Γιατί επιλέγω το στρατό;

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης

Γιατί θέλετε να μπειτε στο στρατό;

Το δημοψήφισμα λήγει την Δευ Δεκ 06, 2010 9:54 pm

Γιατί μου αρέσει το στράτευμα
14
42%
Άμεση και σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση
12
36%
Γιατί τα χρήματα είναι καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα
2
6%
Γιατί ήμουν πολύ καιρό άνεργος
1
3%
Για να ακολουθησω τον/την συντροφό μου (συνυπηρέτηση)
4
12%

Σύνολο ψήφων: 33

Στρατός και θητεία
illy
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Δημοσίευση από illy »

Καλως ηρθες και ως μελοςΕικόνα ναι μεν ειναι σιγουρος μισθος αλλα ειναι μετρημενα κουκια, οπως ειναι σε ολα τα σωματα ασφαλειας και τις ενοπλες δυναμεις... εχεις ομως και τις παροχες του δημοσιουΕικόνα Εικόνα
Kwstantinos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Δημοσίευση από Kwstantinos »

Ευχαριστω και καλως σας βρηκα! Μετρημενα κουκια = Λιγα λεφτα; Ναι το οτι θα εχεις τσαμπα περιθαλψη κτλπ κτλπ ειναι ενα μεγαλο + για αυτη τη δουλεια!
illy
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Δημοσίευση από illy »

ΝαιΕικόνα Ολα καλα θα πανε... Κ φυσικα προσπαθησε να μην καταπονεις πολυ το σωμα σου ιδιως τις τελευταιες μερες... Φροντισε να εισαι ξεκουραστος τη μερα που θα δωσεις ωστε να αποδωσεις καλυτερα
Anonymous

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Δημοσίευση από Anonymous »

Πρέπει να είσαι συνηδειτοποιημένος. Δεν είναι οποιαδήποτε δουλειά αυτή. Θέλει νεύρα, υπομονή και να υποτάσσεις τον εαυτό σου στον οποιονδήποτε ανώτερο. Τώρα για τα λεφτά... Όλοι οι στρατιωτικοί (ετών 40-50) που έχουν και παιδάκια, είναι χρεωμένοι ως τον λαιμό και φυσικά παλεύουν για να φύγουν απο το στράτευμα.

Να τα έχετε υπόψην αυτά. Δεν είναι δημόσιο, είναι στρατός.

Illy ναι έχει παροχές. Αν δεν είχε και αυτές (που τις δικαιούται έτσι κι αλλιώς ο στρατιωτικός) δε ξέρω αν θα υπήρχε στρατιωτικός σε αυτή τη χώρα.

Εξάλλου, Δημοτική αστυνομία πλέον, δίνει 1300-1400 ΚΑΘΑΡΑ (τεκμηριωμένο). Καλύτερα όσοι δε ξέρετε τι είναι στρατός, να πάτε εκεί.

Ναι ναι,1300-1400 ΚΑΘΑΡΑ παίρνεις. Το ξαναλέω μπας και το χωνέψω και γω ο ίδιος. Ακόμα δε το πιστεύω, δεδομένου οτι γνωρίζω τι μισθό παίρνει ενας ταγματάρχης με 5 παιδιά και 18 χρόνια υπηρεσίας (1800 ευρώ).

Όσοι μπαίνετε για τον μισθό, να ξέρετε οτι θα το μετανιώσετε και θα χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο.

zzzzzz
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 6

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Δημοσίευση από zzzzzz »

Ξερεις ποιο ειναι το θεμα ομως οτι αν σου φαινεται τοσος λιγος ο μισθος των περιπου 800-900 ευρω θα σου φανει πολυ χειροτερος ο μισθος στον ιδιωτικο τομεα των 500-600 ευρω... Και που θα ειναι και εβεβαιος καθως ο ιδιωτης ανα πασα στιγμη σε σταματαει... η μαμα μου εργαζοταν 15 χρονια σε ξενοδοχειο και το τελευταιο χρονο αρχισε να παιρνει 650-700 ευρω και τωρα ο μαγκας το κλεινει η πρεπει η μαμα μου στα 51 της να βγει στην αγορα εργασιας... αυτο πως σου φαινεται; τουλαχιστο στο δημοσιο(οπουδηποτε και αν ειναι) εισαι καπως καλυτερα εξασφαλισμενος. οσο για το χρεωμενος που λες δεν το καταλαβαινω. αν ενας ανθρωπος ειναι σπαταλος βεβαιος και θα ειναι χρεωμενος οσα λεφτα και αν παιρνει αλλα δεν ειναι οι πλειοψηφια. Το εχω ζησει το θεμα και δοξα το θεο τα καταφεραμε πολυ καλα σαν οικογενεια με ενα μισθο και με αρκετες ανεσεις(φροντιστηρια, ξενες γλωσσες, εκδρομες κλπ) και χωρις να εχουμε χρεη... οπως μαθεις και οπως στρωσεις λεει ο λαος θα κοιμηθεις...
Kostas_Topo
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 4

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Δημοσίευση από Kostas_Topo »

zzzzzz έγραψε:Ξερεις ποιο ειναι το θεμα ομως οτι αν σου φαινεται τοσος λιγος ο μισθος των περιπου 800-900 ευρω θα σου φανει πολυ χειροτερος ο μισθος στον ιδιωτικο τομεα των 500-600 ευρω... Και που θα ειναι και εβεβαιος καθως ο ιδιωτης ανα πασα στιγμη σε σταματαει... η μαμα μου εργαζοταν 15 χρονια σε ξενοδοχειο και το τελευταιο χρονο αρχισε να παιρνει 650-700 ευρω και τωρα ο μαγκας το κλεινει η πρεπει η μαμα μου στα 51 της να βγει στην αγορα εργασιας... αυτο πως σου φαινεται; τουλαχιστο στο δημοσιο(οπουδηποτε και αν ειναι) εισαι καπως καλυτερα εξασφαλισμενος. οσο για το χρεωμενος που λες δεν το καταλαβαινω. αν ενας ανθρωπος ειναι σπαταλος βεβαιος και θα ειναι χρεωμενος οσα λεφτα και αν παιρνει αλλα δεν ειναι οι πλειοψηφια. Το εχω ζησει το θεμα και δοξα το θεο τα καταφεραμε πολυ καλα σαν οικογενεια με ενα μισθο και με αρκετες ανεσεις(φροντιστηρια, ξενες γλωσσες, εκδρομες κλπ) και χωρις να εχουμε χρεη... οπως μαθεις και οπως στρωσεις λεει ο λαος θα κοιμηθεις...
Εικόνα + Την ασφαλιση + Την ιατρικη περιθαλψη + Την συνταξη

zzzzzz
Posts in topic: 6

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Δημοσίευση από zzzzzz »

Ειναι πολλα τα θετικα και ακομα περισσοτερα(ισως για καποιους) τα αρνητικα αλλα ο καθενας βαζει πρωτεραιοτητες και παιρνει υπευθυνα τις αποφασεις για τη ζωη του... Στην τελικη αν καποιος δει οτι δεν του ταιριαζει ο στρατος εχει ανα πασα στιγμη το δικαιωμα να την κανει απο εκει... πλεον κανενα δεν παρακαλανε... και ας ειναι καλα οι προκηρυξεις... Ουδεις αναντικαταστατος...
Anonymous

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Χαχαχα zzzzzz επειδή μάλλον δεν παρακολουθείς καθόλου επικαιρότητα και κατα 101% δεν έχεις επαφή με άτομα που έχουν κλείσει 25ετή υπηρεσία στο στρατό, σε δικαιολογώ σε οτι λες. Όταν μάθεις την αλήθεια (αν αποφασίσεις να μπείς στρατό) όσο περνάνε τα χρόνια, θα πάθεις μεγάλη πλάκα. Καλά τα ιδανικά και τα "εγω προσέχω δεν είμαι σπάταλος και ξέρω τι μου γίνεται" αλλα η πράξη απέχει πολύ απο τη θεωρία.

Αλήθεια πόσα άτομα είσαι στην οικογενειά σου ; Ο μισθός που τα βγάζατε πέρα πόσος ήταν ; Ήταν στα 1800 ευρώ ; Που έμενες ;

Kostas_topo η σύνταξη είναι το μόνο θετικό όπως και η ιατρική περίθαλψη. Τίποτα άλλο θετικό δεν έχει.

Εσυ είσαι στρατιωτικός ; Γιός στρατιωτικού ; Που μένεις ;

Να τα βάζουμε κάτω λοιπόν. Στρατιωτικός με 2 παιδιά. Μισθός 1600 ευρώ.

Για κάντε μου λίγο μια σούμα με φαγητό, φροντιστήρια, ρούχα, παπούτσια, λογαριασμούς, ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙΣ κτλ κτλ

Στο στρατό όταν είσαι, ότι βγάζεις, το ξοδεύεις γιατί το έχεις ανάγκη. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια στην Ελλάδα να υπάρχουν σπάταλοι αξιωματικοί. Κρίνετε λάθος. Νομίζετε οτι όλοι είναι παιδιά της κυβέρνησης η πολιτικών...

Όταν μπείτε στο στρατό, θα διαπιστώσετε βγαίνοντας, οτι στο παιδί σας, δε θα έχετε αφήσει ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Διότι τα λεφτά απο τον στρατό δε φτάνουν για κάτι τέτιο.

Αν έχετε απο τους γονείς σας η γυναίκες σας, πάσο βέβαια.

Μιλήστε όμως με αρκετούς πρώην στρατιωτικούς (γιατί να παραιτούντε άραγε αυτοί που μπορούν να συνεχίσουν... ) και μετά υψώστε το ιδανικό σας ανάστημα.

Η θεωρία είναι όμορφη και ωραία. Το αγγούρι όμως, είναι η πράξη. Δεν πειράζει. Θα το διαπιστώσετε ; )

Anonymous

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Και αφού το βλέπεις και τόσο μάγκικα "ο καθενας βαζει πρωτεραιοτητες και παιρνει υπευθυνα τις αποφασεις για τη ζωη του... Στην τελικη αν καποιος δει οτι δεν του ταιριαζει ο στρατος εχει ανα πασα στιγμη το δικαιωμα να την κανει απο εκει... πλεον κανενα δεν παρακαλανε... και ας ειναι καλα οι προκηρυξεις... Ουδεις αναντικαταστατος... "

Μπες στο στρατό, κάνε 2 παιδιά και βγες αν δε σου αρέσει...

Επίσης γιατί δε δοκιμάζεις στον ιδιωτικό τομέα αφού πας με τέτιο τσαμπουκά ;

Καλή η θεωρία... Καλύτερη η πράξη της ; )

Anonymous

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Φυσικά στην παραπάνω συζήτηση άποψη απο άτομα που μπαίνουν με μέσο, δε γίνεται δεκτή, απο μένα προσωπικά, για πολύ σημαντικούς λόγους.

Anonymous

Γιατί επιλέγω το στρατό;

"Ξερεις ποιο ειναι το θεμα ομως οτι αν σου φαινεται τοσος λιγος ο μισθος των περιπου 800-900 ευρω θα σου φανει πολυ χειροτερος ο μισθος στον ιδιωτικο τομεα των 500-600 ευρω... " "ο καθενας βαζει πρωτεραιοτητες και παιρνει υπευθυνα τις αποφασεις για τη ζωη του... Στην τελικη αν καποιος δει οτι δεν του ταιριαζει ο στρατος εχει ανα πασα στιγμη το δικαιωμα να την κανει απο εκει... πλεον κανενα δεν παρακαλανε... και ας ειναι καλα οι προκηρυξεις... Ουδεις αναντικαταστατος... "

Αυτά τα παραπάνω επίσης που είπες, δε κολλάνε καθόλου για την ακρίβεια.

Στον ιδιωτικό τομέα, αν έχεις @@ θα χέζεσαι στο χρήμα. Ιδίως αν "έχεις βάλει προτεραιότητες και παίρνεις υπεύθυνες αποφάσεις για τη ζωή σου".

Κατάλαβες το αδιέξοδο της σκέψης σου ; ;)

Απο τη μία κάνεις λόγο για οργάνωση της ζωής σου, πειθαρχία και αυτάρκεια και απο την άλλη δηλώνεις ανασφαλής για να δουλέψεις στον ιδιωτικό τομέα, που χρειάζεται ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια συστατικά που αναφέρεις για τον στρατό.

Που αν τα ακολουθήσεις έτσι όπως τα λες, στον ιδιωτικό θα το βγάζεις το 3χίλιαρο το μήνα, άνετα κι όλας.

Θεωρία πολύ όμως. Γιαυτό μην επαναπαύεσαι

Anonymous

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Να στο πω απλά.

Αν στον ιδιωτικό τομέα Δουλέψεις όσο θα δουλεύεις στο στρατό (εφόσων Δεν είσαι βυσματίας πάντα ), δε θα πεινάσεις ποτέ στη ζωή σου, δε θα γκρινιάξεις ποτέ. Θα έχεις 3 και 4 χιλιάρικα το μήνα.

Δουλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα, όσο δουλεύεις και στον στρατό , θα παρατηρήσεις και μια διαφορά η οποία θα σε πονάει λίιιιιιιιιιιιιιιιιιιγο όταν είσαι στον στρατό. Μάντεψε! Τις νυχτερινές, δε θα τις πληρώνεσαι :)

Στον ιδιωτικό τις υπερωρίες θα τις πληρώνεσαι. Και δεδομένου οτι είσαι τόσο συνειδητοποιημένος και εργατικός όσο λες εσυ ο ίδιος, θα τις πληρώνεσαι όλο το μήνα, όσα βγάζει ενας ΕΠΟΠ η ακόμα και κάποιος Εύελπις (στο μηνιατικό του) :))))

Anonymous

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Ωπ, πρίν λίγο είδα οτι είσαι γυναίκα, διάβασα και το πρώτο σου σχόλιο!

Μπαίνεις για λάθος λόγους. Ο στρατός θέλει τρέλα (με την καλή έννοια 90% με την κακή 10% - δική μου η αντιστοιχία) πρώτα απόλα.

Δεύτερον, επειδή μπαίνεις ΕΠΟΠ, να μάθεις να αντέχεις τον ψυχολογικό φόρτο.

Δυστυχώς είμαστε πίσω και σε θέμα νοοτροπίας στην Ελλάδα. Και πολύ δυστυχώς πολλοί ΕΠΟΠ δείχνουν οτι δεν έχουν επίπεδο.

Να είσαι έτοιμη για φοβερή υποτίμηση απο την πλειοψηφία των ανωτέρων σου που είναι απο σχολές. Μπορεί και να μη σου τύχει βέβαια.

Εγω σου εύχομαι να κάνεις αυτό που σαρέσει και να πετύχεις. Μη κολλώσεις εκει μέσα, είναι ζούγκλα πραγματική σε αυτό το θέμα.

Πάντως, γενικά, μη κλείνεις καμία πόρτα στη ζωή σου.

Καλή σου επιτυχία, ολόψυχα

Kostas_Topo
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 4

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Δημοσίευση από Kostas_Topo »

Εξιδανικευεις τον ιδιωτικο τομεα και δεχεσαι ως γεγονοτα καποιες υποθεσεις. Γνωριζεις φανταζομαι ποσοι στον ιδιωτικο τομεα μενουν απληρωτοι και ποσοι δουλευουν χωρις ασφαλιση. Ποιος σου εγγυαται στον ιδιωτικο τομεα οτι τις ωρες που δουλευεις θα τις πληρωθεις. Για να γινουν ολα αυτα που λες θα πρεπει καποιος να εχει ενα καρο πτυχια ή να εχει διευθυντικη θεση σε καποια εταιρεια. Σε αυτην την περιπτωση ομως θυσιαζεις αλλα πραγματα οπως προσωπικη ζωη και οικογενεια. Το 8ωρο στον στρατο με το 8ωρο στον ιδιωτικο τομεα δεν συγκρινεται, στον ιδιωτικο τομεα φτυνεις αιμα. Οι συνθηκες στον ιδιωτικο τομεα ειναι οι χειροτερες εργασιακες συνθηκες που εχουν υπαρξει ποτε μετα την εργατικη επανασταση.

Anonymous

Γιατί επιλέγω το στρατό;

Μίλησα και για κάποιες προυποθέσεις όμως. Και μην εξιδανικεύουμε τη χάλια ζωή των στρατιωτικών έτσι.

Στον στρατό δεν υπάρχει κανένα κίνητρο έτσι όπως έχουν τα πράγματα. Αυτό είναι το κυριότερο. Ο καθένας διαλέγει και παίρνει. Και όοοοταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, βλέπει και κρίνει τελικά.

Το 99% λοιπόν των στρατιωτικών, φεύγουν με ελαφρυά πηδηματάκια. Δεν είναι τυχαίο

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης