Απορίες σχετικά με το στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Greek_Army »

Το ρέο είναι μεταφορικό όχημα για στρατιώτες. Απ'ολα γίνονται φίλε μου. Οταν μπείς θα τα δεις
agnostos

Δημοσίευση από agnostos »

Κώστας έγραψε:Ρε παιδιά τι είναι το ρέο; Δεν έχω μπει ακόμα στρατό. Επίσης γίνονται ασκήσεις σε στίβο μάχης; Δλδ έρπεσε ανεβαίνεις σχοινιά πηδάς εμπόδια και τα σχετικά;

για πείτε ρε παιδιά γιατί με ενδιαφέρει και μένα το θέμα. Είναι δλδ υποχρεωμένος να τα κάνει κανείς όλα αυτά στη βασική του εκπαίδευση. Δεν ειμαι και κανένας γυμνασμένος.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν είναι βασική εκπαίδευση. Δεν είσαι καν στο κέντρο. Είσαι στην μονάδα. Στην μονάδα τα πράγματα είναι ποιο δύσκολα. Υπάρχουνε πιο πολλές απαιτήσεις. Το κέντρο έχει 1000 άτομα η μονάδα έχει 100-200
agnostos

Δημοσίευση από agnostos »

Greek_Army έγραψε:Δεν είναι βασική εκπαίδευση. Δεν είσαι καν στο κέντρο. Είσαι στην μονάδα. Στην μονάδα τα πράγματα είναι ποιο δύσκολα. Υπάρχουνε πιο πολλές απαιτήσεις. Το κέντρο έχει 1000 άτομα η μονάδα έχει 100-200

άρα το αν θα κάνει κανείς στίβο μάχης εξαρτάται καθαρά από τι ειδικότητα θα πάρει; Σε ποια όπλα ή σώματα παίζει στίβος μάχης; Στο σώμα υλικού πολεμου, στο μηχανικό ή στις διαβιβάσεις υπάρχουν αυτά; Ευχαριστώ
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Μπορεί να είσαι στο μηχανικό και να πας σε μονάδα μηχανικού που να είναι "μάχημη" οπότε και εκεί μπορεί να κάνεις πολλές ασκήσεις.(βολές, σχοινάκια) τώρα για ειδικότητα. Στις περισσότερες ασκήσεις δεν συμμέτεχουνε οι μάγειρες ενεργά.
ΘΕΜΗΣ

Δημοσίευση από ΘΕΜΗΣ »

Ρε παιδια θα γινει 14μηνη η θητεία; Γνωριζει κανεις επι του θεματος;
Damianos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Damianos »

Σύντομα θα υπηρετίσω την πατρίδα και σκέυτομαι να πάω για μόνιμος, τι με συμβουλέυεται; Να πάω; Υπάρχει όριο ύψους για μόνιμος; Έπισις έχω λίγη πλατυποδία, επιρεάζει αρνητικά αυτό;
dipi

Δημοσίευση από dipi »

Θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση. Το οτι κανω σκι βουνου 17 χρονια παιζει κανενα ρολο, θα με βοηθουσε ας πουμε αν δηλωνα ΛΟΚ;
Σας ευχαριστω!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Kostas13
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Δημοσίευση από Kostas13 »

d.y.k που εισαι ρε; Δε σε βρηκα μεσολογγι...
pasxalis
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από pasxalis »

Θα ηθελα να με βοηθησετε να βγαλω μια ακρη για το στρατο, φετος τελειωνω, και λογικα θα μουρθει χαρτι για τον στρατο.

1) εχω σαν πρωτο στοχο να περασω αστυνομια, αμα παω αστυνομια, δεν πηγαινω στρατο ετσι;

2) Αμα επιλεξω στο στρατο ειδικες δυναμης, και οχι την απλη την θυτια. Θα με δωσει μορια γενικοτερα; Και ποσο καιρο ειναι;

3) Η μονιμοι του στρατου καταργηθηκαν;

4) Ειμαι προστατης της οικογενειας και τριτεκνος, αμα θα παω για μονιμας, και εχω τελειοωσει και ειδικες δυναμεις. Μπορει να με βοηθησει να παρω μια μεγαλυτερη θεση στο στρατο;+ θα βρισκομαι κοντα στην πολη μου;

αυτα προστοπαρον. Ειμαι πολυ μπερδεμενος, διαφωτιστε με παρακαλω.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 6
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

pasxalis έγραψε:Θα ηθελα να με βοηθησετε να βγαλω μια ακρη για το στρατο, φετος τελειωνω, και λογικα θα μουρθει χαρτι για τον στρατο.

1) εχω σαν πρωτο στοχο να περασω αστυνομια, αμα παω αστυνομια, δεν πηγαινω στρατο ετσι;

2) Αμα επιλεξω στο στρατο ειδικες δυναμης, και οχι την απλη την θυτια. Θα με δωσει μορια γενικοτερα; Και ποσο καιρο ειναι;

3) Η μονιμοι του στρατου καταργηθηκαν;

4) Ειμαι προστατης της οικογενειας και τριτεκνος, αμα θα παω για μονιμας, και εχω τελειοωσει και ειδικες δυναμεις. Μπορει να με βοηθησει να παρω μια μεγαλυτερη θεση στο στρατο;+ θα βρισκομαι κοντα στην πολη μου;

αυτα προστοπαρον. Ειμαι πολυ μπερδεμενος, διαφωτιστε με παρακαλω.

1) Όχι.

2) 9 μηνο είναι Ειδικές Δυνάμεις και ναι παίρνεις μόρια για πχ Ειδικούς Φρουρούς Αστυνομίας.

3) Όχι. Μπορεί προς το παρόν να μην προσλαμβάνουν ΕΠΟΠ, μπορείς όμως μέσω Στρατιωιτκών Σχολών να πάς Αξιωματικός ή Υπαξιωματικός.

4) Δεν το γνωρίζω.
pasxalis
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δηλαδη εποπ καταργηθηκαν ε; Και αδερφε, μεσο εξετασεων και κλπ. Αν παω σμυ στα οπλα και σε αυτα. Και αυτο μονιμη δουλεια δεν ειναι;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 6
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όχι δεν καταργηθηκαν.

Ναι, ας πούμε μόνιμη.

Για οτιδήποτε άλλο διάβασε στις παρακάτω ενότητες. Ξέρω είναι πολλά τα θέματα, σίγουρα θα βρείς απαντήσεις στις απορίες που έχεις

Στρατιωτικές Σχολές και Μόνιμο Προσωπικό

ΕΠΟΠ/ΕΜΘ/ΕΦΥΕΣ/ΟΒΑ/ΕΕΦΟΠ
pasxalis
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Αδερφε, επειδη αυτο που ψαχνω ειναι επιφανειακο, και πιστευω θα μπορουσες ναμου το πεις και σι κατευθειαν.

Τελευτεες ερωτησεις μου.

Οι ειδικες δυναμεις, θα με δωσουν μορια για να γινω μονιμας;

και τι ειδι μονιμας υπαρχουν; Τα παρακατω που με εδειξες;

και το τελευτεο. Αν το οτι ειμαι προστατης και τριτεκνος βοηθαει στην μειωση θυτειας και να βρισκομαι κοντα στην πολη μου, και στις εξετασεις, τι σημαινει ειδικη κατηγορια 3648/α και 3648/β.

ευχαριστω πολυ
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες