καψόνι είναι να βάφεις πέτρες π. Χ. Η να κάνεις πράγματα που τα θεωρείς υπερβολικά και δεν υπάρχει λόγος να γίνονται
To να βαψεις μια πετρα μαυρη σαν 1ετης στην ΣΣΕ για να την πεταξει πισω του ο 4ετης οταν γινει Ανθ/γος δεν ειναι καψωνι ειναι Εθιμο. Το να βαψεις το στρατοπεδο γιατι ερχετε ο Ταξιαρχος για Επιθεωρηση ειναι καψωνι; Τοτε η χελωνα τι ειναι; Το να μπαινουν μεσα στο θαλαμο με τις μανικες 3 το βραδυ τι ειναι; Τα ελεφαντακια, λαγουδακια, καγκουρο τι ειναι; Μην μπλεκετε τη αγγαρια με το καψωνι!
εγώ αυτό το θεωρώ καψώνι. Όπως θεωρώ καψώνι το να με κάνουνε αγρότη. Εγώ δεν πήγα στον στρατό για να γίνω μπογιατζής και αγρότης αλλά για να γίνω στρατιώτης. Το άλλο με την μάνικα κτλπ που λες. Τα θεωρώ πράγματα που γίνονται πάνω στην εκπαίδευση για λόγους ετοιμότητας και αντανακλαστικών...
Greek_Army έγραψε: εγώ αυτό το θεωρώ καψώνι.Όπως θεωρώ καψώνι το να με κάνουνε αγρότη. Εγώ δεν πήγα στον στρατό για να γίνω μπογιατζής και αγρότης αλλά για να γίνω στρατιώτης. Το άλλο με την μάνικα κτλπ που λες. Τα θεωρώ πράγματα που γίνονται πάνω στην εκπαίδευση για λόγους ετοιμότητας και αντανακλαστικών...
σεβομαι ολες τις γνωμες, βεβαια στο σημειο που σου τονιζω διαφωνω. Αφου δεν υπαρχει πολιτικο προσωπικο, ποιος θα ασπρισει πχ οπως κα. Ειναι φυσικα αυτα λοιπον να τα κανεις. Κ εγω αν ημουν στρατιωτης θα τα εκανα, αλλα και σαν εποπ ακομη τα κανω. Ετσι πανε αυτα. Εγω θα σου πω το εξης. Οταν εργαζομουν στον ιδιωτικο τομεα, σαν ο "μικρος του μαγαζιου" και σαν θεση, και σαν ηληκια, εγω σκουπιζα, εγω πηγαινα στον μαστορα μου και του αγοραζα σαντουιτς και ψωμι σαν πιτσιρικας τοτε. Και σαν μισθο χαρτζιλικι επαιρνα. Γιατι τα λεω αυτα, ηταν ποτε δυνατο να το εβλεπα καψονι; Κ εγω δεν ειχα προσληφθει για να γινω καθαριστης και κουβαλητης, αλλα για να γινω μηχανικος αυτοκινητων. Αφου το σκουπισμα πχ καποιος πρεπει να τα κανει. Μεσα στο παιχνιδι ειναι. Δεν θα τα κανει ουτε ο γηραιοτερος, ουτε ο υψηλοβαθμος.παντα ο κληρος πεφτει στον μικρο.αυτα τα εζησα και στον ιδιωτικο τομεα. Ο στρατος παιδια, ειναι βγαλμενος μεσα απο την ζωη. Οτι αντιμετωπισα σαν ιδιωτικος υπαλληλος, βρηκα και στο στρατο. Τις ιδιες αγγαρειες εκανα, και κανω. Αλλο πραμα το καψονι. Καψονι ειναι η καταχρηση εξουσιας με μοναδικο σκοπο να σε υποβαθμισει σαν θεση, και κυριως σαν προσωπικοτητα.
dn24 έγραψε:[] Ο στρατος παιδια, ειναι βγαλμενος μεσα απο την ζωη. Οτι αντιμετωπισα σαν ιδιωτικος υπαλληλος, βρηκα και στο στρατο. Τις ιδιες αγγαρειες εκανα, και κανω. Αλλο πραμα το καψονι. Καψονι ειναι η καταχρηση εξουσιας με μοναδικο σκοπο να σε υποβαθμισει σαν θεση, και κυριως σαν προσωπικοτητα...
297ΙΜΑΚ έγραψε:Κατσε ρε Black_Knight ! Που τα εχεις δει αυτα που γραφεις; Αγγαρεια χωρις σκοπο δεν υπαρχει!
Το βγάλαμε το πόρισμα
297ΙΜΑΚ έγραψε:Οι καλλιοπες, το γοπινγκ, το σκουπετο ειναι αγγαρειες αλλα εχουν σκοπο την καθαριοτητα κ την υγιεινη της Μοναδας, και φυρικα δεν ειναι καψωνι! Ουτε εχει σκοπο την ανάδειξη θέσης εξουσίας γιατι π. Χ. Στη ΜΥΚ ειναι ξεκαθαρο οτι ο διοπος εκπαιδευτης εχει την εξουσια και οχι ο ανθυποπλοιαρχος εκπαιδευομενος...
είπα εγώ ότι ειναι αυτά ΚΑΨΩΝΙΑ ; Εννοείται πως δεν ειναι.
Γιατι δεν καταλαβαίνεις τι λέω;
Καψωνι θα ηταν να τα καθαριζεις μετα να τα γεμιζεις λάσπες, να τα ξανακαθαριζεις, να τα ξαναγεμιζεις λάσπες και πάει λέγοντας.
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
dn24 έγραψε:Αν το καψονι υπηρετει ενα σκοπο, ας γινει. Να εχει μια ουσια.
Αν το καψονι υπηρετεί ένα σκοπό τότε δεν είναι καψόνι
εσυ κανεις λαθος φιλε μου. Εχω φαει καψονι για να βαλω μυαλο. Με εκαναν οι συνθηκες μετα αλλωστε και κατανοησα οτι κατι λαθος εκανα. Κ ετσι ηταν. Μετα απο μεγαλο διαστημα καταλαβα την ουσια. Αλλο πραγμα το καψονι της καταχρησης εξουσιας, κ αλλο πραγμα η τιμωρια διαμεσω ενος καψονιου. Τελοσπαντων εγω μεσα μου διαχωριζω αυτες τις 2 εννοιες, βλεπω αν φταιω και εγω καπου οταν καψοναρομαι.
Το ότι δεν έχει σκοπό, δεν εννοούσα ότι δεν βάζεις μυαλό αλλά το ότι δεν κάνεις κάτι παραγωγικό. Γι αυτό άλλωστε ειναι τιμωρία.
Greek_Army έγραψε:εγώ αυτό το θεωρώ καψώνι. Όπως θεωρώ καψώνι το να με κάνουνε αγρότη. Εγώ δεν πήγα στον στρατό για να γίνω μπογιατζής και αγρότης αλλά για να γίνω στρατιώτης.
Και ποιος θα τα κάνει αυτά; Να φέρουμε μήπως αλβανούς να μας κανουν τις δουλειές;
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
καψόνι είναι να βάφεις πέτρες π. Χ. Η να κάνεις πράγματα που τα θεωρείς υπερβολικά και δεν υπάρχει λόγος να γίνονται
To να βαψεις μια πετρα μαυρη σαν 1ετης στην ΣΣΕ για να την πεταξει πισω του ο 4ετης οταν γινει Ανθ/γος δεν ειναι καψωνι ειναι Εθιμο. Το να βαψεις το στρατοπεδο γιατι ερχετε ο Ταξιαρχος για Επιθεωρηση ειναι καψωνι; Τοτε η χελωνα τι ειναι; Το να μπαινουν μεσα στο θαλαμο με τις μανικες 3 το βραδυ τι ειναι; Τα ελεφαντακια, λαγουδακια, καγκουρο τι ειναι; Μην μπλεκετε τη αγγαρια με το καψωνι!
εγώ αυτό το θεωρώ καψώνι. Όπως θεωρώ καψώνι το να με κάνουνε αγρότη. Εγώ δεν πήγα στον στρατό για να γίνω μπογιατζής και αγρότης αλλά για να γίνω στρατιώτης. Το άλλο με την μάνικα κτλπ που λες. Τα θεωρώ πράγματα που γίνονται πάνω στην εκπαίδευση για λόγους ετοιμότητας και αντανακλαστικών...
Τοτε αυτο που εσυ θεωρεις καψωνι εγω το λεω αναγκαια μαλ@κινση απο την οποια τις περισοτερες φορες γλυτωνα λογω βαθμου κ αυτο που εσυ λες εκπαιδευση εγω το λεω καψωνι κ φυσικα δεν το θεωρω κακο. Το καψωνι στρωνει χαρακτηρες! το καψωνι φτιαχνει στρατιωτες! Δεν ειναι δυνατον να πας στρατο χωρις να σε καψωναρουν και να γινεις στρατιωτης, ειναι σα να πας στο πανεπιστημιο χωρις να πατησεις το ποδαρακι σου ποτε κ να παρεις κ πτυχειο.
Δεν ειχα ποτε προβλημα με το καψωναρισμα! κ σαν εκπαιδευτης φροντιζα το προγραμμα εκπαιδευσης στην πειθαρχεια να ειναι πλουσιο κ να μην επαναλαμβανετε
297ΙΜΑΚ έγραψε:Οι καλλιοπες, το γοπινγκ, το σκουπετο ειναι αγγαρειες αλλα εχουν σκοπο την καθαριοτητα κ την υγιεινη της Μοναδας, και φυρικα δεν ειναι καψωνι! Ουτε εχει σκοπο την ανάδειξη θέσης εξουσίας γιατι π. Χ. Στη ΜΥΚ ειναι ξεκαθαρο οτι ο διοπος εκπαιδευτης εχει την εξουσια και οχι ο ανθυποπλοιαρχος εκπαιδευομενος...
είπα εγώ ότι ειναι αυτά ΚΑΨΩΝΙΑ ; Εννοείται πως δεν ειναι.
Γιατι δεν καταλαβαίνεις τι λέω;
Καψωνι θα ηταν να τα καθαριζεις μετα να τα γεμιζεις λάσπες, να τα ξανακαθαριζεις, να τα ξαναγεμιζεις λάσπες και πάει λέγοντας.
Black_Knight έγραψε:Καψώνι (το) ουσιαστικό, είναι οποιαδήποτε μορφή αγγαρείας ...
οριστε τι λες. Οσο για το παραδειγμα σου... ναι, οκ! δεν ειναι καψωνι ειναι εγκεφαλικη κλ@νια αυτου που το σκεφτηκε. Αν με αυτο τον τροπο ηθελε να καψωναρει, μπραβο του! αληθεια αυτος που το εφαγε αυτο τι εκανε?
Ρε παιδια για μενα καψωνι ειναι να ξυριζεις το αγαλμα του Μεγα Αλεξανδρου. Να μετρας τα κεραμιδια στη σκεπη. Τα χαλικια της αυλησ. Να κανεις τον κουκο μεσα στον φοργιαμο. Το juke box και να τραγουδας με κερμα. Να κανεις ερωτικη εξομολογιση στη λαμπα. Και αλλα πολλα. Αλλα σημασια εχει πως αντιλαμβανεται ο καθενας το καψωνι και την αγγαρια. Παντως για μενα εννοειτε οτι ειναι δυο οροι εντελλως διαφορετικοι.
ILIAS KRITI έγραψε: Ρε παιδια για μενα καψωνι ειναι να ξυριζεις το αγαλμα του Μεγα Αλεξανδρου. Να μετρας τα κεραμιδια στη σκεπη. Τα χαλικια της αυλησ. Να κανεις τον κουκο μεσα στον φοργιαμο. Το juke box και να τραγουδας με κερμα. Να κανεις ερωτικη εξομολογιση στη λαμπα. Και αλλα πολλα. Αλλα σημασια εχει πως αντιλαμβανεται ο καθενας το καψωνι και την αγγαρια. Παντως για μενα εννοειτε οτι ειναι δυο οροι εντελλως διαφορετικοι.
να μπαινουν μεσα στο θαλαμο 3 το πρωι με ασφαιρα και να σε βγαζουν για τρεξιμο. Να σηκωνεσαι και καθε πρωι οι αρβυλλες να εχουν πανω talk.
ILIAS KRITI έγραψε:Ρε παιδια για μενα καψωνι ειναι να ξυριζεις το αγαλμα του Μεγα Αλεξανδρου. Να μετρας τα κεραμιδια στη σκεπη. Τα χαλικια της αυλησ. Να κανεις τον κουκο μεσα στον φοργιαμο. Το juke box και να τραγουδας με κερμα. Να κανεις ερωτικη εξομολογιση στη λαμπα. Και αλλα πολλα. Αλλα σημασια εχει πως αντιλαμβανεται ο καθενας το καψωνι και την αγγαρια. Παντως για μενα εννοειτε οτι ειναι δυο οροι εντελλως διαφορετικοι.
Αυτα ειναι για γελια να σου πω και αλλα; να μετατοπισεις το κτηριο 5 μετρα πιο κει, να στοιχησεις τα δεντρα, να ανεβεις στο δεντρο και να κανεις τον κοκορα, να κανεις το γυμνοσαλιαγκα, ειδικα αν εχεις 2 οποτε μπορεις να παιξεις και στοιχημα, το πινγκ - πονγκ, να στηλεις τον αλλο να μπαινει γκολ στο γηπεδο του ποδοσφαιρου, αυτα τα κανεις για να γελασεις! Κι εγω τα εφαγα πλακα ειχαν!
Αλλα το ταλκ στα αρβυλα οχι δεν ετυχε. Νερο στα αρβυλα ειχα βαλει σε ενα που αφυνε τα αρβυλα του συνεχεια μεσα στο θαλαμο και βρωμαγε ολος ο θαλαμος, μελι σε τσεπες... Αυτα ηταν ασχημα
dn24 έγραψε:Αν το καψονι υπηρετει ενα σκοπο, ας γινει. Να εχει μια ουσια.
Αν το καψονι υπηρετεί ένα σκοπό τότε δεν είναι καψόνι
εσυ κανεις λαθος φιλε μου. Εχω φαει καψονι για να βαλω μυαλο. Με εκαναν οι συνθηκες μετα αλλωστε και κατανοησα οτι κατι λαθος εκανα. Κ ετσι ηταν. Μετα απο μεγαλο διαστημα καταλαβα την ουσια. Αλλο πραγμα το καψονι της καταχρησης εξουσιας, κ αλλο πραγμα η τιμωρια διαμεσω ενος καψονιου. Τελοσπαντων εγω μεσα μου διαχωριζω αυτες τις 2 εννοιες, βλεπω αν φταιω και εγω καπου οταν καψοναρομαι.
Το ότι δεν έχει σκοπό, δεν εννοούσα ότι δεν βάζεις μυαλό αλλά το ότι δεν κάνεις κάτι παραγωγικό. Γι αυτό άλλωστε ειναι τιμωρία.
Greek_Army έγραψε:εγώ αυτό το θεωρώ καψώνι. Όπως θεωρώ καψώνι το να με κάνουνε αγρότη. Εγώ δεν πήγα στον στρατό για να γίνω μπογιατζής και αγρότης αλλά για να γίνω στρατιώτης.
Και ποιος θα τα κάνει αυτά; Να φέρουμε μήπως αλβανούς να μας κανουν τις δουλειές;
Δουλειά του στρατιώτη είναι να βάψει το στρατόπεδο η να κόβει τα χόρτα. Πλάκα κάνουμε; Εμένα αν μου το λέγανε από την αρχή αυτό σιγά μην πήγαινα
Εχει δικιο ο greekarmυ 8 μηνες μοναδα και καθε μερα γιαπη... Τα ρουχα του στρατου δεν ειναι σκησμενα απο ασκησεις κλπ αλλα απο τα τσιμεντολυθα και τα συρματα Απο τους φραχτες... Αντε απο εδω Να πουμε!
Οι αγγαριες στο στρατο υπηρχαν ανεκαθεν. Απο τον παππου και τον πατερα μου ακουω ιστοριες οτι εβαφαν και εχτιζαν για καμια τιμιτικη. Αλλο ομως η αγγαρια και αλλο το καψωνι.