Ρωσικά μαχητικά για την Ελλάδα

Συζητήσεις για τον εξοπλισμό της Πολεμικής Αεροπορίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ή μελλοντικά προγράμματα προμήθειας
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 82

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Θάνος έγραψε: TOPOL-M

Τα Mirageπου πήραμε τότε μπορούσαν να μεταφέρουν «Δυτικό Οπλισμό» και υπήρχε συμβατότητα με τα ραντάρ και ενσωματώθηκαν σχετικά εύκολα στην αεράμυνά μας!

Τα δε ρωσικά, είναι τελείως ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗΣ τεχνολογίας και φιλοσοφίας!

'Ασε που η Π. Α. Είναι πλέον το τσιφλίκι της αμερικάνικης πολεμικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας και δεν θα αφήσουν η Π. Α. Να πάρει άλλο σκάφος!

Α μπράβο,

τώρα μιλάς σωστά.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος.

Ολα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες του κ...

Su-35
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 59
Ενδιαφέροντα: Τα πάντα όλα!
Επάγγελμα: Κατάσκοπος των εξωγήινων!
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Su-35 »

Παρουσίαση του Su-35BM/S - Στα 50 εκατ. Δολάρια το fly-away κόστος

Ετοιμάζεται από την Ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία Rosoboronexport η παρουσίαση στην Π. Α. Του ρωσικού μαχητικού Su-35BM/S το οποίο σε περίπτωση που υπάρξει ανοικτή αξιολόγηση για το Νέο Μαχητικό Αεροσκάφους, θα είναι και αυτό υποψήφιο. Τον Απρίλιο του 2009, το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti Υπολόγιζε το κόστος "flyaway" ενός SU-35S σε περίπου 65 εκατομμύρια δολάρια (48 εκατ. ευρώ περίπου), αλλά τελικά ήταν σημαντικά χαμηλότερη
...
Σύμφωνα με τους περσσότερους δυτικούς αναλυτές, το Su-35S είναι ανώτερο από όλα τα άλλα μαχητικά τέταρτης γενιάς που αναπτύσσονται σήμερα παγκοσμίως.
...
Οι Ρώσοι διαβεβαιώνουν ότι για την Ελλάδα θα προταθεί η κορυφαία έκδοση με τις ειδικές τροποποιήσεις που πιθανόν να ζητήσει η ελληνική.

DefenceNet

Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Giannis Ni »

Εγω τώρα yandr να σχολιάσω τα όσα ελέχθησαν ή πάλι θα αρχίσουμε να μαλώνουμε?
Digenis
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Digenis »

Ναι εγώ λέω να μας δώσουν μια έκδοση που να καίει τριπλάσιο καύσιμο και να είναι διπλάσιο σε μέγεθος.
Που να σηκώνετε στο αέρα και να το βλέπουν τα Αγγλικά Raadar στην Κύπρο.

Κατά τα άλλα κομπρα κομπρα.
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Ενώ τώρα αυτά που έχουμε δεν τα βλέπουνε έτσι; Είναι αόρατα...

Ε ρε σότο

...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από yandr »

Giannis Ni έγραψε:Εγω τώρα yandr να σχολιάσω τα όσα ελέχθησαν ή πάλι θα αρχίσουμε να μαλώνουμε;
Με εμένα θα μαλώσεις; Γράψε ότι θες ρε συ.

Η άποψή μου για τα ρωσικά μαχητικά είναι γνωστή.

Digenis
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Digenis »

Τοπολ

Να σου αναφέρω γιατί είναι χειρότερα τα ρωσσικα αεροσκαφοι απο τα Δυτικά

1. Τα ρωσσικα έχουν ίδια τεχνολογία με τα δυτικά σε διπλάσιο μέγεθος
2. Χαλάν πολύ περισσότερο όταν τα χρησιμοποιείς στο μαξιμουν των δυνατοτήτων τους
3 Έχουν μεγαλύτερο κόστος λειτουργίας (Καύσιμα)

Χασαν καποια χρονια οι Ρωσσοι τη δεκαετια 1990 και μείναν τεχνολογικά πίσω.
Όταν το καλύψουν βλέπουμε για αεροσκαφοι.

Για να καταλάβεις το χάσμα που εχει δημιουργηθεί
Οταν οι Δυτικοί φτιαχτούν υπολογιστοι Τσεπης η Ρωσσοι φτιάχνουν ίδιον δυνατοτήτων υπολογιστή σε μέγεθος δωματίου.

Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

yandr έγραψε:
Giannis Ni έγραψε:Εγω τώρα yandr να σχολιάσω τα όσα ελέχθησαν ή πάλι θα αρχίσουμε να μαλώνουμε;

Όχι για να μην αρχίσουμε πάλι να σβήνουμε μηνύματα. Εγώ θα καταθέσω την άποψη μου με ευπρέπεια και τεκμηρίωση δίχως να θίξω κανέναν ή να υπερασπίσω κανέναν και από εκει και πέρα δεν θα ανεχτώ καμιά λασπολογία προς εμένα.
TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Giannis Ni έγραψε:
yandr έγραψε:

Όχι για να μην αρχίσουμε πάλι να σβήνουμε μηνύματα. Εγώ θα καταθέσω την άποψη μου με ευπρέπεια και τεκμηρίωση δίχως να θίξω κανέναν ή να υπερασπίσω κανέναν και από εκει και πέρα δεν θα ανεχτώ καμιά λασπολογία προς εμένα.
Να την λές

αλλά ξέχασες να μας πεις Και την σχέση σου με το defencepoint...

(αν θες βέβαια να πεις)

αιας
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από αιας »

Digenis έγραψε:Τοπολ

1. Τα ρωσσικα έχουν ίδια τεχνολογία με τα δυτικά σε διπλάσιο μέγεθος ------ Δεκτο
2. Χαλάν πολύ περισσότερο όταν τα χρησιμοποιείς στο μαξιμουν των δυνατοτήτων τους----πηγη;
3 Έχουν μεγαλύτερο κόστος λειτουργίας (Καύσιμα) ----πιθανον

Χασαν καποια χρονια οι Ρωσσοι τη δεκαετια 1990 και μείναν τεχνολογικά πίσω.----απο τους πρωτους εδω που το υποστηριζω
Όταν το καλύψουν βλέπουμε για αεροσκαφοι.----εξαρταται απο τι μοντελο/γεννια ψαχνουμε και τι τιμη μπορουμε

Οταν οι Δυτικοί φτιαχτούν υπολογιστοι Τσεπης η Ρωσσοι φτιάχνουν ίδιον δυνατοτήτων υπολογιστή σε μέγεθος δωματίου.
-----εχω ποσταρει σχετικο ανεκδοτο----
ολα αυτα δεν εχουν σημασια περα απο το υποθετικο, γιατι στο πρακτικο τα αντιστοιχα δυτικα μαχητικα ειναι καπως ετσι1. Και να εχουν καλυτερη τεχνολογια απο τα ρωσικα στο μισο μεγεθος, δεν μπορω να τα αγορασω.

2. Χαλαν δεν χαλαν, αφου δεν θα εχω δεν με νοιαζει.

3. Και να εχουν φθηνοτερο κοστος... Μαντεψε δεν θα εχω αγορασει γιατι δεν εχω κοστος κτησης.

Για να καταλαβεις, περιμενω τουλαχιστον μια σοβαρη προταση αγορας δυτικου μαχητικου, με ολα μεσα και με υπογραφη, για να κλεισω την ρωσικη προσφορα... Μεχρι τοτε θα κανω γαργαρες...

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 28

Δημοσίευση από yandr »

Υποθέτω αναμένεις αντίστοιχη ρωσική προσφορά έτσι;

Γιατί προς το παρόν μόνο ο TOPOL έχει καταθέσει πρόταση αγοράς εκ μέρους τους.

TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

αιας έγραψε:
Digenis έγραψε:Τοπολ

1. Τα ρωσσικα έχουν ίδια τεχνολογία με τα δυτικά σε διπλάσιο μέγεθος ------ Δεκτο--ίδια τεχνολογία με καλύτερες επιδόσεις και οπλικό φορτίο; Αχα
2. Χαλάν πολύ περισσότερο όταν τα χρησιμοποιείς στο μαξιμουν των δυνατοτήτων τους----πηγη------------;
3 Έχουν μεγαλύτερο κόστος λειτουργίας (Καύσιμα) ----πιθανον --- γιατί; Το rafale και το typhoon έχουν λιγότερο; ΧΛΩΜΙΑΣΑ

Χασαν καποια χρονια οι Ρωσσοι τη δεκαετια 1990 και μείναν τεχνολογικά πίσω.----απο τους πρωτους εδω που το υποστηριζω---Σε ηλεκτρονικά συστήματα μόνο. Αλλά κάλυψαν το χαμένο έδαφος κι εκεί
Όταν το καλύψουν βλέπουμε για αεροσκαφοι.----εξαρταται απο τι μοντελο/γεννια ψαχνουμε και τι τιμη μπορουμε

-----εχω ποσταρει σχετικο ανεκδοτο---- Τι λές τώρα; Το νέο Ρωσικό βαλιτσάκι το είδατε; Για κάντε μια έρευνα. Οσο για ανέκδοτα υπάρχει ένα ακόμα καλύτερο που οι γιάνκεις προσπαθούν να βρούν λύση μέσω ΝΑΣΑ για να γράφει το στυλό. Υστερά από έρευνες και πειράματα βρήκαν την λύση και πανηγύρισαν. Οι Ρώσοι γέλαγαν με το μολύβι στο τσεπάκι...

ολα αυτα δεν εχουν σημασια περα απο το υποθετικο, γιατι στο πρακτικο τα αντιστοιχα δυτικα μαχητικα ειναι καπως ετσι.Το μόνο δυτικό μαχητικό που μπορεί να μας δώσει πλεονέκτημα είναι το F-15SE. Τα υπόλοιπα (πλην raptor) είναι για να πιάνει τον στόχο πωλήσεων η Boeing και η L.M.

1. Και να εχουν καλυτερη τεχνολογια απο τα ρωσικα στο μισο μεγεθος, δεν μπορω να τα αγορασω.

2. Χαλαν δεν χαλαν, αφου δεν θα εχω δεν με νοιαζει.

3. Και να εχουν φθηνοτερο κοστος... Μαντεψε δεν θα εχω αγορασει γιατι δεν εχω κοστος κτησης.

Για να καταλαβεις, περιμενω τουλαχιστον μια σοβαρη προταση αγορας δυτικου μαχητικου, με ολα μεσα και με υπογραφη (μόλις έρθει θα πέσεις ξερόςΕικόνα), για να κλεισω την ρωσικη προσφορα.. Θα την κλείσει ο άνθρωπός τους ο jeffrey έτσι κιαλλιώς μην αγχώνεσαι Μεχρι τοτε θα κανω γαργαρες...

Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Να σας πω και εγώ την άποψη μου.
Τα Ρωσικά Α/Φ είναι εξαιρετικής ποιότητας και τεχνολογίας με αποκορύφωμα το PAK-FA και στην συνέχεια έπεται το SU-35. Και το ΜIG-29 είναι ένα πολύ καλό και αξιόπιστο Α/Φ. Αλλά και το SU-30 είναι ένα αρκετό καλό Α/Φ. Σε κάθε περίπτωση δεν τα θεωρώ ανώτερα των δυτικών Α/Φ αλλά ουτε και κατώτερα. Ειδικα το PAK-FA μάλλον είναι καλύτερο από F-22 Raptor.Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για πολύ καλά Α/Φ.Είναι σίγουρο πως απευθυνόμαστε σε πολύ καλά Α/Φ είτε εναέριας υπεροχής είτε βομβαρδιστικά. Μετά την άνοδο του Πούτιν και έπειτα του Ντιμίτρι Μεντμέτεφ η Ρωσική αεροναυπιγική βιομηχανία έχει αυξήσει κατακόρυφα τις ποιοτικές τις επιδόσεις ώστε να καταστήσει τα Α/Φ της ισάξια με αυτά του ΝΑΤΟ.Τα παραπάνω όμως δεν σημαίνουνουν πως τα Ρωσικά μαχητικά είναι και κατάλληλα για την Π. Α. Επαναλαμβάνω, πως δεν τα απορίπτω για το οτι είναι κατώτερα τεχνολογικά αλλά για τους εξής παρακάτω λόγους:1ον) Η Ελλάδα είναι ενταγμένη καλώς ή κακώς στους ευρωπαϊκούς και ατλαντικούς θεσμούς (ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΑΣΑ κτλ) και συνεπώς η πιθανή αγορά Ρωσικών Α/Φ θα έχει σημαντικότατες επιπτώσεις στην άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής.
Και ειδικά σε αυτή την περίοδο. Αν είχαμε μια ισχυρή, ευέλικτη και έξυπνη διπλωματία που να μπορεί να διαχειριστεί τις όποιες ισσοροπίες δυνάμεων τότε ναι.2ον) Η Π. Α είναι δεμένη κατά 80% στο άρμα των ΗΠΑ. Οποιαδήποτε αγορά Ρωσικού μαχητικού θα έχει εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες όπως το κλείσιμο της στροφιγγας των ανταλλακτικών, των αναβαθμίσεων κτλ.
3ον) Το οπλοστάσιο της Π. Α βασίζεται σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα. Συνεπώς, αγορά νεου Ρωσικού μαχητικού θα σημαίνει εξ ολοκλήρου νεα όπλα για τα Α/Φ. Με άλλα λόγια νεα αρχή από το μηδεν.
4ον) Η εκπαίδευση χεριστών, μηχανικών και τεχνικών έχει βασιστεί πάνω σε δυτικά πρότυπα. Όλα τα εγχειρίδια δεν έχουν καμία σχέση με τα Ρωσικά. Και εδω θα έχουμε μια νεα αρχή ξεκινώντας από το μηδεν.
5ον) Τέλος, τα Ρωσικά μαχητικά χρειάζονται νεου είδους υποδομές. Νεα shelter κτλ. Άρα κόστος. Γενικώς, χρειάζεται καινούργια υποστήριξη είτε λέγεται λογιστική είτε μηχανική.

Για τους παραπάνω λόγους πιστεύω ακράδαντα πως τα Ρωσικά μαχητικά είναι ακατάλληλα για την Π. Α. Εαν είμασταν στην έποχη που έπρεπε να αποφασίσουμε με ποιό μπλόκ θα είμαστε τότε ίσως να έλεγα και ναι. Προς το παρον έχουμε δεθεί με κάποιους και θα πρέπει να πορευτούμε έτσι.
...
αιας
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από αιας »

yandr έγραψε:Υποθέτω αναμένεις αντίστοιχη ρωσική προσφορά έτσι; Γιατί προς το παρόν μόνο ο TOPOL έχει καταθέσει πρόταση αγοράς εκ μέρους τους.

αφεντικο,περιμενω πλεον απο ολες τις εταιρειες οικονομικη προταση/προσφορα, που θα αφορα τελικες τιμες και οχι φλαι ιν/φλαι αουτ /φλαι μπουρδες... Τελικη με το βιβλιο των σερβις και ανταλακτικα εγγυηση... Και επιπλεον προταση αποπληρωμης (τουλαχιστον δανειακη συμβαση με χαμηλο επιτοκιο και περιοδο χαριτος/αποπληρωμης... Σε στυλ διαφημιση τραπεζας)

- Περα απο το ελευθερο στυλ γραφης μου, πραγματικα πολυ σοβαρα πιστευω, οτι χωρις οικονομικα δεδομενα δεν μπορει να υπαρξει αγορα (οχι μονο σε μαχητικα) ... Και αυτο οχι γιατι ως δια μαγειας αποφασισαμε να ορθολογισουμε αγορες και να σεβαστουμε τα λεφτα μας... Απλα πλεον δεν υπαρχει σαλιο (κατα την υπουργικη εκφραση) οποτε... Τερμα το δανεικο παντεσμπανι με ευκολια, δεν μας το δινουν.

Giannis Ni
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Α επειδή ξεχάστηκα να αναφερθω και στην σχέση μου με το defencepoint.gr έχω σχέση με την ιστοσελίδα και αρθρογραφώ.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης