Μειωμένη στρατιωτική θητεία

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 95

Δημοσίευση από Greek_Army »

kostas έγραψε: Καλισπερα Ειμαι 27, παντρεμενος Με 1 παιδακι, Κε προστατις τις αδερφις μου και τις μανας μου,επιδι εχουμε χασι τον πατερα μας;

Μιπος μπορι καπιος να μοθ πι ποσο κανο Ειδι ειμεαι 3 μινες μεσα

Δικαιούσαι 8μηνη θητεία επειδή είσαι πατέρας!

Ο πατέρας ενός ζώντος τέκνου
bzr23
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από bzr23 »

Γεια χαρά. Διάβασα Οτι:

- "Μειωμένη θητεία 8μηνης διάρκειας δικαιούνται (εντώς των άλλων) Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιός θανόντος γονέα ή --άγαμης μητέρας--, εφόσον δεν έχουν άλλο ικανό για κάθε εργασία ενήλικο τέκνο. "

- "Τέκνα άγαμης μητέρας είναι όσα γεννήθηκαν από μητέρα που δεν έχει συνάψει γάμο και εξακολουθεί να είναι άγαμη.--- Ομοίως, ως τέκνα άγαμης μητέρας θεωρούνται και όσα γεννήθηκαν εκτός γάμου από διαζευγμένη μητέρα, η οποία συνεχίζει να διατελεί σε διάζευξη--. "

Στην οικογενειακή μου κατάσταση λέει το εξής: Οι γονείς μου παντρεύτηκαν, χώρισαν και μετά γεννήθηκα. Στη συνέχεια, η μητέρα μου έκανε άλλους 2 γάμους που όμως και από τους δύο είναι χωρισμένη. Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής: Θεωρούμαι Τέκνο άγαμης μητέρας μιας και όταν γεννήθηκα η μητέρα μου ήταν άγαμη; Ασχέτως με το αν ξαναπαντρεύτηκε και Χώρισε Συνεχίζοντας ως τη παρούσα ημέρα να διατελεί σε διάζευξη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ναι.Και δικαιούσε κανονικά 8μηνη θητεία.

bzr23
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από bzr23 »

Ευχαριστώ D.Y.K. Αν γίνεται παρ' όλ' αυτά να μου το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος θα το εκτιμούσα. Επίσης στην ίδια σελίδα που προανέφερα, λέει λίγο παρακάτω το εξής:

"Όσοι ανήκουν στις κλάσεις 1987 και παλαιότερες (γεννηθέντες το έτος 1966 και προηγούμενα) καθώς και όσοι ανεξαρτήτως κλάσεως έτυχαν οποτεδήποτε αναβολής κατάταξης ως κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος που διαπρέπουν σε επιστημονικές εργασίες ή έρευνες στο εξωτερικό, δικαιούνται να εξαγοράσουν Το υπόλοιπο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων μετά την εκπλήρωση στρατιωτικής υπηρεσίας:

- Έξι (6) μηνών, οι υπόχρεοι πλήρους θητείας

- Τεσσάρων (4) μηνών, οι υπόχρεοι μειωμένης θητείας ή τριών (3) μηνών, εφόσον επιπλέον κριθούν ικανοί κατηγοριών τρίτης (Ι3) ή τέταρτης (Ι4) "

Πηγή: /stratologia/meiwmeni.asp (ελπίζω να μην θεωρείται spam ή διαφήμηση αυτό)

Κλάση του 87 σημαίνει οτι κάποιος γεννήθηκε το '87 ή κάποιος που έπρεπε να είχε πάει στρατό το '87;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

bzr23 έγραψε:Ευχαριστώ D.Y.K. Αν γίνεται παρ' όλ' αυτά να μου το επιβεβαιώσει και κάποιος άλλος θα το εκτιμούσα. Επίσης στην ίδια σελίδα που προανέφερα, λέει λίγο παρακάτω το εξής:

"Όσοι ανήκουν στις κλάσεις 1987 και παλαιότερες (γεννηθέντες το έτος 1966 και προηγούμενα) καθώς και όσοι ανεξαρτήτως κλάσεως έτυχαν οποτεδήποτε αναβολής κατάταξης ως κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος που διαπρέπουν σε επιστημονικές εργασίες ή έρευνες στο εξωτερικό, δικαιούνται να εξαγοράσουν Το υπόλοιπο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων μετά την εκπλήρωση στρατιωτικής υπηρεσίας:

- Έξι (6) μηνών, οι υπόχρεοι πλήρους θητείας

- Τεσσάρων (4) μηνών, οι υπόχρεοι μειωμένης θητείας ή τριών (3) μηνών, εφόσον επιπλέον κριθούν ικανοί κατηγοριών τρίτης (Ι3) ή τέταρτης (Ι4) "

Πηγή: /stratologia/meiwmeni.asp (ελπίζω να μην θεωρείται spam ή διαφήμηση αυτό)

Κλάση του 87 σημαίνει οτι κάποιος γεννήθηκε το '87 ή κάποιος που έπρεπε να είχε πάει στρατό το '87;

Αφού το γράφει στην παρένθεση γεννηθέντες
bzr23
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από bzr23 »

Οσον αφορά το προηγούμενο ποστ, με τη μειωμένη θητεία; Συμφωνείς κι εσύ ;

Ρωτάω ξανά, όχι γιατί είμαι χαζός, αλλά γιατί απλούστατα εχω ρωτήσει στρατιωτικούς διάφορα πράγματα, όπως π. Χ αν θεωρούμαι τεκνο άγαμης μητερας και δεν ήξεραν να μου απαντήσουν, ενώ κρατούσαν στα χέρια τους το πιστοποιητικό οικογενειακής μου καταστασης ! Ευχαριστω για το χρόνο σας.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ναι συμφωνώ εφόσον γεννήθηκες εκτός γάμου

Και το λινκ που έβαλες ούτε σπαμ είναι ούτε διαφήμιση είναι κομμάτι του φόρουμ Εικόνα
bzr23
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από bzr23 »

Ποτέ δεν ξές Εικόνα
Ξένος

Δημοσίευση από Ξένος »

Έχω ρωτήσει πολύ κόσμο, σταρτολόγους, απλούς στρατιωτικούς κλπ. Και έχω πάρει πολλές απαντήσεις, αλλά χωρίς να καταλήξω κάπου. Δε γνρίζω άμα δικαιούμαι 6μηνη θητεία, ή όχι. Είμαι 25 χρονών, έχω γεννηθεί και ζήσει στο εξωτερικό για 12 χρόνια, και όπως καταλαβαίνεται έχω 13 χρόνια στην Ελλάδα. Ξέρει κάνεις ακριβώς τι γίνεται. Γιατί εγώ ξέρω οτι πρέπει να έχω ζήσει πάνω από 10 χρόνια εξωτερικό, αλλά κάποιοι μου λένε οτι παίζει και ρόλο πόσα χρόνια έχεις ζήσει και στην Ελλάδα μετά. Ευχαριστώ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ξένος έγραψε:Έχω ρωτήσει πολύ κόσμο, σταρτολόγους, απλούς στρατιωτικούς κλπ. Και έχω πάρει πολλές απαντήσεις, αλλά χωρίς να καταλήξω κάπου. Δε γνρίζω άμα δικαιούμαι 6μηνη θητεία, ή όχι. Είμαι 25 χρονών, έχω γεννηθεί και ζήσει στο εξωτερικό για 12 χρόνια, και όπως καταλαβαίνεται έχω 13 χρόνια στην Ελλάδα. Ξέρει κάνεις ακριβώς τι γίνεται. Γιατί εγώ ξέρω οτι πρέπει να έχω ζήσει πάνω από 10 χρόνια εξωτερικό, αλλά κάποιοι μου λένε οτι παίζει και ρόλο πόσα χρόνια έχεις ζήσει και στην Ελλάδα μετά. Ευχαριστώ.

Διάβασε εδώ και θα την βρείς την άκρη
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Mike »

Εγω λεω πως μονιμος κατοικος εξωτερικου ειναι αυτος που κατοικει στο εξωτερικο. Απο τη στιγμη που εχεις ελληνικη υπηκοοτητα και ζεις στην Ελλαδα, δε βλεπω τι κωλυμα εχεις για να υπηρετησεις κανονικα.
rezor
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από rezor »

Γεία σας. Όταν πέρασα περιοδεύον πέρσι είχαν γράψει το ονομα της μητέτας μου λάθος. Πήγα στην δημαρχεία και έκανα τα χαρτία και τα έστειλαν στην στρατολογία... Πόσο καιρό θα περιμένω να το αλλάξουν; Και αμα γίνει λέμε τώρα καμία στραβή και δεν αλλάξει είτε από λάθος είτε από κάτι άλλο θα υπάρξη συνέπεια σε εμένα;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

rezor έγραψε:Γεία σας. Όταν πέρασα περιοδεύον πέρσι είχαν γράψει το ονομα της μητέτας μου λάθος. Πήγα στην δημαρχεία και έκανα τα χαρτία και τα έστειλαν στην στρατολογία... Πόσο καιρό θα περιμένω να το αλλάξουν; Και αμα γίνει λέμε τώρα καμία στραβή και δεν αλλάξει είτε από λάθος είτε από κάτι άλλο θα υπάρξη συνέπεια σε εμένα;

Σιγά δεν σκότωσες και άνθρωπο. Χαλάρωσε.
GUEST

Δημοσίευση από GUEST »

Καλησπεραεχω γεννηθει αθηνα αλλα εχω και τουρκικη υπηκοοτητα διοτι οι γονεις μου ειναι απο κωσταντινουπολη.

υπηρετω κανονικα η με μειωμενη;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

GUEST έγραψε:Καλησπεραεχω γεννηθει αθηνα αλλα εχω και τουρκικη υπηκοοτητα διοτι οι γονεις μου ειναι απο κωσταντινουπολη.

υπηρετω κανονικα η με μειωμενη;

Μειωμένη στρατιωτική θητεία δες αν ανήκεις σε μια από τις κατηγορίες
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης