Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις (2011)

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 81

Δημοσίευση από Greek_Army »

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ έγραψε:Τι ακριβως ειναι αυτο;

Πάντως δεν είναι μανιτάρι μαγικό. Αντί να κάθεσαι να γυρίζεις και να ρωτάς για όλα τα θέματα. Δεν διάβαζεις και κανένα άρθρο;

ΣΤυλιανος

Δημοσίευση από ΣΤυλιανος »

Καλησπέρα και απο εμένα. Ηθελα να ρωτησω κατι. Θα παρουσιαστω για πεζικο ομως αλλαξα γνωμη και εκει στο στρατοπεδο θα δηλωσω για ειδικες δυνάμεις.

1. Θα δηλωσω επίσης π. Χ. Αλεξιπτωτα η καταδρομεας η πεζοναυτης η θα με πανε οπου θέλουνε αφου περάσω τα τέστ;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 25
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Δηλώνεις εκεί τη προτίμηση σου.
K.G
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από K.G »

Καλησπέρα σας είμαι νέος στο forum!

Είμαι 27 χρονών και όταν μου είχε έρθει το χαρτί στα 18 έλεγε για έφεδρος αξιωματικός στην Καλαμάτα. Παρόλα αυτά πήρα αναβολή λόγο σπουδών και μεταπτυχιακό. Το θέμα είναι ότι μέσα σε αυτά τα χρόνια κάτι άλλαξε και θέλω καταδρομείς. Μάλλον για καλό είναι!

Έχω κάποιες γενικές ερωτήσεις:

1) Για να παρουσιαστώ τον Νοέμβριο του 2011, πόσους μήνες πριν θα πρέπει να κόψω την αναβολή μου; Τον Αύγουστο;

2) Θα ζητήσω στην στρατολογία Αθηνών να πάω καταδρομείς ή όταν μου έρθει νέο χαρτί να παρουσιαστώ πεζικό θα το κάνω εκεί; Θέλω να πάω πιθανόν ΜΑΚ, που το ζητάω; Θα με στείλουν ΜΑΚ ή κάπου αλλού που ίσως δεν θέλω;

3) Γυμνάζομαι πολύ, θα περάσω κάποιες εξετάσεις (σωματικές - ψυχολογικές) στο μ. Πεύκο; Αν ναι ποιές;

4) Έχω 1μιση βαθμό μυωπία και στα δύο μάτια, υπάρχει πρόβλημα.

5) Διάβασα για κάτι ειδικότητες. Θέλω να ρωτήσω επειδή έχω σπουδάσει σε παραϊατρικό τομέα στα ΤΕΙ και έχω ανάλογο μεταπτυχιακό σε τομέα υγείας, θα με βάλουν σε κάτι εξειδικευμένο; Αν ναι, θα κάνω και εγώ την εκπαίδευση των καταδρομέων ή όχι;

4) τελος, είμαι προστάτης επειδη εχω χασει τον πατερα μου και δεν εχω αδερφια. Λογω καταδρομέων θα είμαι μακρια απο την Αθηνα και τους 8 μήνες.

Αυτά για αρχή. Ευχαριστώ!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

K.G έγραψε: Καλησπέρα σας είμαι νέος στο forum!

Είμαι 27 χρονών και όταν μου είχε έρθει το χαρτί στα 18 έλεγε για έφεδρος αξιωματικός στην Καλαμάτα. Παρόλα αυτά πήρα αναβολή λόγο σπουδών και μεταπτυχιακό. Το θέμα είναι ότι μέσα σε αυτά τα χρόνια κάτι άλλαξε και θέλω καταδρομείς. Μάλλον για καλό είναι!

Έχω κάποιες γενικές ερωτήσεις:

1) Για να παρουσιαστώ τον Νοέμβριο του 2011, πόσους μήνες πριν θα πρέπει να κόψω την αναβολή μου; Τον Αύγουστο;

2) Θα ζητήσω στην στρατολογία Αθηνών να πάω καταδρομείς ή όταν μου έρθει νέο χαρτί να παρουσιαστώ πεζικό θα το κάνω εκεί; Θέλω να πάω πιθανόν ΜΑΚ, που το ζητάω; Θα με στείλουν ΜΑΚ ή κάπου αλλού που ίσως δεν θέλω;

3) Γυμνάζομαι πολύ, θα περάσω κάποιες εξετάσεις (σωματικές - ψυχολογικές) στο μ. Πεύκο; Αν ναι ποιές;

4) Έχω 1μιση βαθμό μυωπία και στα δύο μάτια, υπάρχει πρόβλημα.

5) Διάβασα για κάτι ειδικότητες. Θέλω να ρωτήσω επειδή έχω σπουδάσει σε παραϊατρικό τομέα στα ΤΕΙ και έχω ανάλογο μεταπτυχιακό σε τομέα υγείας, θα με βάλουν σε κάτι εξειδικευμένο; Αν ναι, θα κάνω και εγώ την εκπαίδευση των καταδρομέων ή όχι;

6) τελος, είμαι προστάτης επειδη εχω χασει τον πατερα μου και δεν εχω αδερφια. Λογω καταδρομέων θα είμαι μακρια απο την Αθηνα και τους 8 μήνες.

Αυτά για αρχή. Ευχαριστώ!

1. Πότε πρέπει να κόψω την αναβολή;
2. Θα το ζητήσεις και όταν κόψεις την αναβολή αλλιώς και σε άλλο κέντρο να παρουσιαστείς θα έχεις την δυνατότητα να πας ειδικές δυνάμεις (δες προηγούμενα μηνύματα). Στο στρατό γενικά σε στέλνουνε όπου θέλουνε εκτός και αν έχεις βύσμα
3. Εξαρτάται σε ποιο σώμα θα πας (Πεζοναύτες-Αμφίβιους/Ορεινοί Καταδρομείς) υπάρχουνε ξεχωριστά θέματα και για τα 3 σώματα μπορείς να τα διαβάσεις
4. Μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμός
5. Ειδικότες στις ειδικές δυνάμεις
6. Θα πάρεις μετάθεση στους 4 μηνες
Υ. Γ Έχεις αρκετό καιρό μέχρι να παρουσιατείς οπότε έχεις και πολύ χρόνο για να κοιτάξεις το φόρουμ
Στυλιανός

Δημοσίευση από Στυλιανός »

Εφόσον δηλώσω στη κόρινθο οτι θα πάω Ειδικές δυνάμεις και με πάρουνε τελικά που θα ορκιστώ; Πεύκο η κόρινθο; Το λογικό δεν είναι στο πεύκο πλεον σαν ειδικοδυναμιτης; Γιατι ακούγονται πολλές απόψεις οτι ορκίζεσαι πεζικό και μετά σε στέλνουνε στο αναλογο κεντρο εκπαίδευσης των ΕΔ
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Στυλιανός έγραψε:Εφόσον δηλώσω στη κόρινθο οτι θα πάω Ειδικές δυνάμεις και με πάρουνε τελικά που θα ορκιστώ; Πεύκο η κόρινθο; Το λογικό δεν είναι στο πεύκο πλεον σαν ειδικοδυναμιτης; Γιατι ακούγονται πολλές απόψεις οτι ορκίζεσαι πεζικό και μετά σε στέλνουνε στο αναλογο κεντρο εκπαίδευσης των ΕΔ

Γιατί λογικό; Δηλαδή όσοι ορκίζονται στο πεύκο και μετά κόβονται είναι ακόμα ειδικοδυναμίτες;Εικόνα στην κόρινθο θα ορκιστείς

Στυλιανός

Φυσικά και όχι αλλα έχουν ορκιστεί σαν ειδικές δυνάμεις και μετά κοπήκανε. Το αναποδο ομως δεν εχει λογική. Να ορκιζεσαι πεζικο και να πας ειδικες δυναμεις. Το να αποτυχεις ειναι αλλο πραγμα. Εκτος και αν ειναι αυτο που λεω. Οτι μεχρι να ορκιστεις δεν κανεις τιποτα απο σωματικη εκπαιδευση οποτε δε χανω τιποτα απο τις ειδικες δυναμεις. Αλλο αυτο. Αν ξερει καποιος που εχει αναλογη εμπειρια να μου πει.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 8
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Στυλιανός έγραψε:Φυσικά και όχι αλλα έχουν ορκιστεί σαν ειδικές δυνάμεις και μετά κοπήκανε. Το αναποδο ομως δεν εχει λογική. Να ορκιζεσαι πεζικο και να πας ειδικες δυναμεις. Το να αποτυχεις ειναι αλλο πραγμα. Εκτος και αν ειναι αυτο που λεω. Οτι μεχρι να ορκιστεις δεν κανεις τιποτα απο σωματικη εκπαιδευση οποτε δε χανω τιποτα απο τις ειδικες δυναμεις. Αλλο αυτο. Αν ξερει καποιος που εχει αναλογη εμπειρια να μου πει.
Εγω παρουσιαστηκα 11ΣΠ ορκιστηκα εκει κ μετα πηγα Μ. Πευκο
Στυλιανός

Η σωματική εκπαίδευση ξεκινάει μετά την ορκομωσία;

Τον πράσινο μπερέ δεν τον παίρνεις στην ορκωμοσία αφου κάνεις εκπαίδευση; Δεν ειρονεύομαι απλά ρωτάω γιατι δεν εχω καταλάβει.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Διαγράφεται το μήνυμα του g36 καθώς τα ίδια ακριβώς έχουνε ειπωθεί και εδώ
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Στυλιανός έγραψε:1. Η σωματική εκπαίδευση ξεκινάει μετά την ορκομωσία;

2. Τον πράσινο μπερέ δεν τον παίρνεις στην ορκωμοσία αφου κάνεις εκπαίδευση;Δεν ειρονεύομαι απλά ρωτάω γιατι δεν εχω καταλάβει.

1. Ναι
2. Αν δίνανε τον πράσινο μπερέ στην ορκομωσία γαμισέτα.
Hyper
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Hyper »

Greek_Army έγραψε:
Στυλιανός έγραψε: 1. Η σωματική εκπαίδευση ξεκινάει μετά την ορκομωσία;

2. Τον πράσινο μπερέ δεν τον παίρνεις στην ορκωμοσία αφου κάνεις εκπαίδευση; Δεν ειρονεύομαι απλά ρωτάω γιατι δεν εχω καταλάβει.

1. Ναι
2. Αν δίνανε τον πράσινο μπερέ στην ορκομωσία γαμισέτα.
εδω παιρνουν πρασινο μπερε με το περας του Τ/Π. Ε. Ν και αρκετοι δεν ξερουν να κανουν ουτε μια σωστη αναγνωριση σαν σκοποι. Ποσο μαλλον οταν εχουν απλως ορκιστει.
ZEUS

Δημοσίευση από ZEUS »

Στο ΚΕΝ γνωρίζω πως περνάει κλιμάκια των ειδικών δυνάμεων. Αφού περάσεις τα αθλήματα υπάρχει περίπτωση να μην επιλεγείς τελικά; Μετά από πόσο καιρό πας στο ΚΕΕΔ; Ενδιαφερομαι για καταδρομέας στην ΕΛΔΥΚ. Θα το δηλώσω από την πρώτη μέρα. Μακάρι να πάνε όλα καλα γιατί θα ξενερώσω αμα δεν πάω ΕΔ.

Ευχαριστώ πολύ.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες