71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία Πεζικού

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 14
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

TEIN έγραψε: Φιλε μου μαλλον εσυ δεν εχει παει φανταρος!

Δεν ξερεις πως δουλευει το συστημα ανεφοδιασμου των μοναδων επιχειρησεων απο τα ανεφοδιαστικα οργανα, που ειναι ειναι οι μοναδες ΕΜ.

Οπως ολες οι τξιες ετσι και η 71 ΤΑΞ εχει ΤΥΠ οπου εκει υπαρχει και ο λοχος ΕΜ (λεμ) ο οποιος σε εφοδιαζει με τροφιμα, καυσιμα και ελαιολιπαντικα.

Για ρωτα το γρ. Κινησεως σου απο που περνει τα λαδια;

Για ρωτα η μισθ/σια σου απο που περνει τα τροφιμα που χορηγει η υπηρεσια;

Και το ξανασυζηταμε το θεμα...

...

Εικόνα

οχι φιλε μου. Πηγα 1 μηνα φανταρος, ουτε καν μεταθεση δεν προλαβα να παρω, γιατι τον ιανουαριο του 2004 μπηκα εποπ οπου κ ειμαι κ μεχρι σημερα. Η μοναδα μου ναι μεν προμηθευεται απο το ΤΥΠ, αλλα δεν τα μεταφερει το ΤΥΠ στη μοναδα μου τα καυσιμα. Πανε stayr στην ΕΔΡΑ του ΤΥΠ και με βαρελια τα μεταφερουν. Δεν ερχονται τα οχηματα του ΤΥΠ στη μοναδα μου. Μην μου πεις οτι απο το 2007 που ειμαι στη μοναδα μου εως τωρα, δεν ξερω η μοναδα μου πως προμηθευεται τα καυσιμα. Το ιδιο συμβαινει κ με τα τροφιμα, βγαινει κινηση κ παραλαμβανει τα υλικα της μισθοτροφοδοσιας. Δεν ξερω τι γινεται στη μοναδα μου; Σιγα μην μας τα φερνει ο ΕΜ. Σε αλλο στρατο κ στρατοπεδο ειμαι 4 χρονια; Για ονομα.

TEIN
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από TEIN »

vasilis88 έγραψε:Καλησπερα κ καλη χρονια. Γνωριζει καποιος στα σιγουρα να μου απαντησει αν μπορεις να μπεις απο το πυροβολικο στην 71 αερομεταφερομενη; Ευχαριστω πολυ.

Λογικα ναι, λογικα θα εχει μοναδα πυροβολικου στην 71 Α/Μ ΤΑΞ. ...
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

vasilis88 έγραψε:Καλησπερα κ καλη χρονια. Γνωριζει καποιος στα σιγουρα να μου απαντησει αν μπορεις να μπεις απο το πυροβολικο στην 71 αερομεταφερομενη; Ευχαριστω πολυ.

πυροβολα πληροφοριακα εχει στην 71 εχουν πυροβολικό ρυμουλκούμενο των 105mm (πυροβόλα pack). Εχει μοναδα πυροβολικου την 116 Α/Μ ΜΠΠ στην αργυρουπολη στο στρδο "Δαμιανου".

TEIN
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από TEIN »

dn24 έγραψε: οχι φιλε μου. Πηγα 1 μηνα φανταρος, ουτε καν μεταθεση δεν προλαβα να παρω, γιατι τον ιανουαριο του 2004 μπηκα εποπ οπου κ ειμαι κ μεχρι σημερα. Η μοναδα μου ναι μεν προμηθευεται απο το ΤΥΠ, αλλα δεν τα μεταφερει το ΤΥΠ στη μοναδα μου τα καυσιμα. Πανε stayr στην ΕΔΡΑ του ΤΥΠ και με βαρελια τα μεταφερουν. Δεν ερχονται τα οχηματα του ΤΥΠ στη μοναδα μου. Μην μου πεις οτι απο το 2007 που ειμαι στη μοναδα μου εως τωρα, δεν ξερω η μοναδα μου πως προμηθευεται τα καυσιμα. Το ιδιο συμβαινει κ με τα τροφιμα, βγαινει κινηση κ παραλαμβανει τα υλικα της μισθοτροφοδοσιας. Δεν ξερω τι γινεται στη μοναδα μου; Σιγα μην μας τα φερνει ο ΕΜ. Σε αλλο στρατο κ στρατοπεδο ειμαι 4 χρονια; Για ονομα.

Ειπα εγω τετοιο πραμα; Οτι δηλαδη στα φερνει ο ΛΕΜ στη μοναδα σου; Οπως και ο ΛΕΜ εφοδιαζεται απο ανωτερα κλημακια (ΑΒΕΤ, ΠΑΒΕΤ, ΤΕΦ κτλ) και πηγαινει και τα παραλαμβανει ετσι και εσυ τα παραλαμβανεις απο τον ΛΕΜ!

Η ερωτηση εξαρχεις ποια ηταν ομως;

"Αν υπηρετείς ήδη σε άλλη μονάδα (Εφοδιασμού Μεταφορών) γίνεται να πας αερομεταφερόμενη; "

και καποιοι δεν γνωριζανε οτι υπαρχει και ΛΕΜ στην 71 Α/Μ ΤΑΞ... Και ξαναλεω αυτο που ειχα πει: Αυτοι δεν πρεπει να προμηθευτουνε με τροφιμα, καυσιμα και ελαιολιπαντικα;

Οποτε ΝΑΙ μπορει καποιος να παει στην 71 Α/Κ αν υπηρεει σε αλλη μοναδα ΕΜ!

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

dn24 έγραψε:

Ειπα εγω τετοιο πραμα; Οτι δηλαδη στα φερνει ο ΛΕΜ στη μοναδα σου; Οπως και ο ΛΕΜ εφοδιαζεται απο ανωτερα κλημακια (ΑΒΕΤ, ΠΑΒΕΤ, ΤΕΦ κτλ) και πηγαινει και τα παραλαμβανει ετσι και εσυ τα παραλαμβανεις απο τον ΛΕΜ!

Η ερωτηση εξαρχεις ποια ηταν ομως;

"Αν υπηρετείς ήδη σε άλλη μονάδα (Εφοδιασμού Μεταφορών) γίνεται να πας αερομεταφερόμενη; "

το σημειο που σου εχω κανει bolt ειναι το σημειο που με αφορα, και αυτο κρατησα, τωρα μιλας σωστα. Τωρα το διευκρινηζεις. Δεν πιστευω να θεωρεις οτι ξεκιναω αντιπαραθεσεις απο το πουθενα. Δεν το ειχες διευκρινησει οσο τωρα, αλλο πραγμα εννοηθηκε, δεν ησουν ακριβολογος. Ισως το ειχες συνταξει λαθος. Εν πασει περιπτωσει, τωρα καταλαβα τι θες να πεις που το διευκρινησες.

TEIN
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από TEIN »

EΚεινο το "εχεις παει φανταρος ποτε; " μου εκατσε λιγο βαρυ, οταν σου ριχνω πανω απο τα διπλασια χρονια που εχεις εσυ!Εικόνα

Οποτε κατι ξερω παραπανω περι στρατου... Εικόνα

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

TEIN έγραψε:EΚεινο το "εχεις παει φανταρος ποτε; " μου εκατσε λιγο βαρυ, οταν σου ριχνω πανω απο τα διπλασια χρονια που εχεις εσυ!Εικόνα Οποτε κατι ξερω παραπανω περι στρατου... Εικόνα

η συζητηση επι προσωπικου φιλε μου δεν αφορα τον κοσμο. Στειλε pm εαν το επιθυμεις θα σε παρακαλουσα εαν εχεις την καλοσυνη. Ευχαριστω.

TEIN
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από TEIN »

Σου εστειλα, αλλα εσυ πρωτος αναφερθηκες προσωπικα και βαζω και τα "λογια" σου:φιλε μου, καλησπερα. Να σε ρωτησω κατι, φανταρος εχεις παει; Γιατι δεν μου φαινονται πολυ βασιμα αυτα που λες.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

TEIN έγραψε:Σου εστειλα, αλλα εσυ πρωτος αναφερθηκες προσωπικα και βαζω και τα "λογια" σου:φιλε μου, καλησπερα. Να σε ρωτησω κατι, φανταρος εχεις παει; Γιατι δεν μου φαινονται πολυ βασιμα αυτα που λες.

μην το συνεχιζεις, πανω στην κουβεντα σου ειχα πει κατι, τωρα ελαβα το pm σου, τα παραπανω ομως, αυτα δεν αφορουν τον κοσμο. Οκ το λυσαμε πιστευω.

TEIN
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από TEIN »

Οκ, φιλε μου... Εικόνα
LYG 308

Δημοσίευση από LYG 308 »

Υπηρετησα σαν φανταρος στην 71η απο σεπτεμβριο 2009 μεχρι μαιο 2010. Λιγες πληροφοριες για τα φανταρια που ειναι να πανε εκει. Ειναι αμεταθετη μοναδα. Πηγαινουν μονο ι1 (με εξαιρεση τους ταχυδρομους που ειναι ελαχιστοι, δεν κανουν απολυτως τιποτα και ειναι γιωταδεσ). Εγω υπηρετησα για λιγους μηνες στο τυπ (ναι, εχει με υπ, εμ, τεχνικο, λοχο διοικησεως, υγειονομικο κτλ.) οπου ηταν καλα απο αποψη υπηρεσιων και προβλεψιμοτητας. Εχει και πεζικο 595 οπου δεν θα ηθελα να παω (ειναι σαν να εισαι σε κεντρο). Επειτα πηγα στον λοχο στρατηγειου οπου επηξα λογω κακου διοικητη (μιλαμε για πολυ κομπλεξ που μεταδιδοταν και στους κατωτερους εποπ και εμθ). Εμαθα πως εφυγε ο κομπλεξικος και τα πραγματα εστρωσαν αρκετα στον λς. Τον μαρτιο εγινε ταξιαρχος ενας στρατογκαυλος μεν αλλα δικαιος δε διοικητης. Αν δεν εχεις δυνατο βυσμα κοιτα να την αποφυγεις την 71.

Θα σε φανε τα βυσματα του κιλκις κυριως που παραπονιουνται για το παραμικρο και χωνουν συνεχως. Ειναι δυο στρατοπεδα με αποσταση 3000 μετρων μεταξυ τους. Μακρια απο 596 στην αργυρουπολη, πολυ μαυρο στρατοπεδο, τα παιδια τα βλεπαμε και τα λοιπομασταν. Απο αποψη εκπαιδευσεων κανονικα καθε σειρα που μπαινει για να παρει τον μπερε πρεπει να κανει τρεις εβδομαδες εκπαιδευση σπεμ που ναι μεν δεν ειναι ακατορθωτη αλλα εχει λιγη ταλαιπωρια. Οστωσο μπορεις και να τα αποφυγεις τα σπεμ. Ειναι μυθος οτι δεν μπορεις να απολυθεις χωρις να περασεις σπεμ και να παρεις τον κοκκινο μπερε. Πολλες σειρες μου τα απεφυγαν και απολυθηκαν σαν κυριοι.

Εγω υπηρετησα στο στρατοπεδο χατζηιωαννου οπου ηταν εκεινο που στεγαζε τα γραφεια της ταξιαρχιας. Ηταν λιγο προβλεπε αλλα οχι πολυ. Εκει ειναι οι διαβιβασεις, ο λοχος υγειονομικου και ο λοχος στρατηγειου. Κατα γενικη ομολογια το αν θα περασεις καλα στην ν. Σαντα ειναι θεμα διοικητη. Εγω στο τυπ ειχα χαλαρο διοικητη και περασα γαματα αλλα οταν με μεταθεσαν οχι οικοιωθελως στον λοχο στρατηγειου δεν μου πολυαρεσε. Σαν γενικο συμπερασμα παντως αν ξαναημουνα φανταρος θα ξαναπηγαινα εκει φανταρος γιατι ειχα διανυκτερευση για την πολη μου την θεσσαλονικη, δεν ειχα πολλες εμπλοκες (7 ημερες η μια εμπλοκη και δεκα η αλλη και φυσικα και οι δυο στον λοχο στρατηγειου), εχει δυο φορες τον χρονο 35χλμ πορειες με μπεργκιν και καποιες προπορειες απο πριν, απο αποψη εκπαιδευσεως κατι μπορει να μαθεις αλλα ειμαι σιγουρος οτι κανεναν δεν τον νοιαζει αυτο οταν παει φανταρος, εχουμε οπλα μ16 ειδικων δυναμεων, καλυτερα και πιο ελαφρια απο g3, και ειναι μεσα στο προγραμμα δραστηριοτητες οπως πυρ και κινηση, βολες, καποια σχολεια κτλ.

Οι ΕΠΟΠ και οι ΕΜΘ ειναι λιγο γιδια οι πιο πολλοι (οπως παντου αλλωστε) αλλα εχει και ξηγημενα παλικαρια που μπορει και να σε καταλαβουν σαν φαντερο. Παντως δεν δενεσαι πολυ με τους αλλους φανταρους επειδη οι πιο πολλοι ειναι απο τις γυρω περιοχες και χωνουν ο ενας τον αλλον για μια εξοδο. Παντως μπορειτε να κανετε ωραιο παρεακι αν το θελετε. Εχει και λεσχη οπου μπορειτε να παραγγελνετε να τρωτε και εσεις οι φαντταροι. Καλη καβατζα ειναι η λεσχη για να υπηρτησεις καναδυο μηνες εκει (γλυτωνεις πολλα) και τα καψιμι φυσικα. Αν ειστε απο σωματα μπορειτε να πατε και σε πιο χαλαρες μοναδες γυρω απο τη θεσσαλονικη γιατι οσο να ειναι στην σαντα ακολουθεις ενα υποτυπωδες προγραμμα επιλεκτης μοναδας (οπως ανεφερα και παραπανω). Με αριστα το 10 θα εβαζα την θητεια στην ν. Σαντα 7.

Ελπιζω να σας βοηθησα αδελφια. Καλη υπομονη και οι μηνες θα περασουν.

ΥΓ: Τελικα αυτη η λελετζα ειναι ο χειροτερος εχθρος του φανταρου. Μην την βλεπετε καθε μερα. Χειροτερα ειναι. Καλη ελευθερια.
LEYTERIS

Δημοσίευση από LEYTERIS »

Παιδια υπηρετησα στην 71 α/μ τ/π και συγκεκριμενα στο 595 αμ ΤΠ το 2004.
καταρχην ειναι αμεταθετος οποιος παει εκει. δεν ξερω αν αλλαξαν τα πραγματα αλλα το 2004 που παρουσιαστικα εκει ηταν πολυ δυσκολα τουλαχιστον στην αρχη. τον πρωτο μηνα περασαμε πεν (προχορημενη εκπαιδευση νεοσυλλεκτων) και απο 35 ατομα που ειμασταν μειναμε 24. ο εξοπλισμος που μας δοθηκε ηταν συγχρονος. κρανη kevlar, τυφεκια μ16α2, μ203, μ4, αντιαρματικα τυπου stream, εξαρτησεις τυπου γιλεκο με δυνατοτητα τοποθετησεις αλεξισφαιρων πλακων. και φυσικα κοντρα εκπαιδευση. ελικοπτεριες ειχαμε συχνα. ασκησεις πολλες. ειναι επιλεκτο σωμα για οποιους εχουν απορια καθως και στις παρελασεις φορουν το λευκο φουλαρι οπως οι καταδρομεις τα ΛΟΚ και οι αλεξιπτωτιστες. ηταν μια καλη εμπειρια που βεβαια δεν την επαναλαμβανα. οποιος παρουσιαστει εκει καλο κουραγιο ειναι κατι το οποιο θα σου μεινει μια ζωη.
sniper

Δημοσίευση από sniper »

Απολυθηκα πριν 40 μερες περιπου απο την 71 τα πραγματα αρχιζουν να σφιγκουν εκει σιγα σιγα... Οποιος ειναι τυχερος και παει στο 601 θα περασεις καλα εκει ειμουνα... Τωρα τα αλλα 2 ταγματα ειναι μαυρα ειδικα στην σαντα... (καλυτερα κομαντα παρα στην νεα σαντα) περασα τα σπεμ εκει και ηταν μαυρα το καλο ειναι οτι εβαλαν ξανα το ραπελ (καταβαση απο το ελικοπτερο με σχνι... Οποις μπορει να το αποφυγει ας το κανει οποιος παει παει να ευχεται να παει στο 601...
Κοκκινος

Δημοσίευση από Κοκκινος »

Διαβασα όλες τις σελίδες, και αισθανθηκα πολυ κομαντο :p

Εγω παντως που δεν ηθελα να εχω καμια σχεση με το στρατο, δεν ειμαι καθολου γυμνασμενος, ειμαι και λίγο μεγαλος σε ηλικια, βαριεμαι και τα προβλεπομενα...

... Μια χαρά τη βγαζω στο 595... Αυτο το μαυρο ταγμα πεζικου οπως το λενε...

Απλά οι φανταροι (και περισσοτερο οι μικροτεροι σε ηλικια), εχουν μια τάση να υπερβαλλουν οταν απολυονται και να γκρινιαζουν οσο ειναι μεσα.

Η εκπαιδευση για τον μπερε, είναι, ας την πουμε, αστεια... Θα δειτε ατομα σαν και μενα με κοιλια, να τη βγαζουν ανετα. Αυτο τον καιρο ζορισαν οι υπηρεσιες αλλα αυτα αλλαζουν κατα καιρους. Μια παει καλα, μια οχι, αυτα εχει ο στρατος.

Οχι οτι δεν ανυπομονω να φύγω, αλλα οποιου του ερθει μεταθεση για εκει, μη μασατε... Μια χαρα θα περασουμε μεχρι τον Αυγουστο... Μετα σας αφήνω :D
Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Για να μπει καποιος πρεπει να εχει βισμα; Γαιτι ετσι διαβασα απο εναν
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες