Μειωμένη στρατιωτική θητεία

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από D.Y.K »

τασαρας έγραψε:Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!απο οτι διαβασα στο site τις στρατολογιας λογοι για ναβολη ειναι δυο ζωντα τεκνα !

αυτο Ως λογος αναβολης υπαρχει ;

Γιατί να το αναβάλλεις πάλι;

Εδώ τσέκαρες;

Nassos έγραψε:Για δές αυτό

Εξαγορά θητείας

και το αντίστοιχο θέμα

anthony_88

Δημοσίευση από anthony_88 »

Λιγη βοηθεια, φιλοι.Ο πατερας μου πασχει απο κυρωση του ηπατος (καρκινος) Οταν εκοψα την αναβολη μου ειπαν οτι καποια στιγμη θα περασει απο επιτροπη για να κανω μειωμενη θητεια.

Σημερα που ξαναπηρα τηλεφωνο, λεγανε πως θα μπω φανταρος και να φροντισω να εχω μαζι μου την ιατρικη γνωματευση και πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης, ωστε να γινει ευνοϊκη μεταθεση.

Και να παω, παλι ενω εχω μπει φανταρος, σε καποια στρατολογια με τα ιδια χαρτια για τη μειωση της θητειας.

Τελικα, θα περασει απο επιτροπη ή οχι; Και ποτε πρεπει να αρχισω τις ενεργειες;

Μπαινω με την 2011 Α' ΕΣΣΟ.

Ευχαριστω

Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλημέρα σε όλους!

Έχω πάρει αναβολή που έληξε 31.12.2010 ως κάτοχος διδακτορικού που διαπρέπει σε επιστημονικές εργασίες στο εξωτερικό.

Ήξερα ότι πρέπει να υπηρετήσω 4 μήνες και να πληρώσω το υπόλοιπο και τα είχα όλα κανονισμένα στη δουλειά να φύγω από Μάιο μέχρι Αύγουστο και να τελειώνω.

Πηρά πριν από λίγες μέρες το στρατολογικό μου γραφείο και μου είπαν ότι καταργήθηκε πλέον το 4μηνο και θα πρέπει να πάω κανονικά για 8 μήνες ως προστάτης.

Στη σελίδα για τη μειωμένη θητεία αναφέρεται ακόμα ότι

Όσοι ανήκουν στις κλάσεις 1987 και παλαιότερες (γεννηθέντες το έτος 1966 και προηγούμενα) καθώς και όσοι ανεξαρτήτως κλάσεως έτυχαν οποτεδήποτε αναβολής κατάταξης ως κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος που διαπρέπουν σε επιστημονικές εργασίες ή έρευνες στο εξωτερικό, δικαιούνται να εξαγοράσουν το υπόλοιπο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων μετά την εκπλήρωση στρατιωτικής υπηρεσίας:

• Έξι (6) μηνών, οι υπόχρεοι πλήρους θητείας
  • Τεσσάρων (4) μηνών, οι υπόχρεοι μειωμένης θητείας ή τριών (3) μηνών, εφόσον επιπλέον κριθούν ικανοί κατηγοριών τρίτης (Ι3) ή τέταρτης (Ι4)
και στη σελίδα με τις νέες αποφάσεις του Υπ. Εθν. Αμ. Δεν αναφέρεται τίποτα για αύξηση του χρόνου ή κατάργηση της διάταξης.

Επειδή τα έχω μπλέξει τελείως μπορεί κάποιος να μου πει τι γίνεται και εάν είναι δυνατόν να με παραπέμψει και στις αντίστοιχες αποφάσεις/νόμους, και κυρίως στο απόσπασμα που αναφέρει την κατάργηση του 4μηνου για όσους έχουν αναβολή ως κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος που διαπρέπουν σε επιστημονικές εργασίες ή έρευνες στο εξωτερικό;

Ευχαριστώ

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 5
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Γιώργος έγραψε:Καλημέρα σε όλους!

Έχω πάρει αναβολή που έληξε 31.12.2010 ως κάτοχος διδακτορικού που διαπρέπει σε επιστημονικές εργασίες στο εξωτερικό.

Ήξερα ότι πρέπει να υπηρετήσω 4 μήνες και να πληρώσω το υπόλοιπο και τα είχα όλα κανονισμένα στη δουλειά να φύγω από Μάιο μέχρι Αύγουστο και να τελειώνω.

Πηρά πριν από λίγες μέρες το στρατολογικό μου γραφείο και μου είπαν ότι καταργήθηκε πλέον το 4μηνο και θα πρέπει να πάω κανονικά για 8 μήνες ως προστάτης.

[... ]

ο'τι σου ειπαν απο το στρατολογικο γραφειο φιλε μου. Ριξε και μια ματια στον νομο εδω Δεν εχει αλλαξει ο νομος αυτος.

Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

dn24 έγραψε:
Γιώργος έγραψε:Καλημέρα σε όλους!

[... ]

ο'τι σου ειπαν απο το στρατολογικο γραφειο φιλε μου. Ριξε και μια ματια στον νομο εδω Δεν εχει αλλαξει ο νομος αυτος.

Αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα είναι αυτό που αναγράφεται και στη δική σας ιστοσελίδα (που προκύπτει από το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο ).

Ψάχνω να βρω τη διάταξη με την οποία αυτό καταργείται και δεν την βρίσκω πουθενά. Δε θα είχα λόγο να αμφιβάλλω εάν μπορούσα να σηκωθώ να φύγω για ένα οκτάμηνο αλλά εάν αυτό που μου είπαν είναι όντως σωστό πρέπει να αλλάξω πάρα πολλά πράγματα...

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Γιώργος έγραψε: Αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα είναι αυτό που αναγράφεται και στη δική σας ιστοσελίδα (που προκύπτει από το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο ).

Ψάχνω να βρω τη διάταξη με την οποία αυτό καταργείται και δεν την βρίσκω πουθενά. Δε θα είχα λόγο να αμφιβάλλω εάν μπορούσα να σηκωθώ να φύγω για ένα οκτάμηνο αλλά εάν αυτό που μου είπαν είναι όντως σωστό πρέπει να αλλάξω πάρα πολλά πράγματα...

δεν θα την βρεις στο ιντερνετ τη σχετικη διαταξη. Εγω γνωριζω αυτο που σου ειπαν κ στο στρατολογικο γραφειο. Το ιδανικο θα ηταν να πας μια βολτα απο το ΣΓ που ανηκεις, ωστε να το ξεκαθαρισεις μια και καλη ωστε να σου φυγει κ η παραμικρη αμιχή υποψιας.

Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

dn24 έγραψε: δεν θα την βρεις στο ιντερνετ τη σχετικη διαταξη. Εγω γνωριζω αυτο που σου ειπαν κ στο στρατολογικο γραφειο. Το ιδανικο θα ηταν να πας μια βολτα απο το ΣΓ που ανηκεις, ωστε να το ξεκαθαρισεις μια και καλη ωστε να σου φυγει κ η παραμικρη αμιχή υποψιας.

Δεν μπορώ να πάω γιατί είμαι στο εξωτερικό, οπότε μάλλον θα τους ξαναπάρω. Ξέρεις πότε καταργήθηκε;

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Γιώργος έγραψε: Δεν μπορώ να πάω γιατί είμαι στο εξωτερικό, οπότε μάλλον θα τους ξαναπάρω. Ξέρεις πότε καταργήθηκε;

ναι ξερω Γιωργο, καταργηθηκε το 2009 οταν η θητεια μειωθηκε απο 12μηνο σε 9μηνο.

Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

dn24 έγραψε: ναι ξερω Γιωργο, καταργηθηκε το 2009 οταν η θητεια μειωθηκε απο 12μηνο σε 9μηνο.

Ωραία... Και υπάρχει ακόμα στη σχετική ιστοσελίδα της στρατολογίας . Και το στρατολογικό γραφείο ήταν εκείνο που μου έδωσε τη σχετική διάταξη χωρίς να μου πουν ότι δεν ισχύει τίποτε απ΄όλα έλεγε το έγγραφο που μου έδωσαν το καλοκαίρι του 2010...

Ο Ελληνικός Στρατός έχει κάποια θεματάκια επικοινωνίας...

δημητρης

Δημοσίευση από δημητρης »

Ενα γεια και απο μενα.
ειμαι μοναχογιος και ο πατερας μου εχει πεθανει=8 μηνες θητεια.
η μητερα μου ειναι 72 χρονων, εχει τεχνητο γοφο, εγχειρισμενο τενοντα και διαφορες αλλες παθησεις λογω ηλικιας.
θα μπορεσω να μειωσω την θητεια μου στους 6 μηνες;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 95

Δημοσίευση από Greek_Army »

δημητρης έγραψε:Ενα γεια και απο μενα.
ειμαι μοναχογιος και ο πατερας μου εχει πεθανει=8 μηνες θητεια.
η μητερα μου ειναι 72 χρονων, εχει τεχνητο γοφο, εγχειρισμενο τενοντα και διαφορες αλλες παθησεις λογω ηλικιας.
θα μπορεσω να μειωσω την θητεια μου στους 6 μηνες;

Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος του οποίου και οι δυο γονείς είναι ανίκανοι για εργασία ή έχουν πεθάνει.

Δικαιούσαι 6μηνη θητεία
...
δημητρης

Δημοσίευση από δημητρης »

Ευχαριστω πολυ.
superrr
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από superrr »

Καλησπερα! Θα ηθελα να μαθω ποσους μηνες θητειας θα κανω... Φευγω φεβρουαριο 2011... Ειμαι μοναχοπαιδι 26χρονων, με γονεις κανονικα παντρεμενους... Ευχαριστω!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 95

Δημοσίευση από Greek_Army »

superrr έγραψε:Καλησπερα! Θα ηθελα να μαθω ποσους μηνες θητειας θα κανω... Φευγω φεβρουαριο 2011... Ειμαι μοναχοπαιδι 26χρονων, με γονεις κανονικα παντρεμενους... Ευχαριστω!

Kανονική θητεία κάνεις 9μηνη
kostas

Δημοσίευση από kostas »

Καλισπερα Ειμαι 27, παντρεμενος Με 1 παιδακι, Κε προστατις τις αδερφις μου και τις μανας μου, επιδι εχουμε χασι τον πατερα μας;

Μιπος μπορι καπιος να μοθ πι ποσο κανο Ειδι ειμεαι 3 μινες μεσα

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες