίσεις.

Γιατί να μη ζητάει ο στρατιωτικός αυξήσεις *τις οποίες δικαιούται* Και καλύτερες συνθήκες ζωής, Δε μπορώ να το καταλάβω.

Kostas_Topo
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 4

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Δημοσίευση από Kostas_Topo »

Παλι διαφωνω αλλα δεν πειραζει. Επι μερους ΕΠΟΠ προφανως δεν θα γινουν ατομα που εχουν πτυχιο ΑΕΙ-ΤΕΙ και μπορουν να βρουνε μια δουλεια που να τους προσφερει παραπανω απο 900 ευρω πχ δικηγορος, μηχανικος, ιατρος, παιδαγωγικος, καθηγητης. Αρα δεν θα πρεπει να συγκρινετε ενας ΕΠΟΠ με μια θεση ιδιωτικου τομεα που προσφερει καριερα. Το 90% των ιδιωτικων υπαλληλων (απλες θεσεις) δουλευουν παραπανω απο 8 ωρες και Αμοιβονται Με λιγοτερα χρηματα απ'οτι ενας ΕΠΟΠ και δεν εχουν σιγουρη ασφαλιση. Οποτε αν αυτο που σε νοιαζει σαν ανθρωπο ειναι η αποκατασταση σου τοτε ο στρατος προσφερει περισσοτερα. Αν μπαινεις στον στρατο για να ξεκινησεις καριερα τοτε μαλλον εκανες λαθος επιλογη. Κανεις απο τους 8000 που εκαναν αιτηση δεν ζηταει νομιζω καριερα, ζητανε μια σιγουρια για το μελλον κατι που ο ιδιωτικος τομεας οπως ειναι σημερα δεν προσφερει. Αυτο που γραφεις οτι στον ιδιωτικο τομεα αν δουλεψεις σκληρα θα εχεις 4000-5000 ευρω μισθο ειναι περα για περα εξωπραγματικο εκτος και αν δουλευεις στην δικη σου εταιρεια. Δεν υπαρχουν αυτοι οι μισθοι για τον μεσο ιδιωτικο υπαλληλο.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 3

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Δημοσίευση από yandr »

Kostas_Topo έγραψε: Αυτο που γραφεις οτι στον ιδιωτικο τομεα αν δουλεψεις σκληρα θα εχεις 4000-5000 ευρω μισθο ειναι περα για περα εξωπραγματικο εκτος και αν δουλευεις στην δικη σου εταιρεια. Δεν υπαρχουν αυτοι οι μισθοι για τον μεσο ιδιωτικο υπαλληλο.

Θα ήθελα να υπερθεματίσω σε αυτό το σημείο.

Τα χρήματα αυτά είναι εξωπραγματικά για το 99% των εργαζομένων.

Εάν κάποιος διαφωνεί μπορώ να του στείλω το βιογραφικό μου για άμεση πρόσληψη... Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Δημοσίευση από yandr »

Μετέτρεψα την συζήτηση σε ψηφοφορία
Anonymous

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Yandr το γνωρίζω οτι είναι εξωπραγματικά αυτά τα νούμερα. Και γω εχω κάνει ιδιωτικό και ξέρω πως τσούζει. Αλλα γιατί το έγραψα ;

Απάντησα στο "ο καθενας βαζει πρωτεραιοτητες και παιρνει υπευθυνα τις αποφασεις για τη ζωη του... Στην τελικη αν καποιος δει οτι δεν του ταιριαζει ο στρατος εχει ανα πασα στιγμη το δικαιωμα να την κανει απο εκει... πλεον κανενα δεν παρακαλανε... και ας ειναι καλα οι προκηρυξεις... Ουδεις αναντικαταστατος... "

Και τι θέλω να δείξω ;

Οτι ο στρατός ΔΕΝ είναι λύση για αυτόν που θέλει επαγγελματική αποκατάσταση.

Πρέπει να ΘΕΛΕΙ κάποιος να γίνει στρατιωτικός, οχι να μπεί στο στρατό για να έχει δουλειά. Γιατί ; Γιατί θα την σιχαθεί σα δουλειά και επόμενη συνέπεια, είναι να μην είναι επαγγελματίας (πλην το 1-2% που θα το κάνουν αυτό).

Εν πάσει περιπτώσει, εύκολο να λες απο πριν οτι "Ξέρω οτι είναι δύσκολα εκει μέσα, αντέχω στην πίεση και ο καθένας στρώνει όπως κοιμάται", εννοώντας οτι όσοι λένε πως είναι δύσκολος ο στρατός είναι γενικά γενικά "τεμπέληδες", ενω εσυ ξέρεις καλύτερα να φερθείς.

Το σίγουρο είναι οτι η δουλειά του στρατιωτικού ΔΕΝ είναι εύκολη, όπως νομίζει ο απλός πολίτης που δεν έχει ιδέα.

Εξακολουθώ να λεω οτι όσοι το βλέπουν σαν επαγγελματική αποκατάσταση, κάνουν κακό και στο στρατό και στον ίδιο τους τον εαυτό.

Yandr εσυ είσαι κανονικό στέλεχος ;

zzzzzz
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 6

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Δημοσίευση από zzzzzz »

Αν θεωρεις οτι τα 1600 ευρω ειναι ανικανα να συντηρησουν αξιοπρεπως μια 4μελη οικογενεια τοτε μαλλον δεν γνωριζεις την ελληνικη πραγματικοτητα γιατι απλα η μεση ελληνικη 4μελης οικογεια τα βγαζει περα με λιγοτερα λεφτα και με αξιοπρεπεια... Η μητερα μου με ενα μισθο ιδιωτικου τομεα καταφερε μονη της να μεγαλωσει 2 παιδια και με τις ξενες γλωσσες και με πανεπιστημια και με εξοδους... Με ολα. και η πλειοψηφια των ελληνικων σπιτιων ετσι τα βγαζει περα... οποτε για μενα ειναι πολυτελεια το να μπορεσω να μπω και να εχω ενα μισθο ικανοποιητικο καθε μηνα χωρις να εχω το αγχος της απολυσης. δεν λεω οτι αν μου παρουσιαστει καποια καλυτερη ευκαιρια δεν θα φυγω ή οτι θα παψω να ψαχνομαι, αλλά αυτη τη στιγμη αυτη τη λυση βρηκα... Και μακαρι οταν παρω το πτυχιο μου να βρω καλυτερη δουλεια... αλλά μεχρι τοτε...
Anonymous

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Zzzzz είμαι άτομο απο 7μελη οικογένεια, δε λεω τυχαία οτι λεω εδω μέσα. Άλλο τα 2 παιδιά, άλλο τα 3, άλλο τα 4 κοκ

Την Ελληνική πραγματικότητα τη γνωρίζω. Τη στρατιωτική Ελληνική πραγματικότητα τη γνωρίζω και αυτή απο μέσα. Τη στρατιωτική Ελληνική πραγματικότητα σε οικογένεια με 7 άτομα, την παραγνωρίζω.

Αρα θεωρώ οτι ξέρω πολλά περισσότερα πράγματα.

Τα 1600 ευρώ, σαφώς και είναι ενας φοβερός μισθός.

Αλλα μπορείτε να έρθετε να γράψετε τις εμπειρίες σας μετά το πέρας μιας 5ετίας τουλάχιστον.

Όσοι είναι παιδιά αξιωματικών, γνωρίζουν ήδη. Αξιωματικών, οχι "υπαλλήλων γραφείου".

Οι πολίτες όμως που δεν ξέρουν, νομίζουν οτι ο στρατός είναι ο παράδεισος.

Δεν είναι όμως :)

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Δημοσίευση από yandr »

GenerX έγραψε: Yandr εσυ είσαι κανονικό στέλεχος ;

Δεν έχω καμία σχέση με το στρατό, πέρα από την θητεία μου...
Anonymous

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Πολύ ενημερωμένος είσαι στα του στρατού, γιαυτό ρωτάω
giota
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Δημοσίευση από giota »

Γειά σας, ειμαι νέα στη συζήτηση αυτή γενικά. Ειμαι αρκετά προβληματισμένη με το αν αξίζει κανεις να μπει εποπ κ μάλιστα σε πιο σώμα είναι καλύτερα. Όλα είναι σχετικά βεβαίως αλλα... Το κυνηγάω απο παντού κ απο λιμενικό ηκ αστυνομία κ τώρα ψάχνω κ αυτό. Η ανέλιξη είναι ελαχιστη, έτσι δεν είναι; κ πιο σώμα είναι προτιμότερο; αεροπορία η ναυτικό; ευχαριστω εκ των προτέρων... Εικόνα
giota
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Δημοσίευση από giota »

Δε νομίχω ότι το μήνυμα μου έχει καμία σχέση με την ενότητα που το τοποθέτησες. Δε θέλω να αερολογήσω η να πω για πιο λόγο θα ηθελα να μπω... Λεπτομερειες για τα σωματα κ συνθηκες, κ ευκαιριες εξέλιξης θα ήθελα να μάθω... Για να ξέρω αν κ που πρέπει να στοχεύσω...
Anonymous

Γιατί επιλέγω το στρατό;

MARINAIIII έγραψε:Καλημέρα παιδιά. Εγώ έκανα τα χαρτιά μου γιατί είναι ο άντρας μου στο λιμενικό. Οπότε θέλω όπου και να πάει μετάθεση να έχω κι εγώ μια δουλεία. Βασικά έχω 1000 μόρια από τα πτυχία και μου είπανε έχω πιθανότητες να περάσω.

πραγματικα θα ηθελα να μαθω πως μαζευεις 1000 μορια; τοσα πολλα πτυχια κ δεν βρισκεις καπου αλλου στο δημοσιο μεσω ασεπ.

aggeliki93
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 1

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Δημοσίευση από aggeliki93 »

Οτι να ναι! Συγνωμη κιολας... Πρωτον μερικοι οι οποιοι απο τη μια βρισκονται σε φορουμ για το στρατο και υποστηριζουν οτι με καθε τροπο θελουν να μπουνε στο στρατο και απο την αλλη κατηγορουν τα παιδια που ελπιζουν για ιδιοτελη συμπεριφορα! Για τους υπολοιπους ξερω οτι οι ελπιδες σας δε σβηνουν οτι και να γινει και ευχομαι καποια στιγμη να γινει αυτο που θελετε αλλα νομιζω οτι η κυβερνηση η ιδια ηταν ξεκαθαρη ς αυτη τη θεση της περι εποπ και προκηρυξεις δεν βγαινουν και οχι για το θεμα των χρηματων (συγμωνη κιολας δε φτανει που τα φαγανε και την πληρωνουμε εμεις μας το πασσαρουν και σαν δικιολογια!) αλλα εκει που θελω να καταληξω ειναι μην ακουτε μερικους που σας χαιδευουν τ αυτια με αερολογιες και σας δημιουργουν φρουδες ελπιδες... Ειναι αδικο για εσας αυτο... Δεν πιστευω οτι δια παντος καταργηθηκαν αλλα τουλαχιστον μεχρι να ξαναεχει λεφτα το κρατος στη τσεπη του δεν θα εχουμε εποπ στο προσκηνιο... Και αυτο θα αργησει... Οχι οτι θελω να σας πεισω να μην ελπιζετε προς θεου αλλα οχι μεσα στο χρονο η στον επομενο τουλαχιστον... Ειναι πολυ νωρις ακομα
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες