Εξαγορά θητείας
Εξαγορά θητείας
Η εξαγορα θητειας θα αφορα και ατομα που δεν εχουν σχεση με ανυποτακτους η' αντιρρησιες;
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 5
Εξαγορά θητείας
kurco έγραψε:Η εξαγορα θητειας θα αφορα και ατομα που δεν εχουν σχεση με ανυποτακτους η' αντιρρησιες;
Με οκτώ αποφάσεις που υπέγραψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στις 10 Ιανουαρίου 2011, καθορίζονται ζητήματα εφαρμογής της στρατολογικής νομοθεσίας, που αφορούν σε ανυπότακτους, λιποτάκτες, αντιρρησίες συνείδησης, ομογενείς, στρατεύσιμους άνω των 35 ετών, νοσηλευόμενους σε νοσηλευτικά ιδρύματα και εγγεγραμμένους για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.
Εξαγορά θητείας
Παιδια δεν εχω καταλαβει κατι με το αρθρο που ψηφιστηκε.
Εαν εγω πχ τελειωσω τη σχολη μου και τελειωσει και η αναβολη μου και δεν παρουσιαστω θα θεωρηθω λιποτακτης η ανυποτακτος και ετσι θα εξαγορασω τη θητεια μου; Στην ηλικια πχ των25;
Εαν εγω πχ τελειωσω τη σχολη μου και τελειωσει και η αναβολη μου και δεν παρουσιαστω θα θεωρηθω λιποτακτης η ανυποτακτος και ετσι θα εξαγορασω τη θητεια μου; Στην ηλικια πχ των25;
Εξαγορά θητείας
Ανυπότακτος ή λιποτάκτης
Εξαγορά θητείας
Αν δεν παρουσιαστεις, θα κυρηχτεις ανυποτακτος. Θα κανεις κανονικα θητεια και θα πληρωσεις και 6000 προστιμο για την ανυποταξια. Εξαγορα θητεια κανεις μονο μετα τα 35.
Εξαγορά θητείας
Είσαι σίγουρος γι'αυτό που αναφέρεις;Mike έγραψε: Αν δεν παρουσιαστεις, θα κυρηχτεις ανυποτακτος. Θα κανεις κανονικα θητεια και θα πληρωσεις και 6000 προστιμο για την ανυποταξια. Εξαγορα θητεια κανεις μονο μετα τα 35.
Η απόφαση της ΥΕΘΑ που αναφέρει ο Nassos πιο πάνω αναφέρει αυτούς που είναι πάνω από 35 χρονών σε ξεχωριστή κατηγορία...
Εξαγορά θητείας
Αν εννοεις για το οτι δε μπορεις να εξαγορασεις τη θητεια σου πριν τα 35, προφανως ειμαι σιγουρος. Αλλιως θα ηταν πρωτη ειδηση παντου οτι η θητεια ειναι πλεον προαιρετικη. Εκτος αν ρωτας κατι αλλο.
Οι ρυθμισεις ουσιαστικα αφορουν τα προστιμα ανυποταξιας Και την εισπραξη τους μεσω εφοριας. Κοινως, δε μπορεις να εχεις εισοδηματα στην ελλαδα και να χρωστας το προστιμο.
Οι ρυθμισεις ουσιαστικα αφορουν τα προστιμα ανυποταξιας Και την εισπραξη τους μεσω εφοριας. Κοινως, δε μπορεις να εχεις εισοδηματα στην ελλαδα και να χρωστας το προστιμο.
Εξαγορά θητείας
Άκουσα πρόσφατα οτι θα μειωθει η βασική εκπαίδευση στις 3 εβδομάδες (από κάπου 45 μέρες) όταν κλείσουν καποια απο τα στρατόπεδα.
Ειμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, ετων 35 και ενδιαφέρομαι να εξαγοράσω τη θητεία μου. Το χρονικό διάστημα που πρέπει να υπηρετήσω θα παραμείνει 45 μέρες, ή θα μειωθεί στις 3 εβδομάδες (όσο δηλαδή η βασική εκπαίδευση) ;
Ευχαριστώ πολύ.
Ειμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, ετων 35 και ενδιαφέρομαι να εξαγοράσω τη θητεία μου. Το χρονικό διάστημα που πρέπει να υπηρετήσω θα παραμείνει 45 μέρες, ή θα μειωθεί στις 3 εβδομάδες (όσο δηλαδή η βασική εκπαίδευση) ;
Ευχαριστώ πολύ.
-
- Στρατηγός
Εξαγορά θητείας
Kostas έγραψε:Άκουσα πρόσφατα οτι θα μειωθει η βασική εκπαίδευση στις 3 εβδομάδες (από κάπου 45 μέρες) όταν κλείσουν καποια απο τα στρατόπεδα.
Ειμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, ετων 35 και ενδιαφέρομαι να εξαγοράσω τη θητεία μου.Το χρονικό διάστημα που πρέπει να υπηρετήσω θα παραμείνει 45 μέρες, ή θα μειωθεί στις 3 εβδομάδες (όσο δηλαδή η βασική εκπαίδευση) ;
Ευχαριστώ πολύ.
Δεν έχω διαβάσει πουθενά κάτι τέτοιο
Εξαγορά θητείας
Δηλαδή, αν κάποιος κάτω από 35 ετών θέλει να εξαγοράσει τη θητεία του δεν γίνεται;λογικά θα έπρεπε μια και υπάρχουν και όνειρα τα οποία καταστρέφονται με την θητεία!
Εξαγορά θητείας
Δεν υπαρχει δυνατοτητα εξαγορας πριν τα 35.
Εξαγορά θητείας
Είμαι τρίτος μηχανικός του εμπορικού ναυτικού,25 χρόνων, και θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να αποφύγω Την στρατιωτική θυτεια μου. Όχι πως φοβάμαι να υπηρετήσω, αλλά για μένα είναι μεγάλο κόστος (χρηματικό).12 μήνες θυτείας είναι για μένα 60 χιλιάρικα αν θα ήμουν μπαρκαρισμένος. Υπάρχει τρόπος να πληρώσω; Η' θα πρέπει να περιμένω μέχρι τα 35 όπως διάβασα και στους παραπάνω;
-
- Στρατηγός
Εξαγορά θητείας
1. Πρέπει να περιμένεις μέχρι τα 35Christos L. έγραψε:Είμαι τρίτος μηχανικός του εμπορικού ναυτικού,25 χρόνων, και θα ήθελα να μάθω αν μπορώ να αποφύγω Την στρατιωτική θυτεια μου. Όχι πως φοβάμαι να υπηρετήσω, αλλά για μένα είναι μεγάλο κόστος (χρηματικό).12 μήνες θυτείας είναι για μένα 60 χιλιάρικα αν θα ήμουν μπαρκαρισμένος. Υπάρχει τρόπος να πληρώσω; Η' θα πρέπει να περιμένω μέχρι τα 35 όπως διάβασα και στους παραπάνω;
2. Διάβασε το άρθρο Αναφέρει τους τρόπους καταβολής
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Εξαγορά θητείας
Καλησπέρα! Διάβασα στο προεδρικό διάταγμα πως μπορεί κάποιος να απολυθεί εφόσον συμπληρώσει Την πλήρης ή εννεάμηνη ή της εξάμηνη μειωμένη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση, όχι όμως πριν να συμπληρωθεί τουλάχιστον το ένα τέταρτο της πλήρους, το ένα τρίτο της εννεάμηνης και το ήμισυ της εξάμηνης μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης. Αρθρο 6 παραγραφος 2.
Ισχύει ή κατάλαβα κάτι λάθος; Και κατι αλλο...9 μηνη δεν ειναι η θητεία; Γιατί αναφέρεται σε 24μηνη;Ευχαριστω πολύ εκ των προτέρων! Κωνσταντίνος
Ισχύει ή κατάλαβα κάτι λάθος; Και κατι αλλο...9 μηνη δεν ειναι η θητεία; Γιατί αναφέρεται σε 24μηνη;Ευχαριστω πολύ εκ των προτέρων! Κωνσταντίνος
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Εξαγορά θητείας
Αν ισχύει κάτι τέτοιο θέλω να μάθω. Ρώτησα κάποιους και μου 'παν πως είναι μἀ λλον εξαγορά θητείας. Αυτό δεν είναι στα πλαίσια της μειωμένης; Και αν ναι, ισχύει για συγκεκριμένες περιπτώσεις?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης