ΥΕΑ: Θητεία στο Πυροβολικό
Καλησπερα σε ολουσ, μου ηρθε προχθες το χαρτι για να παρουσιαστη στη θηβα κι εγραφε πυροβολικο ΥΕΑ... Εαν παω ΥΕΑ θα κανω 14 μηνες θητεια;(9 + 5)
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 10
Ναι 14 μήνες
Συγχαρητήρια πρώτα απ'όλα στον εμπνευστή αυτού του forum!
Μπαίνω 8 Φεβρουαρίου 2010, στη Θήβα και έχω ένδειξη ΥΕΑ. Είμαι 25, έχω πτυχίο ΑΕΙ και τον επόμενο Φεβρουάριο θέλω να δώσω ΑΣΕΠ εκπαιδευτηκών και άρα με πιέζει ο χρόνος να απολυθώ νωρίτερα για να μπορέσω να διαβάσω.
Κατά τη δική σας άποψη αξίζει να πάω ΥΕΑ η απλός φαντάρος;
1) Απ'όσο γνωρίζω, η θητεία πλέον ειναι 9μηνο + 4 μήνες αν πας έφεδρος = 12 μήνες; Αξίζει να μείνεις +4 μήνες;
2) Τα χρήματα που λαμβάνεις ως έφεδρος μετά, φτάνουν για να πληρώσεις ενοίκια, λογαριασμούς;
3) Τι διαφορά έχει ο έφεδρος αξιωματικός από τον απλό φαντάρο κατά τη διάρκεια της θητείας και σε περίπτωση επιστράτευσης; Είσαι ανώτερος και διοικείς στρατιώτες;
4) Γνωρίζει κανείς αν έχεις μόρια στο Δημόσιο αν μπεις ΥΕΑ;
5) ΥΕΑ μαθαίνείς καλύτερα τη τέχνη του πολέμου, τη χρήση των όπλων και γενικά τα του στρατού, απ'ότι αν πάς απλος φαντάρος. Έναα ΥΕΑ θα κάνει περισσότερες βολές πχ, από έναν φαντάρο;
6) Για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με τα όπλα (παρά μόνον στο modern warfare 2
), αλλά προτιμάει να μάθει κάτι στην εκπαίδευση του και όχι να βαράει συνέχεια σκοπιές και αγγαρίες, αξίζει η εμπειρία του ΥΕΑ;
Ευχαριστώ a priori όλους!
Μπαίνω 8 Φεβρουαρίου 2010, στη Θήβα και έχω ένδειξη ΥΕΑ. Είμαι 25, έχω πτυχίο ΑΕΙ και τον επόμενο Φεβρουάριο θέλω να δώσω ΑΣΕΠ εκπαιδευτηκών και άρα με πιέζει ο χρόνος να απολυθώ νωρίτερα για να μπορέσω να διαβάσω.
Κατά τη δική σας άποψη αξίζει να πάω ΥΕΑ η απλός φαντάρος;
1) Απ'όσο γνωρίζω, η θητεία πλέον ειναι 9μηνο + 4 μήνες αν πας έφεδρος = 12 μήνες; Αξίζει να μείνεις +4 μήνες;
2) Τα χρήματα που λαμβάνεις ως έφεδρος μετά, φτάνουν για να πληρώσεις ενοίκια, λογαριασμούς;
3) Τι διαφορά έχει ο έφεδρος αξιωματικός από τον απλό φαντάρο κατά τη διάρκεια της θητείας και σε περίπτωση επιστράτευσης; Είσαι ανώτερος και διοικείς στρατιώτες;
4) Γνωρίζει κανείς αν έχεις μόρια στο Δημόσιο αν μπεις ΥΕΑ;
5) ΥΕΑ μαθαίνείς καλύτερα τη τέχνη του πολέμου, τη χρήση των όπλων και γενικά τα του στρατού, απ'ότι αν πάς απλος φαντάρος. Έναα ΥΕΑ θα κάνει περισσότερες βολές πχ, από έναν φαντάρο;
6) Για κάποιον που δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με τα όπλα (παρά μόνον στο modern warfare 2

Ευχαριστώ a priori όλους!
biohaker έγραψε:
9 + 4 = 13 μήνες, αλλά στην πραγματικότητα είναι 9 + 5 = 14 μήνες.
Για υπέρ και κατά ή για πληροφορίες, ρίξε μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες και σε άλλες συζητήσεις στο φόρουμ, αλλά και στο άρθρο (4 σελίδες) για τους ΥΕΑ .
Όλα όσα έχεις ρωτήσει έχουν ήδη απαντηθεί πολλές φορές.
yandr έγραψε:biohaker έγραψε:
9 + 4 = 13 μήνες, αλλά στην πραγματικότητα είναι 9 + 5 = 14 μήνες.
Για υπέρ και κατά ή για πληροφορίες, ρίξε μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες και σε άλλες συζητήσεις στο φόρουμ, αλλά και στο άρθρο (4 σελίδες) για τους ΥΕΑ .
Όλα όσα έχεις ρωτήσει έχουν ήδη απαντηθεί πολλές φορές.
Καλημέρα σου! Δεν βγαίνει νόημα αν είναι καλύτερα ΥΕΑ ή οχι. Άλλοι λένε έτσι, άλλοι αλλιώς και είναι 15μηνο με αποθαρρύνεις πολύ!
Στο αρθρο που σου δοθηκε στο τελος αναφερει πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα υεα δεν ειναι μονο η θητεια εχει και αλλες πληροφοριες. Απλα ψαξτο
Καλημέρα. Μπαίνω 8/2/2010 Θήβα ΥΕΑ και κατα 80% αποκλύω το ΥΕΑ. Τώρα σαν απλός φαντάρος, επιλέγεις εσύ τι ειδικότητα θέλεις στο πυροβολικό η σου δίνουν μία και τελείωσε;
Οχι δεν επιλεγεις εσυ.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Γεια σας! Μια ερωτηση θελω να κανω και οποιος μπορει ας μου απαντησει. Μου ηρθε χαρτι για το Κ. Ε. ΠΒ στη Θηβα για τις 11μαιου! Το χαρτι εχει και ενδειξη για Υ. Ε. Α. Αξιζει να κανω 5μηνες παραπανω στο συγκεκριμενο σωμα; Το σκεφτομαι. Ειμαι απο Ηρακλειο Κρητης! Ευχαριστω!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΜΑΝΟΣ_ΚΡΗΤΗ την Κυρ Απρ 18, 2010 9:54 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Οι ΥΕΑ του πυροβολικου που κανουν εκπαιδευση; Ποτε στο ανακοινωνουν αν περασες στη σχολη των ΥΕΑ?
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 10
H σχολή πυροβολικού είναι στην Νέα Πέραμο
Γεια σας θα ηθελα μια διευκρινηση... Μου ηρθε το χαρτι (πυροβολικο ΥΕΑ) στην θηβα... Απο οτι καταλαβα ειμαι υποψηφιος... Δλδ οταν παρουσιαστω θα πρεπει να εχω τα πτυχια μου; Η πρεπει να τα παω στο ρουφ; Οποιος μπορει να με διαφωτισει λιγακι θα ημουνα ευγνωμον

Χρόνια πολλά σε όλους!Είμαι ΥΕΑ Α΄στη ΣΕΑΠ αυτή τη στιγμή. Θα ήθελα να μάθω αν μετά τη Σχολή γίνεται να υπηρετήσω τη θητεία μου σε μονάδα ας πουμε του Πυροβολικού. Ή επειδή εκπαιδεύτηκα στη ΣΕΑΠ θα με πάνε σίγουρα σε μονάδα του Πεζικού;
Ρωτάω επειδή μαθαίνω πως εκπαιδεύονται αλλού οι ΥΕΑ του πεζικού αλλού του τεχνικού αλλού του πυροβολικού κοκ.
Ρωτάω επειδή μαθαίνω πως εκπαιδεύονται αλλού οι ΥΕΑ του πεζικού αλλού του τεχνικού αλλού του πυροβολικού κοκ.
μονο σε μοναδες του πεζικου θα τοποθετηθεις-το κεντρο εκπαιδευσης ΥΕΑ του οπλου του (ΠΒ) ειναι στην Θήβα.ΚΩΣΤΑΣ έγραψε:Χρόνια πολλά σε όλους!Είμαι ΥΕΑ Α΄στη ΣΕΑΠ αυτή τη στιγμή. Θα ήθελα να μάθω αν μετά τη Σχολή γίνεται να υπηρετήσω τη θητεία μου σε μονάδα ας πουμε του Πυροβολικού. Ή επειδή εκπαιδεύτηκα στη ΣΕΑΠ θα με πάνε σίγουρα σε μονάδα του Πεζικού;
ΥΕΑ: Θητεία στο Πυροβολικό ...
Το κέντρο εκπαίδευσης των ΥΕΑ ΠΒ είναι στο Μεγάλο Πεύκο -αν δε κάνω λάθος- αλλά πάντως αποκλείεται ένας ΔΕΑ Πεζικού να υπηρετήσει τη θητεία του σε στρατόπεδο ας πούμε Πυροβολικού ή Διαβιβάσεων;Το γνωρίζω οτι πχ. Το Πυροβολικό η οι Διαβιβάσεις έχουν τα δικά τους κέντρα εκπαίδευσης για τους ΥΕΑ τους αλλά αυτο σημαίνει σίγουρα πως αποκλείεται ο ΔΕΑ Πεζικού να υπηρετήσει εκεί;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες